Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 110

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 27 sie 2010, 12:01

Jest awans i tylko to się liczy !

Bardzo się cieszę, że niektórym przez ten fakt żyły wychodzą. Dnipro słabe i nic nie pokazali w dwumeczu. Lech skutecznie zatrzymał zespół, który wydał kilkanaście mln $ na transfery. To pokazuje, że pieniądze nie grają a także to, że ukraiński zespół wydaje bez pomysłu i marnotrawi pieniądze.

Lech w ostatnich 3 sezonach w europejskich pucharach nie ma się czego wstydzić. 2008/2009 wyjście z grupy PUEFA, 2009/2010 przegrana dopiero w karnych w Brugge w ostatnim meczu do fazy grupowej LE i 2010/2011 faza grupowa i zobaczymy jak dalej.

Jaka będzie ta grupa, jakie będą szanse i czy Lech awansuje, czy dostanie bęcki to tylko spekulacje i czas pokaże. Jedno jest pewne. Lech wczoraj grał bez Bosego, Injaca, Peszki i przede wszystkim Rudnevsa, który jest najlepszym napastnikiem.
Ja chciałbym taką grupę. Patrze w kontekscie bliskości i kwestii kibicowskiej, by pojechać w dobrej ilości a także by rywal miał blisko na Bułgarską.

Stuttgart
Club Brugge (choć Sampdoria, Anderlecht też fajne ;) )
Sparta Praga (fajna była by rywalizacja kibicowska z BVB, byle nie trafić na jakies zadupia jak Borysov)
Lech Poznań (oby pierwszy mecz był na wyjeździe, stadion będzie na drugi -pierwszy w Poznaniu- mecz w grupie na 40 tys)

Niech zwycięża Lech !!

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 sie 2010, 12:20

MENDEZ pisze:Jest awans i tylko to się liczy !
Dobra, tu się z Tobą zgodzę, lecz wiesz co mnie wczoraj zabolało?

BOREK - "Jest awans i to jest ważne. Nie ważne w jakim stylu, bo ja mam już dość odpadania po pięknej grze!"

NO KUR.. MAĆ! Kiedy ostatnio odpadliśmy po pięknej grze? KIEDY? KIEDY?

Mam nadzieję, że Zieliński przestanie pluć jadem i ogarnie Kolejorza, bo nie chce takiego scenariusza:

Wpier... w LE i popaprana forma w Ekstraklasie, bo trzeba było grać w europejskich pucharach... Standardowy scenariusz polskiej drużyny :?

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 27 sie 2010, 15:32

To Lechowi walneli grupę.

medialnie - b. dobra
kibicowsko - mierna
pilkarsko - za mocna

czyli ogólnie bylo kilka dużo fajniejszych dla kibiców, a zarazem pilkarsko grup.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 sie 2010, 15:41

Terminarz grupy A:

1 kolejka - 16 września
(19:00) Juventus FC - Lech Poznań
(19:00) FC Salzburg - Manchester City FC

2 kolejka - 30 września
(21:05) Lech Poznań - FC Salzburg
(21:05) Manchester City FC - Juventus FC

3 kolejka - 21 października
(21:05) Manchester City FC - Lech Poznań
(21:05) FC Salzburg - Juventus FC

4 kolejka - 4 listopada
(19:00) Lech Poznań - Manchester City FC
(19:00) Juventus FC - FC Salzburg

5 kolejka - 1 grudnia
(21:05) Lech Poznań - Juventus FC
(21:05) Manchester City FC - FC Salzburg

6 kolejka - 16 grudnia
(19:00) FC Salzburg - Lech Poznań
(19:00) Juventus FC - Manchester City FC

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 27 sie 2010, 16:07

Fajnie że na początku wyjazd do Turynu, może uda się wywalczyć chociaż remis.A potem Na bułgarskiej komplet widzów zobaczy wygraną nad Salzburgiem.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 27 sie 2010, 17:08

Unista pisze:medialnie - b. dobra
kibicowsko - miern
Skąd taka rozbieżność w dwóch, w sporym stopniu zależnych od siebie kategorii?

Co do sportowego aspektu to lepiej grywać z najlepszymi niż ze średniakami. Bo i tak jak ma się cokolwiek więcej wygrać to prędzej czy później trzeba grać z tymi mocnymi. O ile oczywiście piłkarze podejmują walkę a nie wata w nogach.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 sie 2010, 17:32

Kibice beda mieli radoche i to wielka,nie za czesto przyjezdzaja do Polski kluby formatu Juve czy MC.

Na dobre wyniki sie nie nastawiam,a raczej modle sie,zeby Kolejorz w ktoryms meczu przypadkiem sie nie zblaznil. Dosyc juz sie wstydu najedlismy przez te europejskie puchary...

A nuz jakis remisik z Juve na Bulgarskiej :hardkor:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 sie 2010, 17:35

Niech qurwa kończą ten stadion, bo przyjadą naprawdę tuzy. O bilety będzie i tak bardzo ciężko. Grupa oczywiście nie do awansu, ale zarobią i mam nadzieję pokażą się z dobrej strony.

