Polscy kibice - Strona 256

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1517
Kibicuję: WIDZEW

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 06 wrz 2013, 17:47

czarny_samael pisze:
NoName1989 pisze:Komisja Dyscyplinarna UEFA ukarała Lecha Poznań grzywną 5 tys. euro oraz zamknięciem na jeden mecz trybuny numer II za wywieszenie podczas spotkania Ligi Europy z Żalgirisem Wilno transparentu o antylitewskiej treści.
Śmieszna kara, powinni zamknąć im stadion na występy w Europie w pierwszym roku kiedy się dostaną. Przynajmniej.
Tobie internet powinni zamknac.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 wrz 2013, 17:53

NoName1989 pisze:
czarny_samael pisze:
NoName1989 pisze:Komisja Dyscyplinarna UEFA ukarała Lecha Poznań grzywną 5 tys. euro oraz zamknięciem na jeden mecz trybuny numer II za wywieszenie podczas spotkania Ligi Europy z Żalgirisem Wilno transparentu o antylitewskiej treści.
Śmieszna kara, powinni zamknąć im stadion na występy w Europie w pierwszym roku kiedy się dostaną. Przynajmniej.
Tobie internet powinni zamknac.
Przynajmniej.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 wrz 2013, 20:51

Piękne oburzenie :-D

Chyba oczywiste, że samych nacjonalistów od razu należało wsadzić do paki i postawić zarzuty, które powinny skończyć się pierdlem. Tak jak kolejnych idiotów ze stadionu którzy ich wspierali tam i poza nim.

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 06 wrz 2013, 22:57

czarny_samael pisze:Piękne oburzenie :-D

Chyba oczywiste, że samych nacjonalistów od razu należało wsadzić do paki i postawić zarzuty, które powinny skończyć się pierdlem. Tak jak kolejnych idiotów ze stadionu którzy ich wspierali tam i poza nim.
No i niech mi ktoś powie, że lewcia to nie komuna.. wsadzanie kogoś do więzienia za poglądy..

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 wrz 2013, 23:07

92minuta i słyszę "wszyscy wstają i śpiewają.." - tylko Polska kibolska!

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 07 wrz 2013, 0:59

Piłka nożna jest po to, żeby rywalizować. Jak włączyłem sobie odgrywanie hymnu Chorwacji podczas dzisiejszego meczu w Belgradzie to normalnie miazga - taki gwizd że nie było go słychać! To jest to, to jest adrenalina, wielki mecz - a nie jak u nas pikniki bijące brawo szwabom.
Drugi świetny mecz Rumunia - Węgry. Świetnie się pokazali Węgrzy, są pierwsze fotki filmiki z ich wojażu na Rumunów
http://www.ultras-tifo.net/news/1872-ro ... 92013.html

Konkret wyjazd z Budapesztu, rozróby na ulicach w Rumunii, na stadionie. Ładnie się prezentowali w czarnych koszulkach, widać dużo ekip braci z Węgier, bardzo mi się podoba też ilość flag które biorą ze sobą. Mam tylko foto części ich sektora:

Obrazek

Rumunii też nieźle, oprawa, pełny stadion, hymn odśpiewany bardzo głośno, było czuć klimat. Też walczyli, także na stadionie starło się Dinamo ze Steaua - to akurat głupota na meczu z największym rywalem. Generalnie świetny mecz kibicowski! Oby jak najwięcej takich.

Czarnogórcy u nas w małej grupce, odpalili piro na przypale... przyzwyczajeni do bałkańskiego klimatu pewnie do końca nie wiedzą, że grali w kraju totalitarnym. Oby im się upiekło. :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 wrz 2013, 1:14

