Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 673

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 gru 2011, 20:26

I remis, co powoduje że Milan przez lepszy bilans zepchnie nas na drugą pozycje, którą przed sezonem brałbym w ciemno, ale jak wiadomo apetyt rośnie w miare jedzenia. Trzeba jednak wierzyć w powrót na pierwszą pozycje, bo Juve w tej rundzie zaskoczyło chyba wszystkich swoją dobrą grą i jak wiadomo im dlużej bedziemy sie utrzymaywać w czołówce tym wieksze szanse na LM w przyszłym sezonie. Imponuje także seria 16 spotkań bez porażki i oby trwała jak najdłużej.

Co do meczu to kolejny raz był widoczny brak Vucinicia. Nie było jego nieobliczalności, która skupiała na sobie uwage rywali, przez co korzystali na tym inni nasi zawodnicy. Obrona w porządku i bez większych uchybień, ale i Udinese nie dochodziło do jakiś tam klarownych sytuacji. Pomoc też poprawinie, choć w moim odczuciu Marchisio razem z Pirlo mogliby sie bardziej w tym spotkaniu sprężyć. Najlepiej z naszej trójki spisał sie Vidal, który notuje bardzo wiele odbiorów. Co do ataku, to jak pisałem wyżej brakowało mu kreatywności przez co nie zaskakiwał. Matri w rozgrywanie nie powinien sie bawic, a powinien robic to co umie najlepiej czyli czekac na piłe i walic na brame. Irytowały mnie strasznie jego straty w drugiej powlowie. Ze zmienników fajnie sie pokazał Fabio, który wniósł sporo ożywienia i co ważne walił z każdej pozycji sprawiając niemałe trudności bramkarzowi gospodarzy. Trzeba dawać mu wiecej szans a będzie z niego pożytek.

Niemniej jednak z jesiennej rundy jestem zadowolony, ale w zimie muszą zostać poczynione wzmocnienienia aby podnieść konkurencyjność zespołu. Szegołowego podsumowania dotychczasowej cześci sezonu i analizy potencjalnych wzmocnien dokonam w niedalakiej przyszłości.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 gru 2011, 20:34

Ozdobny pisze:I remis, co powoduje że Milan przez lepszy bilans zepchnie nas na drugą pozycje,
A nie jest najpierw liczony bilans meczów bezpośrednich?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 gru 2011, 20:43

Tomusmc pisze:
Ozdobny pisze:I remis, co powoduje że Milan przez lepszy bilans zepchnie nas na drugą pozycje,
A nie jest najpierw liczony bilans meczów bezpośrednich?
Dopiero po rozegraniu obu meczów.

Nie wiem, jakim cudem Estigarribia dograł mecz do 88 minuty. Ja bym go zmienił z pół godziny wcześniej, bo w drugiej połowie nie pokazał nic. Trochę chyba za bardzo skupiliśmy się na remisie, nie widziałem dzisiaj aż takiej chęci zwycięstwa jak w innych meczach. Szkoda, bo Udinese było do ogrania.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 gru 2011, 20:55

nie widziałem dzisiaj aż takiej chęci zwycięstwa jak w innych meczach
Ja też nie. Remis z perspektywy zwykle osiąganych wyników przez Udine jest dobry, ale biorąc pod uwagę postawę gospodarzy to można czuć niedosyt.
Inna sprawa, że najprostsze wytłumaczenie bezbramkowego remisu brzmi tak: oba zespoły mają znacznie większy potencjał w obronie niż w ataku, więc nie ma co się dziwić, że skończyło się właśnie tak.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 gru 2011, 20:59

Remis z Udinese, Romą i Napoli uważam za korzystną rzecz, ale z 4 pozostałymi klubami powinny być zwycięstwa i tyle. Mecz można powiedzieć, że momentami nudny, wydaje mi się, że to Udinese zepsuło widowisko, bo Juventus w każdym meczu, grał bardzo efektownie, a tu taka nuda...

