Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 438

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 cze 2011, 0:38

Francja B to to moze nie byla,ale golym okiem widac,ze bez Nasriego,Benzemy i Riberyego jest dosyc srednio.

Nikt nie wie co z Borysiukiem ?

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 10 cze 2011, 0:52

Sprawa jest niezwykle prosta i powszechnie znana:
:arrow: mamy 2-3 piłkarzy europejskiej klasy, reszta to co najwyżej średniacy do łatania w co najwyżej średnich zespołach
:arrow: 80% graczy indywidualnie puchnie po 60min. gry, zespołowo siada o kolejne 50%
:arrow: obrońcy DC - dno, skoro nie ma Głowackiego i pada samobój, no to już jest naprawdę fatalnie w tej formacji :lol:
Pytanie co może trener? Ano tyle, że w takim meczu grali na 90% z drużyną B grającą na 80%, i wiemy jak to wyglądało... Pytanie kolejne, co mógłby inny trener? Niewiele więcej. A nawet i tyle może by nie osiągnął.

Matuszczyk wychodzi na plac dając zmianę... sory, ale taką sylwetkę to może mieć zestresowany kartkówkami licealista a nie zawodowy piłkarz który ma grac jak równy z równym z rosłymi i potężnie zbudowanymi rywalami.

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 136

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 10 cze 2011, 1:35

Mecz taki sobie. Szczęsny dobrze się spisał, bo inaczej byśmy przegrali ze 3:0. Defensywa słaba, w drugiej połowie Francuzi wchodzili w nią jak w masło (sporo było sytuacji gdzie 1 ich zawodnik mijał spokojnie po 5 naszych).
Ofensywnie było trochę akcji, ale nic nie wpadło do siatki rywali.
Ustawienie defensywne przez prawie cały mecz, reakcja Smudy śmiech na sali - 2 napastnik Brożek (który sie dobrze spisuje w ostatnich meczach i strzelił dającą zwycięstwo bramkę Argentynie - wchodzi w 87 minucie meczu. I w ogóle pierwsza zmiana w 79 minucie, jak zespół przegrywa trzeba zmiany robić znacznie szybciej. A w meczu towarzyskim mozna zrobić ich sporo.

Przegraliśmy z Francją, która grała pół rezerwowym składem i w dodatku grała swój 3 mecz w ciagu tygodnia. A co by było, gdy grali najsilniejszym skłądem i był to ważny mecz o punkty ? Strach myśleć.

Czasem wydaje mi się, ze nasi telewizyjni komentatorzy oglądają inny mecz niż ja, najlepsze było stwierdzenie, że możemy juz na równi grać z potegami jak Niemcy czy Holandia.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 10 cze 2011, 9:55

Widziałem ten mecz , z jednej strony nie było źle ale na pewno nie było dobrze.

Wg mnie nie mamy szans grać 4-5-1 bo Lewandowski , którego cenię nie daje rady w tym układzie. Nieporozumieniem jest Murawski , który wg mnie do kadry się nie nadawał nawet jak w formie był a teraz w formie nie jest.
In + Mierzejewski , Łukasz P. i Szczęsny. To są gracze , którzy naprawdę nieźle zagrali , Obraniak mi się podobał nie wychodziło mu ale wg mnie zostawił pozytywne wrażenie i mam wrażenie że będzie już tylko lepiej. Czekam na Perquisa!

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 cze 2011, 10:39

Dr.Football1 pisze:Francja B to to moze nie byla,ale golym okiem widac,ze bez Nasriego,Benzemy i Riberyego jest dosyc srednio.
W tej reprezentacji od kilku lat jest średnio. Jak na ich możliwości powinni o wiele bardziej się liczyć na imprezach typu EURO czy MŚ.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 10 cze 2011, 11:09

W tej reprezentacji bardzo wiele zależało od jednego człowieka , który już nie gra

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 10 cze 2011, 11:44

A ja jestem z gry Polaków zadowolony. Postęp w pracy Smudy jest dla mnie wyraźny. Nasze akcje nabierają dynamiki, piłkarze lepiej się rozumieją. Dziś na pewno nie przegralibyśmy z Hiszpanią 6:0. Brawa dla Szczęsnego, gdyby nie on to pewnie byłby blamaż. No ale rozpoczęło się od gola samobójczego - dla mnie samobójczy to zawsze przypadek i nie biorę go pod uwagę w sparingach. Polacy mieli fajne akcje, ale albo brakowało jednego gracza więcej w polu karnym, bo zbyt szczelnie kryty był Lewandowski, albo Francuzi świetnie się ustawiali. No cóż, po prostu trzeba nanieść korekty i jestem pewien, że Franz to zrobi. Brak mi było tylko Brożka, no i Małecki by się przydał, ale i tak jestem za Smudą. I brawa dla kibiców, atmosfera była bardzo sugestywna!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 cze 2011, 11:57

Futbolski pisze:Postęp w pracy Smudy jest dla mnie wyraźny
Futbolski pisze:Brawa dla Szczęsnego, gdyby nie on to pewnie byłby blamaż
Te dwa zdania się wykluczają.
Postępu nie ma, gdyby nie jeden bramkarz przegralibyśmy 6-0.

