Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 853

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 cze 2011, 22:04

Odnośnie Bojana to sytuacja wygląda tak, że sam zawodnik wypowiedział się ostatnio bardzo jednoznacznie i zdecydowanie - nie ma zamiaru odchodzić a już tym bardziej odchodzić w roli części jakiejś większej transakcji (w tym przypadku - części operacji CescBomb ---> ). Jest również bardzo mało prawdopodobne, aby klub chciał się go pozbywać a kontrakt ma aż do 2015 roku. Może i jest daleko w kolejce do gry, ale Pep chce dysponować szerszą kadrą a więc odejdą tylko piłkarze absolutnie niepotrzebni.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 cze 2011, 22:07

Gervinho mi się podobał jakies kilka lat temu, głównie to go w reprezentacji widziałem i zawsze dużo szumu robił. Silny, szybki, świetny technicznie, choć chyba ze skutecznością gorzej. Nie wiem czy za Samira, czy może za Arshe, bo jego pozostanie w klubie też nie jest pewne.
Póki co zanosi się na spore zmiany w Arsenalu. Ciekawe co z tego wszystkiego wyjdzie.

Co do Bojana to nie widzę potrzeby pozyskiwania go. Tak naprawę po za tym, że był jakimś rekordzistą w rezerwach niewiele o nim wiem, choć Barce raczej często oglądam. Czy kibice Barcy w ogóle wiedzą na co go stać w tym momencie ? :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 cze 2011, 22:08

Mentorze, jest to gdzieś z napisami po polskiemu lub angielskiemu? :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 cze 2011, 22:17

fieldy pisze:Czy kibice Barcy w ogóle wiedzą na co go stać w tym momencie ? :lol:
Raczysz żartować? :lol:

Masakra jest z tym Bojanem, ja wysiadam kiedy przychodzi do dyskutowania o nim. Zapowiadał się znakomicie (w sumie wciąż się zapowiada co najmniej dobrze albo i bardzo dobrze), ale ostatnio jakby stanął w miejscu. Doszedł do ściany i nie może ruszyć z miejsca. Olbrzymia konkurencja mu oczywiście nie pomaga, ale z drugiej strony trzeba przypominać, że ma dopiero 20 lat! W pierwszym zespole rozegrał już 163 spotkania i strzelił 41 bramek. Konkretniej to rozegrał 7166 minut co daje gola średnio co 175 minut. Wynik szału nie robi jak na zawodnika, który miał być przede wszystkim goleadorem. Obecnie tutaj tkwi kolejny problem bo ja to w ogóle nie wiem gdzie powinien grywać tzn. szpica czy jednak bok ataku? Nie wiem po prostu.

Nie ma chyba sensu rozwijać tutaj nadmiernie tego wątku. Tym bardziej, że transfer Bojana jest baaaaardzo mało prawdopodobny. Z drugiej strony jednak przestrzegałbym przed skreślaniem go. Ma dopiero 20 lat. Wielu wielkich napastników w jego wieku było niżej. Teraz potrzeba tylko dobrych decyzji w kontekście jego najbliższej przyszłości i tu znowu jest problem bo sam nie wiem co byłoby dla niego najlepsze.

Magnum - gdzieś jest, niedawno nawet sobie to odświeżałem, ale gdzieś mi się zgubiło i znaleźć nie mogę :/ Jak znajdę to zapodam.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 cze 2011, 22:34

Ja o Bojanie pisałem raczej jako o uzupełnieniu, stąd było to "np.". Przecież to samo z Downingiem. Chodzi o to, że po ww wymianie, mielibyście większe szanse na majstra niż teraz. Bo inaczej znowu 3-4 kluczowych piłkarzy odpadnie w ciągu sezonu, a z całego AFC zejdzie powietrze w styczniu, co zacznie kończyć się ( :P ) w marcu serią remisów.

Arsenalowi potrzeba Brytyjczyków, to dziwne, ale prawdziwe. Może to kwestia stereotypów, ale chodzi mi o konkretnie twardszych i bardziej wytrzymałych piłkarzy. Parker, czy Samba wg mnie spełniają te warunki. A mała rewolucja, dobrze przeprowadzona też może podnieść morale i pokazać że idzie "nowe".

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 cze 2011, 23:58

czarny_samael pisze:Ja o Bojanie pisałem raczej jako o uzupełnieniu,
To w takim razie myślę, że uzupełnieniem to Bojan woli być w Barcelonie. Jaki byłby sens zmiany ławki Barcy na Arsenalu? :wink:
czarny_samael pisze:Arsenalowi potrzeba Brytyjczyków, to dziwne, ale prawdziwe. Może to kwestia stereotypów, ale chodzi mi o konkretnie twardszych i bardziej wytrzymałych piłkarzy. Parker, czy Samba wg mnie spełniają te warunki. A mała rewolucja, dobrze przeprowadzona też może podnieść morale i pokazać że idzie "nowe".
To nie jest nic dziwnego tylko naturalnego. I nie stereotyp tylko fakt. A tak wogóle to z Samby taki Brytyjczyk... :lol: No, ale rozumiem, że chodziło Ci o graczy już sprawdzonych w Premier League. Z tym nikt nie dyskutuje z tego co zauważyłem i wszyscy są zgodni, że to powinien być kierunek poszukiwań Arsenalu na ewentualne wzmocnienia. Zwłaszcza stopera.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 07 cze 2011, 0:52

