Polscy kibice - Strona 260

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 23 paź 2013, 20:51

Chłopaki co lubia emocje dostali cynk o dobrej ustawce to sie chcieli zabawic. Prosta sytuacja. Nie kumam po co wciagac w to Wisłe albo Cracovie?

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 23 paź 2013, 20:58

Emocjonować można się na pięści, na sprzęt można co najwyżej bać się o życie. :roll:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 23 paź 2013, 21:16

Każdy lubi co innego. Jedni dobrowolnie pozwalaja zapinac się w dupala, inni walcza na maczety i noże rzeźnicze... Kiedys do siebie strzelali albo jechali na koniu z 3 metrowa dzida pod pacha dla rozrywki... jakie czasy takie pojedynki. Wazne zeby ludziom nie zabraniac robic tego co ich bawi... volenti non fit iniura

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5291
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 24 paź 2013, 2:32

http://www.youtube.com/watch?v=JuSqpgfLxHA
Jak nie lubie Arki tak muszę przyznać że MISTRZOSTWO!

Co do tej dyskusji wyżej to zgadzam sie z powyższą wypowiedzią. Jak ktoś chce odpalać race - odpala, jak ktoś chce bić na pięści - niech się bije, jak ktoś chce używać sprzętu i obie strony się na to zgadzają - co w tym złego?
jeszcze 15-20 lat temu wszyscy w Polsce używali sprzętu, potem ktoś wpadł na pomysł żeby to tępić. Teraz nikt nie używa? Nigdzie oprócz Krakowa nie znajdują maczet ani noży? Oczywiśćie że tak, tylko jest to o wiele rzadziej i nie jest tak nagłaśniane. W Krakowie wszyscy wiedzą kto zaczął, Wisła jeśli dobrze pamiętam pierwszy raz użyła 8 lat później. A jak ktoś mi jeszcze teraz wyskoczy z tekstem że taki Hutnik jest ostatnim bastionem honoru w Krakowie to ogarnia mnie tylko pusty śmiech. Przyjeźdzcie do Huty, przejdzcie się w szaliku dowolnego klubu po paru osiedlach to zobaczycie czy ten Hutnik taki "honorowy" ;) Sam nigdy nie mam zamiaru wziąć żadnej broni białej do ręki, oczywiście że wolałbym żeby w Krakowie bylo tak jak w innych miastach ale wiem że to nie możliwe. Nie ma co narzekać, a hasła "ze sprzetem nie jesteś dla nikogo wzorem" w Krakowie są kwitowane pustym śmiechem ;) A jak wyjeżdzacie o honorze, to popytajcie starszych z waszych klubów czy nigdy nie używali sprzętu i wtedy ewentualnie im powiedzcie o tym "honorze".

A tak z ciekawości: naprawdę w waszym otoczeniu nie ma kogoś kto zawsze chodzi ze scyzorykiem/gazem/gazówką/nożem/batonem?

To tak, bo mnie nurtowało żeby to z siebie wyrzucić :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 paź 2013, 8:13

DDK pisze:Jak nie lubie Arki tak muszę przyznać że MISTRZOSTWO!
A mnie się piosenka nie podoba, zwłaszcza że tylko rymy jego, jak piszą w komentarzach, bit zajumany.
Mnie bardziej do gustu przypadła nasza bytomska piosenka: 8)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5291
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 24 paź 2013, 14:22

to co wrzuciłes to miałem na dysku dzień po tym jak się ukazalo, też zajebiste. Ale ogólnie zrobienie jakiegoś "teledysku" na stadionie, odpalanie rac z transem, no wyszło im zajebiście.

dym knf zawsze na propsie, ta nuta o Polonii to chyba najlepsza kibicowska nuta w Polsce ;)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 24 paź 2013, 15:09

DDK pisze: A jak wyjeżdzacie o honorze, to popytajcie starszych z waszych klubów czy nigdy nie używali sprzętu i wtedy ewentualnie im powiedzcie o tym "honorze".
:lol:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1517
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 24 paź 2013, 15:18

Dudek ja serio nie znam nikogo kto chodzi z takimi zabawkami
:P fakt, ze Piotrkow nie jest wielkim miastem pewnie ma na to jakis wplyw.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 24 paź 2013, 15:28

