Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 03 cze 2011, 23:13

Myśle, że to warte odnotowania.
W piątek po Internecie zaczął krążyć wywiad z Robinem van Persie, w którym piłkarz rzekomo atakuje hiszpańskich piłkarzy i zawodników Chelsea. Również i my przedstawiliśmy go na łamach naszego portalu. Dla sprostowania, napastnik The Gunners postanowił wystosować oświadczenie za pośrednictwem oficjalnej strony klubowej, w którym dementuje jakoby udzielał takiego wywiadu.

- Znajduję się obecnie na zgrupowaniu reprezentacji, ale w ostatnich dniach pojawił się pewny wywiad ze mną w roli głównej. Wydaję mi się, że należy się
wszystkim parę słów wyjaśnienia. – możemy przeczytać w oświadczeniu.

- Te kłamliwe słowa sugerowały, iż negatywnie wypowiadam się na temat hiszpańskich piłkarzy oraz zawodników Chelsea. Chciałbym aby każdy zrozumiał i powiem to raz a wyraźnie. Nie udzielałem żadnego wywiadu dla Sport 1 ani nikomu innemu w ostatnich tygodniach. Stanowczo stwierdzam, że nie jestem taki nieuprzejmy jak zostałem wykreowany przez ten wywiad.

- Mam wielki szacunek dla moich kolegów z Hiszpanii i Chelsea. Zawszę oczekuję na mecze przeciwko nim. Mam nadzieję, że kibice na całym świecie nie wzięli tych wypowiedzi na poważnie.

- Życzę wszystkim udanych wakacji!

Wróć do „Anglia”