AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1129

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lip 2011, 22:18

Aż mnie rozochociliście na stworzenie własnej rozmówki przedstawiającej kulisy odzyskiwania tytułów bezprawnie zawłaszczonych przez czerwonych.
Niebieskich. Niebiesko-czarni bezprawnie zawłaszczyli tytuły, biało-czarnym je odebrano, a czerwono-czarni odjęto tylko parę punktów.
Jeszcze Ci pokażę, którzy są którzy, żeby nie było wątpliwości na przyszłość:
Czerwoni - http://www.iss-sports.com/sklep/1/0_2c2 ... 3088ad.jpg
Niebiescy - http://img.xarchiwum.pl/16/0199/4679.jpg
Biali - http://www.hostingownia.nazwa.pl/wysoko ... shome2.JPG

Obrus więc przy rozmowach o tytułach bezprawnie zawłaszczonych powinien wyglądać tak: http://sweetus.com/images/tapestries/SS074-06.jpg

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 06 lip 2011, 22:26

Na szczególne życzenie Wilmora przedstawiam plan posiedzenia:

Plan posiedzenia:
1. Toast za najbardziej szanowaną postać włoskiej piłki, czyli Massimo Morattiego
2 Rozpatrzenie wniosku użytkownika Wilmor reprezentujący stowarzyszenie kibiców AC Milan dot. zmiany obrusa
3. Toast za najbardziej szanowaną postać włoskiej piłki, czyli Massimo Morattiego
4. Podjęcie decyzji o zmianę obrusa (domniema się, że zostanie rozpatrzona pozytywnie)
5. Fabrykowanie dowodów (nieoficjalnie), ocena zgromadzonego materiału dowodowego (oficjalnie)
6. Toast za najbardziej szanowaną postać włoskiej piłki, czyli Massimo Morattiego
7. Podciąganie stanu faktycznego (znaczy sfabrykowanego) pod normy prawne tzw, subsumcja
8. Toast za najbardziej szanowaną postać włoskiej piłki, czyli Massimo Morattiego
9. Ustalenie skutków prawnych w postaci degradacji Milanu do najniższej klasy rozrywkowej, zawieszenie wszystkich działaczy w prawach, zrównanie infrastruktury z ziemią (drogą decyzji administracyjnej), delegalizacja wszystkich stowarzyszeń kibicowskich klubu AC Milan, uchylenie wszystkich decyzji podjętych na wniosek reprezentantów zdelegalizowanych stowarzyszeń (czyt. ponowna zmiana obrusa) przyznanie orderu zasługi dla Leonardo
10. Toast za najbardziej szanowaną postać włoskiej piłki, czyli Massimo Morattiego
11. Napisanie uzasadnienia decyzji przez Massimo Morattiego :)

Ps. zapomniałem dodać, że wśród skutków prawnych należy również ustalnowienie trwałego organu komisarycznego zapewniającego nieprzerwane trwanie w najniższej klasie rozgrywkowej w postaci wam życzliwego i gwarantującego sukcesy Alberto Zaccheroniego !

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 lip 2011, 22:46

MarcinW pisze: 9. Ustalenie skutków prawnych w postaci degradacji Milanu do najniższej klasy rozrywkowej, zawieszenie wszystkich działaczy w prawach, zrównanie infrastruktury z ziemią (drogą decyzji administracyjnej), delegalizacja wszystkich stowarzyszeń kibicowskich klubu AC Milan, uchylenie wszystkich decyzji podjętych na wniosek reprezentantów zdelegalizowanych stowarzyszeń (czyt. ponowna zmiana obrusa) przyznanie orderu zasługi dla Leonardo
Na coś takiego rzeczywiście mogli wpaść tylko Interiści :lol:

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 06 lip 2011, 22:51

Na coś takiego rzeczywiście mogli wpaść tylko Interiści
Miałem na myśli (tzn. oni mieli) własność klubową, zaś stadion należy jak wszyscy wiemy do państwa (czy też miasta w sensie pierwotnym jedno i to samo) :) choć rozważane jest przyznanie jej za zasługi w walce z konkurencją tzn. przestępczością osobie Massimo Morattiego :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 lip 2011, 21:25

