Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 59

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 paź 2010, 19:52

Druga połowa niestety dużo gorsza, tempo siadło, pewnie głównym powodem był mecz z Interem. Słabiej zagrał dzisiaj VDV, bezproduktywny też Crouch, dla którego rola jedynego wysuniętego napastnika nie jest najlepsza. Z kolei Everton gra coraz lepiej. Oczywiste jest, że kadrowo są dużo słabsi od Spurs, nie mają takich możliwości, ale dzisiaj dużo nie odstawali. Pokazali, że ta słaba dyspozycja na początku sezonu, to wypadek przy pracy. A grali dzisiaj przecież bez Artety.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 paź 2010, 20:01

Ja się nie zgodze ze Everton grał słabo na początku sezonu. grał tak samo ale brakowało skutecznosci i szczęscia, przegrali na Villi gdzie powinni wygrać,zremisowali na Fulham gdzie sam Yakubu mial ze 3 swietne okazje, nie mowiąc o meczu z Wolverhamton u siebie.Druzyna musiała zaskoczyc ze skutecznościa.
Co do meczu,to bardzo fajnie sie go oglądało,swietne tempo.Gallas w takiej formie byłby wiekszym zagrozeniem dla Arsenalu niz niejaki Silvestre,cien zawodnika ktory mi kiedys cholernie imponował.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 paź 2010, 15:49

Faktycznie bardziej chodziło mi o wyniki niż to co konkretnie pokazywali, bo szczerze mówiąc widziałem tylko ich spotkanie z Newcastle, no i z United rzecz jasna.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 25 paź 2010, 11:10

Jako wierny od lat fan Tottenhamu po przegranym meczu LM z Interem na San Siro nie czuję smutku, a wręcz radość. Potrzebny był taki piłkarz jak Gareth Bale by powstał jak Feniks z popiołów - nowy Ryan Giggs - bohater walecznego narodu walijskiego. Pamiętam jeszcze grę tego młodego piłkarza kiedy bronił barw FC Southampton. Był wyróżniającą się postacią w ekipie popularnych Świętych, stąd nikogo nie dziwiło, że mój klub kupując jeszcze niemalże nastolatka z Southampton za 10mnl.funtów dokonał zakupu wszechczasów. Od kiedy Gareth broni barw Kogutów jest piłkarzem kompletnym. Posiada to "coś" co podoba się kibicom. Jest waleczny i niebezpieczny :) Nikogo się nie boi. Potrafi grać na prawym jak i na lewym skrzydle.Jest jeszcze młodym zawodnikiem (21lat) i niestety tylko kwestią czasu pozostaje fakt jak długo jeszcze Bale pozostanie piłkarzem Tottenhamu,bo prawdę mówiąc cena w okolicach 25 mln.funtów jakie jest obecnie wart dla zespołów z najwyższej półki nie stanowi problemu, choć cieszy mnie fakt, iż Harry Redknapp zapowiada, że dla niego i całego zespołu waleczny Walijczyk nie jest obecnie na sprzedaż. Tottenham nie tylko w lidze ale też w LM chce się poprawiać, a nie pozbywać się jednego z najlepszych obecnie graczy. Nie zmienia to jednak faktu, że uderzenia Bale'a są piekielnie mocne i równie precyzyjne. Chłopak gra tak, że ręce same składają się do oklasków. Gareth ma dziką determinację w osiąganiu celów, ma też charakter i umiejętności, które pozwalają mu strzelać gole po indywidualnych akcjach. Śmiem twierdzić moi drodzy, że Bale jest jednym z najbardziej nieegoistycznych indywidualistów, jaki kiedykolwiek biegał po angielskich boiskach.

