Alkohole - Strona 12

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 wrz 2006, 0:09

Jak ktos chce poczuc moc wodki, to najlepiej tanio i mocno po jakas melinke skoczyc :twisted: Na pewno nie bedziesz musial placic 15-20pln, a pewnie duzo duzo mniej :wink:

Pochwalcie sie - pijecie tylko sklepowe wodki :?: :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2006, 0:11

cloner pisze:Pochwalcie sie - pijecie tylko sklepowe wodki
sklepowe pije bardzo rzadko, mam "wtyki" i dostep do taniego spirytusu :P 18 zeta za litr :lol: i tak sobie zyje ...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 wrz 2006, 0:13

Hehehe, ja zwykle pije wodke za 6pln'ow :P
Calkiem niezla, a jaka ma moc 8) Wystarczy litr na trzech i jest zajebiscie :lol:
A jesli chodzi o spirytus - to nie pilem juz od ... 2 lat :roll: :evil:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2006, 0:18

ale ja nie pijam czystego, żeby mnie ktos nie zrozumiał źle, bo zaraz mi jakas ranga nowa się pojawi :D
zwykły 90% jak się rozrobi z jakąś dobrą wodą mineralną to nawet nieźlesmakuje - kulturka musi być

dobra rzecz - w zależności od potrzeb można sobie samemu dawkowac moc :lol:

18 zł /L - to jakieś 9 zł za flaszkę 0,5 spitytusu, czyli po rozrobieniu - wychodzi 4,50 zł za flaszkę wódki :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 wrz 2006, 0:21

18 zł /L - to jakieś 9 zł za flaszkę 0,5 spitytusu, czyli po rozrobieniu - wychodzi 4,50 zł za flaszkę wódki
elegancko wyliczone 8)
u nas to nikomu nie chcialoby sie rozrabiac, od razu sie kupuje "norbertówke" [od imienia sprzedawcy of course] :twisted:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 24 wrz 2006, 0:28

fieldy pisze:daj pan spokój - żeby rzygac dalej jak widzieć ?

Piłem już parę razy smakową i jeszcze ani razu nie puściłem pawika :roll: Mi smakuje.

Widzę że zmieniliśmy temat na 'tanio a dobrze' :P Oczywiście swoje wtyki również mam i gdy już brakuje mi funduszy udaję się na 'Gazową' i zakupuję 0,5 w bardzo przystępnej cenie- 5 zł :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 wrz 2006, 0:31

spirytus+mentosy+punch(nie wiem jak sie pisze ale czaicie) = :mike:

Pil ktos kiedys vodke, zagryzajac ogorkami konserwowanymi i popijajac ta woda z nich :?:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 24 wrz 2006, 0:40

Temat klasyk, a zatem i ja napiszę coś od siebie. Ostatnio piłek ciekawy wynalazek, a mianowicie Kukułówke. Do produkcji tego jakże interesującego trunku potrzebujemy : 1 litr spirytusu, 1kg kukułek i 1 litr wody. Kukułki wrzucamy do wody, którą podrzewamy. Czekamy aż to wszystko się rozpuści i czekamy później na ostygnięcie tego wytworu. Następnie mieszamy ze spirytusem. Cierpliwie czekamy 2 dni aż się przegryzie i konsumujemy. UWAGA ! Ten specyfik działa z opóźnieniem. Serdecznie polecam.

Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pietrek861 » 24 wrz 2006, 9:18

guru pisze:Pil ktos kiedys vodke, zagryzajac ogorkami konserwowanymi i popijajac ta woda z nich Question
Owszem owszem piło się, piło. Jak się skończyła popita, to wyszperaliśmy z kupmlami w piwnicy ogórasy zrobione przez babcię gospodarza imprezy. Niestety ogóry też szybko się skończyły i zaczęliśmy popijać tą wodą ze słoika :D w ten sposób obaliliśmy dwa litrowe słoje ogórów :D

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 17 paź 2006, 18:30

fieldy pisze:mam "wtyki" i dostep do taniego spirytusu 18 zeta za litr i tak sobie zyje ...

Ja mam podobnie tylko ja mam chyba lepsze wtyki bo płace 15 zeta za litr, a jak nie mam kasy to moge dostac na kreske :P Spirytusik jest tani i dobry a co naljepsze mocny, pałace za flaszke wódki 3,75 i jak tu nie pić :P

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 17 paź 2006, 21:23

jakos na stare lata srednio mi woda podchodzi...ale...no wlasnie w dzisiejszych czasach trudno sie od niej odciac i jezeli juz wypada sie napic to tylko i wylacznie z napojem energetycznym...Tiger najabrdziej uniwersalny ale najlepszy RedBull i Powerkoń...drogo bo drogo ale kopyto konkretne... 8) plecam :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 paź 2006, 21:30

Warto dodać, że wódka z redbullem ryje nie tylko wątrobę jak każdy alkohol, ale i serducho. Nie spodziewajcie się przyjemnego życia w dobrej kondycji zdrowotnej po 40 roku życia (oczywiście mowa o tych, którzy lubują się w takich mixach jak wódka+redbull).

Z tym sercem to może przesadzam bo trzeba by było naprawdę dużo i długi czas tak pić, aby skutki dały się zauważyć, ale wątroba po takich mixach jest niszczona masakrycznie. Dużo bardziej niż w innych przypadkach. Trzeba się szanować ludzie :P

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 17 paź 2006, 21:39

hehe...wszystko z umiarem panie Niggaz...to podstawa...

serducho jak serducho ale czegoz red bull mialby szczegolnie siac watrobe :idea: ryboza+koffeina az taka szkodliwa...mozliwe ale napewno nie w takich sporadycznych ilosciach...

dla mnie meta i kisy duzo bardziej sieja organizm od wspomnianych przezemnie drinow...

pzdr.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 paź 2006, 21:46

To ja wiem, że umiar to podstawa. Wszystko jest dla ludzi generalnie. Z tym Redbullem to jednak prawda. Chodzi o to, że te substancje zawarte w napojach energetycznych przyspieszają krążenie a co za tym idzie alkohol krąży w nas dużo szybciej. Na tyle szybciej, że narządy nie dają rady go dostatecznie szybko neutralizować.

Oczywiście jeżeli pijesz naprawdę sporadycznie i w małych ilościach to looooz. Warto spróbować bo ma swoje zalety :twisted:

Awatar użytkownika
adamg
Skład C
Skład C
Kontakt:

Re: Vódeczka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adamg » 10 wrz 2013, 12:14

Od nowego roku mają podnieść akcyzę na alkohol i wódka będzie droższa. Orientuje się ktoś jakie będą ceny po 1 stycznia? Bo ja nic o tym nie wiem, kumpel tylko mi mówił że drożeje, ale też szczegółów nie znał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”