Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 574

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 28 cze 2011, 15:03

Też tak myślę, teraz ma wystarczająco papierów do argumentacji, na jednego gracza ma więcej niż na wszystkie transfery w poprzednim sezonie :lol: Jakby cena była niższa pewnie już byłoby pozamiatane a tak warto negocjować trochę. Póki na chwile obecną nie ma innych kontrahentów równie intensywnie zabiegających o Kuna to jestem dość spokojny o to. Bo kto prócz Juve teraz tak naprawdę wchodzi w grę? Jakieś głosy są, ale chyba tylko Marotta już 2x z nimi gadał osobiście.

Sprzedaż:
Teraz Juve trzymane jest w szachu, notowania Amauriego troszkę wzrosły w stosunku do tego co grał u nas, ale jakby każdy czekał na jakiś ruch pierwszego kupca bo nikt się nie wychyla z ofertą :?

---
Za niecały miesiąc turne po stanach. Wielkim wyznacznikiem to nie będzie, ale chodzi mi o to że będziemy mogli prognozować czy jest jakaś myśl w tym wszystkim, głównie o Conte mi chodzi :)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6604

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 cze 2011, 15:30

(L)oczkerson pisze:A ja myślę, że dopnie, skoro Aguero jest chętny, JUVE ma kasę oraz nie ma rywala to dlaczego miałby tego transferu nie dopiąć? Szanse są na pewno, tylko trzeba działać szybko.
Znając życie to Aguero pojedzie na CA, nie będzie miał czasu podpisać a w pod koniec lipca wyskoczy City z magiczną ofertą i nie będzie niczego. Ale oczywiście trzymam kciuki za Marottę.
petrdcm pisze:Za niecały miesiąc turne po stanach. Wielkim wyznacznikiem to nie będzie, ale chodzi mi o to że będziemy mogli prognozować czy jest jakaś myśl w tym wszystkim, głównie o Conte mi chodzi :)
Ma ktoś jakąś rozpiskę sparingów na te wakacje? Co z planowanym meczem z Lechią Gdańsk?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 28 cze 2011, 15:44

Meczu z Lechia nie bedzie. My chcielismy przyjechac do Gdanska dopiero w sierpniu, kiedy beda sie toczyly juz rozgrywki polskiej ekstraklasy. Z tego co sie orientuje wybor przeciwnika zalezy od kasy, jaka da miasto na ten mecz. Im wiecej dadza, tym lepszy przeciwnik bedzie. Podobniez na dzisiaj rozwazane sa dwie opcje: Atletico i Lazio. Byly tez plany, zeby zagrac z Liverpoolem, ale okazalo sie, ze tez za drodzy sa, a dodatkowo z Liverpoolem to chyba Slask chce grac na otwarcie stadionu we Wroclawiu.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 28 cze 2011, 16:30

Mercato w wykonaniu Starej Damy na razie na plus. Lichsteiner i Ziegler to solidne wzmocnienia boków obrony, chociaż jak to się mówi szału nie ma. Żeby tylko Szwajcarzy nie chorowali bo nie wytrzymam oglądania kolejnego sezonu z Mottą w wyjściowym składzie. Srodek obrony jest na dość dobrym poziomie, ale przydałby się jeszcze ktoś na ławkę, czytałem coś o jakimś piłkarzu Porto ale o nim nic nie wiem a o ile pamiętam Smoki życzą sobie 15mln. Wie ktoś czy jest tyle warty? Porto podobnie jak wtedy gdy odchodził Mou sprzedaje najlepszych piłkarzy, oby okazało się że będzie więcej Carvalhów niż Ferreirów. Pomoc po przyjściu Pirlo wygląda dobrze, ale moim zdaniem trzeba pożegnać się z Melo i zainwestować w Inlera. Do Momo mam słabość i osobiście dałbym mu jeszcze szansę. Lewe skrzydło powinno być teraz priorytetem i tu głównym kandydatem jest Bastos. Nie miałem okazji przyjrzeć mu się bliżej, widziałem jedynie kilka meczy ale szum wokół tego piłkarza świadczy że może się nadać, a cenowo też jest w naszym zasięgu. Co do ataku to nadszedł czas wywozu drewna do lasu, czyli Amauri i Vincenzo nie wracają skąd wrócili. Mam coraz większe nadzieje co do Aguero. Transfer Argentyńczyka jest coraz bardziej prawdopodobny, oby nie skończyło się jak kilka lat temu z Cassano, który też był już jedną nogą u nas a jak się skończyło wszyscy pamiętają.
O kimś jeszcze się mówi? Nie mam za bardzo czasu na czytanie zagranicznych serwisów więc prosiłbym o jakieś informacje.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 28 cze 2011, 17:02

No mercato baaardzo na plus. Jeszcze w zasadzie tylko brakuje kogos na lewe skrzydlo i pozbycia sie Amauriego i Iaquinty i bedzie ogromny sukces.

Wszystko co bedzie wiecej moze tylko zwiekszyc skale sukcesu, bo ten juz zostal osiagniety (mowie z przekonaniem, ze na lewa ktos sie szybko znajdzie).

Owszem mozna pomyslec o jakichs lawnikach, ale Ci co sa tez sie nadadza, wiec nie ma co przesadzac.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6604

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 cze 2011, 22:40

Marotta w sumie obiecał gwiazdę światowego formatu na otwarcie nowego stadionu. Mam nadzieję, że mowa właśnie o Aguero, a nie o Bastosie/ Vargasie czy nie daj Boże Pirlo.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 28 cze 2011, 22:51

To że obiecał gwiazdę światowego formatu, to nie znaczy że nie może to być jedna z gwiazd:
1. wschodzących
2. błyszczących
3. spadających
:lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 cze 2011, 22:58

Śmiechy chichy, ale na juventuz.com (dośc często pojawiają się tam informacje zanim można je zobaczysz szerzej w mediach) parę osób już napisało, że transakcja jest praktycznie zaklepana. Cena 38+ bonusy (pojawia się też Tiago) oraz 4-letni kontrakt Argentyńczyka na około 7,5 mln za sezon. Informacja o porozumieniu ma się pojawic do końca tygodnia a sam zawodnik ma do nas przejśc po Copa America.

Pożyjemy, zobaczymy.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 28 cze 2011, 23:00

Nie no, to taki żarcik był :mrgreen: O tym to tu: Wt 28.06.2011 15:03 (strona wcześniej) napisałem co mi się wydaje.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 28 cze 2011, 23:01

Nie siedzę w temacie, więc mam jedno pytanie. W plecy z pieniędzmi jesteście grubo, ponieważ w pucharach nie pogracie, więc skąd macie kasę ? Kredyty czy jakiś zastrzyk gotówki o którym nie wiem ?

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 28 cze 2011, 23:02

Dofinansowanie + linia kredytowa.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 cze 2011, 23:03

Dofinansowanie z Exoru, nowy stadion na ukończeniu też może miec coś wspólnego.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 cze 2011, 11:41

Panowie nie wydaje sie Wam dziwne, ze caly czas nie bylo oficjalnego potwierdznia transferu Lichtsteinera??

Albo cos kurcze przegapilem... ale poza informacja o testach medycznych nie bylo nic na Juventus.com...

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 30 cze 2011, 12:17

Szwajcar choć przeszedł badania już w poniedziałek, to nadal nie został oficjalnie potwierdzony i okazuje się, że jest to spowodowane problemami biurokratycznymi. Wszystko ma się wyjaśnić w ciągu 72 godzin, czyli potwierdzenie transferu ma zostać ogłoszone w piątek.
http://www.solojuve.com/transfery/atlet ... piatku.php

Awatar użytkownika
Cypek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cypek » 30 cze 2011, 15:42

Kolejny bardzo ważny sygnał w temacie kontaktu Sergio Aguero z Juventusem. Z rana Gazzetta informowała o ostatnich negocjacjach ws. Argentyńczyka, a teraz wypowiedział się również agent zawodnika, Bruno Satin, który w rozmowie z madryckimi dziennikarzami ponownie przyznał: "Tak, rzeczywiście mam ciągły kontakt z Juventusem, wszystko zmierza w pomyślnym kierunku. Aguero jest gotowy opuścić Atletico Madryt i przenieść się do wielkiego zespołu, a za taki uważa przede wszystkim Juventus." Beppe Marotta według włoskich mediów we wtorek miał lecieć do stolicy Hiszpanii, ale takie słowa mogą tylko przyspieszyć jego podróż.
żródło : SoloJuve.com

Sprawa transferu Aguero zaczyna nabierać rumieńców :) Mam nadzieję, że do zakontraktowania zawodnika brakuje naprawdę nie wiele. Sam Argentyńczyk wyjawia chęć przyjścia do Turynu, wystarczy czekać na rozwój wydarzeń i nie dać się uprzedzić przez konkurencję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”