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 lip 2011, 19:37

Kluby doszły do porozumienia w sprawie praw transmisyjnych to teraz pora na zakupy. Ostatnio w ogóle Galliani się w mediach nie udziela. Dobry znak.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 lip 2011, 12:33

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1355,title, ... omosc.html

Niezbyt miła informacja. Może to drastycznie zmienić plany transferowe.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 09 lip 2011, 12:44

Hipotetycznie może się jeszcze odwołać do Sądu Najwyższego, ale ten większość spraw odrzuca. Ponadto o tym, że zapłaci było wiadomo znacznie wcześniej, więc na tym wyroku możecie skorzystać, wszak kwotę zmniejszono.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 lip 2011, 14:37

No właśnie przemyślałem to trochę i wydaje mi się, że od dłuższego czasu Berlusconi musiał się tego spodziewać, więc możliwe, że planów nie pokrzyżuje.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 lip 2011, 23:27

Widzę ze trochę tematów przespałem ale to co dzisiaj dzisiaj zobaczyłem do masakra, calciopoli przy tym to afera na zasadzie sędzia boczny mówi do trenera Skorży na Ty :p Kara jaka spadła na klan Berlusconi to spisek ! Już Macierewicz poleciał :P

A tak na poważnie to zgodzę się że pewnie Silvio mógł się pewnych rzeczy spodziewać, tak wczoraj jak i rok temu, zwłaszcza że ten proces trochę trwał. O Milan się nie boje, Silvio Berlusconi to nie jest jakiś tam biznesmen który dopiero zbiera kapitał. Kasa jest konkretna, teraz nawet ostatnie odwołania, trochę medialnego nacisku. Oni wiedza o co grają. Zresztą Sylvek to jest Sylvek, w poniedziałek wjedzie do Milanello na białym koniu i powie Milan to Mistrz ! Mowa :] A potem powie Łysemu, jaki jest plan, kiedyś jeden dziennikarz powiedział mi że ja Milan przeżył moment straty władzy przez Silvo, to przeżyje wszystko ! Coś w tym jest, jestem Rossonero odkąd Baresi czyścił głową akcje rywali niczym tsunami. Wiele się działo, wokół premiera/prezydenta/właściciela/Silvio Berlusconiego. Milan to Ja :D I to jest właśnie serie A. Czasami poza boiskowi doniesienia są jak hit kolejki.

Inna kwestią jest fakt iż Galliani ma racje że Milan jest w miarę kompletny ! Może pomoc faktycznie ma jeden dwa braki w lini pomocy, ale prasa pisze Bastian, Nasri, Pastore, Ganso, Hamsik, a tu się okaże że do Milanu trafi Montolivio za 5 milionów i okaże się strzałem w "10". Nam tak naprawdę jest potrzebny piłkarz który będzie mógł zastąpić Seedorfa gdy ten zaśpi w pewnym momencie sezonu. Bo to pewnie nastąpi, ale każdy wie że Milan wybrał między Pirlo/Seedorfem. Wybór padł na Holendra i ostatnia umową na jego poziomie w karierze (nie liczą Al Dabi :) Nie jestem fanem talentu Montolivio, zaznaczam, ale jego charakterystyka jest naprawdę identyczna jak Pirlo zanim Ancelotti zrobił z niego reżysera gry Milanu.

Umowa Montolivo kończy się za rok, jest tylko jedno ale "Nie ma opcji oddania Antka", w sumiem jest dwóch takich Włoskich piłkarzy podobnego pokolenia którzy w najlepszych latach swojej gry mogli by coś dać Milanowi. Montolivo i Aqilani ! Oczywiści nie za takie pieniądze jak wynosiła umowa The Red's/Bianoneri. Oba max po 7 i gra :]

Puki mercato trwa, no nic mnie nie zdziwi. Pamietajmy że Galliani (jak każdy) dostał ważna kartę do gry - NON NON UE :d - strzał w kolano np. Udinese, Napoli i Palermo bo teraz nikt w Itali nie za więcej niż 25/30 milionów za Hamsika, czy Pastore, lub Sanheza.

Nawet jak Berlusconi powie nie ma kasy to Galliani może zakontraktować ciekawych graczy za całkowicie inne pieniądze niż Hamsiki i inni. Nawet nie mam na myśli Ganso itd. Np. gracz już grający w europie.

Także wyrok to spisek, broń Silvo swoich ciężko zarobionych pieniędzy. Ale na Milan to nie wpłynie :twisted:

A tak na szybko podsumowując nowe plotki, to Vidal ciekawy piłkarz, ma coś w swojej grze. Bastian to ciężki temat, zreszta myśle że jak Bayern zdecydował by się go sprzedać to znajdą się kluby które więcej wyłożą. Szkoda ze nie chcą patrzeć np. w stronę Lazio i Hernanesa, albo Ligue 1. Ale jeszcze czas na wisienki mercato.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 lip 2011, 12:08

Galliani dziś powiedział kilka ciekawych rzeczy:
1. Ganso narazie trzeba dać spokój, bo miał dwie poważne kontuzje.
2. Danilo to dobry gracz, ale mamy Abate, który sobie radzi dobrze.
3. Rozmawiał z Berlusconim, który we wtorek powie co i jak związku z karą, która ma zapłacić, ale Galliani jest przekonany, że Silvio będzie walczył o Milan i że sprowadzi gracza, którego oczekują kibice.

Wydaje mi się, ze ta cała sprawa z karą ma na celu podbudować Berlusconiego w oczach fanów a co za tym idzie wyborców. Berlusconi pewnie we wtorek powie, że mimo ciężkiej sytuacji nie zawiedzie kibiców i słowa dotrzyma. Trzeba czekać do wtorku, ale mimo wszystko jestem dobrej myśli. Według Sky( Bardzo wiarygodne źródło) Berlusconi ma obiecać jeden wielki zakup we wtorek.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 lip 2011, 12:32

Zaza pisze: a tu się okaże że do Milanu trafi Montolivio za 5 milionów i okaże się strzałem w "10". Nam tak naprawdę jest potrzebny piłkarz który będzie mógł zastąpić Seedorfa gdy ten zaśpi w pewnym momencie sezonu.
Dlatego do Milanu musi przyjść Ganso czy ktoś inny ale na tą pozycję żeby Seedorf wchodził za nich na końcowe minuty a nie liczyć na kogoś kto go po jakimś czasie zastąpi, bo to jest jakiś horror jak się myśli o twojej wersji. Montolivo dla mnie to zawodnik do walki dla Holendra dlatego uważam, że kogoś lepszego trzeba, kto nie będzie walczyć a wypierdoli go na ławkę :!:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 lip 2011, 16:25

Berlusconi dziś powiedział, że ruski mogą przejąć 51% udziału w klubie. Nie przypominam sobie, aby Silvio kiedyś mówił o chęci sprzedaży...

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 10 lip 2011, 18:07

Berlusconi, już w tamtym roku wspominał o możliwości sprzedaży Milanu, w którymś z wywiadów powiedział, że jest skłonny go sprzedać za 700 mln euro oraz nabywca ma nadal w niego inwestować itp.. Ale szczerze mówiąc wątpię, żeby Berlu to zrobił. Milan pozostanie w jego rękach, najwyżej zamiast prezentu za 30 mln euro zrobi nam prezent za milionów 5-10 .

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 lip 2011, 18:18

Milan sam stać na prezent za milionów 5-10.
W sytuacji finansowego fair play nie mam zielonego pojęcia, po co ma wejść do klubu inwestor, nawet dysponujący pieniędzmi kalibru Abramowicza. Chyba że chcemy się bawić w obchodzenie przepisów jak ManCity, ale to jednak Milanowi nie przystoi.
Wciąż mam nadzieję na to, że Berlusconi uderzy w to okienko po raz ostatni w swoim stylu, bo za rok już nie będzie takiej możliwości - i po ściągnięciu jeszcze co najmniej dwóch graczy do pierwszej jedenastki skończą się czasy wielkich zakupów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”