Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 792

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2317
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 sty 2011, 19:55

guru pisze:
Magnum pisze: Barcelona za 3 tyg, niech wszyscy będą zdrowi to mamy szanse coś zrobić najsilniejszym składem.
ty to przeżywasz Barce na każdym kroku. Mamy większe szanse na zdobycie mistrzostwa niż wyeliminowanie Barcy.
Nie przesadzaj, nie na kazdym kroku. Jestem zdania, ze w obecnej formie i jesli obecny sklad bedzie w pelni dostepny na mecz z Barcelona, mamy spore szanse wywalczyc awans. Jesli wypadnie choc jeden zawodnik z tej ukladanki to bedzie krucho. To optymistyczna wizja ale mam do niej prawo :P

Dobre wiesci. Fabregas, Nasri, Djourou i Walcott nie doznali powazniejszych urazow i sa gotowi na Ipswich. Watpie, zeby Wenger wystawil pelny sklad ale licze, ze przynajmniej 1 a najlepiej 2 zawodnikow z czworki Van Persie-Nasri-Walcott-Fabregas zagra. Raczej na pewno zagra Arszawin, Denilson czy Chamakh/Bendtner. Wolalbym, zeby zagral albo Chamakh albo Bendtner ( a drugi z Huddersfield) bo Bendtnerowi nie sluzy skrzydlo i druzyna na tym traci. Mysle, ze potrzebny jest tez mecz dla Eboue, ktory moze wskoczyc jeszcze na wyzszy poziom jesli sie ogra troche. Zle mu ostatnio szlo ale licze na to, ze sie jednak ogarnie. Poza tym nie ma gdzie manewrowac. Gibbs zagra pewnie za Clichy'ego ale w srodku musi grac Djourou-Koscielny. Squillaci ma byc dostepny na Huddersfield wiec pewnie tam sobie zagra. Licze ze Arszawin cos wsadzi :P Van Persie tez powinien znalezc sie na lawce, tak na wszelki wypadek/

Szczesny sie odgraza, ze jestesmy o wiele lepsi od Ipswich i nie ma mozliwosci zebysmy przegrali a obronca Ipswich poinformowal, ze zamierzaja postawic autobus w bramce :lol: bedzie ciekawie. Jesli umiejetnie beda sie bronic to moze byc ciezko. Ale gdy wpadnie ta pierwsza bramka to mysle, ze bedzie z gorki. Przynajmniej mam taka nadzieje. Jesli nie uda sie wygrac Carling Cup to w tym sezonie nic sie nie uda wygrac.. wygrana pierwszego trofeum naprawde pomoze tej druzynie. Mamy takich przeciwnikow, ze caly swiat sie bedzie z nas smial a fakt, ze nie udalo sie na pewno druzynie nie pomoze. W tej chwili nie ma co juz kalkulowac, trzeba wreszcie znalezc sie w finale na Wembley.

Mecz jutro o 20:45 czasu polskiego, tak dla przypomnienia.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 sty 2011, 20:03

spore szanse na przejście Barcelony ? No być może spore szanse to byście mieli, ale na pokonanie Barcelony B :P Barca wystarczy, że zagra swoje. Arsenal jest IMO gorszą wersją katalońskiej drużyny, a jako że Wenger nie potrafi wymyślić niczego nowego to obstawiam na powtórkę z zeszłej edycji.
Mam nadizeje, ze jednak nie zostana niepokonani do konca sezonu bo z taką gra jaka prezentowali na niektorych (w sumie wiekszosci) wyjazdow nie zasługują :P :lol:
Większość to jak dla mnie duża przesada. Sunderland, WBA i AV to były faktycznie słabe mecze. Reszta była co najmniej ok :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 sty 2011, 19:50

Szczesny; Sagna, Djourou, Koscielny, Clichy; Fabregas, Denilson, Wilshere; Bendtner, van Persie, Arshavin.
Subs: Shea, Nasri, Walcott, Song, Eboue, Gibbs, Chamakh.

Ciekawy sklad. Zastanawia mnie kilka decyzji - obrona w najmocniejszym skladzie, tj. nie ma Gibbsa a jest Clichy. :think: Kolejna rzecz to Bendtner i van Persie razem. Kto zagra na srodku? I Bendtner moze grac na prawej i Van Persie z lewej. Pewnie beda sie wymieniac. Szkoda, ze Song nie gra ale kiedys musi odpoczac i padlo na dzisiaj. Denilson na DM to cos czego sie zawsze mozna bac ale moze dzisiaj nie bedzie najgorzej.

Tak czy inaczej, patrzac na zawodnikow takich jak Robin, Cesc czy nawet Arszawin nie powinno byc ZADNYCH problemow z pokonaniem drugoligowej druzyny. Zeby tylko nie skonczylo sie jak w 2006 - prowadzimy 2-0 a tu wpada na 2-1 i odpadamy. Trzeba strzelic jak najwiecej bramek i wygrac to bez problemu. Oby tak bylo ale cos czuje, ze ten polfinal bedzie dosc emocjonujacy..

