Co do samego transferu to mi Rossi jakos bardziej pasuje do Juve niz Kun, no i w walke o niego moze MC sie nie wbije jak to ma ostatnio w zwyczaju
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 lip 2011, 17:39
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 lip 2011, 17:41
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 lip 2011, 17:47
A ja wiem? W transfer Coentrao sie nie ladowali chyba... i mysle, ze Rossiego tez nie beda sie czepiac.mete pisze:Co jak co, ale City będzie się "wbijało" w każdym transferze potencjalnego bardzo dobrego gracza.
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 lip 2011, 17:50
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 05 lip 2011, 18:02
Kod: Zaznacz cały
Wydarzenia, które po raz kolejny wstrząsnęły włoskim calcio, a które dotyczą Interu Mediolan, skomentował Paolo Bergamo (na zdjęciu), były desygnujący sędziów na mecze Serie A oraz jedna z głównych postaci procesu w sprawie Calciopoli 2.
Bergamo nie jest wcale zdziwiony opinią prokuratora Palazziego, który określił Inter jednym z najbardziej obciążonych winą klubów. "Dla mnie to żadna nowość, tym bardziej, że podkreślałem to od samego początku procesu: utrzymywałem regularne kontakty niemal z wszystkimi działaczami klubów. Zarówno ja, jak i Pairetto, rozmawialiśmy z przedstawicielami wszystkich klubów, głównie po to, by szukać optymalnych rozwiązań, mogących pomóc uniknąć niepotrzebnych polemik medialnych, o co prosiła nas też kilka razy Federacja Piłkarska. Należy jednak rozróżnić rozmowy, które były dopuszczone, od tych, które weszły w sferę "popełnienia przestępstwa". Jeśli chodzi o te ostatnie, to najczęściej dzwonił do nas właśnie Inter, ponieważ nie wygrywali. Nie mieli wyników, więc dzwonili do nas bardzo regularnie".Marq

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2011, 19:06
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 05 lip 2011, 19:10
Czyli wszystko to co było domysłami kibiców Juve okazuje się prawdą.
Skoro argumenty wydobywające się z Bergamo utwierdzają was w przekonaniu, że Inter jest/był umoczony to ja wam pogratulować indukcji. Tym bardziej, że słowa tego Pana są zgodne z linią obrony, której celem było udowodnienie światu, że tego typu kontakty należały do sfery określonej pod pojęciem zwyczaju, czyli normalnej, utartej praktyki postępowania. Raczej niewskazane jest przypisywanie wartości prawdy lub fałszu osobie, która jest bezpośrednio umoczona w daną sprawę, bo ten będzie mówił to co jest w jego interesie, zaś jak już pisałem w jego interesie jest udowodnienie, że to wszystko co robił Juventus było normalne.Sprawa wygląda na coraz bardziej oczywistą
Jeszcze niedawno pisałeś coś o tym, że jest zdecydowanie za wcześnie na cytuje "ferowanie wyroków" oraz "skazywanie czy też uniewinnianie Interu". Tymczasem koronnym argumentem na zdolność prawidłowego rozumowania oraz nieskazitelność systemu wartości uznajesz coś wręcz przeciwnego, czyli przypisywanie winy klubowi, co skazuje go na potępienie w oczach opinii publicznej jako instytucji, będącą tego skutkiem utratę tytułu mistrzowskiego oraz co jest w mojej ocenie najgorsze utratę dobrego imienia człowieka, który sporo dobrego dał włoskiej piłce i już nie może się bronić. Więc następnym razem proszę o trochę konsekwencji lub ustalenie wspólnej linii uzewnętrzniania ze swoim alter ego (jeśli takowe posiadasz).Otoz MarcinieW - to co napisala Agnieszka wlasnie jest dowodem na to, ze uzywa ona owego organu na litere m, a na dodatek posiada zbior pewnych wartosci, ktore mozna by okreslic slowem na litere h
