AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 867

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2943

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 sie 2010, 11:07

Słaby mecz ze strony Milanu, za dużo błędów popełniach w obronie się przydarzyło. Co do Merkela moim zdaniem może już grać w 1 składzie, oczywiście bez zbytniego szaleństwa, Strasser to typ zawodnika pracującego w środku ale mało widocznego więc co do niego trzeba się przyglądać szczególnie a tego nie robiłem to się nie wypowiem. Verdi i Oduamadi są jeszcze trochę za słabi, parę razy mogą się przydać ale myślę, że nic ponad to. Flamini wygląda fajnie po tych sparingach, oby znowu wrócił do formy z wiosny 2009. Sparingi się jeszcze nie skończyły ale prawie wszystkie remisujemy, jako, że rok temu przegraliśmy prawie wszystko oznacza to zwyżkę, czyli 2 miejsce w lidze i ćwierćfinał LM. :wink: :lol:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 08 sie 2010, 10:54

Adam ACM pisze:Jesli chodzi o prawą flankę problem rozwiązałby Mathieu Flamini
Raczej stworzyłby problem. Jeśli będziecie grali trójką środkowych pomocników, a wszystkie znaki na niebie i ziemi pokazują, że tak będzie, Flamini potrzebny jest w środku.
Adam ACM pisze:trener karze
Raczej każe
:wink:

trawolta12
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: trawolta12 » 08 sie 2010, 10:56

Rezus pisze:Słaby mecz ze strony Milanu, za dużo błędów popełniach w obronie się przydarzyło. Co do Merkela moim zdaniem może już grać w 1 składzie, oczywiście bez zbytniego szaleństwa, Strasser to typ zawodnika pracującego w środku ale mało widocznego więc co do niego trzeba się przyglądać szczególnie a tego nie robiłem to się nie wypowiem. Verdi i Oduamadi są jeszcze trochę za słabi, parę razy mogą się przydać ale myślę, że nic ponad to. Flamini wygląda fajnie po tych sparingach, oby znowu wrócił do formy z wiosny 2009. Sparingi się jeszcze nie skończyły ale prawie wszystkie remisujemy, jako, że rok temu przegraliśmy prawie wszystko oznacza to zwyżkę, czyli 2 miejsce w lidze i ćwierćfinał LM. :wink: :lol:

Merkel i pierwszy skład :o

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 sie 2010, 11:03

Jako zmiennik lub od czasu do czasu ze słabeuszami jak będzie potrzeba.
Btw. tak wiele masz do dodania :?:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 sie 2010, 11:42

Jeszcze co do możliwego transferu Bocchettiego. Na zagranicznych forach już pojawiają się felietony typu Milan buduję "chiński mur". Bocchetti Nesta Silva Papa wygląda świetnie z defensywnego punktu widzenia. Z tym, że w ofensywie nasze boki obrony nie dają nic. A mimo wszystko lata świetności naszej taktyki(2003-2007) opierały się na bardzo ofensywnych bokach obrony i świetnego defensywnego pomocnika, który asekurował Cafu czy Serginho. Teraz nie mamy ani Gattuso z tych lat, ani bocznych obrońców, którzy w ofensywnie oferują tyle co Brazylijczycy.

Mówi się, że dojdzie również Boateng. Oznacza to, że pomoc mamy skompletowaną i obronę prawdopodobnie również. Wydaliśmy na to jak narazie chyba nic. Więc albo Galliani ciuła na transfer napastnika(oby Dzeko), albo te 20 baniek co miało być na transfery wyparowało nagle.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 08 sie 2010, 14:33

Prince? Jeszcze tego patałacha w Serie A brakowało...

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 sie 2010, 11:39

Właśnie maiłem o niego pytać. Faktycznie nic ciekawego piłkarzyk :?: Bo praktycznie u nas już jest.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 sie 2010, 0:02

O dzisiejszych meczach trofeo tim szkoda mówić cokolwiek poza tym, że rzuty karne Manciniego z Interu i wszystkie niecelne (Inzaghi, Flamini, Ronaldinho) Milanu powinni wrzucić do dziesiątki najzabawniej wykonanych karnych w historii. Zwłaszcza ten karny Francuza, bo że Włoch pośle piłkę w kosmos i Brazylijczyk zacznie się popisywać, to było do przewidzenia.
Szkoda zwycięstwa w karnych, bo byliśmy od niego o włos, w sumie z obu tych sparingów nie ma żadnych godnych odnotowania informacji. Oba mecze marne, wszystkie ekipy podeszły do nich jakby to były mecze na początku lipca.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1327

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 16 sie 2010, 21:28

Widzę że chyba nie tylko ja byłem na wakacjach bo w temacie cisza :wink:

Wypowiedź Marka...
Wiem, że Allegri i działacze klubu już na mnie nie liczą, ale chcę tylko, aby uszanowali moją decyzję
Facet jest bezczelny a kibice to go po takich wypowiedział jeszcze bardziej znienawidzą.Szkoda że nie odpłaca się klubowi który tak wiele mu dał.Chyba nie pamięta swojej kontuzji po której klub się nie odwrócił i dalej ufał zawodnikowi.Mógł równie dobrze anulować transfer i leczyć się w Udinese gdzie najpewniej gówno by z niego zostało po tak długiej rehabilitacji.Tak się odpłacają Rossonerim Ci wielcy "Mistrzowie" :?