Tak czy inaczej - C'MON YOU GUNNERS! Let's get to Wembley! :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 sty 2011, 0:18

Jedziemy na Wembley! :jupi: :jupi: :jupi: Mamy szanse zakonczyc 5-letnia posuchę pucharową i wreszcie wygrać coś. Carling Cup to dobry początek. Po ciężkich 50-60 minutach gry, pomimo dominacji, było 0-0. Ale potem Bendtner strzelił naprawdę świetną bramkę wchodząc ze skrzydła i było 1-0. Potem Koscielny na 2-0 i juz nie moglo byc zle. Ostatecznie dobił kapitan i mamy fajne 3-0 na Emirates. Rywalem 27 lutego na Wembley będzie West Ham lub Birmingham - dowiemy się jutro. :)

Sagna zderzył się ze Szczesnym i Eboue musial wchodzic za Francuza. Chyba jednak juz jest OK i na Everton w lidze we wtorek powinien być gotowy. Na Huds i tak powinien zagrać Eboue, niech rezerwowi trochę pokopią.

patryku127
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryku127 » 26 sty 2011, 19:46

Nie no Sagna raczej nie zagra przez chwilę... Kurczę wolałbym osobiście i myślę, że lepiej dla Arsenalu, gdyby spotkał się w finale z Birmingham. Avram za wszelką cenę pewnie chce coś ugrać i "Młoty" paradoksalnie mogą być mocne w finale... Nie mniej jednak ani z jedną ani z drugą drużyną AFC nie powinien mieć problemów - nie oszukujmy się.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sty 2011, 19:52

patryku127 pisze:Nie no Sagna raczej nie zagra przez chwilę... Kurczę wolałbym osobiście i myślę, że lepiej dla Arsenalu, gdyby spotkał się w finale z Birmingham. Avram za wszelką cenę pewnie chce coś ugrać i "Młoty" paradoksalnie mogą być mocne w finale... Nie mniej jednak ani z jedną ani z drugą drużyną AFC nie powinien mieć problemów - nie oszukujmy się.
red. Reński ? :glass:

Avram to wieczny drugi, wiec nawet jak wejdzie do finału to go pewnie nie wygra. On jak Adaś Miałczyński, "całe życie, wiecznie drugi, nawet jak gdzieś pierwszy byłem, czułem się jak drugi, [k****]" :lol:

patryku127
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryku127 » 26 sty 2011, 20:16

kłaniam się :D

Prawda, że zawsze drugi i teraz tez będzie drugi, ale myślę, że powalczy:)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 sty 2011, 1:28

W niedzielę wcześnie rano (dla mnie ;) ) gramy z Huddersfield (mecz o 13 czasu pl). Jest to kolejny raz, gdy gramy 2 mecze w ciągu 48 godzin więc bedzie sporo rotacji. Wenger juz powiedzial ze będzie 8-9 zmian. Squillaci, Diaby, Almunia i prawdopodobnie Rosicky wracają do składu. Almunia mam nadzieje ze jednak juz nie zagra w Arsenalu chyba, ze cos sie Wojtkowi stanie (oby nie). Fabian i Szczesny powinni byc numerami 1 i 2, byloby to w stosunku do nich nie fair gdyby nagle Almunia sobie wrócił.

Huddersfield to trzeciogligowa druzyna ktora znowu pewnie sprawi naszym rezerwowym problemy, tak jak Leeds i Ipswich. Mamy wypozyczonego Benika Afobe do nich ale nie jest uprawniony do gry - tyle dobrze :P

Rosicky był chory a Diaby kontuzjowany. Jeśli i jeden i drugi są w stanie grać to myślę, że skład będzie wyglądał następująco:

-----------Szczęsny---------------
Eboue-Koscielny-Squillaci-Gibbs
--Diaby---Denilson---Rosicky--
Bendtner--Chamakh--Arszawin

Jeśli Rosicky/Diaby nie będą w stanie grać to pewnie zobaczymy Songa. Tak czy inaczej, jestem o wiele bardziej spokojny z takim składem na Huddersfield w FA Cup niż na Wigan w Premier league. Tutaj mozna rotowac, 2 dni później gramy z Evertonem więc nie można ryzykować - liga mimo wszystko jest pierwsza. Liczę, że Bendtner dalej bedzie pokazywal w miarę OK formę, Arszawin dalej bedzie grał coraz lepiej no i niech Chamakh w koncu cos strzeli.

Zastanawialem sie tez nad tym, czy nie dobrze by bylo dac odpoczac Koscielnemu ktory gra bardzo duzo i przydalaby mu sie przerwa..ale stwierdzilem, ze dac niedoświadczonemu Miquelowi debiut obok Squillaciego to samobójstwo, więc niech Koscielny gra.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 28 sty 2011, 8:51

O co chodzi Wengerowi z tą szansą dla Almuni? zupełnie tego nie rozumiem, spodziewałem się jego odejścia, miał już nigdy nie grać dla Arsenalu a tu , ni stąd ni z owąd Wenger go zapowiada na mecz z Huddersfield. Jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 sty 2011, 10:16

Magnum pisze:Mamy wypozyczonego Benika Afobe do nich ale nie jest uprawniony do gry - tyle dobrze :P
:arrow:
Benik Afobe could line up against parent club Arsenal in the Fourth Round of the FA Cup on Sunday, after Arsène Wenger granted the 17-year-old permission to play for opponents Huddersfield Town.

