Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 269

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 18 mar 2011, 13:33

Na papierze wydaje się że najłatwiejsze zadanie ma Barca i Inter . Mam jednak nadzieję , że Schalke pomści Bayern i słaby w tym sezonie Inter nie dojdzie do półfinału .

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 18 mar 2011, 13:52

prawdopodobny finał barca- chelsea / man u / inter

jakby nie wypadło zawsze starzy znajomi :mrgreen:

po drodze barca jeszcze skubnie real w półfinale po tym jak zleje ich w lidze na santiago bernabeu :boruta:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 mar 2011, 13:55

Smieszy mnie to skreslanie Spursow. JEszcze sie przeliczycie :P

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2453

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 mar 2011, 14:02

Magnum pisze:Smieszy mnie to skreslanie Spursow. JEszcze sie przeliczycie :P
Racja.
Tak samo może być Finał Shachtar - MU/Chelsea/Inter :D Byłoby najciekawiej.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 mar 2011, 14:07

Beznadzieja. Liczyłem na Schalke a z mocniejszych na Real albo Inter. Tylko Barcelony i Chelsea chciałem uniknąć. Mogą być szachy ale dużo zależy od wyniku na SB. Chelsea to dla nas najmniej wygodny rywal z angielskich drużyn. Carlo ma jakiś swój sposób na Fergusona bo czy to z Milanem czy z Niebieskimi MU szło zawsze jak po grudzie. Torres też lubi grać przeciw Vidicowi, ciekawe czy Serb znowu złapie czerwo, oby nie. Dobra wiadomość jest taka, że rewanż mamy na OT. Do kwietnia wiele się jeszcze zmieni, zobaczymy jak będzie z kontuzjami i formą obu drużyn. Nie ma gwarancji, że będą to wielkie widowiska ale na pewno oba teamy będą gryzły trawę. O półfinale nie myślę bo IMO to Chelsea będzie najtrudniejszym przeciwnikiem ale mam przeczucie, że drużyna, która wygra bitwę o Anglię zagra w finale, tym bardziej, że rewanż w półfinale zagra u siebie.

Z innych par, raczej zapowiada się jednostronnie. Inter nie gra nic wielkiego ale wątpię żeby Schalke mogło im zagrozić. Może i zaczną wygrywać w lidze z nowym trenerem ale w ChL pewnie przepadną. Jedyna ich szansa w tym, że rewanż grają u siebie.

Barcelona pewnie załatwi sprawę dwumeczu u siebie. Szachtar to fajna i ciekawa drużyna, która pewnie mogłaby napsuć krwi i wyeliminować któregoś z faworytów ale nie Barcelonę. To nie te progi. Ale i tak dobrze, że Duma trafiła na Ukraińców a nie np. na Schalke bo tam pewnie byłaby dwucyfrówka.

Real też powinien sobie poradzić ze Spurs. Rewanż niby na WHL ale Tottenham to nie jest jakaś wybitna drużyna własnego boiska a Mou to nie Allegri czy Leonardo i będzie wiedział jak ustawić drużynę żeby awansować. I tu nie chodzi o niedocenianie Tottenhamu raczej o taktykę, jakoś mimo całej mojej sympatii do Droopyego i tego co robi z Tottenhamem nie potrafię sobie wyobrazić jak przechytrzy takiego lisa jak Mourinho. Liczę na dobre widowiska ale niespodzianki się nie spodziewam.

Generalnie angielskie drużyny mają niefajnie ale cóż, takie losowanie. Jak chce się wygrywać w ChL trzeba ogrywać najlepszych, w zeszłym roku mieliśmy drabinkę szczęścia do finału a potknęliśmy się na Bayernie.

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 18 mar 2011, 14:12

wg mnie najciekawiej zapowiada sie spotkanie realu i spurs.

man u - chelasea w ciemno można obstawiać że padnie nie wiecej niż 2 gole w meczu

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 mar 2011, 14:16

pepe00 pisze:man u - chelasea w ciemno można obstawiać że padnie nie wiecej niż 2 gole w meczu
A dlaczego w ciemno można tak obstawiać skoro zdarzyło się to raptem raz w ostatnich sześciu meczach tych drużyn?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 mar 2011, 14:19

Dokładnie, tak ManU jak i Chelsea mają zbyt dużą siłę rażenia w ofensywie aby skazywać mecz na under. Torres wkońcu musi zacząć strzelać.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8644
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 mar 2011, 14:48

Ja przewiduję finał Real Madryt vs Inter 8)
Tzn. chciałbym taki :P

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 18 mar 2011, 15:17

pepe00 pisze:wg mnie najciekawiej zapowiada sie spotkanie realu i spurs.

man u - chelasea w ciemno można obstawiać że padnie nie wiecej niż 2 gole w meczu
pewnie bierzesz pod uwage spotkania w lidze. w pucharze , szczegolnie pierwszy mecz bedzie zachowawczy ...zreszta nie ma co gdybać, okaże sie na boisku, a kto lubi obstawiać to mysle ze tu akurat warto, moze sam cos postawie :P

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 mar 2011, 15:30

Z posrod pozostalych jeszcze w grze zespolow zadnemu nie kibicuje jakos mocno, ale najbardziej mimo wszystko ucieszyloby mnie zwyciestwo Tottenhamu, najmniej Interu.
Patrzac jednak na mozliwe rozstrzygniecia, ciekawy z punktu widzenia kibica bylby final Manchester - Real.