To w takim razie myślę, że uzupełnieniem to Bojan woli być w Barcelonie. Jaki byłby sens zmiany ławki Barcy na Arsenalu? :wink:
Uzupełnieniu, tzn. zawodniku takim jakim był Berba w zeszłym sezonie. Tzn. gra zależnie od ustawienia i jest pierwszym z ławki. W Barsie gorszy od tego status miał Affelay a i tak miał lepszy niż Bojan. Poza tym taki zawodnik - co widać po Berbie z tego sezonu - ma szansę wywalczyć miejsce w pierwszym składzie.

To nie jest nic dziwnego tylko naturalnego. I nie stereotyp tylko fakt. A tak wogóle to z Samby taki Brytyjczyk... :lol: No, ale rozumiem, że chodziło Ci o graczy już sprawdzonych w Premier League. Z tym nikt nie dyskutuje z tego co zauważyłem i wszyscy są zgodni, że to powinien być kierunek poszukiwań Arsenalu na ewentualne wzmocnienia. Zwłaszcza stopera.

Stąd może te słowo stereotyp :P
Poza tym myślę że Parker to dziś idealny zawodnik dla AFC.

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 07 cze 2011, 14:31

MazurXIII pisze::rotfl: Bez przesady...dziś gruchnęła wieść po forach tematycznych,że Arsene się mocno zdenerwował na Samira (6 baniek na rok...niezły koleś)
6 baniek na rok dla Nasriego? Według mnie to całkowicie uzasadniony poziom dla tego zawodnika. Gdyby chciał 8-9, to inaczej bym mówił. Lecz mamy dodatkowo kontekst odejścia Cesca z Arsenalu, a co za tym idzie: odejścia numeru jeden. Nasri ma wszystko, by stać się liderem Arsenalu; jak to chce Arsene: "na długie lata". A Cesc, jesli nie odejdzie w tym roku, znowu będzie mowa o jego odejściu w roku przyszłym.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 07 cze 2011, 14:54

6 baniek na rok dla Nasriego? Według mnie to całkowicie uzasadniony poziom dla tego zawodnika.
Prawda, Sniejder chce ok. 10 mln, Rooney chyba zarabia 12. W samym MU jest chyba 3-4 zawodników zarabiających podobnie (Vidić, Ferdinand, Rooney, Berbatov).

Inna sprawa że mówił o pójściu do United i to mogło Wengera wnerwić. Czemu zresztą się nie dziwię...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 cze 2011, 22:19

Nasri napisał

I just want tell you dont listen the newspaper and the rumours i will let you know if something happen

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 08 cze 2011, 7:54

dobrze ze nasri to napisal bo kibice arsenalu sa chyba najbardziej łatwowiernymi i spanikowanymi zeby nie powiedziec zwyczajnie - naiwnymi - kibicami w swiecie futbolu. lykaja wszystko jak swiezy boczek - patrz poprzednie lato.

//zreszta na tym twitterze chyba mocno juz tam jechali mu po rajtach cos mi sie obilo o uszy

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 cze 2011, 11:02

miguel indurain pisze://zreszta na tym twitterze chyba mocno juz tam jechali mu po rajtach cos mi sie obilo o uszy
tak, dostało mu sie, nawet na oficjalnej stronie są ostatnie wpisy piłkarzy wyświetlane (był m.in Wojtka po polsku o tym, żeby na Francje ludzie przyszli :P) i pokazali wpis Samira, który odpiera atak jednego z kibiców w stylu kumana, tzn - przyjdź i powiedz mi to w twarz :lol:
listen come in front of me tell me what u tweet i will show who is th c***
:lol:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 08 cze 2011, 12:00

listen come in front of me tell me what u tweet i will show who is th c***
:lol:
Można pojechać Węgrzynem, można i Rooneyem :boruta:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 cze 2011, 12:37

Mamy pierwszy transfer. Bójcie się :lol:
Klub pozyskał Carla Jenkinsona z Charltonu. 19-letni obrońca, grający na prawej stronie, bądź w środku. Do tego nowe kontrakty podpisali Aneke, Afobe i Ozyakup.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 cze 2011, 16:23

fieldy pisze:Mamy pierwszy transfer.
Dobrze, że nie napisałeś, że mamy pierwsze wzmocnienie :lol2:

Tymczasem Gibbs się połamał i nie pojedzie na Mistrzostwa Świata. To tak w kontekście ewentualnego odejścia Gaela i zastąpieniu go właśnie przez Anglika. Jeśli nadal będzie się tłukł tak często jak szklanki u mnie w chacie to jakoś nie widzę w nim tego naszego podstawowego lewego obrońcy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”