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 10 cze 2011, 12:12

cloner pisze:
Futbolski pisze:Postęp w pracy Smudy jest dla mnie wyraźny
Futbolski pisze:Brawa dla Szczęsnego, gdyby nie on to pewnie byłby blamaż
Te dwa zdania się wykluczają.
Postępu nie ma, gdyby nie jeden bramkarz przegralibyśmy 6-0.
Nic się nie wyklucza. O postępie w pracy Smudy mówię w szerszym kontekście. Po tych dwóch sparingach jestem jeszcze większym optymistą niż byłem. Szczęsny. To prawda, że gdyby nie on, byłoby krucho, ale w tym przypadku jest mowa o indywiduum. Nawet gdybyśmy stracili sześć bramkek, to to nie wyklucza postępu w pracy Smudy, bo na pracę Smudy mają wpływ też takie czynniki, jak dynamika akcji, lepsze rozegranie, współpraca, i to właśnie widziałem. Dla mnie sam wynik ma malutkie znaczenie w tych sparingach i przyszłych. Na przykład z Hiszpanią była po prostu totalna porażka i zerowy postęp w pracy Smudy, teraz była mała porażka, która nawet, gdyby była większa, nie zatarłaby pozytywnego wrażenia z akcji naszych. Tych akcji i tego poziomu (choć wciąż nie do końca wystarczającego) zrozumienia nie było rok temu przeciwko Hiszpanii.

GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 10 cze 2011, 12:33

bo na pracę Smudy mają wpływ też takie czynniki, jak dynamika akcji, lepsze rozegranie, współpraca, i to właśnie widziałem.
Co się przełożyło na... 2 celne strzały?
Fantastyczny postęp, fantastyczny.
Przypomnę, że graliśmy z rezerwami Francji, które grały trzeci mecz w tydzień. A my kilka dni wcześniej graliśmy z Argentyną C lub D.

Postęp? Jaki postęp? Takie mecze Smudzie uszłyby rok temu. Jak na półtorej roku pracy, to efekty są koszmarne. Na ME nie mamy czego szukać, a szkoda, bo sami sobie zawalamy historyczną imprezę trzymając na stanowisku kogoś, kto gwarantuje jedno - kompromitację na mistrzostwach. Austria i Szwajcaria wyglądaly o wiele lepiej cztery lata temu.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 10 cze 2011, 12:42

Futbolski nie oglądaj więcej meczów na TVP !

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 10 cze 2011, 12:48

Słabo. Mieliśmy dobre kilka niedługich momentów i nic więcej. Nie można było znaleźć kogoś kto by posłał podanie otwierające drogę do bramki. Masa niecelnych i głupich podań. Nie widzę jakiegoś wielkiego postępu w tej reprezentacji. Jeśli mielibyśmy zagrać z Hiszpanią jak rok temu to tak samo byśmy skończyli i Smuda by już nie mógł powiedzieć że to reprezentacja z którą dopiero zaczął pracę.

btw. Jak się nazywał ten młody murzyn który tak zwinnie mijał naszych zawodników w polu karnym ?

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 10 cze 2011, 12:56

Nie przesadzajmy, owszem, fr. to była kadra B, ale nie rezerwy w rozumieniu takim że nie mogliby grać w 1 składzie gdyby nie 3-4 nazwiska innych graczy którzy i tak mieli kiepski sezon ale grają za nazwisko właśnie bo nikt się nie odważy ich zastąpić (chociaż mógłby) gdy są w pełnej dyspozycji, niekoniecznie w pełnej formie. Poza tym, są na innym etapie przygotować bo już jakoś tam drużynę mają ułożoną chociażby z tego względu że musieli walczyć o pkt. eliminacyjne.

Co do arg. też nie przesadzajmy wiadomo było że obie ekipy jadą rezerwami, trochę lepiej fr. w tym zestawieniu wypadła. Natomiast mówienie że to kadra C, a już nie mówię o D, no to mocne nadużycie alfabetu. Owszem w większości znacznej skład pierwszy to nie był, ale to byli gracze na poziomie rezerwowych jedynie wyglądało to tak a nie inaczej, że chyba pierwszy i ostatni raz w takim ustawieniu i składzie ze sobą grali. A pod tym względem i u nas nie było o wiele inaczej. Ale żeby pisać C czy D... to już juniorzy to by byli.

Zresztą, to też obaliło pewien mit jakiego to potencjału nie mają takie ekipy, a się okazuje że przyjeżdża drużyna grająca w większości graczami spoza pierwszej 15stki kadrowej, i już jest problem. 1-4, 1-2, i to z zespołami nie najwyższej półki :D

Wracając jeszcze do meczu z fr., tak jak wspomniałem do 60min kiedy nie zaczęli puchnąć, to nawet nie najgorzej wyglądało biorąc pod uwagę możliwości linii defensywy, 2/3 akcji fr. nie wynikało z ich jakiejś ponad epokowej finezji, a z tego że nasi stoperzy byli o klasę słabsi nawet od reszty naszej kadry więc wiele się spodziewać nie można było.
KajoFC pisze:Jak się nazywał ten młody murzyn który tak zwinnie mijał naszych zawodników w polu karnym ?
To nie murzyn, to francuz :lol:

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 10 cze 2011, 13:08

No aż tak dużego spektrum możliwości nie ma więc sprawa chyba prosta? :) Chociażby Ribery czy Benzema. A ten pierwszy to nawet chyba równie często był w klinikach lecząc urazy co grając.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 10 cze 2011, 13:23

Ale co to ma za znaczenie? Gdyby nie 2 miesiące kontuzji, i później też jakieś parę drobnych wykluczeń spowodowanych urazami, wtedy sezon miałby udany może ze 20bramek i 40asyst na koncie :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”