LM: Arsenal - Barca - Strona 29

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Czy Eboue znów da nura ?

Wiadoma sprawa
24
71%
Nic z tych rzeczy
10
29%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Re: 1/4: Arsenal - Barca (31 III - 6 IV)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 kwie 2010, 0:03

Wydaje mi się, że Mourinho to jednak trochę lepszy taktyk od Wengera i wymyśli coś żeby Messi aż tak nie hasał
Przepraszam, co Wenger miał zrobić z takim składem? Wystawić Traore? :lol:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 kwie 2010, 0:05

To się tyczyło raczej pierwszego meczu, gdzie miał większe pole manewru a Kanonierzy na swoim stadionie, na którym przecież są mocni praktycznie przez dużą część meczu nie istnieli.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 kwie 2010, 0:08

Problem w tym, że Messi prawie nic w pierwszym meczu nie zrobił.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 kwie 2010, 0:27

Jejku no, bardziej ogólnie o tym myślałem. Bardziej cenię Mou od Wengera jako taktyka i podejrzewam, że nie dopuści do takiej sytuacji, że Messi, Ibrahimovic albo Pedro mu strzeli 4 bramki. W pierwszym meczu Wenger miał do dyspozycji dużo lepszy skład a Ibra do przerwy mógł zrobić to co Messi dzisiaj. Było wiadomo, że Arsenal nie potrafi się bronić i jest osłabiony ale Wenger w tym dwumeczu poza dzisiejszymi pierwszymi 20 minutami nie wymyślił nic co zmusiłoby Barcelonę do stresu.

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 07 kwie 2010, 0:45

Jak dla mnie dwumecz- miazga.
Wynik piękny, Grande Leo, Grande Barca, teraz czas na Inter - będzie znacznie trudniej jak w grupie, takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 kwie 2010, 7:43

Nie wiem czy przy jedynej bramce Arsenalu nie było faulu na Milito, Diaby trafił w ogóle w piłkę. :?: Jeśli nie to 2 z 3 bramek Arsenal strzelił po błędach sędziego. To tak żebyście przez następny cały rok nie płakali na forum jak to sędzia pomógł Barcelonie awansować, zresztą w Londynie także spalony, którego nie było uchronił Kanonierów.

Spotkanie tak miało wygladać i tak wyglądało. Jeśli za rolę statystów przyznawano by Oskara to Kanonierzy nie mieliby godnego siebie przeciwnika. Upadł dość boleśnie mit drużyny Wengera i to nie wczoraj a tydzień temu. Po tym dwumeczu spokojnie można powiedzieć, że Arsenal Londyn to drużyna angielska, choć pogrywa tam jeden Anglik. Oby Leo w połowie zrobił taki wynik w sobotę.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 07 kwie 2010, 9:00

Znowu kradniemy i sędziowie muszą nam pomagać w awansie :(

Fieldy - Denilson dostał kartkę, której w pierwszych minutach nie dostał Diaby za chamski faul na Xavim 8) Poza tym w tamtej akcji oberwało się Denilsonowi za całokształt, bo Leo minął najpierw kilku innych graczy, którzy zgodnie kopali go po nogach nie potrafiąc inaczej zatrzymać... Narzekasz na błąd sędziego przy spalonym, ale odbiór piłki Gabiemu przez Diabiego przez zahaczenie nóg Argentyńczyka uważasz za prawidłowy?

Wenger może powoli kończyć lamenty nad faulami rywali Arsenalu w PL, bo takiej gry w kości jaką zaprezentowali Kanonierzy w pierwszych 30 min. to ja dawno nie widziałem :?

Wy mówicie spalony Bendtnera, ja mówię staranowanie Bojana w polu karnym przez Vermaelena (kłania się sytuacja z Puyolem i Fabregasem), wy mówicie brak Robina, Gallasa, Songa i Cesca - ja mówię brak Ibry, Pique, Puyola i Iniesty. Jakoś nie odbiło się to zbyt negatywnie na grze Barcelony we wczorajszym meczu. Kontuzje Gallasa i Cesca to zresztą wina błędnej decyzji Wengera - ryzykował zdrowiem swoich zawodników i przelicytował...

Mit o "barcelońskim stylu gry Arsenalu" też chyba można między bajki włożyć, podobnie zresztą jak mit o super szybkim tempie gry w PL - żeby grać super szybko trzeba najpierw mieć piłkę przy nodze, a w meczach z Barceloną się jej po prostu nie ma, co pokazały mecze z Chelsea, ManU i teraz z Arsenalem, który ponoć nie ma problemów z utrzymywaniem się przy niej.

