El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 172

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 maja 2011, 20:27

Niestety ale reprezentujesz tę grupę kibiców,która usprawiedliwi wszystko żeby tylko wyszło, że Barca jest niepokalana. Ale ja nie o tym.

Busquets nie jest oszustem bo nie symuluje często. Złodziej nie jest złodziejem bo kradnie rzadko. Co to za usprawiedliwianie.
Jest potrzebny, bo osiąga się dzięki temu przewagę. Mi to się nie podoba, ale tak jest i tego nie zmienisz.
Przewagę może osiągnąć Real nad Barcą bo np. Diarra złamie nogę Messiemu. Real osiągnie dzięki temu przewagę a odwieczny rywal straci najlepszego gracza na finał LM, może to się nie podobać ale tak zawodnik jest potrzebny i nic nie poradzimy. Tak samo głupie jak to co Ty piszesz.

Granzo
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Granzo » 02 maja 2011, 20:42

Niestety ale reprezentujesz tę grupę kibiców,która usprawiedliwi wszystko żeby tylko wyszło, że Barca jest niepokalana. Ale ja nie o tym.
Nikogo nie usprawiedliwiam, pisałem że takie zachowania mi się nie podobają. Ale jestem realistą a nie marzycielem i wiem, ze się tego z futblolu nie wypleni. Jechanie po Barcy jest teraz modne, ale to nie dziwne, bo to drużyna która jest jedną z trzech najlepszych w historii tego sportu (wcześniej Milan -i pewnie dlatego kibice MIlanu których znam nie uczestniczą w tym zjawisku i Barca JC). Nikt nie czepi się Di Mari który również nurkował, Marcelo i Arboledy za totalną chamówe. O Pepe już nie wspominając. :roll:
Busquets nie jest oszustem bo nie symuluje często. Złodziej nie jest złodziejem bo kradnie rzadko. Co to za usprawiedliwianie.
Owszem, mozemy po jednej symulce nazywać kogoś oszustem, ale czy to ma sens? Czy zostałby choć jeden piłkarz który umyślnie nie oszukał sędziego? Wątpie. Oszustem można nazywać kogoś kto robi to notorycznie, ot taki Di Maria na ten przykład. Miej na uwadze, że w tym kontekscie oszustwo = łamanie reguł gry. A wyraz złodziej nie jest synonimem wyrazu oszust.
Przewagę może osiągnąć Real nad Barcą bo np. Diarra złamie nogę Messiemu. Real osiągnie dzięki temu przewagę a odwieczny rywal straci najlepszego gracza na finał LM, może to się nie podobać ale tak zawodnik jest potrzebny i nic nie poradzimy. Tak samo głupie jak to co Ty piszesz.
Nie miałem na myśli bandyckich ataków, tylko takie sytuacje jak zagranie reka, nurkowanie, udawanie ze dostalo sie w glowke itd. Gdybys czytal uwaznie, to na pewno bys nie podawał tak drastycznych przykładów. Cwaniactwo nie równa się łamaniu kości i polowaniu na nogi.

MIła dyskusja, ale zaraz wychodze i nie wiem czy zdaze odpowiedziec. Wiec peace :beer: jak by co :]

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2319
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 maja 2011, 21:07

Official: Abidal and Iniesta have the medical green light and are part of the match squad for tomorrow's game against Real Madrid
ale jaja :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 maja 2011, 22:04

Z Abidalem rzeczywiście szok bo przecież wiadomo jak poważne problemy miał, ale zacytuję Pepa:
”Abi wrócił. Nie jest gotowy na 90 minut, ale chwilę może zagrać. Stracił na wadze, ale kto jutro przyjdzie na stadion, zobaczy go na ławce.* Lekarze powiedzieli nam, że z jego zdrowiem jest perfekcyjnie. To najważniejsza informacja sportowa tego dnia. Druga jest taka, że jutro gramy półfinał Ligi Mistrzów. ”.
Skoro lekarze twierdzą, że z jego zdrowiem jest perfekcyjnie no to jest kur...ka. zajefajnie \o/