Ja moge tylko powtórzyć to co juz chyba gdzieś pisałem - 20 lat temu w Anglii cegłówki i sztachety były w powszechnym uzyciu. ale było to względnie bezpieczne i wypadki smiertelne nie zdarzały się czesto chyba ze zaczęła sie we wszystko mieszać psiarnia bo wtedy to juz chłopakom puszczały wszelkie hamulce. Teraz podobno gównażeria biega na powrót z cegłówkami i sztachetami. O maczetach i nozach rzeźniczych nie słyszałem w ogóle, tak jak o takich akcjach by na jednego zasadziło sie kilku i go pobili na smierc. Tyle ze w Anglii wszyscy jeszcze 10 lat wstecz wiedzieli gdzie lepiej nie chodzic w koszulkach złych klubów. Teraz własnie mija apogeum idylli w tym względzie i powoli chyba wszystko wraca do normy... tylko ze bedzie pewnie 3x bardziej pojebane, tak jak 3x bardziej porabane jest pokolenie faceboookowców...

E:
jeszcze dodam, że z ta opinią jakoby to wracało do normy jestem u siebie odosobniony bo wiekszośc ma takie przekonanie, ze tak jak było w latach 70-tych, 80-tych i jeszcze we wczesnych 90-tych nie bedzie juz nigdy i wszytskop zmierza w kierunku przeciwnym tzn ze na trybunach zamiast kibiców beda konsumenci wpatrzeni w murawe jakby rozpracowywali taktyke przeciwnika hehe... wg mnie pałak się musi w druga strone odbic i z ta wszędobylską poprawnoscią i bezpieczenstwem do zrzygania tak przesadzą, że któres pokolenie im odwali takie rzeczy, że głowa mala.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 24 paź 2013, 15:34

DDK pisze:Co do tej dyskusji wyżej to zgadzam sie z powyższą wypowiedzią. Jak ktoś chce odpalać race - odpala, jak ktoś chce bić na pięści - niech się bije, jak ktoś chce używać sprzętu i obie strony się na to zgadzają - co w tym złego?
Jak ktoś chce, dokładnie. A jak jedna ze stron jest honorowa, a druga wjeżdża ze sprzętem to co wtedy? Nic złego?..
Tak, mówię tu głównie o być może Twoich kolegach, którzy zabili ŚP. "Małpę".

DDK pisze:A tak z ciekawości: naprawdę w waszym otoczeniu nie ma kogoś kto zawsze chodzi ze scyzorykiem/gazem/gazówką/nożem/batonem?
Nikogo takiego nie znam.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 paź 2013, 17:36

DDK pisze:dym knf zawsze na propsie, ta nuta o Polonii to chyba najlepsza kibicowska nuta w Polsce
Też tak sądzę. 8)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2877

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 24 paź 2013, 21:46

DDK pisze:[Co do tej dyskusji wyżej to zgadzam sie z powyższą wypowiedzią. Jak ktoś chce odpalać race - odpala, jak ktoś chce bić na pięści - niech się bije, jak ktoś chce używać sprzętu i obie strony się na to zgadzają - co w tym złego?
jeszcze 15-20 lat temu wszyscy w Polsce używali sprzętu, potem ktoś wpadł na pomysł żeby to tępić.
No poje**** nie ?! Przedłużacz ręki to przecież coś pięknego.
DDK pisze:A tak z ciekawości: naprawdę w waszym otoczeniu nie ma kogoś kto zawsze chodzi ze scyzorykiem/gazem/gazówką/nożem/batonem?
Widzisz Dudek, my mieszkamy w normalnych miejscach a nie w patologicznym mieście.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 24 paź 2013, 21:52

Rezus pisze:Widzisz Dudek, my mieszkamy w normalnych miejscach a nie w patologicznym mieście.
Od kiedy Kraków to patologiczne miasto ??

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 24 paź 2013, 21:52

od dawien dawna

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 24 paź 2013, 21:55

raf2 pisze:od dawien dawna
To pierdolnij barana w ścianę w takim razie. Nie jestem z krakowa ale to piękne miasto i naprawdę można bardzo sympatycznie tu spędzić czas. Patrzysz przez pryzmat kilku maczet, więcej się dzieje na jakiś wiochach gdzie widłami się napierdzielają ale o tym nie ma rozgłosu w TV to nikt nie wie. Pojedz, pójdź do kilku knajp na piwo i zobaczysz jak tam sympatycznie. :beer:

E: no chyba, że jesteś z chuliganki stąd to wszystko wiesz wtedy to co innego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”