Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 858

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 cze 2011, 17:05

Całość, nie całość :P Wypowiadał się również na łamach TVE:
Cesc (Arsenal): "Since I'm 11, I'm saying that playing at Barça is my dream. I don't have to repeat it at every press conference." [tve]
Cesc: "At this point, who can I fool about what's my dream… If it will happen or not, I don't know, that's not in my hands." [tve]
Czyli nic się nie zmieniło. Wszystko zależy od Wengera a więc prawie na pewno Cesc zostanie w Arsenalu. No chyba, że przejdzie do Milanu :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2011, 17:12

To jak od 11 roku życia jego marzeniem jest gra w Barcelonie to czego mając 16 odszedł? Nie żebym twierdził, że nie chce wracać do Barcelony, ale sam sobie naważył piwa. Najpierw odchodząc a później wiedząc, że Barcelona jest nim zainteresowana podpisując długoterminowy kontrakt. Przeczuwam, że dla Arsenalu idealny moment na sprzedaż Cesca będzie w 2013 roku(zakładam, że ma kontrakt do 2015), bo później zakładając, że nie podpisze nowej umowy jego cena spadnie drastycznie w dół.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 cze 2011, 17:55

Arsenal oficjalnie potwierdził dzisiaj, że będzie uczestniczył w Eusebio Cup organizowanym przez Benfikę w sobotę 6 sierpnia.

Kanonierzy podejmą 32-krotnych zdobywców ligi portugalskiej na 65,000 obiekcie Estadio de Luiz w sobotni wieczór. Będzie to pierwsze spotkanie między drużynami od 1992 roku, kiedy to Benfika wygrała w drugiej rundzie Pucharu Europejskiego w dwumeczu 4-2.

Przypominamy, że Arsenal zagra mecze w Malezji 13. lipca, w Chinach 16. lipca, w Niemczech 23. lipca oraz na Emirates w ramach Emirates Cup 30. i 31. lipca.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 cze 2011, 15:38

Na chwilę obecną wydaje się, że Cesc zostanie, co by mnie ucieszyło, no ale lato długie i nigdy nie wiadomo.
Zostawmy może Ceska, bo coraz więcej mówi się o innych wzmocnieniach. Gervinho coraz bliżej klubu, pewnie do końca przyszłego tygodnia będzie już oficjalnie piłkarzem Arsenalu. Jeszcze lepiej wygląda sytuacja Samby, który ponoć już jest jedną nogą w klubie. Z tego co przeciekło, to Blackburn przyjęło ofertę 9 mln funtów i zostały do uzgodnienia tylko zarobki Samby w Arsenalu, co nie powinno być wielkim problemem.
Biorac pod uwagę nasze problemy przy stałych fragmentach gry - połowa bramek stracona w ten sposób, to Samba byłby jak znalazł. Zastanawia mnie tylko czemu nie został sprowadzony przed rokiem, jak mówił, że chce odejść i kończył mu się kontrakt. Później w okolicach grudnia chyba podpisał nowy kontrakt z Blackburn i teraz trzeba 9 mln za niego dawać.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 16 cze 2011, 19:51

fieldy

Jeżeli te transfery, które wymieniłeś dojdą do skutku oraz uda się zatrzymać Fabragasa to myślę, że Arsenal w przyszłym sezonie do ostatniej kolejki będzie się bił o majstra. Swoją drogą Wenger powinien zakupić jeszcze jakiegoś napastnika, bo moim zdaniem sam Robin van Persie to za mało na taki klub jak Kanonierzy. Bendtner ma ponoć odejść, bo jest nie zadowolony ze swojej sytuacji w klubie, a Chamakh i Walcott są moim zdaniem dobrymi zawodnikami jako zmiennicy, a nie jako Ci którzy mają ciągnąć grę zespołu z Londynu...

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 cze 2011, 15:12

Ponoć Roma daje Wam 8 mln funtów za Clichy'ego. Myślicie, że Wenger się zgodzi?

http://www.liverpoolfc.tv/news/media-wa ... -to-clichy

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 19 cze 2011, 14:28

Daaaamian pisze:Ponoć Roma daje Wam 8 mln funtów za Clichy'ego. Myślicie, że Wenger się zgodzi?
Dobra cena. Wenger imo będzie chciał go zostawić w klubie, chyba że sam Clichy będzie chciał zmienić otoczenie i Wenger znajdzie jego godnego zastępcę. Ja chętnie bym sprzedał Gaela za te 8 baniek i ściągnął .... .... :P Chociaż Baines to też niezła opcja.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 19 cze 2011, 14:55

Osobiście raczej nie sprzedawałbym go. Clichy jest solidnym zawodnikiem. Co prawda ma gorsze sezony, stara się dojść do formy, jednakże nadal będziemy mieli z niego pożytek. Najlepszym wyjściem byłoby znalezienie rywala na pozycję Clichy'iemu. Taka prawda, że Francuz jest pewniakiem na lewej flance i to nie pozwala mu się rozwijać. Potrzebny jest mu rywal, który zdeterminuje go do większej pracy nad sobą.
Baines to raczej nie jest dobra opcja, lepszym wyborem byłby ktoś młodszy. Może Jose Enrique?

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 19 cze 2011, 15:08

toporow pisze:Najlepszym wyjściem byłoby znalezienie rywala na pozycję Clichy'iemu. Taka prawda, że Francuz jest pewniakiem na lewej flance i to nie pozwala mu się rozwijać. Potrzebny jest mu rywal, który zdeterminuje go do większej pracy nad sobą.
Trudno o lepszego rywala w postaci wielkiej (chyba największej obecnie) nadziei angielskiej piłki, właśnie na tej pozycji. Zresztą - to jest profesjonalny piłkarz, tak? Jego obowiązkiem jest dawanie z siebie 100% w każdym meczu i na treningach. Jeżeli sobie nie daje z tym rady albo się nie rozwija dzięki temu, to znaczy że jest za słaby na ten klub.
toporow pisze: Baines to raczej nie jest dobra opcja, lepszym wyborem byłby ktoś młodszy.
Heh 27 lat to piłkarski szrot? Młodości w Arsenalu jest już wystarczająco dużo. A będzie jeszcze więcej za sprawą Frimponga, Lansbury'ego czy JET'a o Coquelin'ie, Wellingtonie i Miyaichim nie wspominając :)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 21 cze 2011, 16:44

http://www.caughtoffside.com/2011/06/21 ... e-arsenal/
Guardiola knows the values of players and Cesc’s is less than €40million. Barcelona will offer less and if they (Arsenal) don’t accept, then he won’t come.
Nie mam pojęcia czy to prawdziwa wypowiedź czy kolejna kaczka dziennikarska, ale jeśli tak... ja rozumiem, że Pep to fachowiec jeśli chodzi o wycenę piłkarzy, ale 40 milionów euro... :glass: :lol2:

Dobra, koniec. Miałem nie wracać już do kwestii Fabregasa.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 cze 2011, 17:29

Guardiola nic na temat Cesca ani jego wartości nie mówił. Sandro Rosell powiedział natomiast, że nie damy więcej niż 40 mln euro i Pep to rozumie (w sensie, że nie będzie strzelał fochów jak mu Fabregasa nie sprowadzimy :P ). To jest pewna informacja. Także do usłyszenia za rok :hardkor:

Temat Cesca do zamknięcia IMO :wink: Pewnie pojawią się jeszcze jakieś doniesienia, ale polecam każdemu przyswoić sobie zdanie Sandruszko zanim zacznie je analizować. Naprawdę tak powiedział a więc szanse na transfer Cesca tego lata są mikroskopijne żeby nie napisać - zerowe.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 cze 2011, 17:55

W Anglii pojawiły sie wypowiedzi Rosella mówiące o tym, że "Cesc robi wszystko by do transferu doszło", a podobno zostało to źle przetłumaczone, bo mówił tylko, że Cesc chciałby zagrać w Barcelonie, czy jakoś tak. Media już wytrzymać nie mogą, bo mało się dzieje i starają się mieszać. Też mi się wydaje, że w tym roku Cesc zostaje. Choć do końca sierpnia jeszcze sporo czasu. W Hiszpanii ponoć donosili dziś, że Cesc rozważa nieprzyjście na pierwsze treningi, jak go Wenger nie sprzeda :lol:

P.S. A ty Mentor czego tu szukasz ? Rosell cię przysłał ? Ile dajcie ? :glass:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 cze 2011, 18:48

Choć do końca sierpnia jeszcze sporo czasu
Ciężko mi sobie wyobrazić sytuację że Cesc jedzie na obóz przygotowawczy i gra w Emirates Cup itd. a na koniec sierpnia Wenger go sprzedaje. Tymbardziej ze kwalifikacje LM są jeszcze i jesli w nich zagra 16/17 sierpnia to juz w LM dla Barcy nie zagra jesli sie zakwalifikujemy. :P

tores916
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tores916 » 21 cze 2011, 19:30

według mnie cesc zostanie bo słyszałem ze jest mu dobrze w Londynie

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 21 cze 2011, 20:00

tores916 pisze:według mnie cesc zostanie bo słyszałem ze jest mu dobrze w Londynie
Mnie też było dobrze w Londynie jak tam byłem ostatni raz, ale ostatecznie wróciłem w rodzinne strony.
fieldy pisze:W Hiszpanii ponoć donosili dziś, że Cesc rozważa nieprzyjście na pierwsze treningi, jak go Wenger nie sprzeda
Trzeba będzie skrzyknąć bardziej "kumatych" kibiców i wysłać ich na rozmowę motywacyjną z naszym kapitanem :lol:

Mentor dobrze prawi. Coś tam dziennikarze wymyślają i coraz to nowszymi kwotami rzucają. Fakty są jednak takie: 1) Wenger powiedział, że Cesc zostanie w Londynie na długie lata, 2) Rosell dał jasno do zrozumienia, że nie zamierza wydawać więcej niż pewna określona kwota, 3) Cesc jest szczęśliwy w Londynie :hardkor:, 4)Milan nie ma szans na Fabregasa :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”