Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 854

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 cze 2011, 17:47

Jak Gibbs polamie wszystko co mozliwe to stanie sie niezniszczalny bo kosci beda mocniejsze :lol: Tak jak Robin ostatnio juz chyba skonczyl odnosic kontuzje bo wszystko co bylo do polamania juz polamal :boje się:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 08 cze 2011, 19:17

fieldy pisze:Mamy pierwszy transfer.
Zamiast pieniądze przeznaczyć na pensje Nasriego, albo transfer ważnego zawodnika ....

Gervinho coraz bliżej Londynu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 cze 2011, 21:06

20-letni Phil Jones nam się wyślizgnął z rąk. Wenger oferował WIĘKSZE zarobki niż Manchester United. Blackburn zaakceptowało naszą ofertę na 16 milionów funtów. Jednak Jones wybrał United z powodu "footballing reasons" i "northwest connections". :/

Jak to thegoonblog łądnie napisał: Fakt, że zaoferowaliśmy 16mln za Jonesa oznacza, że Wenger wie że musi kupować porządnych zawodników. Fakt, że Jones nas odrzucił pokazuje w jakiej pozycji znajdujemy się w chwili obecnej.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 cze 2011, 22:18

Magnum pisze: Jak to thegoonblog łądnie napisał: Fakt, że zaoferowaliśmy 16mln za Jonesa oznacza, że Wenger wie że musi kupować porządnych zawodników. Fakt, że Jones nas odrzucił pokazuje w jakiej pozycji znajdujemy się w chwili obecnej.
Nie uogólniaj. To, że akurat Jones się zdecydował na United jeszcze o niczym nie świadczy. Zwyczajnie wybór piłkarza. Wybrał mistrza Anglii i trudno mu się do końca dziwić. Swego czasu przecież Ramsey wybrał Arsenal zamiast United. I mieliśmy wtedy popaść w kompleksy, że teraz nikt do nas nie przyjdzie, a wszyscy do Arsenalu? :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 cze 2011, 22:26

Logan pisze:Zamiast pieniądze przeznaczyć na pensje Nasriego, albo transfer ważnego zawodnika ....
W końcu się zgadzamy w jakimś punkcie :] W sumie pomyślałem dokładnie o tym samym, chociaż spodziewam się, że to wszystko nie jest takie proste, ale czysta matematyka mówi, że komuś trzeba zabrać i gdzieś zaoszczędzić żeby Samirowi dać kontrakt jakiego się domaga (lub mocno zbliżony). Nowy klasowy piłkarz też za czapkę śliwek grał nie będzie, bez względu na to czy będzie to Gervinho, Parker czy ktoś inny.

Wenger jarał się ostatnio Benzemą. Załóżmy, że faktycznie składamy ofertę, Real ją akceptuje i Karim żąda na dzień dobry naprawdę pokaźnej tygodniówki. Ciekawe czy też forsowane byłoby rozwiązanie walki o każdego funta? Tak z czystej ciekawości, ile Francuz kasuje w Madrycie?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 cze 2011, 8:50

Pierdolców jednak nie brakuje na boiskach :roll:

Swoją drogą prawda, to że Jones nie przeszedł testów medycznych w United?

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 09 cze 2011, 10:22

Duch pisze:
Wenger jarał się ostatnio Benzemą. Załóżmy, że faktycznie składamy ofertę, Real ją akceptuje i Karim żąda na dzień dobry naprawdę pokaźnej tygodniówki. Ciekawe czy też forsowane byłoby rozwiązanie walki o każdego funta? Tak z czystej ciekawości, ile Francuz kasuje w Madrycie?
Podobno okolo 6 mln, ale nie jestem do konca pewny czy brutto , czy netto, bo roznie media podawaly, w kazdym razie nie jest na sprzedaz (potwierdzil to Mou),drugą część sezonu miał świetną.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 cze 2011, 19:54

Co tam mówi się u was o transferze Nasriego? :P Po dzisiejszej publikacji SS robi się ciekawie :P

Chociaż zastanawia mnie jedno, bo zwykle Nasri jednak u was grał na skrzydle, zdarzało mu się wystąpić w środku, ale niezbyt często go tam widziałem i chciałem się upewnić czy dobrze zapamiętałem te występy, jak u niego z rozegraniem? I jak z grą w defensywie, czy byłby dobrym zawodnkiem do taktyki 4-4-2 do środka pola? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 cze 2011, 20:31

Trochę meczów Arsenalu widziałem i Nasri zupełnie mi nie pasuje jako typowy rozgrywający.Niestety to jest raczej ofensywny pomocnik, który w defensywie daje drużynie niewiele. Nie cofa się też tak głęboko po piłkę. Być może jest tak z tego względu, że u Kanonierów inni gracze są po prostu od tego. Taki Wilshere czy Fabregas nadają się do tego zwyczajnie lepiej. Stąd też trochę dziwi mnie to zainteresowanie Francuzem, bo jakoś mi do nas nie pasuje. Chyba, że Fergsuon widzi w nim te cechy, których ja nie widzę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 cze 2011, 21:56

Samir grał kilka razy właśnie jako defensywny pomocnik. Wypadł nieźle, ale widać u niego chęć pójścia do przodu, jak u Diaby'ego :P najlepiej czuje się przecież w ofensywie. Na środku pomocy, jak nie ma zadań defensywnych to może grać z powodzeniem. Gra na skrzydle, bo w środku grają inni.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 cze 2011, 4:48

Nasri powiedział, że dalej są prowadzone rozmowy. Cholera wie, co się wydarzy. Bądźmy dobrej myśli.