czarny_samael pisze:Piękne oburzenie

Cholera, po Twoich postach widać, że jesteś niepoważny, już olałem poprzednią Twoją odpowiedź do linków o mediach, które wrzuciłem na forum bo nie wiedzieć czemu zacząłeś mi wyjeżdżać z Kaczyńskim i czymś takim.Tutaj jednak raz zareaguję i napiszę co sądzę o Twojej logice i dedukcji.
Uważam, że ludzie o takim myśleniu jak Ty powinni być izolowani ze społeczeństwa, przedstawiasz takie myślenie, które mnie odrzuca i nie darzę takich ludzi żadnym szacunkiem.Już pal licho o transparent bo każdy ma tutaj różne poglądy na tę kwestię, ale uogólniając Twoje podejście do sprawy to prezentuje się ono następująco - co z tego, że transparent zrobiło paru kibiców niech dojebią wszystkim - niech meczu nie obejrzy Kowalski z trybuny B, niech meczu nie obejrzy Kowalski z trybuny C, niech meczu nie obejrzy Kowalski z trybuny D.Ale, że 95 % ludzi nie ma nic wspólnego z transparentem ? Nieważne, dokurwić wszystkim - przynajmniej.Liczę, że tę żelazną logikę stosujesz również w pracy - zajebie coś Twój kolega z pracy to społecznie polecisz do szefa żeby wyrzucił wszystkich, prawda ? Chyba tak powinno być skoro piszesz tak jak wyżej.Nie wiem czy robisz to świadomie czy nie to mnie raczej mało interesuje, ale w mojej opinii reprezentujesz najgorszą grupę ludzi jakakolwiek istnieje ze swoim tokiem myślenia.Kurcze, może kiedyś Cię ktoś tak potraktuje i może czegoś się nauczysz - choć raczej w to wątpię.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 wrz 2013, 6:24

Oburzenie ? Śmieją się ludzie bo ty debil jesteś.
cloner pisze:92minuta i słyszę "wszyscy wstają i śpiewają.." - tylko Polska kibolska!
Ja byłem na sektorze januszy i przez cały mecz bardzo słabo słyszalni byli ci za bramką, szkoda, że megafonu nie było, wtedy sytuacja wyglądałaby całkiem inaczej.
Unista pisze:Piłka nożna jest po to, żeby rywalizować. Jak włączyłem sobie odgrywanie hymnu Chorwacji podczas dzisiejszego meczu w Belgradzie to normalnie miazga - taki gwizd że nie było go słychać!
Ja sobie wczoraj pogwizdałem na ich hymnie. :lol:

WP

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 07 wrz 2013, 8:48

Pomijając już że nacjonalizmu się nie tylko nie szanuje, ale demokracja liberalna go tak naprawdę potępia i nie ma miejsca na prezentowanie takich poglądów w sferze publicznej. Tym samym to oczywiste że ja również nie szanuję tutaj nikogo kto ma zrozumienie dla takich akcji, ale to oczywiste. Ważniejsze że UEFA stosuje takie kary by odczul je sam klub, czyli organizator meczu. To nie jest kara dla potencjalnego kibica. Klub ma zrobić wszystko by do takich ekscesów nie dochodziło i np. w trakcie meczu wezwać siły porządkowe do usunięcia takiego napisu już w chwilę po tym jak on się ukazuje, a kibiców którzy go trzymali wyprowadzić ze stadionu.
raf2 pisze:

No i niech mi ktoś powie, że lewcia to nie komuna.. wsadzanie kogoś do więzienia za poglądy..
Jak wyżej - nie za poglądy, tylko za ich manifestowanie, a nacjonalizm nie jest tolerowany w demokracji liberalnej, podobnie zresztą jak wymieniony przez Ciebie komunizm.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 wrz 2013, 13:01

czarny_samael pisze:Jak wyżej - nie za poglądy, tylko za ich manifestowanie, a nacjonalizm nie jest tolerowany w demokracji liberalnej, podobnie zresztą jak wymieniony przez Ciebie komunizm.
Żeby komunizm nie był tolerowany w komunizmie. Tego jeszcze nie grali :lol:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 07 wrz 2013, 13:59

Wg Ciebie mamy obecnie komunizm w Polsce/nie mamy demokracji liberalnej? :lol:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 07 wrz 2013, 14:02

Wolności słowa na pewno nie ma.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 07 wrz 2013, 14:11

Marco_Van_Basten pisze:Wolności słowa na pewno nie ma.
a to absolutny fundament demokracji

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 08 wrz 2013, 20:51

O tym, że Polacy na Litwie nie mają lekko nie trzeba nikogo przekonywać. Lista zakazów i nakazów wobec naszych rodaków żyjących w tym niewielkim kraju jest długa i – niestety – z każdymi wyborami litewskich władz poszerza się o kolejne punkty. Nic dziwnego, że polska społeczność stara się organizować w nieformalny sposób, poprzez szereg polonijnych organizacji, bibliotek czy klubów. Jednym z prężniej rozwijających się polskich tworów na Litwie był do niedawna Klub Sportowy Polonia Wilno, który dziś staje nad przepaścią. Dotarł do nas apel władz klubu, którego fragmenty zamieszczamy poniżej:

