Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 851

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 02 cze 2011, 18:04

Magnum pisze: no właśnie, w tym problem - na drużyny grające piłką jest ładnie, ale na drużyny z dołu tabeli - z którymi gramy 20 meczów na sezon w przeciwieństwie do Barcy - są duże problemy.
Moim zdaniem obrona to była najmocniejsza formacja Arsenalu w tym sezonie. Sporo bramek padało po błędach czy nonszalancji pomocy i ataku, bo szczególnie w systemie 4-3-3 wszyscy odpowiadają za grę w obronie. Asekuracja kulała niemiłosiernie.
Moim zdaniem, grając 4 stoperów + Bartley czy Miquel, spokojnie damy rade cały sezon. Jak pisałem wcześniej - taka sytuacja jak ta z Vermaelenem nie powinna juz mieć miejsca. Bo grając 2 stoperów (+ słaby Toto) właściwe co 3 dni można sie zajechać (i tak było w rzeczywistości). A to szczególnie widac ze słabszymi drużynami, które nie muszą się wybierać na kontynent grać w pucharach, przez co są bardziej wypoczęte.

Zobacz też ile bramek głową w zeszłym sezonie strzelił Kaczor, a ile w tym sezonie Koscielny. Do tego dochodzi kawał chłopa w postaci Djourou. Wg mnie dalibyśmy rade. Lepiej zaoszczędzone w ten sposób środki przeznaczyć na zakup klasowego skrzydłowego - silnego, z dobrym dryblingiem i szybkością, no i DMa, który asekuracje obrony i czyszczenie pola przed nią miałby w małym paluszku.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 02 cze 2011, 18:09

Magnum pisze:
Robin van Persie ostro skrytykował zachowanie hiszpańskich piłkarzy oraz zawodników Chelsea. Oskarżył ich o nadmierne „skarżenie się” sędziemu podczas meczów.

Nie trudno domyślić się, że mówiąc o hiszpańskich piłkarzach, Holender mówił o przedstawicielach Barcelony. Po zakończeniu sezonu, zawodnik ‘Kanonierów’ wyraził swój gniew skierowany w stosunku do tych dwóch zespołów.

- Oni [hiszpańscy zawodnicy] zawsze idą razem w kierunku sędziego aby ukarał rywala kartką. To są ich koledzy a oni próbują ich wykiwać! Takie zachowanie naprawdę mnie denerwuje. – Van Persie został zacytowany przez Sport 1.

- Osoby oglądające spotkanie przed telewizorami jak i kibice na stadionie nie chcą oglądać tego typu rzeczy. Jeśli chcesz zobaczyć, że nie kłamie cofnij się i obejrzyj kilka niedawnych spotkań. Zawsze musi się znaleźć ktoś dokuczliwy.

- Piłkarze Chelsea zawsze skarżą się sędziemu. Nie jestem w stanie tego pojąć. Powinni się zwyczajnie zamknąć i skupić na grze. – dodał.

To nie pierwszy raz gdy Robin van Persie narzeka na rywali podczas przerwy na spotkania międzynarodowe. Podobnie było gdy został ukarany czerwoną kartką po meczu na Camp Nou.

- Piłkarze Barcelony mają tendencję do narzekania na wszystko co dzieję się na boisko. Byłem trochę rozczarowany. To coś podobnego do tego, co robią zawodnicy Chelsea w Anglii. – powiedział kilka miesięcy temu.
:beer: :brawo:
Miał już tyle kontuzji leczonych że mu na głowę siadło.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 02 cze 2011, 18:41

ta wypowiedz rvp jest stara jak swiat. widzialem ja juz kilka dni po meczu w ktorym druzyna w ktorej bryluje rvp nie oddala zadnego strzalu na bramke rywala.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 cze 2011, 18:48

ta wypowiedz rvp jest stara jak swiat. widzialem ja juz kilka dni po meczu w ktorym druzyna w ktorej bryluje rvp nie oddala zadnego strzalu na bramke rywala.
Ta z dolu - tak. PRzeciez nawet jest napisane:
To nie pierwszy raz gdy Robin van Persie narzeka na rywali podczas przerwy na spotkania międzynarodowe. Podobnie było gdy został ukarany czerwoną kartką po meczu na Camp Nou.

