O futbolu na luzie... - Strona 55

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1518
Kibicuję: WIDZEW

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 22 gru 2011, 15:44

emdżej pisze: Lista transferowa ŁKS-u poraża. Przez problemy finansowe wystawili na sprzedaż m.in. Mięciela, Szałachowskiego i dwóch najlepszych piłkarzy: Kaczmarka i Velimirovicia. Jeśli doliczyć do tego powroty do macierzystych klubów Kascelana, Łukasiewicza i Golańskiego to łodzianom ciężko będzie się utrzymać.
Golański chyba nie za bardzo chcę odchodzić, a i Korono go nie chce, więc może się dogadają. Podobno młody Kosecki bardzo chcę wrócić do ŁKSu. No i chcą ściągnąć Kiełbowicza.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 gru 2011, 16:05

Salas11 pisze:Każdy na forum już zna Twoją antypatię do Serie A. I tak byś pewnie nie obejrzał :P
Gdyby nic innego nie było to bym przynajmniej zaczął. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 gru 2011, 17:07

Zmiana terminu meczu Arsenal-Wolverhampton stworzyła dobrą okazję do zmian w naszej ramówce. Spotkanie tych zespołów zaprezentujemy we wtorek, 27 grudnia, o 15:55 w miejsce spotkania Swansea-QPR. Przypominamy również, że już dziś od 20:55 w CANAL+ GOL HD derby Londynu Tottenham-Chelsea:)
No, fieldy bedzie zadowolony :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 gru 2011, 19:43

sbQ pisze:Antoine Kombouare out :?
To było do przewidzenia, że znajdą w końcu pretekst, żeby go zwolnić. Facet utrzymuje pozycję lidera w lidze, ale wylatuje rzekomo ze względu na klapę w LE. Ale wiadome jest, że arabscy właściciele marzą o głośnym nazwisku na trenerskiej ławce. Swoją drogą PSG ponoć proponuje Beckhamowi pensję w wysokości 800 tysięcy euro miesięcznie!

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 gru 2011, 19:51

emdżej pisze:Swoją drogą PSG ponoć proponuje Beckhamowi pensję w wysokości 800 tysięcy euro miesięcznie!
PSG też zaproponowało (podobno) VCF 30 mln ojro za Soldado.. :shock: Valencia podobno nadal utrzymuje, że nasz napastnik nie jest na sprzedaż, ale wynikać to ma... z podbicia ceny, gdy Soldado otrzyma powołanie do kadry w miejsce kontuzjowanego Villi.

Kolejna ciekawostka. Sheikin Zayed bin Sultan Al Nahyan, czyli ziomuś od Manchesteru City, był w 2008 roku bliski kupna Valencii. Chciał przeznaczyć na klub miliard euro, dokończyć stadion, ściągnąć piłkarzy z największej półki i spłacić długi. Wg wyliczeń i symulacji Valencia gwarantowała zyski i markę. Niestety włodarze klubu stwierdzili, że Nietoperze nie są na sprzedaż i tym wkurzyli szejka, który postanowił zrezygnować z inwestycji.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 gru 2011, 19:58

ZKS Włókniarz ogłasza listę transferową zawodników IV Ligowej drużyny seniorów

1. Kamil Tyburski kwota do zapłacenia 1200,00
2. Damian Ostrowski 1200,00
3. Bogusław Saganowski 0,00
4. Marcin Siudak 0,00
5. Maciej Krenc 1200,00
6. Jakub Gajewski 1200,00
7. Michał Sobczak 1200,00
8. Maciej Janeczko 1200,00
9. Tomasz Czerepiński 1200,00
10. Adam Arkuszewski 1200,00
11. Tomasz Eisichard 2000,00
12 Kamil Gławęda 2000,00
Są to ceny promocyjne obowiązujące do 24 grudnia 2011 roku. Po tym terminie wartość odstepnego wzrasta o
10% za każdy rozpoczęty miesiąc.
Uwaga!!! Podane kwoty nie dotyczą klubu LKS Rosanów!

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 22 gru 2011, 20:06

okres świateczny służy zwalnianiu trenerów.

po wczorajszych zwolnieniach terenra villarealu doszło zwolnienie mistrza z atletico :lol: co chyba fanow z madrytu cieszy.
dzis po trenerze psg posade stracił malesani z genoi, wczorajsza porazka 1-6 z napoli nie przeszła bez echa.
jeszcze ktos z czołowych lig stracił prace ?

i chciałoby sie powiedziec, wesołych świat :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 22 gru 2011, 20:18

Ten chłop nic nie potrafi. Nawet prostych życzeń złożyć nie umie bez kartki :roll:

I coś o modnym ostatnio "kolorowym" zabarwieniu. Wszędzie ta polityczna poprawność, a do porzygania.

