Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 584

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 lip 2011, 17:39

No nie przesadzaj bo jesli Rossi gralby dobrze, czyli tak jak sie wszyscy spodziewaja to po roku, czy dwuch dostalby podwyzke...

Co do samego transferu to mi Rossi jakos bardziej pasuje do Juve niz Kun, no i w walke o niego moze MC sie nie wbije jak to ma ostatnio w zwyczaju :/

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 lip 2011, 17:41

Co jak co, ale City będzie się "wbijało" w każdym transferze potencjalnego bardzo dobrego gracza.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 lip 2011, 17:47

mete pisze:Co jak co, ale City będzie się "wbijało" w każdym transferze potencjalnego bardzo dobrego gracza.
A ja wiem? W transfer Coentrao sie nie ladowali chyba... i mysle, ze Rossiego tez nie beda sie czepiac.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 lip 2011, 17:50

Conentrao jasno stwierdził, że chce tylko do Realu, to samo tyczy się Sancheza. Jak tylko Hamsik wyraził chęć odejścia to odrazu pojawiły się plotki o City. A z Rossim już nie raz łączyły ich plotki. City teraz jest podawane w niemal każdej plotce odnośnie tych lepszych. Choćby po to by podbić cenę.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 05 lip 2011, 18:02

Kod: Zaznacz cały

Wydarzenia, które po raz kolejny wstrząsnęły włoskim calcio, a które dotyczą Interu Mediolan, skomentował Paolo Bergamo (na zdjęciu), były desygnujący sędziów na mecze Serie A oraz jedna z głównych postaci procesu w sprawie Calciopoli 2.

Bergamo nie jest wcale zdziwiony opinią prokuratora Palazziego, który określił Inter jednym z najbardziej obciążonych winą klubów. "Dla mnie to żadna nowość, tym bardziej, że podkreślałem to od samego początku procesu: utrzymywałem regularne kontakty niemal z wszystkimi działaczami klubów. Zarówno ja, jak i Pairetto, rozmawialiśmy z przedstawicielami wszystkich klubów, głównie po to, by szukać optymalnych rozwiązań, mogących pomóc uniknąć niepotrzebnych polemik medialnych, o co prosiła nas też kilka razy Federacja Piłkarska. Należy jednak rozróżnić rozmowy, które były dopuszczone, od tych, które weszły w sferę "popełnienia przestępstwa". Jeśli chodzi o te ostatnie, to najczęściej dzwonił do nas właśnie Inter, ponieważ nie wygrywali. Nie mieli wyników, więc dzwonili do nas bardzo regularnie".
Czyli wszystko to co było domysłami kibiców Juve okazuje się prawdą. Brak wyników Interu skutkował zniszczeniem największych rywali, ale dzięki Bogu, że prawda wyszła na jaw.
Ależ kibice Interu muszą czuć się podle. :jupi:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2011, 19:06

Specjalnej radości z powodu obciążenia Interu nie czuję, bo to tylko pokazuje, że oszukiwali, gdy oszukiwali wszyscy. Znacznie bardziej czekam na takie same raporty dotyczące sezonów 2006/07, 2007/08 i 2008/09, pewnie koło 2013 (skoro jest pięcioletni termin przedawnienia) usłyszymy, że Inter wtedy też mecze kupował i kręcił jak wcześniej, tyle tylko, że robił to jako jedyny z ligi. Bo skoro robił to wcześniej, to czemu nagle miał przerwać, skoro nadal musiał oszukiwać, by zdobywać tytuły?
Ma ktoś link do tego raportu w sprawie calciopoli, który był tu wspominany?