- Piłkarze Barcelony mają tendencję do narzekania na wszystko co dzieję się na boisko. Byłem trochę rozczarowany. To coś podobnego do tego, co robią zawodnicy Chelsea w Anglii. – powiedział kilka miesięcy temu.
To wyzej jest swieze.

Aha - Bendtner potwierdzil, ze opuszcza klub.
- Jestem zdecydowany w 100 %. Muszę opuścić Arsenal. Czułem, że to już za długo [brak regularnej gry] i podjęcie takiej decyzji było całkiem zrozumiałe – stwierdził Nicklas.
Powodzenia gdziekolwiek trafisz.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 cze 2011, 19:34

Magnum pisze:Aha - Bendtner potwierdzil, ze opuszcza klub.
W sumie to już wisiało w powietrzu od jakiegoś czasu. Jestem tylko ciekawy jak będzie wyglądał ten nasz napad w przyszłym sezonie? Robin wiadomo - pewniak (ale na 100 proc. się połamie), Chamakh to dobry napastnik, ale czy faktycznie to gracz, który bije Nicka na głowę... no nie wydaje mi się. Jak dla mnie Bendtner > Chamakh, ale mniejsza już o to. Jest jeszcze Vela, który na dobrą sprawę swojej szansy jeszcze u nas nie dostał. Może pogra trochę więcej :think:

Tak czy inaczej ewentualne odejście Nicka wprowadza konieczność rozejrzenia się za napastnikiem. Co byśmy w styczniu nie musieli znowu płakać, że został nam jeden snajper, który w dodatku nie ma formy.
Bit of golf with big Gaz Cahill.......trying to convince him to join me at Arsenal haha
:hardkor:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 02 cze 2011, 22:14

Duch pisze:Jestem tylko ciekawy jak będzie wyglądał ten nasz napad w przyszłym sezonie? Robin wiadomo - pewniak (ale na 100 proc. się połamie), Chamakh to dobry napastnik, ale czy faktycznie to gracz, który bije Nicka na głowę... no nie wydaje mi się. Jak dla mnie Bendtner > Chamakh
Jeżeli chodzi o umiejętności czysto piłkarskie to imo Chamakh jest lepszy od Bendtnera. Natomiast pewnością siebie Nick bije na głowę Marokańczyka jak i większość graczy na świecie :lol: Ja się w sumie cieszę, że odchodzi. Coraz więcej pieprzył w mediach wespół ze swoim ojcem, do tego przyjęcia piłki do dzisiaj nie poprawił, a walczy z tym od kilku sezonów. A Chamakh po powrocie do zdrowia Robina i Bendtnera grzecznie usunął się w cień, robiąc miejsce kolegom z większym stażem w drużynie. Zachowanie niedpouszczalne jeśli chodzi o bycie zawodowym piłkarzem i do tego w tak wielkim klubie. Ale to jedyna rzecz, którą można mu zarzucić, bo sezon miał ogólnie udany (w pewnym momencie jego gra decydowała przez dłuższy czas, że utrzymywaliśmy się w czubie tabeli).

W tej sytuacji jeszcze bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że świetnym rozwiązaniem dla Arsenalu byłby Gervinho. Potrafi on grać na wszystkich pozycjach w ataku. Wyglądało by to tak na szpicy - Robin na zmianę z Marouane' m i jako 3 z konieczności Gervinho.

Ps Chociaż w sumie jakby w miejsce Duńczyka przyszedł Benzema czy Falcao to bym się nie obraził :) Ale oczywiście nie kosztem Felipe Melo i Gervinho, bo to dla mnie dwa priorytetowe transfery. I chciałbym żeby dla Wengera było tak samo.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 03 cze 2011, 15:45

Logan pisze:Ja się w sumie cieszę, że odchodzi. Coraz więcej pieprzył w mediach wespół ze swoim ojcem, do tego przyjęcia piłki do dzisiaj nie poprawił, a walczy z tym od kilku sezonów.

