Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1054

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 sie 2012, 21:25

Gadaliśmy o tym już wyżej. Cięzko mi sobie wyobrazić to, że Van Persie chce zostać i podpisać nowy kontrakt a Wenger go wyrzuca.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 16 sie 2012, 21:27

Magnum pisze:Jest różnica między odchodzeniem w kierunku lepszych zarobków czy większych szans na sukces a odchodzeniem do znienawidzonego rywala. Spytaj kibiców Barcelony.
Ja bym z tego zdania wywnioskował, że nie ma żalu za odejście Van Persiego. Rozumiem jednak, że każdy może swoją nienawiść kierować w dowolnym kierunku.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 16 sie 2012, 21:32

Magnum pisze:Gadaliśmy o tym już wyżej. Cięzko mi sobie wyobrazić to, że Van Persie chce zostać i podpisać nowy kontrakt a Wenger go wyrzuca.
Jeśli Wenger na serio sprowadził Giroud i Podolskiego z zamiarem zastąpienia RvP, to oznacza to tylko, że już wtedy zdecydował o przyszłości Holendra.

Dla mnie odpowiedź na to poznamy w banalny sposób - jeśli Wenger kupi znaczącego na rynku napastnika, to znaczy że wcale nie był gotów, a Podolski i Giroud byli częścią planu z RvP w składzie. Jeśli jednak nikogo nie kupi (i nie myślę tu o "próbach" kupna, bo pościemniać to każdy może), to znaczy, że tylko grał przed fanami i innymi klubami by podbić stawkę, ale był już pogodzony ze sprzedażą RvP i tak naprawdę kasę za niego już zainwestował, przez co nie miał wyboru i niezależnie od zmiany stanowiska RvP, musiał go sprzedać, by mu się budżet dopiął.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 sie 2012, 21:48

Jak mówiłem - ciężko mi uwierzyć, żeby RvP zmienił tak diametralnie zdanie na temat tego po zakupie zaledwie Cazorli. Bo jak wydał to swoje oświadczenie, w klubie był już i Podolski i Giroud a ten mówił, że nie zgadza się z kierunkiem klubu i nie przedłuży kontraktu. Po prostu dziwne się dla mnie wydaje, że nagle zmienił zdanie na podst. jednego transferu. A jeżeli tak to.. no cóż. Może trzeba było nie wyjeżdżać z takim oświadczeniem to inaczej by się to wszystko załatwiło.

Kyle Bartley odchodzi do Swansea. :(

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 16 sie 2012, 22:35

Magnum pisze:Kyle Bartley odchodzi do Swansea. :(
Słyszałem, że to miało byc tylko wypożyczenie. Czyżby zaszłą jakaś zmiana?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 sie 2012, 22:47

To nie miało być wypożyczenie. Ktoś taką plotę puścił. To transfer za milion.

Song na wylocie raczej na pewno, jak to fieldy przyznał w temacie Realu. Jak się wali to się wali. Tak na całej linii.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sie 2012, 22:48

tak, sprzedany za 1 mln. Trochę szkoda, bo jednak zapowiadał się ciekawie, wysoki, silny, sprawiał wrażenie ogarniętego ...
Robin, Bartley i Song ... dużo się dzieje, akcja jak w 24h :lol:

Jak juz wcześniej pisałem - po Songu płakał nie będę, o ile przyjdzie M'Vila !! Lubię Songa, bo to spoko koleś, coś jak Eboue, choć bardziej przydatny drużynie, no ale można go spokojnie zastąpić. Nie widzę go regularnie grającego w Barcelonie, tam i do defensywy i do ataku mają lepszych, do rozgrywania też. Jak ktoś słusznie zauwazył, może podzielić los Hleba i jeszcze płakać za AFC

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 16 sie 2012, 22:56

jak odejdzie song o juz bedziecie finansowo na plus tego lata? :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sie 2012, 22:58

zależy ile sie uda z Barcy wyciągnąć :D

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 16 sie 2012, 23:00

no powiedzmy 20E i tak ciezko mi to przyjac ze za tyle wenger odda swojego podstawowego pilkarza w sile wieku bez powiazan "wychowankowych" z innym klubem, to razem bedzie z persiem ile? z 50 baniek, duzo. a wydal ars z 35?

// kurde cos mi sie przypomnialo a co sie stalo z kolesiem ktory pojechal gdzies na wojne czy cos? jakis koreaniec, byl taki w arsenalu, rok czy 2 lata temu on wrocil juz? czy go tam zabili?

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 16 sie 2012, 23:12

Na kilku portalach czytałem (ale z uwagi na podobieństwo newsów, stawiałbym że wszystkie sugerowały się goal.com, nawet jeśli podawały inne źródła), że suma 15+7 mln funtów i 24 mln funtów przy Robinie, bierze się z kolejnych 2 mln bonusów. Widział ktoś potwierdzenie takiej informacji?

Nigdy nie widziałem różnicy między zmiennymi a bonusami, ale jeśli 15+7+2, oznacza wypłacenie 15 teraz, 7 zależnie od sukcesów i 2 zależnie od ilości występów, to jest to świetny ruch ze strony United. Ciekawe tylko czy te bonusy obejmują całość kontraktu RvP, czy tylko części i jeśli tak to jakie.
Wchodząc w czyste spekulacje, można założyć że większość obejmuje mistrzostwo ligi, które w ciągu 4 lat (czas obowiązywania kontraktu RvP) zdobędziemy na prawie 100%, więc te 20 mln funtów Arsenal i tak wyciągnie. Na moje to i tak niedużo za gwiazdę ligi.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6333
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 16 sie 2012, 23:15

HELDER pisze:// kurde cos mi sie przypomnialo a co sie stalo z kolesiem ktory pojechal gdzies na wojne czy cos? jakis koreaniec, byl taki w arsenalu, rok czy 2 lata temu on wrocil juz? czy go tam zabili?
Nie pisze się koreaniec, tylko Koreańczyk.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 sie 2012, 23:31

Nie wiem, czy wierzyć Grahamowi Hunterowi, ale rzucę żeby było ws. RVP:
very interesting listening to Graham Hunter on off the ball on Irish radio - especially for the Wenger bashers.. He said Van Persie told Fabregas when he was leaving,'delighted for the captaincy,but i'm giving 1 more year,if no trophy's i'm off" and that united started getting phone calls about 7-8 months ago tellin them,that he was leaving in the summer and he wanted to join them

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 sie 2012, 23:32

HELDER pisze:kurde cos mi sie przypomnialo a co sie stalo z kolesiem ktory pojechal gdzies na wojne czy cos? jakis koreaniec, byl taki w arsenalu, rok czy 2 lata temu on wrocil juz? czy go tam zabili?
Chodzi Ci o tego Parka Chu Younga( :lol: ) co chyba ostatniego gola strzelił Polsce(jakoś Mnie to nie dziwi :lol: ) :?: Z tego co wiem to grzeje ławę i podaje ręczniki po treningu.

Nie pomyliłeś sobie gościa z Jong'iem Tae Se z ligi Niemieckiej :?: On coś tam musiał wracać do kraju i siedzieć we wojsku 2 lata. Po on jest z Północy(tam gdzie państwo jest więzieniem), a ten z Arsenalu jest z południa gdzie w sumie dobrze mają.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 16 sie 2012, 23:33

pamietam ze bylo cos o odbyciu sluzby wojskowej, mial wyjechac na po roku chyba czy jakos tak. napewno chodzilo o arsenal.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”