Iniesty natomiast każdy się spodziewał. Nie zagrał w pierwszym meczu po to, aby na rewanż być gotowy i nie ryzykować pogłębienia urazu.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 02 maja 2011, 22:44

dobrze ktos tam napisal. temat dotyczy dwoch klubow z hiszpanii a najwiecej do powiedzenia, jak zwykle, maja goscie ktorzy preza klate z herbem czerwonego diabła :haha: wasz kompleks barcelony jest PRZEEEEOOOOGROMNYYYY. pal licho, zeby to sie zdarzylo raz, dwa, ale to jest notoryczne. w finale z realem mieliscie jako takie szanse, chociaz tez mierne, a teraz co? juz wiecie ze znowu obejdziecie sie smakiem? :rotfl: moze troche wiecej wiary w fergusona.
ewentualnie zostanie wam wklejanie obrazkow ze macie wiecej pucharów myszki miki wygranych od barcelony.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 02 maja 2011, 22:55

Kazałbym się Wam zaznajomić ze znaczeniem zwrotu 'slippery slope' zanim zaczniecie porównywać symulowanie Sergio do skurwysy... zachowań Arbeloi i Marcelo.

Niepojętym jest dla mnie piętnowanie zawodnika, który swoim 'chytrym' zachowaniem uniknął złamania nogi!! i wybielanie zawodnika, który dostał za działanie te, z zamierzeniem takim, czerwonej kartki!
Czy wyście upadli na ryj?
Czy dla was wejście wyprostowaną nogą nakładką, na pełnej szybkości i nie zginając jej po kontakcie z piłką ani jej opuszczając, nie jest jawną chęcią zrobienia komuś krzywdy. Jak nie, to jak wytłumaczycie działanie tego idioty?! Co miał na celu? Po co robił?
Mam nadzieję, że te pytania rozwieją wątpliwości, o ile ktoś miał, na temat czerwonej.

Cieszy to jak bardzo klub milionlecia się ośmiesza, ale bez przesady, aż takie śmieszne to nie jest, żeby o tym bez końca..

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 02 maja 2011, 23:16

Wywiad Guardioli dla AS.com przetłumaczony i wrzucony na stronę Międzyplanetarnych- RM.pl. Kilka dosyć prowokacyjnych pytań, na które Pep odpowiedział ze spokojem i klasą. :)
Karanka wyraził dzisiaj swoje rozczarowanie decyzją UEFA, która odrzuciła skargi Realu Madryt dotyczące Barcelony.

Real Madryt ma za sobą 109-letnią historię. Oczywiście, że mogą się odwoływać, ale to nie Real Madryt decyduje, kto może zagrać, a kto nie. W tej kwestii decyzje podejmuje tylko i wyłącznie UEFA. Skoro chcą mnie zaskarżać, to dla mnie nie ma problemu, ale najpierw powinni się upewnić, co mówiłem moim zawodnikom przed meczem. A tego się nie dowiedzą.

Real Madryt twierdzi, że Barcelona jest zbyt pobłażliwie traktowana przez sędziów.

W ostatnim meczu Ligi Mistrzów w przerwie czerwoną kartkę otrzymał Pinto i gdyby zaszła taka potrzeba, to w drugiej połowie nie mielibyśmy bramkarza. Jutro o godzinie 20:45 czeka nas kolejny mecz i naprzeciwko siebie będziemy mieć fantastycznych zawodników Realu Madryt. To wielki wyczyn, że mamy w swojej lidze dwa tak wielkie zespoły, które dotarły do półfinału Ligi Mistrzów. Jeśli Real Madryt nie zgadza się z sankcjami, to ma swój własny zespół prawny i mogą się odwoływać. My nie sędziujemy, nie zajmujemy się sankcjami. My staramy się cieszyć grą.

Jakiego meczu się pan jutro spodziewa?

Jesteśmy przygotowani na wszystko, ponieważ trzeba mieć świadomość, że w półfinale Ligi Mistrzów nigdy nie jest łatwo. Będziemy musieli grać bardzo szybką piłkę. Ale nie mam wątpliwości, że w przypadku problemów kibice nas pociągną do przodu. Chcę, aby jutro stadion się wypełnił i dopingował nas do maksimum. Ale nie jest wykluczone, że jutro Real Madryt nas pokona w takim samym stylu, jak my ich na Bernabéu. Zobaczymy, co mają przygotowane. Mają do dyspozycji zawodników, którzy mogą wszystko. Potrafią szybko wychodzić z piłką i mają w swoich szeregach jednego z najlepszych pomocników na świecie - Xabiego Alonso.