Mecz oglądałem ale nie pamiętam nic z niego, a sam awans jestem przekonany że ucieszył i wqurwił podobną ilość polskich kibiców, przecież Lech nie miał prawa awansować z tuzami, milionerami z Ukrainy. Zrobił to w takim a nie innym stylu, ale zrobił coś czego nikt w Polsce od kilku lat nie potrafi zrobić i to nie pierwszy raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 sie 2010, 21:06

Piękna grupa dla kibiców szefów ect.

Ja bym chciał wrócić do wczorajszego meczu. K....zero strzałów zero akcji zero dobrych wrzutek, zero niczego......... piłkarsko slabszego meczu nie widziałem chyba nigdy.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 30 sie 2010, 11:42

Ile głów tyle opinii - to znane przysłowie idealnie pasuje do komentarzy jakie w prasie,radiu,tv,necie i na forach internetowych "wypłynęło" po poznaniu rywali dla Lecha w fazie grupowej LE.Trzeba jasno stwierdzić,że szanse na wyjście z grupy w której będzie rywalizował Lech jest praktycznie nierealne,ale już w historii futbolu bywały większe niespodzianki(chociażby ostatnie wyeliminowanie Zenita przez Auxerre we środę) więc jak mawiał ŚP.pan Górski-dopóki piłka w grze...Patrząc realnie popularny Kolejorz jak tylko naprawdę się zepnie i wyzwoli z siebie 150% tego co potrafi to wierzę,że zwłaszcza w Poznaniu po wymianie tej katastrofalnej murawy po koncercie Stinga w trzech meczach na własnym obiekcie mogą zdobyć 4pkt.-wygrać z Salzburgiem i urwać punkcik ekipie z Anglii.Skąd takie przypuszczenie z mojej strony?Dostałem od mojego znajomego Anglika (kibica City) maila z prośbą o opisaniu w kilku słowach Lecha,bo dla kibiców tego klubu to abstrakcyjny rywal niemalże z innej planety.Zresztą wystarczy zajrzeć na oficjalne strony klubowe wszystkich trzech klubów z którymi będą rywalizować Poznaniacy i przeczytać uważnie opinie o Kolejorzu.To dobrze,że żaden z owej trójki zespołów nie bierze poważnie ekipy Zielińskiego pod uwagę,bo zbytnia pewność siebie ich może zgubić.Nie tak dawno kiedy Groclin grał w Pucharze UEFA już ekipę City upokożył.Widać w tym zespole o tym zapomnieli.Prawda jest jednak brutalna,że nasz "rodzynek" w pucharach nie wyjdzie z grupy to może naprawdę pokazać się na europejskiej arenie,a dla piłkarzy okazać się odskocznią do przejścia już zimą do innego klubu-wszak jutro zamykają letnie okienko transferowe.Poza tym to będzie dla miasta,jak i stadionu chrzest bojowy kiedy dokona się inwazja kibiców przyjezdnych (zwłaszcza tych z Manchesteru) na Bułgarską po oddaniu całego obiektu do użytku.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6602

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 09 wrz 2010, 17:22

Peszko będzie mógł wystąpić z Juventusem. Ciekawy jestem i tak się zastanawiam tylko, dla kogo jest to lepsza informacja :lol: .

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 09 wrz 2010, 17:31

Tyle dobrego, że wystąpi przeciwko swojemu ulubionemu klubowi na ich stadionie. Na pewno będzie chciał się pokazac z jak najlepszej strony, żeby zamienic się z kimś dobrym koszulką po meczu :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 wrz 2010, 19:56

maciek_88 pisze:Tyle dobrego, że wystąpi przeciwko swojemu ulubionemu klubowi na ich stadionie. Na pewno będzie chciał się pokazac z jak najlepszej strony, żeby zamienic się z kimś dobrym koszulką po meczu
To Lech gra z kimś dobrym w pierwszej kolejce :?: Czy może ta ekipa kupiła kogoś dobrego :wink:

E: może nie zrozumiałem i chodziło ci o kogoś dobrego patrząc na Lecha.(jeśli tak to sorry)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 09 wrz 2010, 21:53

Jarzinho pisze:
maciek_88 pisze:Tyle dobrego, że wystąpi przeciwko swojemu ulubionemu klubowi na ich stadionie. Na pewno będzie chciał się pokazac z jak najlepszej strony, żeby zamienic się z kimś dobrym koszulką po meczu
To Lech gra z kimś dobrym w pierwszej kolejce :?: Czy może ta ekipa kupiła kogoś dobrego :wink:

E: może nie zrozumiałem i chodziło ci o kogoś dobrego patrząc na Lecha.(jeśli tak to sorry)
Chodziło mi o jakiegoś "dobrego" zawodnika. Może Juventus to nie jest taka firma jak kiedyś, ale z perspektywy kibica taką koszulką Chielliniego czy Del Piero Sławek na pewno by nie pogardził.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6602

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 09 wrz 2010, 22:59

Żebyś się nie zdziwił jak jedynym celem Peszki będzie pilnowanie, żeby mu ktoś koszulki Alexa nie podebrał (np trener Zieliński :lol: ).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”