Zapraszam serdecznie na mojego bloga :lol:

Grergor
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grergor » 25 paź 2010, 17:55

Zgadzam się z przedmówcą, znam Garetha już go od jakiegoś czasu. Najlepsze jest to, że potrafi grać i w obronie i w pomocy coś jak Zhirkov, ale uważam, że Bale będzie graczem światowej klasy, w sumie już nim jest.
mecz z Interem dla całego Tottenhamu nie udany, mimo iż Gareth zagrał fenomenalnie nie jest zadowolony z wyniku. Trzeba podkreślić, że mecz od razu nie ułożył się po stronie Tottenhamu, nie mniej jednak 4 bramki w pierwszej połowie? Chyba za dużo. Mimo wszystko jako wielki fan Chelsea i ligi angielskiej jestem bardzo zadowolony, że w LM pojawiają się nowe zespoły z Anglii. Za rok prawdopodobnie będzie Man City i doda to nowego smaczku! Wszystko się teraz równoważy Anglia już nie jest tak dominująca jak 3 lata temu.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 22 lis 2010, 11:55

WRESZCIE, nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - po 17 latach w lidze udało się pokonać ekipę Arsenalu na ich obiekcie! Jezu to była najjaśniejsza i najpiękniejsza wiadomość sobotniego popołudnia. Miałem przeczucie przed meczem, że może być dobrze, ale aż tak?! Kiedy po 1 połowie Arsenal schodził do szatni było widać na ich twarzach zbytnią pewność siebie. Kiedy operator z kolei pokazał twarz Bale'a było widać sportową złość i wolę walki. Po wznowieniu gry w 2 połowie pokazaliśmy prawdziwy charakter i na koniec meczu było z wielką przyjemnością słychać gwizdy i buczenie pseudo-kibiców Gunnersów na Emirates Stadium:) To mecz na który czekałem od początku sezonu!!! Poczułem przeogromną radość i jednocześnie wielką ulgę, że MOŻNA BYŁO "ugryźć" kanonierów którzy od dość długiego czasu puszyli się jak pawie. Teraz mamy swoją chwilę radości i przez jakiś czas Koguty rządzą w Północnym Londynie!

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 lis 2010, 16:17

na nastepne 17 powinno wystarczyc :smile2:

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 23 lis 2010, 11:40

Marzenia ściętej głowy :twisted: :twisted: nastał czas Kogutów w Północnym Londynie. Przyjmijcie do wiadomości kanonierzy że Wasz czas przemija :jupi: :jupi: :jupi:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lis 2010, 12:06

VADER pisze:nastał czas Kogutów w Północnym Londynie. Przyjmijcie do wiadomości kanonierzy że Wasz czas przemija
czyli twoim zdaniem Spurs zajmą lepsze miejsce od Arsenalu na koniec sezonu ?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 lis 2010, 12:40

Dajcie spokój chłopakowi. Podjarał się. Przy okazji zajrzyjcie na mojego bloga!

:lol: // Eboue

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 27 lis 2010, 11:55

Tottenham, nie dość, że pokonał Arsenal, to jeszcze awansował do 1/8 Ligi Mistrzów. Nie sądziłem, że dożyję takich czasów.

COYS!

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 lis 2010, 21:44

Wiadomo już co z van der Vaartem?

No i jeszcze jedna sprawa: kto pozwala Defoe wykonywać rzuty karne? :lol:

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 14 gru 2010, 11:38

Koguty na WHL z Chelsea zasłużyły sobie z przebiegu meczu na ten remis. Żal cholerka troszkę, że Gomes nie utrzymał w rękach piłki po strzale Drogby w 70 minucie przez co padła bramka dla gości, ale broniąc karnego w doliczonym czasie gry stał się dla Nas kibiców Spurs bohaterem. Drogba od dawna uważał Tottenham za cytuję..."wybryk natury". Raczej z jego ust nie był to komplement. Może teraz zacznie szanować Koguty, choć znając z przeszłości jego tępy umysł raczej ciężko nagle spodziewać się poprawy w jego wypowiedziach.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 gru 2010, 19:02

Brawo dla sędziego, najpierw niezaliczony gol, gdzie piłka nie wyszła poza boisko, a następnie bezsensowna czerwona kartka dla Defoe. Spursi powinni łatwo kontrolować wynik, a tak mają mimo prowadzenia wcale nie taką znowu fajną sytuacje

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 gru 2010, 19:21

Jaka bezsensowna kartka? Sędzia miał prawo dać czerwoną bo byl ewidentny ruch przedramienia na pysk Collinsa. Mogł dać żółta mogł dać czerwoną.
Fajnie sobie dzisaj pogrywa Modric. Bale dzisaj jest słaby jak sik komara.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”