Awatar użytkownika
Loczki
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczki » 18 mar 2011, 16:16

Nie sadze zeby nie bylo jakiejs niespodzianki. Mam przeczucie, ze ktoras z druzyn skazanych na pozarcie (Szachtar, Schalke lub Spursi) awansuje dalej ;)

Takze, nie ma co ustawiac sobie juz par polfinalowych imo.

A tak btw, mam cicha nadzieje, ze PEPE dostanie zawiasy na kolejne 2 mecze LM ;) http://www.youtube.com/watch?v=ARElI4IvMv0

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 18 mar 2011, 21:37

Czułem Chelsea albo Spurs.

Barcelona-Szachtar --- Jedyne co złego może przytrafić się Katalończykom to daleki wyjazd na Ukraine. Ale wynik nie może być inny jak awans Barcy.

Inter-Schalke --- Jak wyżej. To Inter może przegrać albo wygrać. Wszystko zależy od nich bo ekipie Schalke brakuje troche argumentów na włochów.

Real-Tottentham --- Tutaj najszybciej można wywęszyć niespodzianke ale raczej jej nie bedzie i przygoda Kogutów skończy sie na 1/4 LM.

Chelsea - Manchester United --- Nic nie da sie przewidzieć, brak faworyta. Na naszą korzyść świadczy rewanż na OT. Mam nadzieje, że kontuzjowani powrócą i uda sie wystawić w miare optymalny skład. Okazja na rehabilitacje po ostatnim ligowym meczu trafiła sie szybciej niż sie tego spodziewaliśmy.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 04 kwie 2011, 10:16

Jutro mecz z Realem w Madrycie. Wielu "specjalistów" nie daje nam żadnych szans w starciu z ekipą Mourinho. Ja tak nie uważam. Ekipa "królewskich" to fakt silna ekipa, ale w zasięgu Spurs. Już przed meczami grupowymi LM i dwumeczem z Milanem skreślono Tottenham, a potrafiliśmy nie tylko wygrać swoją grupę, ale też wyeliminować (naszpikowany przebrzmiałymi gwiazdami jak Ibrahimović czy też Robinho) Milan. Chociażby sobotni mecz Realu i to u siebie z Gijon gdzie przegrali na własne życzenie pokazał, że można niezbyt wielkim nakładem sił i środków napędzić stracha ekipie Realu. Kibice Realu nie tworzą na Santiago Bernabeu jakoś szczególnego i ogłuszającego dopingu, znani są z tego, że są wybredni, więc akurat o zbyt gorącą atmosferę na obiekcie "królewskich" bym się nie martwił. Z tego co wiem to do Madrytu wybiera się niemal 2 tysięczna armia zaciężna z Wysp, więc o doping dla Spurs w Madrycie jestem spokojny - będą słyszalni na Santiago Bernabeu. Bramkowy remis przed rewanżem na WHL jest jak najbardziej realny do wykonania przez graczy Redknappa mimo małego szpitala jaki ostatnio ma miejsce w ekipie Kogutów. Ja w każdym razie na rewanż do Londynu 13 kwietnia się wybieram. Fakt bilety na mecz z Realem na WHL są nawet jak na angielskie warunki dosyć drogie, ale warto wydać niemałą kwotę by z trybun dopingować swój ukochany team w rywalizacji ze zbyt pewnym siebie Mourinho i jego podopiecznymi dla których walka o mistrzostwo w Hiszpanii po sobotniej porażce ze Sportingiem Gijon jest w zasadzie tylko iluzoryczna.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 05 kwie 2011, 20:11

Znamy składy:

INTER: Cesar - Zanetti, Chivu, Ranocchia, Maicon - Cambiasso, Motta, Stanković - Sneijder - Milito, Eto'o

SCHALKE: Neuer - Sarpei, Matip, Howedes, Uchida - Baumjohann, Jurado, Papadopoulos, Farfan - Edu, Raul

REAL: Casillas - Marcelo, Carvalho, Pepe, Ramos - Khedira, Alonso - Ozil - Di Maria, Adebayor, Ronaldo

TOTTENHAM: Gomes - Assou-Ekotto, Dawson, Gallas, Corluka - Bale, Modrić, Sandro, Lennon - van der Vaart - Crouch

(jak zrobiłem jakieś błędy w pozycjach to nie na mnie, bo przekopiowywałem z livesports :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”