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 05 lip 2011, 19:10

Czyli wszystko to co było domysłami kibiców Juve okazuje się prawdą.
Sprawa wygląda na coraz bardziej oczywistą
Skoro argumenty wydobywające się z Bergamo utwierdzają was w przekonaniu, że Inter jest/był umoczony to ja wam pogratulować indukcji. Tym bardziej, że słowa tego Pana są zgodne z linią obrony, której celem było udowodnienie światu, że tego typu kontakty należały do sfery określonej pod pojęciem zwyczaju, czyli normalnej, utartej praktyki postępowania. Raczej niewskazane jest przypisywanie wartości prawdy lub fałszu osobie, która jest bezpośrednio umoczona w daną sprawę, bo ten będzie mówił to co jest w jego interesie, zaś jak już pisałem w jego interesie jest udowodnienie, że to wszystko co robił Juventus było normalne.
Otoz MarcinieW - to co napisala Agnieszka wlasnie jest dowodem na to, ze uzywa ona owego organu na litere m, a na dodatek posiada zbior pewnych wartosci, ktore mozna by okreslic slowem na litere h
Jeszcze niedawno pisałeś coś o tym, że jest zdecydowanie za wcześnie na cytuje "ferowanie wyroków" oraz "skazywanie czy też uniewinnianie Interu". Tymczasem koronnym argumentem na zdolność prawidłowego rozumowania oraz nieskazitelność systemu wartości uznajesz coś wręcz przeciwnego, czyli przypisywanie winy klubowi, co skazuje go na potępienie w oczach opinii publicznej jako instytucji, będącą tego skutkiem utratę tytułu mistrzowskiego oraz co jest w mojej ocenie najgorsze utratę dobrego imienia człowieka, który sporo dobrego dał włoskiej piłce i już nie może się bronić. Więc następnym razem proszę o trochę konsekwencji lub ustalenie wspólnej linii uzewnętrzniania ze swoim alter ego (jeśli takowe posiadasz).
Dodać do wrogów. Użyłem bardziej chatowego terminu
Dziwi mnie to, że już od dawien dawna piszesz o tym dodawaniu do wrogów, a cały czas się odnosisz do mojej twórczości. Jeśli funkcja nie działa to zwracam się z uprzejmą prośbą do osób administrujących tym forum o jej naprawienie lub jeśli twoja szkodliwa działalność sprowadza się do zwykłego podżegania proszę o zaniechanie dalszych działań i w myśl złożonego przyrzeczenia (wielokrotnego) użycia tej magicznej opcji zwalniającej z obowiązku czytania moich postów. Wszyscy będą szczęśliwi, bo wbrew temu co sobie myślisz nie odczuwam przyjemności z "dyskutowania" z tobą - za mało masz do zaoferowania.
Ale czy do Ciebie dociera, ze to jest ten sam pan, ktory w 2006 roku wnioskowal o degradacje Juventusu do Serie C? Byc moze przekracza to Twoje granice pojmowania, takze daj znac, a zaprzestane dalszej dysputy z Toba.
Co jak sądzę byłoby karą niewspółmierną do uszczerbku jaki poniosła włoska piłka w wyniku działań Juventusu. Zresztą to co napisałeś wyklucza (choć nie definitywnie, wszak 5 lat to szmat czasu) udział Juve w całej tej sprawie, co było raczej traktowane w kategoriach luźnych rozważań. Nie przesądza natomiast działania sprzyjającego innym grupom interesu lub robienia tego dla sławy. Poza tym jego działania mogą być wskaźnikiem, że ten Pan jest w swoich zapędach odosobniony, przewrażliwiony na punkcie prawa, zaś nawet niewielkie odstępstwo od dyspozycji zawartych w normach prawnych traktuje jako niedopuszczalne odstępstwo, czego wskaznikiem może być brak zainteresowania tą sprawą innych organów , a czasu nie było mało, aby zgromadzić materiał dowodowy umożliwiający skazanie Interu, chyba, że faktycznie jest tak jak mówią twórcy spiskowych teorii z juvepoland, że MM rządzi światem i jest nieformalnym zwierzchnikiem wszystkich organów mających kompetencje do inicjowania takich spraw. Słowem zakończenia dodam, że prokurator nie jest sędzią w danej sprawie i to do sądu należy ocena zgromadzonego materiału dowodowego nie do prokuratora. Prokuratora, który wszedł w buty sędziego i bez względu na to czy jest to zgodne z rzeczywistością winien być pociągnięty do odpowiedzialności.
usłyszymy, że Inter wtedy też mecze kupował i kręcił jak wcześniej, tyle tylko, że robił to jako jedyny z ligi. Bo skoro robił to wcześniej, to czemu nagle miał przerwać, skoro nadal musiał oszukiwać, by zdobywać tytuły?
Właśnie do takich osób adresowałem pierwszy post w tym temacie.
Ależ kibice Interu muszą czuć się podle
Niby czemu ? Bo padliśmy ofiarą czarnego pijaru ? Gdyby był to prawomocny wyrok sądu to faktycznie można by było się martwić, ale w takiej sytuacji czekam na działania odwetowe ze strony Interu, a te nadejdą o to jestem spokojny.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 05 lip 2011, 19:42