Z Ipswich bardzo ładnie przyjął piłkę :hardkor: (takie dotknięcie jak z najlepszych czasów Dennisa)

Zresztą mniejsza o to. Można było na niego narzekać, można było wieszać na nim psy, ale tak naprawdę ustawianie Nicka na skrzydle do niczego innego prowadzić nie mogło. Wenger robił mu wielką krzywdę ustawieniem go na boku dobrze wiedząc, że to klasyczny środkowy napastnik. Mimo tego jak już musiał biegać po skrzydle to i tak wnosił sporo wiatru, chociaż nie zawsze mu wychodziło. Grał mało, był po kontuzjach więc o wielkiej formie mowy być jednak nie mogło.

Ja mimo wszystko wolałbym żeby został. Zmienię zdanie jeśli faktycznie w jego miejsce przyjdzie jakiś naprawdę klasowy napastnik, ale w to na dzisiaj po prostu nie wierzę za bardzo. No i do tego dochodzi cena. Ile za Duńczyka dostaniemy, 10-12 milionów funtów? Mam nadzieję, że niżej Wenger nie zejdzie.

Tak poza wszystkim to Odemwingie niby znalazł się na liście Arsenalu. Wszystko fajnie. Dobry grajek, w WBA dawał radę i strzelił kilka ważnych bramek. Do tego do wyjęcia za grosze, ale czy naprawdę o zawodników tej klasy nam chodzi?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 cze 2011, 16:59

Podobno Vela ma przejść do Valencii, wiecie coś o tym ?
Informacja chodzi od kilku miesięcy po forach Valencii, pytałem zresztą chyba kiedyś o to nawet.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 cze 2011, 18:01

Informacja chodzi od kilku miesięcy po forach Valencii, pytałem zresztą chyba kiedyś o to nawet.
W styczniu miał iść na wypożyczenie i nie wiadomo było, czy zechce w Anglii zostać. Jakby wolał w Hiszpanii, to właśnie do Valencii, ale tylko na wypożyczenie. Zostaje z nami na pre-season, zapowiedział to jakiś czas temu jego agent, Arsenal nawet dogadał się z reprą Meksyku coby go zwolnić z Copa America (bo Meksyk zostal zaproszony na ten turniej).

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 cze 2011, 23:13

Myśle, że to warte odnotowania.
W piątek po Internecie zaczął krążyć wywiad z Robinem van Persie, w którym piłkarz rzekomo atakuje hiszpańskich piłkarzy i zawodników Chelsea. Również i my przedstawiliśmy go na łamach naszego portalu. Dla sprostowania, napastnik The Gunners postanowił wystosować oświadczenie za pośrednictwem oficjalnej strony klubowej, w którym dementuje jakoby udzielał takiego wywiadu.

- Znajduję się obecnie na zgrupowaniu reprezentacji, ale w ostatnich dniach pojawił się pewny wywiad ze mną w roli głównej. Wydaję mi się, że należy się
wszystkim parę słów wyjaśnienia. – możemy przeczytać w oświadczeniu.

- Te kłamliwe słowa sugerowały, iż negatywnie wypowiadam się na temat hiszpańskich piłkarzy oraz zawodników Chelsea. Chciałbym aby każdy zrozumiał i powiem to raz a wyraźnie. Nie udzielałem żadnego wywiadu dla Sport 1 ani nikomu innemu w ostatnich tygodniach. Stanowczo stwierdzam, że nie jestem taki nieuprzejmy jak zostałem wykreowany przez ten wywiad.

- Mam wielki szacunek dla moich kolegów z Hiszpanii i Chelsea. Zawszę oczekuję na mecze przeciwko nim. Mam nadzieję, że kibice na całym świecie nie wzięli tych wypowiedzi na poważnie.

- Życzę wszystkim udanych wakacji!