The Goon Blog donosi, że jesteśmy cholernie blisko pozyskania Chrisa Samby z Blackburn za 9 mln. Dobry transfer jeśli to prawda, świetny na bardziej fizyczne druzyny z dołu tabeli. Samba wygrał 68% pojedynków w powietrzu w sezonie, dla porównania Djourou 58%, Koscielny 53%. :P Klub lubi ogłaszać transfery w piątki, więc.. może.. kto wie? :P

Oprócz tego podobno kupiliśmy też Alexa Oxlade-Chamberlaina za 12 milionów funtów. :O Jeśłi to prawda to szokująca kwota. Taki nowy Walcott w sumie, bo za Theo zapłaciliśmy Southampton 9 mln. Nieźle się na nas dorobią. :P

Co do Fabregasa to jest milion gadania i ja w ogóle się na ten temat nie będę wypowiadał póki nie zostanie złożona oficjalna oferta lub któryś z oficjeli klubowych bądź sam zawodnik nie wyda jakiegoś oświadczenia.

Za Clichy'ego podobno złożyli ofertę z Liverpoolu - 5 mln. :lol: Mam nadzieję, że to nie przejdzie. Clichy jaki jest ostatnio każdy wie, niby został mu jeden rok na kontrakcie ale.. jeśli Boss pozwoli Francuzowi odejśc za 5 mln to mam nadzieję, że ma zaplanowane wzmocnienie (np. Leighton Baines :mrgreen: ) bo w innej sytuacji będzie.. klops. Gibbs znowu się połamał i na ME U-21 nie jedzie, on się ciągle łamie. Traore podobne, poza tym IMO nie jest gotowy. Jenkinson przecież tam nie wskoczy, a Botehlo nie jest gotowy na pierwszy skład.

Jeszcze małe science fiction. Zastanawiałem się, jak bardzo angielska/brytyjska XI mogłaby wybiec np. w Carling Cup w następnym sezonie żeby to było realistyczne. Pozwoliłem sobie dodać możliwy transfer Cahilla i Chamberlaina do układanki. Tak czy inaczej, ciekawie to wygląda. Jakby takie coś wybiegło na oficjalny mecz to dopiero by niektórym krytykom mówiącym ze w Arsenalu nie ma Anglików szczęki opadły :P

Obrazek

Takie trochę jak mówiłem - science fiction, ale wcale nie jest niemozliwe. ;) Mozna teoretycznie wrzucic Eastmonda (żeby był DM) za Jacka który przechodzi za Ramseya, James Shea na bramkę a na CF-ie Benik Afobe i jest 100% Anglików. :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 cze 2011, 12:08

5 mln funtów za Clichy'ego to oczywiście mało, ale weź pod uwagę to, że za rok kończy mu się kontrakt, którego Gael nie chce przedłużyć. W takiej sytuacji Arsenal nie ma pozycji do negocjacji i jeśli chce na Francuzie cokolwiek zarobić, to musi bardzo poważnie rozpatrzyć tą ofertę.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 cze 2011, 12:27

Daaaamian pisze:5 mln funtów za Clichy'ego to oczywiście mało, ale weź pod uwagę to, że za rok kończy mu się kontrakt, którego Gael nie chce przedłużyć. W takiej sytuacji Arsenal nie ma pozycji do negocjacji i jeśli chce na Francuzie cokolwiek zarobić, to musi bardzo poważnie rozpatrzyć tą ofertę.
Za 5 milionów to Liverpool sobie może kupić lewą nogę Gaela. Ja na miejscu Wengera od razy bym taką ofertę do kosza wyrzucił. Już naprawdę wolę żeby Clichy pograł u nas jeszcze rok i odszedł za darmo niż mielibyśmy go oddawać do rywala od czołowe miejsca w lidze za czapkę śliwek. No proszę was :roll:

Jedyna opcja, przy której Arsenal mógłby przyjąć propozycję to zaklepania Bainesa. Wtedy te 5 milionów może zrobić różnicę, ale w innym przypadku... wypad.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 10 cze 2011, 13:45

Co do Clichy'ego to mam mieszane uczucia. Wiadomo, że pozbywać się go za 5 baniek i wzmacniać Liverpool byłoby totalnym absurdem, ale skoro nie chce przedłużyć umowy to moim zdaniem powinno się go gdzieś upchnąć. Gael ostatnimi czasy jakoś nie przekonywał mnie do siebie, o ile z tyłu było ok, to z przodu niewiele wnosił do drużyny. Gdyby znalazł się ktoś konkretny na jego miejsce ( o kim wspominał tu chyba każdy kibic Arsenalu, więc ja już nawet nie muszę), to puściłbym Francuza, najlepiej poza Anglię. Z kolei Nasri odejść nie może, nie wyobrażam sobie jego straty, prędzej puściłbym Fabregasa, zwłaszcza że za Hiszpana możemy dostać fajne pieniądze. Za Samira z kontraktem ważnym przez rok kokosów nie otrzymamy.
Ciekawe to info o Diabym. Jeśli marzy mu się Tottenham, to kopnąć w dupę i pa pa. Diaby mocno obniżył loty i nie płakałbym za nim, w pakiecie możnaby wcisnąć Kogutom Denilsona :)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 10 cze 2011, 13:50

Spoko i tak w przyszłym roku czeka was LE lepiej uzupełniac budżet

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”