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 21 gru 2011, 21:20

Ale trzeba pamiętać że mamy za sobą wyjazdy do Mediolanu, Udine, 2xRzymu i Neapolu, także został nam tylko albo aż jeden wyjazdowy mecz z czołówką. A na razie cieszmy się tym co mamy, bo zobaczymy co przyniesie początek roku :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 gru 2011, 21:24

A na razie cieszmy się tym co mamy, bo zobaczymy co przyniesie początek roku
i w tym kontekście mam ciekawą statystykę: w zeszłym sezonie JUVE po 16 kolejkach miał ledwie 4 punkty mniej niż teraz. Jeszcze nic nie jest przesądzone. Choć na chwilę obecną można faktycznie powiedzieć, że JUVE zgubił niepotrzebnie raptem 6 punktów. To nie jest przesadnie dużo :wink:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 gru 2011, 21:40

Zgadzam się, z opinią wyżej, że domowe mecze nas czekają z czołówką, co jest na pewno dobrym prognostykiem, bo u nas piłkarze grają mega wysoko i niesieni kibicami dają na prawdę czadu. Popatrzcie na mecze u nas grane, doping jest tak szalenie ważny, co oczywiste. Nie umiem się doczekać powrotu Serie A, jakieś dziwne uczucie we mnie siedzi jak mam nie oglądać jej przez dwa tygodnie czy tam trzy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 gru 2011, 13:12

Na święta szykują się jak zwykle odgrzewane kotlety, a więc odgrzewamy telenowelę Boriello :roll: Vucinić wraca już na Lecce?

Ja proponuję ankietę: czy po dobrej rundzie obawiasz się powtórki z poprzedniego sezonu? Jestem ciekaw, czy Udinese i Lazio wytrzymają presję i do końca będą walczyć o LM. Są bardzo blisko, ale Napoli, Roma i Inter będą naciskać bardzo mocno.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 gru 2011, 11:41

http://www.solojuve.pl/transfery/sky_ju ... aliego.php

Chłopak podobno mega utalentowany. Buffon ma prawie 34 lata, więc do czasu w którym Leali powinien być gotowy się już zdąży solidnie zestarzeń. Ciekawy ruch. No i dużym kosztem jak na wiek i pozycję

tu macie parę interwencji:

Awatar użytkownika
szura
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szura » 23 gru 2011, 12:06

Podobno Krasic jest na sprzedaż. Nie oglądam zbyt często ligi włoskiej więc zapytam. Jak z jego obecną formą? Conte go po prostu nie chce czy jest tak słaby, że nie łapie się do wyjściowej 11-stki? Czy poza grą na skrzydle może grać gdzieś jeszcze?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 gru 2011, 12:38

szura pisze:Podobno Krasic jest na sprzedaż.
Tak.
szura pisze:Czy poza grą na skrzydle może grać gdzieś jeszcze?
Nie.
szura pisze:Conte go po prostu nie chce czy jest tak słaby, że nie łapie się do wyjściowej 11-stki?
Krasić jest obecnie tragiczny. W zeszłym sezonie był kluczowym graczem Juventusu, ale teraz? Można wymieniać w nieskończoność, że nie pasuje do taktyki, słabo gra w defensywie, ma jeden zwód, z szybkości zostało niewiele. Ciężko się go ogląda. Ale myślę, że zmiana otoczenia bardzo mu pomoże, bo mimo wszystko ma umiejętności. W tak taktycznej lidze, jaką jest Serie A, gdzie często obrońcy mają do perfekcji opanowanych rywali sobie nie pohasa.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 gru 2011, 1:38

Hohohoho, Merry Christmas, hohoho!

Vucinic :rotfl:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 gru 2011, 11:50

http://www.solojuve.pl/oficjalny/oficja ... ntusie.php

No i kolejny talent złowiony. Nazywają go nowym Nestą, więc coś tam może z niego będzie. Fajna sprawa, klub się dogadał z Romą, ale chłopak chciał przejść do JUVE. No i ma prezent na gwiazdkę :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 gru 2011, 12:01

Podobno wypożyczacie Caceresa za 3,5 mln euro z obowiązkiem wykupu za 7 mln euro. Prawda to? Czytałem też, że Borriello do Was traci z tym, że wypożyczenie z możliwością wykupu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”