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... gaffe.html

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 gru 2011, 20:23

Co ten komentator na SportKlubie pierdoli? Jakieś farmazony nie z tej ziemi... :shock:

btw, brał ktoś z Was udział w konkursie SportKlubu? Na komentatora? :P

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 gru 2011, 21:10

bartbuks pisze:Co ten komentator na SportKlubie pierdoli? Jakieś farmazony nie z tej ziemi... :shock:

btw, brał ktoś z Was udział w konkursie SportKlubu? Na komentatora? :P
Co takiego wyprawia?

Nie, nie brałem - o co tam chodziło?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 gru 2011, 21:32

Ebi pisze:Co takiego wyprawia?
Pierdoli od rzeczy. musiałbyś tego posłuchać.
Ebi pisze:Nie, nie brałem - o co tam chodziło?
Masz fragment meczu Arsenal - City, nagrywasz do niego komentarz, swój, tak jakbyś komentował mecz, wrzucasz na YT i wysyłasz im link. Najlepszy będzie komentować mecz na SportKlubie.

Więcej znajdziesz na ich stronie ;)

Obaczjcie! Grzesiu składa życzenia świąteczne :!: Jaka żenada...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 gru 2011, 21:36

Podeślij mi próbki konkursowiczów, bo mnie to ciekawi jak dzieciaki się podpalą i będą wrzucać swoje głosiki w okresie mutacji yyyyyyyyyyyy...... van Persie! :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 gru 2011, 21:39

Ebi pisze:Podeślij mi próbki konkursowiczów, bo mnie to ciekawi jak dzieciaki się podpalą i będą wrzucać swoje głosiki w okresie mutacji yyyyyyyyyyyy...... van Persie!
Nie mam, ale po 4 stycznia mają najlepsze wrzucić do sieci, na swoim koncie na fb :D nie omieszkam wrzucić tutaj :D

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 22 gru 2011, 22:02

bartbuks pisze:Niestety włodarze klubu stwierdzili, że Nietoperze nie są na sprzedaż i tym wkurzyli szejka, który postanowił zrezygnować z inwestycji.
Chyba nie żałujesz, że tak się stało? :> Valencię zawsze bardzo ceniłem, pamiętam jaką furorę robili w Lidze Mistrzów dwukrotnie dochodząc do finału, gdy ja dopiero zaczynałem na poważnie chłonąć miłość do futbolu. Kily, Claudio Lopez, Mendieta, Ayala, Baraja, młodziutki Aimar... Kosmiczna paka :wink:
O czym to... a już pamiętam. Klubowi pokroju Valencii nie są potrzebni bogaci właściciele, by mogli zaistnieć w Europie. Szaleliście w LM bez petrodolarów i kto wie, jak sytuacja finansowa zostanie ustabilizowana, Nietoperze za 10 lat będą rozstawiać Reale i inne Barcelony po kątach? :) O takiej Chelsea czy ManCity przed zmianą zarządu nikt nie mówił w kontekście szans na triumf w Premier League nie mówiąc już o LM. Chelsea wprawdzie potrafiła plasować się w czołówce, ale do Arsenalu czy ManUnited z tamtego okresu brakowały im lata świetlne. Teraz biją się z nimi jak równy z równym ku chwale ruskiemu/arabskiemu kapitałowi. Reasumując - cieszę się, że taki klub jak Valencia oparł się arabskiej ofensywie petrodolarowej na europejski futbol. Jeśli coś uda Wam się zdobyć w najbliższych latach, będzie to zasługa piłkarzy, trenera czy zarządu - nie setek milionów wpompowanych w transfery. No i najważniejsze - nie staliście się niczyją zabawką pozostając starą, dobrą, może i z prolemami, ale Valencią :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 gru 2011, 22:13

Salas11 pisze:Chyba nie żałujesz, że tak się stało?
Wiesz fajnie by było zobaczyć jak na Mestalla powstaje drużyna marzeń, ale czy kosztem takiego sprzedania się? Chyba nie :P
Salas11 pisze:Klubowi pokroju Valencii nie są potrzebni bogaci właściciele, by mogli zaistnieć w Europie. Szaleliście w LM bez petrodolarów i kto wie, jak sytuacja finansowa zostanie ustabilizowana, Nietoperze za 10 lat będą rozstawiać Reale i inne Barcelony po kątach?
Widać, że Llorente ma łeb na karku i naprawdę ten człowiek może niedługo być wychwalany bardziej niż nie jeden szejk srający kasą na lewo i prawo. Jeśli wyprowadzi VCF na prostą, a na to sie zanosi, to postawią mu pomnik. Mi nie chodzi o to, aby objeżdżać Real i Barcę, bo zdaję sobie sprawę, że przez najbliższe kilka lat jest to niemożliwe, ale nikt nie powiedział, że za dekadę, czy dwie, nie będziemy my rządzić i dzielić, albo spadniemy i pogramy gdzieś w Segunda, albo niżej.

Co do Chelsea i City. Za jakiś czas może okazać się, że Roman/Szejk znudza się futbolem i co wtedy? Kto pozbiera klocki? Kto załata dziury, kto opłaci gwiazdy? Masowa wyprzedaż, a potem walka o resztki honoru i dumy? Wolę biedną Valencię niż stertę kpin i szyderstw.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”