Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 277

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 06 kwie 2011, 22:51

Cris7 pisze:
lukinis131 pisze: Patrząc przez pryzmat liczby strzelonych goli ,to dla przeciętnego kibica myślę że lepszy był mecz Barcy z Szachtarem
Patrząc przez pryzmat strzelonych goli, to trzeba było wybrać Mamelodi Sundowns - Ajax Cape Town. Tam było 4-4.

Paweł, przecież to Torres specjalnie zahaczał nogę o Evrę(sugeruję się Twoim postem; to nie był Valencia przypadkiem?)
Nie wiem, mi się wydawało, że to Evra. W tej sytuacji sędzia nie musiał odgwizdywać karnego (ale miał do tego podstawy). Resztę niech Arek wyjaśnia :P . Ale faul na Ramiresie to jak dla mnie karny. Powtórki pewnie jeszcze obejrzę.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 06 kwie 2011, 22:52

Cris7 pisze:
lukinis131 pisze: Patrząc przez pryzmat liczby strzelonych goli ,to dla przeciętnego kibica myślę że lepszy był mecz Barcy z Szachtarem
Patrząc przez pryzmat strzelonych goli, to trzeba było wybrać Mamelodi Sundowns - Ajax Cape Town. Tam było 4-4.

Paweł, przecież to Torres specjalnie zahaczał nogę o Evrę(sugeruję się Twoim postem; to nie był Valencia przypadkiem?)
O ile wiem , to te zespoły nie grają w europejskiej Lidze Mistrzów :roll:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 06 kwie 2011, 22:55

Ta poza ewidentnym karnym, kibice United zapomnieli o automatycznym wykluczeniu Evry w zwiazku z ta sytuacja.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 kwie 2011, 22:59

Słuchaj napinaczu, w temacie MU komentowałeś mojego posta(w sumie starałeś sie przeczytać) gdzie napisałem o czerwonej kartce.Robisz to specialnie czy jesteś takim imbecylem?Pytam poważnie

wp // fieldy

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 kwie 2011, 23:16

Ciekawe jaki mecz Polsat da za tydzień? Pożegnanie z LM Tottenhamu czy pożegnanie z LM Interu? :warrior: A może przesuną transmisję na wtorek i dadzą pożegnanie z LM Szachtara? :smile2:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 06 kwie 2011, 23:17

Polsat nie moze pokazywac wtorkowych spotkan. ;)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 kwie 2011, 23:17

Salas11 pisze:Ciekawe jaki mecz Polsat da za tydzień? Pożegnanie z LM Tottenhamu czy pożegnanie z LM Interu? :warrior: A może przesuną transmisję na wtorek i dadzą pożegnanie z LM Szachtara? :smile2:
Sądzę, że zamiast meczu pokażą Pożegnanie z Afryką :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 kwie 2011, 23:30

W trzech parach meczów ćwierćfinałowych losy awansu są już raczej rozstrzygnięte :roll: Może puszczenie w przyszłą środę jakiegoś dobrego filmu zamiast transmisji nie byłoby wcale takim złym pomysłem? :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 kwie 2011, 3:00

Ja bym bardziej chcial obejrzec "pozegnanie Interu" jak to nazwaliscie. Maja mimo wszystko wieksze szanse niz koguty na awans. Inter pewnie od poczatku rzuci sie do ataku. Powinnisci zobaczyc w tym meczu kilka bramek. Leo to zalatwi bo Inter nie ma nic do stracenia - wszystko co mieli stracili w pierwszym spotkaniu.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 kwie 2011, 4:01

To nie jest 0:1 jak w przypadku pierwszego meczu z Bayernem. Schalke wywiozło z Mediolanu potężną zaliczkę. Do awansu Inter potrzebuje czterobramkowego zwycięstwa w Gelsenkirchen. I gdyby nasza defensywa grała choćby przyzwoicie, byłbym skłonny dać Interowi szanse na wybrnięcie z tej beznadziejnej sytuacji. Tak jednak nie jest, Schalke wcisnęło 5 bramek na San Siro, nie wierzę aby nie strzelili żadnej na własnym terenie. Warunki by awansować są dwa: czyste konto i bardzo dobra skuteczność. Spełnimy jeden bądź żadnego i pożegnamy Ligę Mistrzów. Już z dwumeczu z Bayernem nie powinniśmy wyjść zwycięsko, ale dopisało szczęście. Szczęściu jednak trzeba jeszcze pomóc, na samym farcie nikt daleko nie zachodzi.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 kwie 2011, 4:06

