Filmy - Strona 64

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 13 wrz 2010, 15:48

Jak już napisał jeden z poprzedników Rambo 1 to w istocie manifest antywojenny pokazujący wpływ wojny na człowieka, ale także sytuacje weteranów, ktorzy często po tej wojnie zostali sami ze sobą, nikt nie przedstawił im jakichs mozliwosci rozwoju, a wielu przyjaciół już nie żyło. Zresztą o tym, że jedynka to film dość ambitny najlepiej świadczy fakt, że Rambo nie zabija tam ani jednej osoby(chyba, że tego gościa z helikoptera, ale tutaj to raczej pośrednia wina) Reszta serii to już totalna rozwałka, ale ja jedynke staram sie traktować jako oddzielną historie i chyba lepiej by było gdyby ten film zakończył się w wersji alternatywnej(do znalezienia na yt)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 wrz 2010, 16:28

Na każdy film jest czas i miejsce. Rambo czy Rocky byli zajebiści jak się dorastało i ja te filmy dalej miło wspominam, choćby za specyficzny klimat jaki kino akcji miało w tamtych latach. Taki obrazek z dzieciństwa

A z innej beczki, ostatnio obejrzałem fajny polski film. Zero
To co mnie zawsze w kinie pociąga czyli wielowątkowa fabuła, sporo ciekawych polskich aktorów, fajny klimat, jest kilka mocnych scen i wątków. Z całą pewnością nie jest to kolejny smutny film o prozie codziennego życia mało ciekawych bohaterów, jak to w polskim kinie bywa.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 13 wrz 2010, 16:30

widział ktoś już Maczetę? Za kilka miesięcy premiera w Polsce, ale może ktoś już zagranicą obejrzał :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 wrz 2010, 16:32

O właśnie właśnie :] Czekam na Machete już od dawna i doczekać się nie mogę. Liczę na ten film dużo bardziej niż liczyłem na przeciętnych Expendables.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 wrz 2010, 16:37

"zagranicą" puszczają w słabej jakości na razie :P
trzeba trochę poczekać.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8642
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 wrz 2010, 16:47

Ja tam lubię Rambo, nawet mam pierwsze trzy części oryginalne DVD :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 wrz 2010, 17:41

Jeśli chodzi o nowości, to stanowczo odradzam film Predators. Oczywiście już przed pójściem do kina wiedziałem, że nie należy nastawiać się na jakieś ambitne widowisko, ale nie sądziłem, że film będzie aż tak żałosny. Fabuła w tym przypadku nie istnieje, chociaż to w sumie było do przewidzenia. Do tego całość jest cholernie przewidywalna. Pozytywów nie dostrzegłem.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 wrz 2010, 17:49

cloner pisze:nawet mam pierwsze trzy części oryginalne DVD :P
jakies 2 lata temu na warsztatach w szkole gosciu puscił nam pełną wersję filmu das Boot.
Tak mnie urzekł że też musiałem kupić oryginała na DVD.
Jest on cholernie długi, świetna muzyka i oddaje klimat życia na morzu.
Kto nie oglądał musi to zobaczyć

Co do soundtracku, Chyba najbardziej uderzający zaraz po 'ostatnim mohikaninie' (jakby ktoś nie wiedział - )

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 wrz 2010, 18:05

Jutro wybieram się na nową część "Resident Evil". Wprawdzie jakość filmu spada z każdą kolejną częścią, ale ciekaw jestem jak będzie się prezentować w 3D.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 wrz 2010, 18:40

Daaaamian pisze:Jeśli chodzi o nowości, to stanowczo odradzam film Predators. Oczywiście już przed pójściem do kina wiedziałem, że nie należy nastawiać się na jakieś ambitne widowisko, ale nie sądziłem, że film będzie aż tak żałosny. Fabuła w tym przypadku nie istnieje, chociaż to w sumie było do przewidzenia. Do tego całość jest cholernie przewidywalna. Pozytywów nie dostrzegłem.
Kolejna negatywna opinia o najbardziej oczekiwanym przeze mnie filmie roku :cry: W przyszlym tygodniu mam zamiar obejrzec,ale uczucia mam niestety mocno mieszane... Zreszta juz obie czesci 'Aliens vs Predator' byly delikatnie mowiac srednie.

Jezeli juz tu pisze to goraco polecam 'Zakleci w czasie'/'The Time Traveler's Wife'.

http://www.filmweb.pl/film/Zakl%C4%99ci ... 009-209977

Znakomity film. Wg. mnie doskonale polaczenie 'Efektu motyla' i 'Zakochanego bez pamieci'. Idealny do obejrzenia z dziewczyna w zimny piatkowy wieczor :)

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 13 wrz 2010, 18:46

emdżej pisze:Jutro wybieram się na nową część "Resident Evil". Wprawdzie jakość filmu spada z każdą kolejną częścią, ale ciekaw jestem jak będzie się prezentować w 3D.
bylem niedawno w kinie na 3d wlasnie zajebisty :) efekty miodzio jak dlamnie

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 wrz 2010, 18:57

I właśnie na te efekty liczę. Bo jeśli chodzi o fabułę to przeczuwam, że licha. Jak nie zapomnę to napiszę jutro opinię.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 13 wrz 2010, 20:08

Nie obrażając nikogo, bo się chodzi na co chce, ale kurde do czego to doszło, że ludzie chodzą na filmy tylko dla efektów specjalnych. :roll: (co prawda poszedłem na Avatara m. in. też pod tym względem ale przynajmniej tam był podtekst przeciwko rządowi USA) :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 wrz 2010, 20:14

Rezus pisze:Nie obrażając nikogo, bo się chodzi na co chce, ale kurde do czego to doszło, że ludzie chodzą na filmy tylko dla efektów specjalnych.
I mnie to strasznie wkurza. Idę na film, fakt efekty są imponujące, ale nic poza tym. Mało jest filmów, które potrafią mnie zaskoczyć.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 wrz 2010, 21:57

Rezus pisze:Nie obrażając nikogo, bo się chodzi na co chce, ale kurde do czego to doszło, że ludzie chodzą na filmy tylko dla efektów specjalnych
Główny powód tego, że idę na to do kina to fakt, że potrzebuję się po ostatnich dniach odstresować, a do tego takie "odmóżdżacze" bez głębszej fabuły są idealne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”