AS Roma (zbiorczy) - Strona 198

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 sie 2011, 23:03

Ostatni sezon w PD mial znakomity. Bardzo chcialem go na VC,ale najpierw Espanyol robil problemy,a potem przyszedl Falcao i nic z tego nie wyszlo. Swietny transfer Rzymian w mojej opinii.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6735

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 sie 2011, 23:06

Dużo wskazuje na to, że w tym roku Rzym będzie biało - błękitny. Fatalnie to wygląda na początku sezonu, silna Roma jest włoskiej lidze potrzebna. Cały czas liczę na to, że Enrique postąpił bardziej perfidnie od Delneriego z zeszłego sezonu - odpadł już w eliminacjach.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 25 sie 2011, 23:21

Roma to olbrzymia niewiadoma. Większość nowych nabytków - łącznie z trenerem i nowym systemem gry - to niewiadome, na dziś wygląda to tak, że jeżeli "nie zatrybi" - nowi piłkarze, system gry, na co zresztą wiele może wskazywać - może być co tu dużo gadać kompromitacja i miejsce poza europejskimi pucharami, jeżeli "wszystko zatrybi", to Roma będzie się biła o trzecią lokatę z Juventusem czy Napoli. Jak dla mnie Giallorossi to największa niewiadoma zbliżającego się sezonu i trochę dziwi mnie ta koncepcja budowy zespołu. Kjaer, ktory w Romie chyba zaklepany, ponoć gra słabiutko względem oczekiwań w Wolfsburgu, Krkic nic nie grał w ostatnim czasie w Barcelonie, Lamela spadł ze swoją drużyną z pierwszej ligi argentyńskiej i w najważniejszych meczach nic specjalnego nie pokazał, Jose Angel to się wyróżniał, ale na poziomie Sportingu Gijon, Casemiro, którego ponoć chce sprowadzić Roma to kolejny niedoświadczony, niesprawdzony młodzian, a na dodatek trener chce wprowadzać barceloński styl gry co w takiej lidze, z taką grupą piłkarzy może skończyć się fatalnie. Już nie wspominając o Juanie, Burdisso czy De Rossim (a już na pewno ten 1 i 3), którzy mają za sobą słabe minione sezony. Jeszcze co to wzmocnień, to obok Sketelenburga, Osvaldo jest jedynym zawodnikiem, wobec którego mam pewność, że z miejsca zapewni wysoki poziom gry, podobnie jak opinie powyżej, uważam, że to bardzo dobry ruch.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 sie 2011, 23:31

Co do Romy, to pewnie zainteresuje parę osób, które rok temu atakowały Borriello tylko ze względu na to, że ja o nim pisałem:
Per venire alla Roma ha detto di no a squadre importanti come Juve e Manchester City proprio perchè era stato individuato come il centravanti del futuro della Roma.
http://www.tuttosport.com/calcio/2011/0 ... Juve%C2%BB
Ale jak pisałem, że zainteresowanie w ostatnich godzinach mercato Juventusu i jakiejś ekipy z Anglii włoskim napastnikiem to fakt, to nie, bo jak to tak, przecież to taki słaby napastnik. :lol:
Inna rzecz, że zainteresowanie z Anglii to miał być jakiś Liverpool albo gorzej, a nie City, aż tak mocnej ekipy się nie spodziewałem. :wink:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 sie 2011, 23:37

Liverpool nie był nim zainteresowany. Ponoć City o nim myślało, ale ostatecznie nie odkryli którą gra nogą i zdecydowali się na kogoś innego.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 25 sie 2011, 23:39

Wilmore pisze:Ale jak pisałem, że zainteresowanie w ostatnich godzinach mercato Juventusu i jakiejś ekipy z Anglii włoskim napastnikiem to fakt, to nie, bo jak to tak, przecież to taki słaby napastnik. :lol:
Inna rzecz, że zainteresowanie z Anglii to miał być jakiś Liverpool albo gorzej, a nie City, aż tak mocnej ekipy się nie spodziewałem. :wink:
Tak, a Juventus interesuje się Nanim. Daj spokój, wklejasz tu jakieś plotki z tuttosportu, które mają - znając tę gazetę - nic wspólnego z rzeczywistością, tylko po to, aby dalej lansować swój śmieszny pogląd. Sam Borriello wypowiadał się, że jeżeli ma odejść z Romy to do równie silnej ekipy, więc dziennikarze z tutto na poczekaniu walnęli newsa. BTW. Czekam na linka o lewej nodze Montolivo.