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 04 cze 2011, 9:38

Jeżeli twierdzi: "Nie udzielałem żadnego wywiadu dla Sport 1 ani nikomu innemu w ostatnich tygodniach", to jak to w końcu jest? Dziennikarze kłamią? Piłkarz kłamie? Jedno jest pewne: ktoś tu kłamie, bo strony sporu są od siebie totalnie odległe. Może udzielił on tego ostrego wywiadu wcześniej, kilka miesięcy wcześniej? W każdym bądź razie furtka ku temu jest w cytowanej przeze mnie wypowiedzi. W ogóle dziwaczna ta sprawa.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 cze 2011, 10:18

Futbolski pisze:Dziennikarze kłamią
To jakaś nowość? :lol: Mamy sezon ogórkowy, o czymś pisać trzeba.

E: Oczywiście znak zapytania przypadkowo usunąłem, bo przecież Twoje pytanie a nie stwierdzenie było zabawne. Kolejny VADER
Ostatnio zmieniony 04 cze 2011, 15:17 przez Cris7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 04 cze 2011, 12:00

Cris7 pisze:
Futbolski pisze:Dziennikarze kłamią
To jakaś nowość? :lol: Mamy sezon ogórkowy, o czymś pisać trzeba.
A gdzie znak zapytania? Śmiało mogę powiedzieć, że zmanipulowałeś cytat. Nigdy o żadnej grupie bym tak nie ostro zgeneralizował. Ale daruję Ci to... Wiadomo, w każdym zawodzie są ludzie rzetelni i nierzetelni. Jeśli jednak tak ostro pojechali i wymyslili CAŁĄ historię, jak twierdzi piłkarz, to pozostaje tylko jedno: omijać takowe źródło. Niekiedy, owszem, można czegoś nie zrozumieć, coś źle przetłumaczyć, ale jeśli wszystko jest zmyślone, a tak podaje "oskarżony", wówczas sięga to zenitu żenady.

Ktoś z tej pary zmyśla. Osobiście nie podejmuję się stwierdzenia kto. W każdym bądź razie każdy kupuje to, co chce. Ludzie coś chcą, inni ludzie im to zapewniają. Nie znam większego truizmu, niestety...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 04 cze 2011, 15:12

A gdzie znak zapytania? Śmiało mogę powiedzieć, że zmanipulowałeś cytat. Nigdy o żadnej grupie bym tak nie ostro zgeneralizował. Ale daruję Ci to.
:suicide:
Nawet nie wiem jak to wytłumaczyć :lol:

Co do dziennikarzy to oczywiste - spytaj kibiców Barcelony, rok temu było 100 wypowiedzi na temat Cesc w stylu "Xavi: Cesc ma DNA Barcy", "Puyol: Cesc musi wrócić do domu" itp itd. Prawda taka jest, że połowa z tych wywiadów była odgrzewana (np. Xavi udzielil wywiadu w ktorym to powiedzial w maju a media go troszke zmienily i napisaly nowy-stary wywiad w czerwcu lipcu i na poczatku sierpnia. Albo w ogóle zmyślały wywiady - np. Puyola chyba dwa razy zmyślali, niedawno znowu coś o Cescu niby gadał a to było zmyślone. Zawodnik nie ma żadnego interesu w tym, żeby kłamać i potem zaprzeczać wywiadowi. ;)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 cze 2011, 19:34

Samir Nasri nie wyklucza odejścia do Manchesteru United. 23-latkowi pozostał tylko rok kontraktu a do porozumienia w sprawie nowego kontraktu brakuje sporo. Chodzi jak zwykle o pieniądze. W obliczu tego, Nasri nie wykluczył odejścia do jednego ze śmiertelnych rywali Arsenalu - Manchesteru United.

- Nie wiem, czy podpiszę kontrakt. W tej chwili prowadzone są rozmowy. Nie myślę o tym na razie, porozmawiamy po meczu z Polską. Czy chcę iść do Manchesteru United? Najpierw sprawdźmy, czy to prawdziwa oferta i czy są jakieś konkretne wraunki. - powiedział Nasri w wywiadzie dla TF1 "Telefoot"
.

:roll:

Mam nadzieję, że Wenger za nic go nie sprzeda do United. Inna sprawa, że TIm Payton z Arsenal Supporters' Trust twierdzi, że Nasri chce 6 milionów funtów rocznie - czyli 115 tysięcy tygodniowo. Nie możemy mu dać takiej sumy, on powinien to doskonale wiedzieć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”