Za niespełna dwa lata klub sportowy „Polonia" Wilno będzie obchodził jubileusz ćwierćwiecza. Przez cały czas jego istnienia sukcesy mnoży „jedenastka" piłkarska pod identyczną nazwą.Te mają miejsce jak na arenie wewnętrznej tak też w rozgrywkach polonijnych, czego przykładem: wywalczony po mozolnej „wspinaczce" awans do I ligi mistrzostw Litwy; tytuł polonijnych mistrzów świata (1990), czterokrotny triumf w Letnich Igrzyskach Polonijnych (2001, 2003, 2005, 2007) oraz krążki innych barw, zdobyte w tych turniejach.

Tego roku, mimo stale rosnącego widma kłopotów finansowych kierownictwo klubu podjęło decyzję o jej drugim z kolei występie w rozgrywkach I ligi mistrzostw Litwy. W niemałym stopniu zaważyły na tym obietnice finansowego wsparcia, płynące jak ze strony osób prywatnych, tak też przeróżnych instytucji zbiorowych. Niestety, obietnice te (z rzadkimi wyjątkami) nie znalazły praktycznego pokrycia, co sprawiło, że jesteśmy o krok od wycofania drużyny z rozgrywek na parę miesięcy przed ich tegorocznym zakończeniem. Z niechlubnym przydomkiem bankruta będziemy musieli uciec się do tego drastycznego środka, choć zdajemy sprawę, iż może on być równoznaczny z przekreśleniem istnienia „jedenastki" w ogóle, co – naszym zdaniem – byłoby niepowetowaną stratą dla dotychczasowego dorobku, wykutego staraniem jakże wielu ludzi.
Wychodząc z powyższego, zwracamy się do wszystkich, komu leży na sercu rozwój sportu polskiego na Litwie, z gorącym apelem finansowego ratowania drużyny piłkarskiej wileńskiej „Polonii". Jej sukcesy stanowią bowiem jakże ważny dowód naszej historycznej obecności na ziemi przodków.

Polonia od lat jest na Litwie nie tylko powodem do dumy i sposobem rozrywki dla naszych rodaków, ale również miejscem, w którym młodzież może swobodnie poznawać zwyczaje, historię i obyczajowość swoich rodziców, dziadków i pradziadków. Aktualnie, w samym środku reform ograniczających możliwość manifestowania swojej polskości przez mieszkańców Litwy, staje się zaś symbolem, o który warto walczyć. Nie lubimy wpadać w patetyczne tony, ale smutno byłoby, gdyby ten symbol zbankrutował i wycofał się z rozgrywek, tym bardziej, że piłkarsko robi furorę pnąc się coraz wyżej (od 2010 roku udało mu się awansować z czwartego na drugi poziom rozgrywkowy).

Pod apelem Polonii Wilno znajdują się również dane do przelewów. Poniżej komplet.
Namiary klubu i konto bankowe:

ul. Naugarduko 76, LT-03202 Wilno, Litwa.
Tel. (00370) 5 2333 899, tel. kom. (+370)687 20 484
Adres poczty el. kspolonia@gmail.com

Przelew w litach:
Odbiorca: Vilniaus sporto klubas „POLONIA"
Kod rejesttr. 300126030
Adres: Naugarduko 76, LT03202 Vilnius, Lithuania
Konto bankowe: LT27 7044 0600 0048 4612
Bank : SEB BANK AB
Kod banku: 70440
Adres banku: Gedimino pr. 12, Vilnius, Lithuania

Przelew w EURO:
Kod rejesttr. 300126030
Swift No. CBVILT2X
Bank korespondencyjny: SEB, Stokholm SWIFT ESSE SE SS

Przelew w złotówkach:
Kod rejestr. 300126030
Swift No. CBVILT2X
Bank korespondencyjny: Bank Polska Kasa Opieki, Warszawa, SWIFT BHWA PL PW

za weszło

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 11 wrz 2013, 18:13

Franz rozumiem, że wybierasz się na najbliższy wyjazd? ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”