Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 437

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 cze 2011, 21:56

Dlaczego nie ma w kadrze Borysiuka ? Kontuzja czy po prostu nie dostal powolania ?

Zeby wygrac z Francja trzeba nam jeszcze dziesieciu Piszczkow... :roll: Glik > Jodlowiec

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 cze 2011, 21:57

Ja tam nie wiem, co w reprezentacji robi Lewandowski, zawsze jak go widzę (czy to klub czy repra) to gra beznadziejnie. O ile w Lechu mi się podobał (zresztą i tak nie zawsze), to teraz stałem się strasznie uprzedzony do niego. Tyle, że raz na jakiś czas wyjdzie mu ładne zagranie czy coś innego i ludzie robią z niego gwiazdę. Problem jest tylko taki, że w Polsce oprócz Jelenia (który też szału w kadrze nie robi) nie ma dobrego napastnika

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1520
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 09 cze 2011, 22:00

Madera do kadry na środek obrony ! Gorzej niż te pajace co teraz grają, grać nie będzie :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 cze 2011, 22:01

Lewy to akurat nasz najmniejszy problem :wink: Szkoda jednak,ze nie ma Maleckiego w tej kadrze.

Ciekawe czy Blanc wpusci swoje najwieksze gwiazdy na II polowe :think: Ja bym chcial jeszcze raz zobaczyc Gameiro w akcji.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 cze 2011, 22:02

Ja powiem tyle: Błaszczykowski to najmniej efektywny pomocnik, jakiego widziałem od lat.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 09 cze 2011, 22:29

Jak obrona nie ma być tragiczna, skoro co mecz grają w innym ustawieniu ? Dziś Smuda powtórzył ustawienie defensywy 8)
Jeśli chodzi o obrone, to w zasadzie obojętnie kto gra, byle tylko grali w takim samym zestawieniu. Mniejsza czy bedą to Arbeledy i Perquisy, czy Gliki i Jodłowce, niech się zgrywają.

Nasza gra w ofensywie optycznie wyglada dobrze, ale zagrożenie pod bramką Francji jest takie sobie, zawsze ktoś z francuzów wstawi nogę.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2879

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 cze 2011, 22:43

Jak to Szpakowski się rozmarzył przed chwilą też sobie wyobrażam na Euro te biało-czerwone stadiony januszy. :haha:

GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 09 cze 2011, 22:56

Rozczarowanie.
Przegraliśmy z Francją B i wygraliśmy z Argentyną D - ledwo, ledwo zresztą.
Za Tulipana takie mecze, jak dzisiejszy, wygrywaliśmy, decyzje też były rozsądniejsze. Nie było dobrze, ale było po prostu lepiej, i to w czasach, gdy byli po prostu gorsi piłkarze.
Ze Smudą, który podejmuje złe decyzje kadrowe przed meczem i w jego trakcie nigdzie nie zajedziemy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 cze 2011, 22:58

O ile w pierwszej polowie jeszcze cos tam gralismy,to w II bylo juz dno. Nasza druga linia to jakas kpina. Ciekaw jestem dzisiejszych statystyk Obraniaka. Jezeli to on ma kreowac gre repry to ja wysiadam z tego autobusu. W ostatnich 10 minutach zostalismy doslownie stlamszeni przez znakomicie wyszkolonych Francuzow. Biegalismy za nimi jak stado baranow.

Smuda na te mecze powinien powolywac tylko 12 zawodnikow. 11 podstawowych + jeden banan z Ekstraklasy dla nabicia licznika reprezentacyjnego...

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 09 cze 2011, 23:05

Druga połowa i końcowy wynik to tylko zasługa Szczęsnego...O ile w obrona dalej była fatalna tak Murawski i Dudka oddychali rękawami od 65 minuty już a przy 75 już praktycznie byli na dobre statystami..Wszedł Matuszczyk na pozycję LP brawo Smuda :lol: Pawłowski :haha:

Komentatorzy słusznie zauważyli że jeśli Lewy będzie grał na tej pozycji co w BVB a przed nim Brożek a na skrzydłach szybcy Grosicki,Kuba, ew Mierzejewski(całkiem fajne zawody) to ofensywa wygląda zajebiście-lepszej nie będziemy mieli...
Głównym problemem jest obrona i tu niestety trzeba szukać innych kandydatów...Zarówno Glik,Jodłowiec,Wojtkowiak NIE...Perquis-Arboleda STANOWCZE NIE!!...

Jeśli rzucamy kandydatów to ja polecam Banaś-Danch - całkiem fajnie się uzupełniają ;)
Ostatnio zmieniony 09 cze 2011, 23:07 przez ddemon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 09 cze 2011, 23:05

Rezus pisze:Jak to Szpakowski się rozmarzył przed chwilą też sobie wyobrażam na Euro te biało-czerwone stadiony januszy. :haha:
Tej no bez kitu :lol: :lol:
Tego się słuchać nie dało, rzygałem już tymi wypocinami jaka ta wspaniała atmosfera. Trzeciak spuścił się z 10 razy. Najlepsze było pod koniec jak wypalił, że gdyby nie kibice i ta wspaniała, genialna atmosfera to przegrywalibyśmy wyżej, hahaha ;(

Natomiast kopacze całkiem, całkiem. Fajnie, że Francja zagrała dość poważnie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 cze 2011, 23:14

Wg mnie Francja zagrala na 20% swojego potencjalu, choc nie wiem na ile ten zespol potrafi wykorzystywac swoj potencjal. Nasi fajnie dreptali, czasem cos im równie fajnie wyszło, a i tak kolo 60 minuty fajnie spuchli jak druzyna podworkowa. Wyglada na to, ze za rok bedzie duzy wpierdol i lepiej sie nie nastawiac na jakies cuda.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 cze 2011, 23:51

Tragedia. Nie ma dróg, stadionów i piłkarzy. Nie widzę żadnych pozytywów.
Co będzie jak zagramy z np. Anglią na otwarcie :?: 0:3 na dzień dobry :?:

Za Janasa było lepiej, przynajmniej tych ogórków typu Austria itd. ogrywaliśmy bez problemów. A teraz :?:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 cze 2011, 0:30

sbQ pisze: A teraz wygrywamy z Argentyną i przegrywamy z Francją tylko 1-0.
Z Argentyną C i Francją B

Co myślisz że Holandia na EURO przyjedzie piłkarzami ligi :?:
Ile tych piłkarzy Argentyny co grali z Polską pojedzie na Copa America 2011 :?:

GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GacekCCM » 10 cze 2011, 0:37

Te drużyny miały tylko koszulki Argentyny i Francji. W meczu turniejowym byłaby powtórka z Hiszpanii, dziś jak się Francuzi rozpędzali, to Polacy nie wiedzieli, gdzie jest piłka. Za Janasa była fajna selekcja, ale zero ustawienia. Za Leo był bardzo fajny system, ale czasem zawodziła selekcja.
U Smudy do wymiany jest i selekcja w dużej mierze, i system, który nie wykorzystuje atutów tej kadry. Jakby mało było dramatycznego poziomu, to ten jeszcze podcina im skrzydła taktyką. :evil:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”