Podobno już się pojawiają po raz n-ty wypowiedzi Wengera w stylu: "Grzeszyliśmy brakiem doświadczenia, ale pozytywem jest to, że nauczyliśmy się dużo bo mamy młodych zawodników." Jak długo jeszcze będzie rok w rok tłumaczył się tym samym?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 kwie 2010, 9:49

Na kacu generalnie jestem zły a niektóre posty wku.rwiły mnie jeszcze bardziej więc tym razem nie będę brał jeńców.

Nieźle się musieli zagotować Ci, którzy w pierwszej kolejności wspominają o sędziowaniu. Domyślam się, że dwukrotna deklasacja ukochanej drużyny nie wpływa dobrze na procesy myślowe, ale w takim układzie oczekuję sprostowań w najbliższym czasie.

Arsenal zdobył gola po faulu na Milito ---> (1:56)

Zdaje się jednak, że żaden Kanonier o tym nie wspomina bo to nie pasuje do teorii.

Sędzia rzeczywiście był fatalny, ale raczej dlatego, że nie dawał kartek za Wasze ostre a niekiedy i chamskie faule w początkowej fazie gry.

Dosyć jednak gadania o sędziowaniu bo to walka z wiatrakami. Kworum tak czy inaczej zadecyduje, że sędzia sprzyjał Barcelonie - jak zawsze.

Messi geniusz, ale zgadzam się, że Złotą Piłkę dostanie Kaka po Mundialu. To wizja śmieszna i tragiczna a zarazem realna.

Jeśli chodzi o naszą grę wczoraj to szału nie było delikatnie mówiąc. Dał się odczuć brak kluczowych piłkarzy. Bojan i Pedro nie sprostali oczekiwaniom i Zlatan nawet grając słabo byłby w stanie dać nam więcej. W pomocy znowu nie przekonał mnie Keita, ale patrząc na to co stało się Abidalowi cieszę się, że Iniesta nie grał...

Abidal ['] Nie wiem czyj to błąd, ale [k****] fatalny. Gran Derby ma z głowy [']

Arsenal w dwumeczu pokazał może kilka minut dobrej gry a reszta należała do Barcelony, ale łatwiej wmawiać, że pierwszy mecz to cudowna pogoń i relatywnie dobry wynik a w rewanżu przeszkadzał sędzia. Bujdy, ale to nie istotne prawda?

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 07 kwie 2010, 9:59

Janio pisze:(...)ale pozytywem jest to, że nauczyliśmy się dużo bo mamy młodych zawodników." Jak długo jeszcze będzie rok w rok tłumaczył się tym samym?
co do tych mlodych zawodnikow: srednia wieku arsenalu z tego meczu: 25,9 lat. srednia wieku barcy 26,7. wenger powoli traci kontakt z rzeczywistoscią, musi nakupic troche chlopcow z la masia zeby jego gadki o mlodziencach zaczely miec oparcie w faktach.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 kwie 2010, 10:02

Obrazek

Modlitwa? Bóg jest zajęty. Gra w tej chwili mecz.

Obrazek

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 kwie 2010, 10:38

smiesznie sie czyta niektorych

arsenal nawet nie udawal ze gra w pilke. nastawil sie na jednego gola jak najpozniej ale niestety dla nich za szybko strzelili po bledzie sedziego i messi musial sie wkurzyc. nie wiem co robil sedzia po chamskim faulu w srodku pola na naszym pilkarzu

w drugiej polowie nie wywalil z boiska symulanta z paryza czyli ebue za brutalny lokiec

ogolnie arsenal nic nie pokazal a liczylem ze chociaz postara sie cos pograc. placze do sedziego, brzydkie faule i akcje proste jak konstrukcja cepa. bilbao w sobote lepiej sie prezentowalo a ugralo taki sam wynik. coz. barcelona to nie hull city

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 kwie 2010, 10:38

Jak tam w Barcelonie z dyskwalifikacjami ? wykluczył się ktoś z pierwszego meczu ? może Messi ? :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 kwie 2010, 10:52

:lol:

Z tego co mi wiadomo to nikt nie pauzuje za kartki, ale Puyol jest zagrożony absencją jeżeli dostanie żółtko w pierwszym meczu. Do meczu dwa tygodnie więc tematu kontuzji póki co nie warto poruszać.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 07 kwie 2010, 10:57

w interze maicon,zanneti,samuel i stankovic sa jedna kartke od pauzy w rewanzu...

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 07 kwie 2010, 11:08

jordan20 pisze:w interze maicon,zanneti,samuel i stankovic sa jedna kartke od pauzy w rewanzu...
To zadanie dla Sergio :D on chyba najlepiej w zespole potrafi 'wymusić' kartkę za faul na nim samym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”