Czytałem wywiad z Alegrim i podał ciekawe informacje odnośnie wagi Ronniego.Nie którzy tu dodawali zdjęcia jak to spasł się Brazylijczyk na wakacjach nasz Coach powiedział że w tej chwili jego waga to 83,7
kg. Co ciekawe w tamtym sezonie utrzymywał wagę na poziomie 87 kg :shock: a kto oglądał Milan widział jak wiele zależało od Brazylijczyka i jak udany miał on sezon.Po wakacjach przyjechał z wagą 86 kg a gdy wygrywał Złotą Piłkę i rozpierdalał system w Barcelonie jego waga oscylowała około 82 kg. Jeżeli to prawda a nie puste słowa to jest zajebiście, z tego co widziałem na skrótach w meczach o trofeo tim Brazylijczyk faktycznie jakby zrzucił kilka kilogramów w porównaniu do poprzedniego sezonu.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 sie 2010, 22:01

Co do tego Jankula to może i dobrze, bo jak nie chce odejść to pewnie mu też proponowali rozciągnięcie, lepiej przecierpieć i niech idzie w pizdu :!: Dokładnie jak gilardino11 napisał, Milan w niego wierzył i postawił (co jak co ale już nie pierwszy raz Milan zachowuje się bardzo w porządku jeśli chodzi o zawodników z ciężkimi kontuzjami) podczas długiego rozbratu z piłką ale widać Czech ma pamięć krótką i nie potrafi zachować się jak mężczyzna. Wiadomo, że klub podpisał z nim kontrakt ale sam chyba trochę ambicji, na koniec kariery, powinien mieć i odejść gdzieś i sobie jeszcze pograć. Bo po sparingach już teraz widać, że grać nie będzie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 sie 2010, 22:04

Pozycję Jankula pokazują plotki o Grosso - pewnie nawet Włoch po przyjściu do Milanu grać będzie więcej od Czecha.
Zachowanie reprezentanta Czech jest żenujące i niegodne dłuższego komentarza. Szkoda, że tak się odpłaca klubowi i fanom zespołu, którzy długo bronili go przed niedoceniającymi go kibicami. Jak na takie nakłady w niego poniesione przez zespół mógłby brać przykład z postawy Onyewu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 sie 2010, 22:09

Podpisalismy z nim taki a nie inny kontrakt to teraz korzysta. Mi tez by bylo dobrze gdybym za ogladanie meczow z trybun czy w domu kosil kase. Mimo wszystko zachowanie z punktu widzenia kibica niesmaczne ale co sie dziwic zawodnikowi - nigdzie indziej w obecnej formie takiej kasy nie dostanie kariera zbliza sie do konca czemu nie dopisac kilku cyferek na koncie. Moze to da do myslenia naszym dzialaczom.
Jutro podobno ma przejsc do nas Boateng. Zakupiony przez Genoe wypozyczony do Milanu. Fest konstrukcja godna klubu majacego walczyc o srodek tabeli. Miejmy nadzieje ze takie cos nie mowi nam wszystkiego o finansach Milanu tylko Galliani ciula na jakis wielki transfer...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 sie 2010, 22:14

Miejmy nadzieje ze takie cos nie mowi nam wszystkiego o finansach Milanu tylko Galliani ciula na jakis wielki transfer...
Dodatkowo ciągle nie wykorzystaliśmy miejsca spoza UE (nawet tego jedynego w myśl nowych przepisów), więc ciągle moim zdaniem bardzo możliwe jest ściągnięcie kogoś solidniejszego niż ostatnie transfery non-UE (Viudez, Adiyiah) do końca okienka.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 sie 2010, 7:10

Jankulovski pod koniec tamtego sezonu zapowiedział, że wraca do Czech. Straciłem do niego cały szacunek. Mógł iśc do Genui kasa też nie mała, a przynajmniej mielibyśmy Bocchettiego.
Miejmy nadzieje ze takie cos nie mowi nam wszystkiego o finansach Milanu tylko Galliani ciula na jakis wielki transfer...
W tym mercato prawdopodobnie nie wydaliśmy jeszcze nic. Więc tak jak już pisałem wcześniej. Albo kasy nie ma w ogóle, albo będzie jakiś większy transfer.

BTW bardzo słabo sprzedają się karnety na ten sezon.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 17 sie 2010, 7:36

mete pisze:W tym mercato prawdopodobnie nie wydaliśmy jeszcze nic. Więc tak jak już pisałem wcześniej. Albo kasy nie ma w ogóle, albo będzie jakiś większy transfer.
A ci trzej młodzi z Interu to ponoć trochę nas kosztowali. Teraz jeśli będzie współwłasność o Boatenga to też coś zapłacimy. Co nie zmienia faktu, że pieniądze nie są duże.
mete pisze:BTW bardzo słabo sprzedają się karnety na ten sezon.
http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/ ... rybun.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”