Dziwnie się czuję w tym momencie bo okazuje się, że miałem/mieliśmy rację. Oczywiście nie zamierzam czerpać z tego satysfakcji chociaż chyba powinienem po tym jak Juventus i jego kibice byli w swoim czasie na forum oczerniani. Co jeszcze bardziej dziwne nawet teraz jesteśmy oczerniani przez osobę niejakiego MarcinaW, którym powinien przystopować z inwektywami bo to donikąd nie prowadzi. Ze swojej strony pragnąłbym tylko oddania tego co nasze czyli przeprosin od kibiców onegdaj "jedynego czystego klubu w Serie A". Wiem, że zostanę zaraz zmieszany z błotem, że niby jak śmiem! Miejcie jaja i przyznajcie że Wasze zachowanie kiedy wskazywaliśmy, że w aferę był zamieszany również Inter było po prostu żalosne. Jak komuś wstyd to niech przeprosi na privie, teraz zobaczymy kto ma jaja.

Abstrahując od tego to uwierzcie mi, że naprawdę nie jestem z rozwoju sytuacji zadowolony, ba wręcz mierzi mnie strasznie coraz większy syf w calcio i sposób w jaki my kibice włoskiego futbolu jesteśmy traktowani na forum polskich portali piłkarskich.

Bez odbioru, mam nadzieję, że zachowacie resztki kultury drodzy Milaniści i Juventini.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6597

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 lip 2011, 19:46

Wilmore pisze:Ma ktoś link do tego raportu w sprawie calciopoli, który był tu wspominany?
Nie wiem czy to dokładnie to, ale:
http://media2.gazzetta.it/gazzetta/cont ... tto_06.pdf

Są dwa miejsce dla graczy spoza Unii! Od razu pismaki wciskają, że za Vidala oferujemy 20 mln euro :roll: Nie wierzę w taką kwotę, chyba, że sprzedamy Melo, wtedy takie pieniądze się znajdą. Jestem wielkim zwolennikiem ściągnięcia Chilijczyka do Turynu, ale nie kosztem jedynego twardego DM-a w naszym składzie.

Drugim graczem bez paszportu ma być Danilo za 8 mln euro. Czyli dalej nie robimy nic w kwestii lewoskrzydłowego.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 05 lip 2011, 19:57