Maciek (interista) pisze: Pamietam go jednak jako takie drewno w cieniu Balotelliego, Rossiego czy nawet Aquafreski.
Drewnem był go nigdy nie nazwał.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 sie 2011, 8:22

Projekt nowej Barcelony tym razem w lidze włoskiej, jak dla mnie w 100% sie udaje. Oby tak dalej!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 sie 2011, 8:53

Ja Osvaldo zawsze bardzo lubiłem. Jest bardzo wszechstronnym napastnikiem i bynajmniej, nie żadnym drewniakiem, bo on akurat zawsze grał bardzo technicznie i zresztą często na prawym skrzydle ataku, gdzie Romie się bardzo przyda. Swoją drogą dziwiło mnie, że tak zaginał swego czasu, ale w Hiszpanii się otrząsnął i ciągnął ich w zasadzie w pojedynkę w ofensywie.
Jako pół-prawy napastnik dla mającej grać 4-3-3 Romy jest świetnym wyborem. Po Stekelensburgu drugi naprawdę dobry transfer Giallorossich

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sie 2011, 10:41

Daj spokój, wklejasz tu jakieś plotki z tuttosportu, które mają - znając tę gazetę - nic wspólnego z rzeczywistością
Rzuć okiem, czy to plotka, wypowiedź, czy wywiad.
Czym innym jest bzdura z Tuttosport "Juventus będzie miał Aguero", a czym innym jest wypowiedź gracza. ;)
BTW. Czekam na linka o lewej nodze Montolivo.
Zapraszam do oglądania meczów Fiorentiny. ;)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 sie 2011, 11:32

Mój włoski jest taki sobie, w tym linku od Wilmora chodzi o zainteresowanie w tym roku czy poprzednim?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2011, 11:35

W tamtym roku. Borriello odrzucił oferty z Juventusu i City by przejść do Romy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 sie 2011, 12:04

I co chciałeś tym postem Wilmore udowodnić? Oferty za Boriello były, tego nikt nie zaprzeczał. Sytuacja była taka, że odszedł Diego a Amauri i chyba Vicek mieli kontuzję więc w trybie alarmowym kimś trzeba było się zainteresować. Przyszedł Quagliarella i była gitara. Nikt po nim nie płakał, że poszedł do Romy.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 26 sie 2011, 12:31

Babel pisze:Projekt nowej Barcelony tym razem w lidze włoskiej, jak dla mnie w 100% sie udaje. Oby tak dalej!
Narazie to jest parodia. Odpadaja z potega Slovanem, mercato to burdel, sprzedac chca Boriello a wystawiaja go w pucharach LOL.

Sprzedac chca zawodnika chyba tylko dlatego ze potrafi strzelac gole.

Roma ma nie strzelac goli tylko "klepac" jak Barcelona hehe, dlatego biora Bojana ktory z 3 m nie umi gola strzelic, nie no po co Nam Marco - za malo goli strzelal :(

Trener zachowuje sie jak dzieciack, co sie dziwic z jego wiekem i doswiadzeniem ?

Skloca sie z Tottim tylko aby pokazac "kto tu rzadzi", z miejsca robi nerwowa atmosfere, powinen wziasc za jaja drewniakow jak Taddei ale Tottiego !?

Styl Barcelony nie sprawdzi sie we Wloszech to po 1. Po 2 aby grac styl Barcelony to trzeba miec Messiego, Xaviego i tego typu zawodnikow a nie Perrotte i inne drewna...

SZKODA GADAC...

kolejny wielki projket Romy, tak mowia za kazdym razem jak jest nowy trener... Spall tez mial wielki projekt, wielkich kompromiacji, Luis Enrique chyba chce go pobic...

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1379
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 26 sie 2011, 12:34

Borriello i City?Ale ten lewonożny Marco czy prawonożny?Ofert od The Citizens nie było - wystarczy prześledzić prasę/portale angielskie sprzed roku by stwierdzić,że Marco nie pojawiał się nawet w plotkach (mieli Adebayora,w planach był Dżeko).

Natomiast Juve to inna sprawa,tyle że piękniś spękał jeśli chodzi o konkurencję oraz żądał za dużo kasy.Poszedł do Romy gdzie...po pół roku grzał ławę.Cała klasa Marco.Jedzie na jednym dobrym sezonie w Genoui i uwielbieniu 'mędrców' widzących wszędzie lewe nogi.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 26 sie 2011, 12:45

Natomiast Juve to inna sprawa,tyle że piękniś spękał jeśli chodzi o konkurencję oraz żądał za dużo kasy.Poszedł do Romy gdzie...po pół roku grzał ławę.Cała klasa Marco.Jedzie na jednym dobrym sezonie w Genoui i uwielbieniu 'mędrców' widzących wszędzie lewe nogi.
W Romie tez gral dobrze, mial 11 goli czyli 2 miejsce po Tottim. Gral lepiej od "wielkiego" Vucinica co srzelal gola raz na 10 spotkan.. usiadl na lawie bo Monella mial swoich pupilkow i go nie widzial w skladzie. Boriello o byl bardzo udany transfer, takiego napastnika Roma potrzebowala od czasow Batistuty.

Sprzedawac go to gluota, bedzie biegal Bojanek ktory ma skutecznosc 0....

Albo Osvaldo ktory w Italia gral wielka kupe....

SZKODA GADAC...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”