Afobe is on loan to the Yorkshire outfit until the end of the season, but under the terms of his youth loan, he is currently back at Arsenal recovering from a trouble some knee injury. He played 90 minutes in the FA Youth Cup on Thursday, and over an hour for the Reserves yesterday.

Terriers manager Lee Clark confirmed to the press this morning that they’d been given the green light by Wenger to select the youngster, just like the Frenchman did for Sanchez Watt in the last round. Afobe, who earned mass praise from Arsène when the draw was announced, told The FA’s official website that he would apologise to the players and manager if he scored against the Gunners.

Benik is expected to return to Huddersfield later this week for a fitness test.
:|
Magnum pisze:
Jeśli Rosicky/Diaby nie będą w stanie grać to pewnie zobaczymy Songa. Tak czy inaczej, jestem o wiele bardziej spokojny z takim składem na Huddersfield w FA Cup niż na Wigan w Premier league. Tutaj mozna rotowac, 2 dni później gramy z Evertonem więc nie można ryzykować - liga mimo wszystko jest pierwsza. Liczę, że Bendtner dalej bedzie pokazywal w miarę OK formę, Arszawin dalej bedzie grał coraz lepiej no i niech Chamakh w koncu cos strzeli.
Mecz z Evertonem jest ważniejszy. Dlatego lepiej wystawić taki skład jak napisałeś, chociaż ja bym wolał zobaczyć Vele na skrzydle, a nie Bendtnera.
Piszesz, ze Miquel nie ma doświadczenia- ok, ale przecież my gramy przeciwko Huddersfield. Taki Bartley gra regularnie(?) dla SU w Chempionship.ja bym wolal mlodego Miquela niz Squilliaciego.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sty 2011, 10:35

Vela ma na dniach trafić do Boltonu, albo Valencii, wiec raczej nie zagra.
Na bramce widziałbym własnie Almunie, bo Szczęsny dwa dni później musi być gotowy na Everton.
Songa też bym nie wystawiał, przecież nie zagra 90 minut w niedzielę i po dwóch dniach z Evertonem, a to przecież kluczowy zawodnik.

-----------Almunia---------------
Eboue-Miquel -Squillaci-Gibbs
--Diaby---Denilson---Rosicky--
Bendtner--Chamakh--Arszawin

Ja to widze tak. Chyba, że któryś ze środkowych (Diaby Rosa) nie będa gotowi, to bym grał kimś z rezerw.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 sty 2011, 14:26

Guru, co do Benika to
Arsenal striker Benik Afobe, 17, is on loan at Huddersfield but is not eligible to play on Sunday.
To jest Youth Loan i przepisy FA nie pozwalaja mu grac z tego powodu. Jakby to bylo zwykle wypozyczenie to by mogl grac.

Co do Bartleya to wlasnie. Miquel to nie Bartley. Miquel nigdy nie gral na wypozyczeniu. Podobno Arsenal nie chce mu dac isc na wypozyczenie bo twierdzą, że jeszcze nie jest gotowy. Dlatego zostanę przy swoim i myślę, że jednak Miquel nie zagra.

Co do Almunii -
'At the moment Szczesny is No 1' says Wenger. 'Almunia has not played for a long time'

Czyli raczej na pewno zagra Wojtek. Nie wiem, czy to bedzie taki problem. Fabian grał z Chelsea i Wigan i potem dalej grał. Dla bramkarza przygotowanie jest trochę inne i nie musi biegac 10 km za piłką. Poradzi sobie. Almunia na ławce będzie w razie czego :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sty 2011, 12:13

Almunia, Eboue, Squillaci, Koscielny, Gibbs, Denilson, Diaby, Nasri, Arshavin, Bendtner, Chamakh

prawie mi się udało trafić. Samir w pierwszym składzie. hmm ciekawe czy będzie w stanie zagrać z Evertonem za 2 dni.

edit:
ławka i tak niszczy system :lol2:
Szczesny, Fabregas, Rosicky, van Persie, Walcott, Song, Wilshere

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 30 sty 2011, 13:25

fieldy pisze:ławka i tak niszczy system :lol2:
Szczesny, Fabregas, Rosicky, van Persie, Walcott, Song, Wilshere
Ławkę to my mamy lepszą od pierwszego składu.

Bardzo ciekawi mnie występ Diaby'iego, który bądź co bądź jeszcze nie pokazał wszystkich swoich możliwości po powrocie do zdrowia. Interesujący może być także występ Chamakha, który miał sporo odpoczynku w ostatnim czasie i być może powróci do swojej optymalnej dyspozycji.

Jak tam Fabian? Kiedy wróci na boisko? Coś jego kontuzja się bardzo przedłuża...

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 30 sty 2011, 13:42

Wszyscy tylko nie Nasri :shock: Mam nadzieję, że to tylko drobny uraz i nie chcieli ryzykować. To nie był dobry pomysł, że zaczął dzisiaj od początku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”