Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 439

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 27 sie 2010, 14:00

Diego nie sprostał w zeszłym sezonie liderowaniu Juve, ale mimo wszystko powinien dostać kolejną szansę. A taką byłoby przesunięcie go do ataku. Jednak panowie Marotta&Del Neri postanowili się go pozbyć zatrudniając w jego miejsce Quagliarellę. Nie mam nic przeciwko, bo to bardzo dobry grajek, tylko że 15 mln za zawodnika z takim potencjałem jak Diego to - mimo wszystko - śmiech na sali.

"Zona Del Piero"

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6608

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 sie 2010, 14:03

Znów na trybunach będzie słychać: "se saltelli....". Zresztą wczoraj też było :P Losowanie w miarę udane, tylko to City. O sile ligi austriackiej przekonaliśmy się wczoraj, Lecha nie skomentuję. Awans raczej pewny.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 sie 2010, 14:39

Tak szczerze to miałem nadzieję na kogoś z Niemiec, bo miałem zamiar pojechac na wyjazd a tam jest względnie blisko. Na Lecha będzie tyle sępów z całej Polski, że będzie cholernie ciężko się dostac. Nawet nie wiem jak z sektorem gości Lecha - czy już jest ukończony. Fanklub Juventusu w Polsce jest dośc liczny, więc będzie ciężko się tam wbic. W sumie to mam cichą nadzieję na wyjazd do Salzburga.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 27 sie 2010, 14:53

Plus losowania jest taki, że na bank 2 razy zobaczę Juventus w TV. Grupa Starej Damy bardziej podchodzi pod Ligę Mistrzów niż Ligę Europy, także sportowo nie będzie lekko, łatwo i przyjemnie, szczególnie w meczach z Manchesterem. Będzie ciekawie.

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 27 sie 2010, 16:16

Super sprawa że Juventus będzie grał w Poznaniu.Jak miałem 15 lat kibicowałem Juventusowi i zawsze miałem takie marzenie aby Juventus zagrał w Polsce.Teraz nie tylko w Polsce ale niedaleko mnie w Poznaniu będą grać takie gwiazdy Jak Alex Del Piero czy Buffon.Naprawdę ciekawe jak się zaprezentuje Lech na tle takiego rywala.Jestem całym sercem za Lechem ale jeżeli Juventus pokaże klasę i pokona Lecha to nie będę miał za złe.Do pokonania jeszcze będą M.City i Salzburg.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2880

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 27 sie 2010, 16:33

Dla zasady naziolom powinni krzyknąć tyle za ile przyszedł albo więcej biorąc pod uwagę ich zagrywki.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 sie 2010, 12:36

Pora napisać, coś o ostatnich decyzjach. Quagliarella jako zawodnika lubię. Głównie za jego umiejętności techniczne i dryg do efektownej gry. Bardzo go cenię za wszechstronność i pod tym względem to świetny ruch. Fabio może grać zarówno drugiego napastnika jak i tego wysuniętego. Czyli w jakimś stopniu łata dziurę i po Diego i po Treze. Ewentualnie można go nawet przepchnąć bliżej skrzydła, choć to nie jest dla niego dobra opcja. Ogólnie to dobry piłkarz, ale o klasę gorszy od Diego. Brazylijczyk mógł być liderem ataku JUVE, a Quagliarella takim graczem nie będzie.
Inna sprawa, że czas spojrzeć się na naszą rewolucję trochę pod innym kątem. Pod kątem 20 mln euro, bo tyle JUVE dołożył do tego okna transferowego. Nie wiem jak wam, ale mi stwierdzenie "rewolucja za 20 mln" raczej kojarzy się z podłym żartem. Nie chcę użalać się jak dzieciak, że mieli dać 80, raczej chciałem zaśmiać się z politowaniem nad losem Marotty. Dostał potworka, który tworzył równie wesołą całość, co potwór Frankensteina i grosze by stworzyć coś co ma nie tylko wyglądać jak kompletna drużyna, ale i taką być. Czy stworzył, tego jeszcze nie wiem, dla mnie zadanie jednak wykonał. Nie spodziewałem się zespołu fenomenalnego, a jedynie solidnego i myślę, taki ten zespół będzie. A dlaczego odszedł Diego? Nie mam pojęcia, ale liczę, że kiedyś się dowiem. Może za rok jak do JUVE trafi Dzeko?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 sie 2010, 12:58

(L)oczkerson pisze:A dlaczego odszedł Diego? Nie mam pojęcia, ale liczę, że kiedyś się dowiem. Może za rok jak do JUVE trafi Dzeko?
Właśnie w tym upatruję jakiejś logiki. Jakiś deal poza kulisami zawarty pomiędzy Marottą a Hoenessem, bo nie wierzę, że Pep dał się w tak łatwy sposób wydymać. Może za rok wystarczy wyłożyć 10 mln na Bośniaka i będzie nasz? Z drugiej strony, jeśli Marotta wierzy, że ugra LE z Del Piero w składzie (bo Aquilani i Quagliarella grać w Juve w tych rozgrywkach nie mogą), to gratuluję optymizmu. Fajnie wygląda przy ogórkach z Dublina czy Grazu, ale przy kopaczach z City nie wiem czy da radę. Dobrze, że chociaż CSKA się zachowało i Krasić nie grał (a mógł), bo wtedy dopiero by było z Lanzafame i Martinezem na skrzydłach.

Na pewno jestem ciekawy jutrzejszego meczu, ciekawy tego sezonu, nowego Juve. Bo wbrew pozorom, chociaż mercato było takie sobie, to Marotta stworzył całkiem ciekawy skład, przynajmniej na papierze prezentujący się solidnie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 sie 2010, 13:03

Może za rok wystarczy wyłożyć 10 mln na Bośniaka i będzie nasz?
Ta. Za darmo wam go dadzą.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 sie 2010, 13:08

mete pisze:
Może za rok wystarczy wyłożyć 10 mln na Bośniaka i będzie nasz?
Ta. Za darmo wam go dadzą.
Byłoby jeszcze lepiej :roll:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 sie 2010, 13:50

Boromir pisze:o Aquilani i Quagliarella grać w Juve w tych rozgrywkach nie mogą)
Dlaczego :?: Nawet jeśli w eliminacjach zagrali dla innego zespołu do od fazy grupowej już spokojnie mogą grć. Chyba że są inne aspekty o których nie mam zielonego pojęcia :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 sie 2010, 13:54

Nawet jeśli w eliminacjach zagrali dla innego zespołu do od fazy grupowej już spokojnie mogą grć
masz jakieś przykłady to potwierdzające? Bo mi się też wydawało inaczej.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 sie 2010, 14:37

Ale ani Liverpool ani Napoli nie zostało wyeliminowane. Tak więc, z tego co wyczytałem z tego artykułu, nasze nowe nabytki grać nie będą.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 sie 2010, 15:54

(L)oczkerson pisze: masz jakieś przykłady to potwierdzające? Bo mi się też wydawało inaczej.
np. Rudnevs w Lechu - wcześniej grał dla swojego poprzedniego klubu ale od fazy grupowej może przez Lecha zostać zgłoszony ;)

Edit :
mea culpa - nie wiedziałem że jak druzyna w której grał poprzednio dany zawodnik awansuje to wtedy nie może grać - mój błąd :oops:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”