Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 585

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 lip 2011, 20:22

Naprawdę proponuję poczekać te dwa tygodnie, zanim zaczniemy się wzajemnie opluwać :| Będzie na to czas bez względu na końcowe werdykty.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 05 lip 2011, 20:29

Wspominanie o domniemaniu niewinności w kontekście Calciopoli na tym forum przez kibica Interu na tym forum jest dośc zabawne :) Pamiętam jak 5 lat temu niektórzy użytkownicy domagali się jawnie żeby kibice Juventusu spieprzali z tego forum, bo kibicują złodziejom
Jak zapewne wiesz kibic ze mnie wyjątkowy (taki, którego koledzy po szalu oskarżają o orientacje promilanowskie itd.), więc proszę nie generalizuj :)
Nie mówię, że to byłeś Ty, ale po prostu fajnie wygląda kiedy teraz robisz to samo co my w tamtym okresie.
Skłamałbym mówiąc, że nie miałem satysfakcji po odczytaniu wyroku, ale mimo to do momentu aż ten nie został odczytany i nie uzyskał prawomocności byłem przeciwny samosądom i temu wszystkiemu, czego wy jako kibice Juve doświadczaliście. Poza tym jestem przeciwnikiem odpowiedzialności zbiorowej, więc raczej nie apelowałem o to, abyście opuszczali forum orzekając, żeście złodzieje i ch** !
my też zaprzeczaliśmy.
To, że wy zaprzeczaliście nie oznacza, że skoro my to robimy to też jesteśmy winni. Od takie stwierdzenia jest prosta droga do uznania, że każdy kto się tłumaczy musi mieć coś na sumieniu. Nie muszę chyba mówić, że taki sposób myślenia jest wyjątkowo szkodliwy. Poza tym nie odpowiedziałeś na moje pytania, a z nimi są związane moje wątpliwości oraz różnica zdań w kwestii prawdopodobieństwa (w mojej ocenie jest niewielkie), że Inter jest umoczony. Jeśli uda ci się w sposób przekonywujący na nie odpowiedzieć (czyt. obalić wysuwane wielokrotnie argumenty) to nie pozostanie mi nic innego jak uznać waszą wersje wydarzeń. Przepraszać nie mam za co, bo raczej z rzadka wysuwałem argumenty związane z calciopoli a jeśli już to na zasadach rozrywkowych.
Ja mysle, iz wystarczajaca miara obiektywizmu prokuratora Stefano Palazziego jest to, ze w 2006 roku ten sam pan wnioskowal o degradacje Juventusu do
Serie C.
Miarą obiektywizmu może być odsetek spraw umarzanych, sprawców uniewinnianych oraz spraw, które nie znalazły finału w sądzie. Nie muszę chyba mówić, że aby mówić w tym wypadku o obiektywności wartość przypisana do każdej z tych zmiennych powinna być jak najniższa. Nie jest natomiast to, że ten Pan wnosił o waszej skazanie, bo to robili wszyscy, co było błędem ponieważ tego typu naciski mają ogromne znaczenie dla wyniku sprawy i mogą zniekształcić jej wynik. Znane są przypadki kiedy pod wpływem opinii publicznej sądy orzekały wyroki, który były pózniej uchylane lub zmniejszane przez sądy wyższej instancji.
Nowe dowody w postaci rozmow wyszly dzieki toczacym sie procesom cywilnym wytoczonym przez Moggiego i Giraudo
A zważywszy na fakt, że wyszły na jaw w czasie kiedy pozostało jeszcze sporo czasu do zakończenia biegu przedawnienia oraz były powszechnie znane w środowisku prokuratorskim (o czym wielokrotnie mówiono, uznając za nieistotne) jeszcze przed ich upublicznieniem to należy uznać, że było wystarczająco dużo czasu, aby postawić zarzuty prokuratorskie. Jak wiemy tego nie zrobiono. Pytam czemu ? Pytanie jest o tyle ważne, żę organów upoważnionych do wszczęcia postępowania jest bardzo dużo. Nie chce sugerować, wolałbym uzyskać odpowiedz od was drodzy koledzy, ale może dlatego, że dowody były niewystarczające ? Tak trudno w to uwierzyć ?
Ostatnio zmieniony 05 lip 2011, 20:35 przez MarcinW, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 lip 2011, 20:32

Nebula RN pisze:Danilo nie pójdzie do Juve, tylko do Milanu :)
Marotta nigdy nie był nawet w Brazylii, więc co on może wiedzieć o kupowaniu graczy z Ameryki Południowej :)
A poważnie, jeśli Danilo będzie między Juve a Milanem, to jestem pewien, że wyląduje w Mediolanie.
Tyle, że ze słów agenta Danilo wynika iż Milan nigdy Danilo zainteresowany nie był. :wink: Nie wiem, czy to dobrze, bo gra tego chłopaka jest mi zupełnie obca, ale userzy tutaj, głównie fani Milanu, mają o nim dobre zdanie więc chyba coś z niego będzie. Gdybym miał wykorzystać paszport UE na Danilo lub Bastosa bez wahania wziąłbym tego drugiego.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2011, 20:46

Tyle, że ze słów agenta Danilo wynika iż Milan nigdy Danilo zainteresowany nie był.
To bzdury, kilka miesięcy temu (w styczniu chyba) zainteresowanie Danilo wyraził Galliani, później potwierdzał to dyrektor sportowy Santosu mówiąc o tym, że było zainteresowanie czy nawet oferta ze strony Milanu.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 05 lip 2011, 20:51