Jutro kończy się maraton Gran Derbi.

Cieszę się, że już jutro to wszystko się zakończy. Chcę już zapomnieć o tych wszystkich protestach i zamieszaniach. Teraz chciałbym się skupić na błędach, jakie popełniliśmy w tym pierwszym meczu.

Drużyna zapewne ma wielką ochotę na wyeliminowanie Realu Madryt.

My gramy po to, aby się dostać do finału. Losowanie przyniosło nam takie, a nie inne starcie, ale nie mamy obsesji na punkcie wyeliminowania Realu Madryt. Zagramy po to, aby awansować do finału.

Po ostatnim meczu Mourinho w bardzo ostrych słowach wypowiadał się na temat postawy zawodników Barcelony.

Real Madryt decyduje się na składanie skarg, ponieważ jest przekonany, że to mu się opłaci. To wcale nie znaczy, że naprawdę tak uważają. UEFA te skargi wysłuchuje i później podejmuje odpowiednie kroki. Ostatecznie zażalenia te zostały odrzucone. Oni mają prawo uważać, że nasi piłkarze zachowują się niesportowo. Ja twierdzę inaczej. Trener Real Madryt pracował tutaj przez pięć lat i wie, że od najmłodszych lat staramy się jak najlepiej wychowywać naszych piłkarzy. Najlepszym tego przykładem jest fakt, że jutro w kadrze będziemy mieć czternastu wychowanków.

Jak pan się odniesie do rasistowskich okrzyków Busquetsa w kierunku Marcelo?

Bardzo dobrze znam moich zawodników i wiem, że są przykładem profesjonalizmu i uczciwości. Podczas meczu można czasami popełnić błąd, ale naprawdę są przykładnymi ludźmi. Co by jednak nie mówić, niech przeszłość pozostanie już za nami.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 maja 2011, 23:32

Zabawne są wasze określenia typu klub milionlecia, śnieżnobiali, czy teraz międzyplanetarni. Wymyślcie coś jeszcze.

Zwłaszcza stwierdzenie Guardioli, że piłkarze Barcelony są przykładem uczciwości daje radę. :D

Mi bardzo podobają się wypowiedzi Karanki pod nieobecność Mou. Zazwyczaj wypowiadał się bardzo łagodnie, ale teraz jasno daje do zrozumienia, co w klubie się myśli o pewnych sprawach. Słusznie. Niektórzy poprawni politycznie pseudodyplomaci chcieliby Real uciszyć i udać, że nic się nie stało.

Real jutro zagra bardziej otwarta piłkę. To prawie pewne. Strach się bać w takiej sytuacji o defensywę bez Pepe i Ramosa, lecz nie ma czego bronić, a jak Real zagrałby defensywnie to Barcelonie też nie będzie się spieszyć. Przed meczem mają wszystko po swojej stronie. Nawet brak Mourinho to duży atut Barcy pomimo tego, że pewne plany będą naszykowane przed meczem. Będzie mega ciężko, szanse na awans są absolutnie minimalne i szczerze mówiąc raczej w cud nie wierzę. Spróbować trzeba, dać z siebie wszystko i zobaczymy jaki będzie efekt. Jeśli Real przegra to krzykacze krytykujący defensywny styl dostaną knebel w mordę. Nawet pomimo tego, że wcale nie zwrócą na to uwagi.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 02 maja 2011, 23:37

RealFan pisze:Zabawne są wasze określenia typu klub milionlecia, śnieżnobiali, czy teraz międzyplanetarni. Wymyślcie coś jeszcze.

Zwłaszcza stwierdzenie Guardioli, że piłkarze Barcelony są przykładem uczciwości daje radę. :D

Mi bardzo podobają się wypowiedzi Karanki pod nieobecność Mou. Zazwyczaj wypowiadał się bardzo łagodnie, ale teraz jasno daje do zrozumienia, co w klubie się myśli o pewnych sprawach. Słusznie. Niektórzy poprawni politycznie pseudodyplomaci chcieliby Real uciszyć i udać, że nic się nie stało.

