Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 18 sty 2013, 1:22
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 18 sty 2013, 1:24
metol

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 sty 2013, 1:34
I czesc na pewno. Kawal genialnego kina. Druga slabsza, ale tez spoko.sbQ pisze:Listy zbyt długiej nie zrobię, bo musiałbym nad tym posiedzieć, a w tej chwili gram w haxballa.cru pisze:W sensie filmy gdzie czlowiek mysli o takim jeszcze 2h po obejrzeniu
Pierwsze co przyszło mi na myśl, to to, co niedawno oglądałem: Elitarni i Elitarni Ostatnie starcie.
WIadomo, wszystko jest zależne od gustu, lecz na mnie oba filmy wywarły takie wrażenia jakich oczekujesz.
Sam też zacząłem uzupełniać pewne braki, także jak coś trafię, to się podzielę opinią.
Btw.
Dr.Football1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 sty 2013, 1:53
Funny Gamescru pisze:filmow ryjacych beret. W sensie filmy gdzie czlowiek mysli o takim jeszcze 2h po obejrzeniu, ew. dzien pozniej, do tego takie ktore oglada sie z otwartymi oczami przez 90% czasu, ew. jakos szczegolnie wzrusza, itd.
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 18 sty 2013, 1:56
Z tej listy widzialem Memento, Martyrs, Oldboy i Tozsamosc i w sumie wszystkie mi sie podobaly lub bardzo podobaly, pojedyncze sceny/fakty z nich pamietam do dzis (np. scena z jezykiem z Oldboya). Jest szansa ze w dobre rejony uderzasz, posprawdzam rowniez reszte w takim razie, dzieki. Z pozostalych wymienianych przez Was filmow nie widzialem praktycznie nicDr.Football1 pisze:Moja dzialka:
Memento
Lucky Number
Martyrs - Skazani na Strach
Chopper
Number 23
Oldboy
Zakochany bez pamieci
Tozsamosc (Cusack)
Ladunek 200
Zakochany bez pamieci
Never let me go
Obejrzyj chociaz jeden. Gwarant niesamowitych emocji.
No wlasnie o to mi chodzi, ze 'niezly'. Do obejrzenia przy piwku jednoczesnie drapiac sie po prawym jajku git, ale wstane rano i bede pamietal ze w ogole film ogladalem, nie mowiac o wspominaniu za pol roku. Jakby mial ocene 6/10 to bym nawet nic nie pisal, ale niektorzy mu daja nalepke 'dzielo', stad moje zdziwinie - po prostu zbyt duzo rzeczy do ktorych mozna sie przyczepic, tzn. absurdy i przewidywalnosc przede wszystkim.metol pisze: A Kolekcjoner Kości moim zdaniem jest niezły, nie wiem czemuś się tak przyczepił. Chociaż ja akurat może mam słabość do filmów z Denzelem, ale na filmie w ogóle się nie nudziłem.
cruel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 18 sty 2013, 1:59
metol
Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 18 sty 2013, 2:01
michal2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 sty 2013, 7:45
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 18 sty 2013, 9:12
szefu91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 18 sty 2013, 9:53
Podam króciutką listę, ale widze , że nikt tutaj o tych filmach nie wspomniał:cru pisze:Ktos bylby chetny zarzucic jakas liste 'filmow ryjacych beret'?
baziu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 18 sty 2013, 10:04
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 sty 2013, 11:18
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Josse_BG » 18 sty 2013, 14:55
Josse_BG
Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 18 sty 2013, 15:03
Ja mam prawo go tak nazywać w swoim odczuciu, bo jak na razie w tym gatunku lepszego filmu nie widziałem.Josse_BG pisze:Co w nim takiego żeby nazywać go... klasykiem gatunku?
baziu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Josse_BG » 18 sty 2013, 15:17
Josse_BG
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio