Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 855

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 10 cze 2011, 13:55

Tak. Jak co roku czeka nas LE.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 10 cze 2011, 13:56

Tak ale jesteście z roku na rok bliżej niż dalej

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 cze 2011, 14:15

Jeśli Clichy, będzie chciał odejść do Liverpoolu to kompletnie nie jarze tej decyzji. Ok mogę zrozumieć sfrustrowanie graczy Arsenalu na brak troefów i chęć odejścia do klubów które je zdobywają, ale Liverpool? Przecież oni ostatnie trofeum zdobyli rok poźniej niż Arsenal? Jeszcze na dodatek od dwóch lat nie ma ich w Lidze Mistrzów, a w nadchodzącym sezonie nie będzie ich w w ogóle w pucharach? Co go tam ciągnie?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 10 cze 2011, 14:18

Kasiora :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 cze 2011, 14:45

Kamilek chyba nie może pogodzić się z faktem, że Liverpool pierwszy raz od dłuższego czasu zaczyna iść w naprawdę dobrym kierunku.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 cze 2011, 14:54

Damiaan masz racje z pieniedzmy z powodu rocznego kontraktu. Mysle, ze Clichy jest wart wiecej (pare mln wiecej), ale jesli puscimy Clichy'ego za 5 mln do Liverpoolu a sami kupili Bainesa to.. ja mam w dupie. :mrgreen: Aczkolwiek watpie, zeby tak sie stalo.

Inna sprawa, ze on raczej mowil ze chyba do Wloch czy gdzie indziej wyjedzie, a nie do innego klubu w Anglii. Rozumiem chec zmiany otoczenia, w koncu jest w klubie najdluzej ze wszystkich (pomijajac Djourou, ale mowimy o pierwszej druzynie). Zobaczymy, co sie wydarzy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 cze 2011, 14:56

Tak, tak ten sezon już na pewno będzie wasz :mrgreen:

Stwierdzam po prostu fakty nie bardzo widzę powody dla których Liverpool ma być bardziej atrakcyjny dla jakiegoś grajka od Arsenalu, prócz tego, że więcej płacą, ale o tym jest fajny artykuł na bbc http://www.bbc.co.uk/news/business-13711054

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 10 cze 2011, 14:57

Ty natomiast chyba nie widzisz tego ,ze Pool to nadal sredni klubik z tradycją . Co niby sprawia ze ten klub idzie w dobrym kierunku ? Transfer 20 letniego Hendersona czy jak ? Bo ja na razie widze fakt w postaci nieuczestniczenia w pucharach i tym ze na rynku transferowym pierwsze 5 klubow PL was przebije zawsze .

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 10 cze 2011, 15:07

Przecież Clichiemu i Nasriemu rozchodzi się o kasiorę i w tym wypadku bardziej atrakcyjym klubem jest ten który więcej zapłaci

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 cze 2011, 15:52

Magnum pisze:Rozumiem chec zmiany otoczenia
Z tego co pamiętam to jeszcze w zimie zapewniał, że nie ma zamiaru odchodzić. Pewnie kilka funtów więcej w kontrakcie by go przekonało, ale akurat w jego przypadku nie widzę powodów, dla których Wenger miałby się godzić na jakąś specjalną podwyżkę. Jeśli mu nie będzie pasowało to niech idzie, ale nie za tak marne grosze i to do L'poolu.

Media podchwyciły temat i już żonglują nazwiskami ewentualnych następców. Enrique i Izaguirre na czele zestawienia.

Jeszcze wracając do sprawy Samira. Coś czytałem, że taki Young ma zarabiać w United 130 tysięcy za tydzień. Prawda to? Jeśli tak to Wenger tym bardziej na idiotę wychodzi nie chcąc zgodzić się na 115 tysięcy tygodniówki dla Nasriego.

edytka

http://www.espnstar.com/football/premie ... -Gervinho/

Ciekawe czy faktycznie ostatecznie stanęło na 10 milionach :think:

No i jeszcze bonus. Wojtas jak zawsze daje radę :lol2:

http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... -asia-tour

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 10 cze 2011, 18:55

Clichy był najsłabszym ogniwem obrony w tym sezonie (Pomijając Toto). Cały czas mam przed oczami kadry z pamięci w kolorze sepii, w których cała obrona trzyma linię spalonego, poza Gaelem, który próbuje sie ratować efektownie uniesionym prawym ramieniem w strone sędziego (Gael - arbiter). Nieco lepiej było z kryciem indywidualnym, ale o regularności też trudno mówić w tym przypadku.
Największym atutem Clichy'ego jest od lat team transision z obrony do ataku. Ale to troche za mało jak na nasze aspiracje. Ale i tak imo od niego na świecie wyraźnie lepsi są tylko Cole, Evra i Abidal.

Nie wiem skąd też teksty że Arsenal skąpi piłkarzom w zarobkach, skoro podobno oferował Jonesowi większą tygodniówkę niż MU :>

Gervinho blisko Arsenalu.
Duch pisze: http://www.espnstar.com/football/premie ... -Gervinho/

Ciekawe czy faktycznie ostatecznie stanęło na 10 milionach :think:
Fajnie by było, co nie? :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 cze 2011, 19:52

Szczerze myślalem że Clichy będzie lepszym graczem,gdy zaczynał w Arsenalu grał świetnie,pamiętam jego mecze na Ronaldo w pofinale FA,piekne czasy, niestety coś mi u niego brakuje,taktycznego obycia w defensywie,dziwne błędy.Fajny zawodnik ale w obronie mi się nie podoba.Nie wiem tylko co może dać mu Liverpool,czego nie da mu Arsenal.
Od razu zaznaczam że jest dużo lepsza opcją niz L.Enrique z Newclastle, chyba najlepsza opcja na lewą obrone dla LIverpoolu .Nawet Wawrzyniak po połsezonie konczeskiego by zrobił róznice :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 cze 2011, 20:10

Podobno Wenger nie ma zamiaru go sprzedawać do angielskiego klubu. Zaoferował mu też 5-letni kontrakt opiewający na 80k tygodniowo, ale Gael podobno chce zmienić otoczenie. Mówi się, że wyląduje w Romie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 cze 2011, 21:16

Gdzie się tak mówi? :P

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 10 cze 2011, 23:45

Logan pisze:Ale i tak imo od niego na świecie wyraźnie lepsi są tylko Cole, Evra i Abidal.
A Marcelo to się zna? ;>

Jak wygląda sytuacja AFC jeżeli chodzi o pozycję bramkarza na przyszły sezon? Szczęsny na pewne miejsce w składzie? Mówi się coś o dylematach Wengera pomiędzy Fabianem a Wojtkiem? Bo imo Szczęsny przewyższa Fabiańskiego o kilka lat świetlnych, ale Wenger smykałki do bramkarzy nie ma, także nie wiem czy również zwrócił na to uwagę. :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”