Umowmy sie - Inter nie awansuje. Piszac ze maja wieksze szanse mialem na mysli taka konstrukcje ze mozliwosci awansu Tottenhamu oceniam na 0.5% a Interu na 2%. Poza tym spodziewam sie tam wiecej bramek niz w Londynie i mam nadziej ze wlasnie mecz Schalke-Inter wybierze Polsat. A nie Real ktory dogra ten dwumecz angazujac jak najmniej sil myslac wylacznie o meczu z Barcelona.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 kwie 2011, 4:27

Polsat ostatnią decyzją dobitnie pokazał, że ich decyzje potrafią być oderwane od rzeczywistości, dzięki czemu zamiast wyrównanego boju na Stamford Bridge dwóch drużyn o zbliżonym potencjale kadrowym oglądaliśmy egzekucję jednego z faworytów do końcowego zwycięstwa nad ekipą kilka klas słabszą, dla której awans do ćwierćfinału Ligi Mistrzów jest dużym sukcesem. Który mecz pokażą za tydzień? Chyba jednak Schalke - Inter. Choćby dla zasady, bo będzie to ostatni mecz obrońcy tytułu z poprzedniego sezonu. Jednak czy w Gelsenkirchen padnie więcej bramek niż w Londynie nie wiem. Real zagra na niskich obrotach z uwagi na nadchodzący mecz z Barceloną. Tottenham będzie chciał z jajem pożegnać się z Ligą Mistrzów przed własną publicznością. 1:0, 2:0... i kto wie?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 kwie 2011, 6:42

Wybór kolejnego meczu przez Polsat jest nudny albo nudniejszy, szkoda ale wszystko jest już rozstrzygnięte. Jakby były rewanże bez zmiany dnia to pewnie by znowu puścili Barcelonę, przecież jak to było tutaj opisane "mają najwięcej kibiców w Polsce". :lol:

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 07 kwie 2011, 9:56

Nie ma się w zasadzie co oszukiwać, iż po wtorkowej porażce Kogutów na Santiago Bernabeu szanse awansu podopiecznych Redknappa do 1/4 finału przed reważnem na White Hart Lane należy odłożyć AD ACTA. Jako fan Tottenhamu czuje się nienajlepiej po porażce i to w takim stylu w Madrycie. Niema jednak co załamywać rąk - pozostaje rewanż za kilka dni (na którym i tak się pojawię) i warto pożegnać się z LM dobrą grą na swoim terenie wśród własnych kibiców. Wyeliminowanie Realu jest praktycznie już nierealne. Nie boję się powiedzieć, że w Madrycie ekipa "galakticos" wykorzystała wszelkie braki w grze Tottenhamu i pokonała Spurs absolutnie JAK NAJBARDZIEJ ZASŁUŻENIE. Na spokojnie jeszcze raz ów mecz obejrzałem z odtworzenia na DVD wczoraj popołudniu. Starałem się wyliczyć wszelkie błędy jakie popełniliśmy w starciu z Realem i...nie wyglądało to zbyt zachęcająco. Gratuluję Realowi wygranej.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 kwie 2011, 11:42

zamiast wyrównanego boju na Stamford Bridge dwóch drużyn o zbliżonym potencjale kadrowym oglądaliśmy egzekucję jednego z faworytów do końcowego zwycięstwa nad ekipą kilka klas słabszą
Wybór kolejnego meczu przez Polsat jest nudny albo nudniejszy, szkoda ale wszystko jest już rozstrzygnięte. Jakby były rewanże bez zmiany dnia to pewnie by znowu puścili Barcelonę, przecież jak to było tutaj opisane "mają najwięcej kibiców w Polsce"
Wczoraj wybralem sie do jednego z 3 najwiekszych sportowych pubow w Warszawie. na ok 100 osob z 70 ogladalo wielka bitwe o Anglie czyc cos w ten desen. Mecz Barcy lecial na jednym rzutniku. Co najciekawsze radosc tych fanow okazana byla parokrotnie, ale najczesciej po akcjach Szachtara :lol: Nie ma to jak interesujacy mecz :lol:

Oczywiscie najbardziej miarodajnym bedzie wykaz ogladalnosci.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”