Marcin, nie od Ciebie oczekuje przeprosin, nawet nie pamiętam kto i jak nas opluwał, ale doskonale pamiętam, że samosąd był. Nie mam obecnie czasu na czytanie wszystkiego co chciałbym przeczytać, więc wybacz - nie jestem w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie i "udowodnić" winę Interu. Chcę tylko, żeby niektóre łebki zrozumiały w jaki sposób traktowano kibiców Starej Damy PRZED wyrokiem. Mam nadzieję, że Juventini w tej sytuacji okażą trochę więcej szacunku. Podkreślam - nie jestem na bieżąco ze sprawą, ale wygląda na to, że coś jest na rzeczy - dlaczego teraz? Nie mam pojęcia. Apeluję o wstrzymanie się od wszelakich ocen i domniemań do czasu klarowniejszych informacji.
Podkreślam, że sytuacja w której znajduje się w tej chwili Inter jest taka sama jak sytuacja Juventusu przed wyrokiem, z tym że nas - kibiców Juve opluwano już przed nim, więc proszę nie wymagaj ode mnie debaty na temat winy albo niewinności Interu, bo nie o to mi chodzi. Chodzi mi jedynie o fakt, że Inter jest podejrzewany o machlojki, a w analogicznej sytuacji Juve nie pozostawiono na nas suchej nitki. I fakt, że Juventus wtedy okazał się winny nie ma tu nic do rzeczy. Skoro mówisz o domniemaniu niewinności to przypominam tylko, że ze strony kibiców Interu Juventini jej nie uświadczyli. Tyle na ten temat na razie. Poczekamy, zobaczymy, ale przeprosiny się należą i nie wiem czy od Ciebie, ale niektórych na pewno.

Co do Danilo - myślę, że sprowadzanie piłkarzy niesprawdzonych w Europie to nie jest to czego Juventus obecnie potrzebuje. Skoro klub dysponuje pokaźnymi środkami powinien je wykorzystać na piłkarzy sprawdzonych na starym kontynencie a nie na wielkie niewiadome. Dlatego wciąż liczę na Aguero, Bastosa i Vidala. Te trzy transfery powinny pozwolić Juve na walkę o LM w przyszłym roku.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 lip 2011, 21:14

Wilmore pisze:To bzdury, kilka miesięcy temu (w styczniu chyba) zainteresowanie Danilo wyraził Galliani, później potwierdzał to dyrektor sportowy Santosu mówiąc o tym, że było zainteresowanie czy nawet oferta ze strony Milanu.
Źle użyłem wyrażenia "nigdy", bo chodziło mi o to okno transferowe. Poza Juventusem tylko Benfica złożyła ofertę za Danilo.

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 06 lip 2011, 0:24

arek_ahig pisze:Nowe dowody w postaci rozmow wyszly dzieki toczacym sie procesom cywilnym wytoczonym przez Moggiego i Giraudo. Dopiero wowczas swiatlo dzienne ujrzaly machlojki Interu, jako ze nie wiedziec czemu, wczesniej wiele tysiecy rozmow nie bylo w ogole rozpatrywanych. To sa suche fakty, z ktorymi ciezko polemizowac.
Arek to ładnie ubrał w słowa co ja już pisałem wcześniej. Wiąże się to z tym moim komentarzem, że podobno uefa i fifa zabroniły Juve procesu u innych sądów w związku z czym federacja bojąc się sankcji zdegradowała klub na podstawie "jedynie słusznego procesu". Dopiero pojedyncze osoby - nie jako klub - wytoczyły procesy aby się oczyścić/mieć możliwość ukazania całości (?) i może dlatego dopiero teraz upubliczniane jest to co kiedyś było na szybko odrzucane. To jest o tyle według mnie połączone że skoro były wcześniej jakieś dowody dlatego ich nie brano pod uwagę?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 lip 2011, 18:09

To kto kupuje wyjazdóweczkę na nowy sezon? \o/

Bez komentarza odnośnie drugiego kompletu strojów, bo aż mnie nosi.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 06 lip 2011, 18:12

No ale wrzuciłbyś na forum i się pochwalił, bo chętnie byśmy ocenili :)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 lip 2011, 18:14

A jest się czym chwalic? Dokładniejsze zdjęcia na pewno się jeszcze dzisiaj pojawią. Przynajmniej bramkarska się dobrze prezentuje.

Obrazek

I tym mamy niby zacbęcic Aguero? :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 lip 2011, 18:16

Obrzydliwa.

Za to domówka bardzo ładna, zrezygnowano z tego fatalnego pianina.
Ostatnio zmieniony 06 lip 2011, 18:21 przez Boromir, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 06 lip 2011, 18:18

Ulalala, będą mieli chłopaki w czym na dyskoteki chodzić :)
Aguero może nie zachęcicie takimi koszulkami, ale Wojtka Szczęsnego jak najbardziej :beer:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 lip 2011, 18:18

Nowa taktyka wyjazdowa Juventusu stała sie faktem. Przez pierwsze 15 minut rywale beda pękac ze smiechu :rotfl:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 lip 2011, 18:19

Obrazek
Obrazek
Bramkarska druga z lewej.
Nowa taktyka wyjazdowa Juventusu stała sie faktem. Przez pierwsze 15 minut rywale beda pękac ze smiechu :rotfl:
Polemizowałbym czy wymiotujący wąż/smok na koszulce jest lepszy :>

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 lip 2011, 18:23

Ja rozumiem, że róż ma podłoże historyczne i nie mam nic przeciwko różowi chociażby z sezonu 03/04.

Ale ludzie, nie taki róż!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”