Skoro masz pewność, że Inter jest w umoczony to wyjaśnij mi proszę dlaczego na przestrzeni 5 lat żaden z organów kompetentnych do inicjowania tego typu spraw (różne organy prokuratorskie czy też organy konstytucyjne) nic nie robił a akurat w momencie zakończenia biegu przedawnienia pojawiają się tego typu raporty nie wywołujące jakikolwiek stuków w sferze prawnej a jedynie te które obserwujemy w sferze społecznej i które są związane z negatywną oceną moralną, szarganiem dobrego imienia klubu ? Poza tym czemu traktujesz raport organu upoważnionego do ścigania oraz zbierania dowodów za wiarygodny w zakresie oceny dowodów oraz wymierzania sprawiedliwości skoro bardzo duży odsetek spraw jest umarzanych, zaś domniemani sprawcy czynów zabronionych są równie często uniewinniani nie mówiąc o tym, że do kompetencji prokuratora nie należy wymierzanie sprawiedliwości ? I czemu nie dajesz posłuchu jednemu z podstawowych praw człowieka (osoby prawnej) jakim jest prawo do domniemania jego niewinności (nie mówiąc już o prawie do obrony, czy też do sądu, a nie mam wątpliwości, że finał będzie w sądzie), którego zostało wyrażone nie tylko w większość konstytucji ale również licznych traktatach międzynarodowych ? Jak widzisz obyło się bez inwektyw.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 lip 2011, 20:02

Wspominanie o domniemaniu niewinności w kontekście Calciopoli na tym forum przez kibica Interu na tym forum jest dośc zabawne :) Pamiętam jak 5 lat temu niektórzy użytkownicy domagali się jawnie żeby kibice Juventusu spieprzali z tego forum, bo kibicują złodziejom :) . Nie mówię, że to byłeś Ty, ale po prostu fajnie wygląda kiedy teraz robisz to samo co my w tamtym okresie.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 05 lip 2011, 20:03

Boromir pisze: Drugim graczem bez paszportu ma być Danilo za 8 mln euro. Czyli dalej nie robimy nic w kwestii lewoskrzydłowego.
Danilo nie pójdzie do Juve, tylko do Milanu :)
Marotta nigdy nie był nawet w Brazylii, więc co on może wiedzieć o kupowaniu graczy z Ameryki Południowej :)
A poważnie, jeśli Danilo będzie między Juve a Milanem, to jestem pewien, że wyląduje w Mediolanie.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 05 lip 2011, 20:03

Drogi Marcinie, pragnę przypomnieć, że linia "obrony" kibiców Juventusu w swoim czasie była dokładnie taka sama - krok pierwszy - zaprzeczanie. Mimo tego, na długo przed wyrokiem, już podczas niemieckich mistrzostw traktowano nas na forum jak szmaty. Nie wiem co musiało się dziać na głównej, ale wydaje mi się, że tam to dopiero było szambo. Już wspominałem - nie cieszą mnie nadchodzące informacje, ale skądś muszą się brać. Nie wtajemniczałem się we wszystkie wypowiedzi ale wychodzi na to, że PRAWDOPODOBNIE Inter był zamieszany w Calciopoli. Rozumiem Twoje rozgoryczenie w tym momencie bo sam przez to przechodziłem. Poczekajmy na rozwój wydarzeń i wtedy podyskutujemy, ale przypominam - my też zaprzeczaliśmy.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 05 lip 2011, 20:07

Ja mysle, iz wystarczajaca miara obiektywizmu prokuratora Stefano Palazziego jest to, ze w 2006 roku ten sam pan wnioskowal o degradacje Juventusu do
Serie C. Nie ma wiec absolutnie zadnego interesu, aby teraz szkalowac Inter.
Nowe dowody w postaci rozmow wyszly dzieki toczacym sie procesom cywilnym wytoczonym przez Moggiego i Giraudo. Dopiero wowczas swiatlo dzienne ujrzaly machlojki Interu, jako ze nie wiedziec czemu, wczesniej wiele tysiecy rozmow nie bylo w ogole rozpatrywanych. To sa suche fakty, z ktorymi ciezko polemizowac.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 05 lip 2011, 20:17

Tak, dowody nagle wyszły, pojawiły się z znikąd. Po 5 latach, kiedy wszystko się już przedawniło, czemu nie rok wcześniej ? Moratti trzymał je pod łóżkiem, skubaniec. Książkowa hipokryzja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”