Dziwi mnie to, że już od dawien dawna piszesz o tym dodawaniu do wrogów, a cały czas się odnosisz do mojej twórczości. Jeśli funkcja nie działa to zwracam się z uprzejmą prośbą do osób administrujących tym forum o jej naprawienie lub jeśli twoja szkodliwa działalność sprowadza się do zwykłego podżegania proszę o zaniechanie dalszych działań i w myśl złożonego przyrzeczenia (wielokrotnego) użycia tej magicznej opcji zwalniającej z obowiązku czytania moich postów. Wszyscy będą szczęśliwi, bo wbrew temu co sobie myślisz nie odczuwam przyjemności z "dyskutowania" z tobą - za mało masz do zaoferowania.Dodać do wrogów. Użyłem bardziej chatowego terminu
Co jak sądzę byłoby karą niewspółmierną do uszczerbku jaki poniosła włoska piłka w wyniku działań Juventusu. Zresztą to co napisałeś wyklucza (choć nie definitywnie, wszak 5 lat to szmat czasu) udział Juve w całej tej sprawie, co było raczej traktowane w kategoriach luźnych rozważań. Nie przesądza natomiast działania sprzyjającego innym grupom interesu lub robienia tego dla sławy. Poza tym jego działania mogą być wskaźnikiem, że ten Pan jest w swoich zapędach odosobniony, przewrażliwiony na punkcie prawa, zaś nawet niewielkie odstępstwo od dyspozycji zawartych w normach prawnych traktuje jako niedopuszczalne odstępstwo, czego wskaznikiem może być brak zainteresowania tą sprawą innych organów , a czasu nie było mało, aby zgromadzić materiał dowodowy umożliwiający skazanie Interu, chyba, że faktycznie jest tak jak mówią twórcy spiskowych teorii z juvepoland, że MM rządzi światem i jest nieformalnym zwierzchnikiem wszystkich organów mających kompetencje do inicjowania takich spraw. Słowem zakończenia dodam, że prokurator nie jest sędzią w danej sprawie i to do sądu należy ocena zgromadzonego materiału dowodowego nie do prokuratora. Prokuratora, który wszedł w buty sędziego i bez względu na to czy jest to zgodne z rzeczywistością winien być pociągnięty do odpowiedzialności.Ale czy do Ciebie dociera, ze to jest ten sam pan, ktory w 2006 roku wnioskowal o degradacje Juventusu do Serie C? Byc moze przekracza to Twoje granice pojmowania, takze daj znac, a zaprzestane dalszej dysputy z Toba.
Właśnie do takich osób adresowałem pierwszy post w tym temacie.usłyszymy, że Inter wtedy też mecze kupował i kręcił jak wcześniej, tyle tylko, że robił to jako jedyny z ligi. Bo skoro robił to wcześniej, to czemu nagle miał przerwać, skoro nadal musiał oszukiwać, by zdobywać tytuły?
Niby czemu ? Bo padliśmy ofiarą czarnego pijaru ? Gdyby był to prawomocny wyrok sądu to faktycznie można by było się martwić, ale w takiej sytuacji czekam na działania odwetowe ze strony Interu, a te nadejdą o to jestem spokojny.Ależ kibice Interu muszą czuć się podle
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 05 lip 2011, 19:42
Snipp_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 lip 2011, 19:46
Nie wiem czy to dokładnie to, ale:Wilmore pisze:Ma ktoś link do tego raportu w sprawie calciopoli, który był tu wspominany?
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 05 lip 2011, 19:57
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 lip 2011, 20:02
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 05 lip 2011, 20:03
Danilo nie pójdzie do Juve, tylko do MilanuBoromir pisze: Drugim graczem bez paszportu ma być Danilo za 8 mln euro. Czyli dalej nie robimy nic w kwestii lewoskrzydłowego.
Nebula RN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 05 lip 2011, 20:03
Snipp_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 05 lip 2011, 20:07
arek_ahig

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 05 lip 2011, 20:17
Internacjonalistyczny
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio