AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1407

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 maja 2012, 21:22

Dopóki obowiązywała zasada stażu to zdaje się, że przed nim w kolejce byli Gattuso, Ambrosini, Abbiati. Także do roli stałego kapitana było mu daleko. Jednak kilka razy chyba miał opaskę na ramieniu.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6561

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 maja 2012, 22:25

Ej, ale ja naprawdę chciałbym się dowiedzieć co gadają. Bo wyłapuję, że jeden mówi, że 7 razy LM wygrali, drugi śmieje się z Nocerino i wychwala Pirlo, jeden mówi, że Milan nic nie wygrał, drugi, że wygrał Superpuchar, ale mój włoski jest słaby, a wiem, że milanisci niektórzy generalnie włoski ogarniają więc zapytałem tutaj czy jakieś wyzwiska nie padają.

Te filmiki z pożegnaniami piękne.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 15 maja 2012, 18:46

City też chce Silvę. Podobno dają 30 mln lub 10 plus Balotelli. Mam nadzieję, że Łysy ma łeb na karku i nawet jeśli przyszedł by mu do głowy pomysł aby sprzedać Thiago to niech wyciśnie ile się da.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 maja 2012, 19:18

Nie ma to jak sprzedać jednego z najlepszych stoperów świata, który de facto jest naszym najlepszym graczem i kupić w zamian napastnika gdzie największe wzmocnienia wymaga pomoc i obrona w drugiej kolejności.

Jeżeli Berlu sprzeda Silvę i Ibrę to stracę jakąkolwiek nadzieję na silny Milan.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 15 maja 2012, 20:53

Nie zmienia faktu, ze srodek obrony Kompany - Silva... no, masakra, najlepszy w Europie bez dwoch zdan.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 15 maja 2012, 20:59

cru Nie strasz nawet :cry:
Ale wydaje mi się, że 30 mln to trochę mało jak na obrońce tej klasy. :roll:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 15 maja 2012, 21:13

Myślę że nie ma co się napalać. Takie plotki będą się bez przerwy pojawiać, potwierdzone lub nie, bo się zaczął sezon ogórkowy i trzeba o czymś pisać. Najlepiej mieć dystans. Zarówno Galliani jak i Maks zresztą zaprzeczyli, że odejdzie czy to Silva, czy Złatan czy Prince. Już wczoraj pojawiła się plota o rzekomym odejściu Zlatana do City, a potem okazało się że chodziło o kogoś innego. wiadomo że jakieś oferty wpływają, są rozmowy, Berlu jaki jest, taki jest, ale Łysy też ma coś od powiedzenia i z tego co widać Maks tak samo, a oni według mnie mają głowę na karku. :wink:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 15 maja 2012, 21:13

No raczej, jeśli teraz są takie ceny za graczy, to Silva jest wart 40 mln.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 15 maja 2012, 21:17

AgaM chyba nie zapomniałaś o tym, że Łysy był kiedyś nad pewnym morzem i przez przypadek opchnął Kakę do Realu ;)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2241
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 maja 2012, 21:24

Ja też bardzo lubię Silve, ale od petroklubu wytargać jakieś 50 mln € i niech idzie, za ten hajs można dokonać dwóch fajnych zakupów.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 maja 2012, 22:31

Ja też bardzo lubię Silve, ale od petroklubu wytargać jakieś 50 mln € i niech idzie, za ten hajs można dokonać dwóch fajnych zakupów.
Można. Sęk w tym, że my kupimy za tą kasę Balotelliego i Acerbiego a o reszcie się zapomni. Łysy będzie musiał chronić Berlusconiego mówiąc jak to odstajemy od Anglii, Barcy i Realu itp. Zlatan również wtedy odejdzie, bo on chce wygrywać i będziemy w ciemnej dupie.

Sprawa jest prosta - albo budujemy silny skład pozostawiając liderów do których należy między innymi Silva albo sprzedajemy go i celem na przyszły sezon jest awans do pucharów. Decyzja o pozostawieniu Pato będzie się za nami ciągła latami. Już teraz mielibyśmy w ataku Teveza i Ibra i brakowałoby tylko pomocnika. Ale nie, bo Kaczor ma w klubie status nietykalny. Szkoda, że nie pracuje na niego na boisku a w łóżku...

Jutro testy medyczne ma mieć Montolivo a w piątek Acerbi.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 15 maja 2012, 23:00

Za długo kibicuje Milanowi żeby nie przejmować się takimi plotkami, jak ta ze Zlatanem. A jestem na nie wyczulony po pamiętnych wakacjach Gallianiego, jak ktoś napisał. Niestety kibicujemy klubowi, którego zarząd może zrobić dosłownie wszystko, zarówno w pozytywnym znaczeniu tych słów jak i negatywnym.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 maja 2012, 23:38

Obrazek

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 16 maja 2012, 0:27

dexter12 pisze:AgaM chyba nie zapomniałaś o tym, że Łysy był kiedyś nad pewnym morzem i przez przypadek opchnął Kakę do Realu ;)
Pamiętam, jestem kibicem Milanu od 23 lat. Powiedz mi, czy zły interes na tym zrobiliśmy? :wink: Pomijam już tak drobną kwestię, że Realowi chyba udało się po 2/3 latach dopiero sprowadzić, a Kaka przed odejściem grał piach :wink: w sumie nada gra... :wink:
Nie jestem naiwna i wiem jaki jest Berlu. Musimy jednak pamiętać o tym, że nasza obrona rozleciała się doszczętnie, na dodatek odszedł Sandro. Kto po teoretycznym odejściu Thiago stałby się jej filarem? Mexes?, Abate?- szczególnie po tak "wybitnym" sezonie, a może przesunięty Emanuelson, bo Antoś ma być rezerwowym. Nawet Berlu i Łysy wiedzą, że sprzedanie teraz Silvy, to samobójstwo. W razie problemów bardziej w to wierzę, że poleci Książe, Zlatan a nie on, przynajmniej nie w tym sezonie. Dlatego wcale mnie nie zdziwią ploty jak zaraz ManU, Real (w sumie chyba nawet składał ofertę) i pozostali złożą ofertę, mają do tego prawo. Ale też uważam, że w tym mercato na pewno nie sprzedamy Thiago. Za rok kto wie, ale nie teraz, bo już kontuzja Thiago pokazała ile jest warta nasza obrona, a mieliśmy Nestę. I nie chodzi tylko o LM i pojedynki z Barceloną, ale rodzime podwórko i choćby ostatnie derby. Strach było patrzeć co oni wyprawiają :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 maja 2012, 9:15

Galliani zaoferował Zlatanowi opaskę kapitana by ten pozostał. Wygląda mi to na akt desperacji - nie mamy kasy na zawodników to masz opaskę. Jestem coraz bardziej przekonany, że ktoś z wielkich odejdzie i mam tu na myśli Silvę lub Ibre. Co gorsza mam przeczucie, że obaj odejdą.

Seedorf chciałby grać nadal u nas. Powiedział, że w piłkę ma zamiar grać jeszcze 2-3 lata.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”