Real jutro zagra bardziej otwarta piłkę. To prawie pewne. Strach się bać w takiej sytuacji o defensywę bez Pepe i Ramosa, lecz nie ma czego bronić, a jak Real zagrałby defensywnie to Barcelonie też nie będzie się spieszyć. Przed meczem mają wszystko po swojej stronie. Nawet brak Mourinho to duży atut Barcy pomimo tego, że pewne plany będą naszykowane przed meczem. Będzie mega ciężko, szanse na awans są absolutnie minimalne i szczerze mówiąc raczej w cud nie wierzę. Spróbować trzeba, dać z siebie wszystko i zobaczymy jaki będzie efekt. Jeśli Real przegra to krzykacze krytykujący defensywny styl dostaną knebel w mordę.
Wy też macie " niezłe" określenia w stylu "Farselona", "Niepokalana" czy "Dupa Katalonii".

Co do Karanki, to ma niezłego nauczyciela i widać, że szybko się do niego upodabnia. A może wielki Mou kazał mu wypowiadać się w takim tonie :?:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 03 maja 2011, 0:10

pasza - Pepe wszedl wyprostowana noga atakujac PILKE w rejonie dalekim od bramki, nie spowodowal ZADNEGO kontaktu, a dostal czerwo. Wyrazniej sie juz nie da. I tak, pietnujemy Alvesa, ze przy braku kontaktu odstawil taki teatr. Gdyby Pepe szedl mu wyprostowana noga np. w piszczel, nie trafiajac w pilke, nikt by go tutaj nawet nie bronil i kazdy by czerwo popieral.

A jutrzejszy mecz - bez emocji, wygrana 3:1 na Camp Nou jest nierealna, tym bardziej z Albiolem w obronie i zapewne Ade w ataku.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 03 maja 2011, 0:19

Atakując piłkę ? Gdyby Dani nie zwiał z tą nogą, trzeba by ją składać. Zero jakiejkolwiek konstruktywnej wyobraźni.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 03 maja 2011, 1:13

RealFan pisze:bełkot

No faktycznie, przejebane! Nie ma Ramosa, nie ma Pepe. Mistrz wszelkich okienek transferowych wystawi Carvalho i Khedire...

Abstrahując...
Jakby Barcelona miała dwie bramki straty, to nigdy bym nie powiedział, że 'strach się bać' grając ofensywną piłkę. Wręcz w tym widziałbym jedyną nadzieję. To co? Madryt widzi swą szansę tylko grając na zero i może coś tam z kontry? Żałosne!!

Nastrój kibiców chyba najlepiej świadczy o różnicy między drużynami. Oni się boją grac ofensywnie przeciw nam, wiedzą, że ich zmiażdżymy, my z pełnym entuzjazmem atakujemy na Santiago, bo wiemy, że się nas boją.

per que?

wp, nie przeklinamy // fieldy

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2319
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 maja 2011, 1:27

pasza przestan z tym swoim" per que" bo sie rzygac chce czytajac twoje posty.

edytka: niestety, nie :( co za dużo to nie zdrowo :P
Ostatnio zmieniony 03 maja 2011, 1:36 przez Magnum, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 maja 2011, 1:40

pasza

Idz ty sie dzieciaku poucz,odrob lekcje,zrob cos konkretnego,pomoz mamie w zakupach... Ja rozumiem,mlodosc ma swoje prawa,ale wstyd mi za Ciebie... Jestes najbardziej zalosnym uzytkownikiem tego forum,a wierz mi,ze rywali miales nie lada...

RealnyFanie - koniecznie mu odpisz ! Ten jeden jedyny OSTATNI raz :!:

Zrobiliscie z tego tematu przydworcowa meska dziwke,ktorej juz nawet psy nie chca ruszac.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 maja 2011, 1:47

Potraficie obrzydzić dyskusję. Nawet jakby człowiek chciał napisać tutaj coś konstruktywnego, to utonie to hektolitrach gówna, które tutaj rozrzucacie. Nie wiem czemu fieldy i jego kompania nie reagują na ten śmieszny poziom... Karaliście nas za przekleństwa, a tego syfu nie ogarniecie... A tu od kilkunastu dni wymiana uprzejmości... Dziwicie się, że inni userzy nie mają dobrego zdania o kibicach Barcelony, tudzież Realu. Sami wystawiacie sobie wizytówkę, a potem płacz i zgrzytanie zębów. Darujcie sobie, a jak nie to przenieście dyskusję na samosię...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”