Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 608

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 paź 2009, 22:46

Duch pisze:Bodajże po przeprowadzce na ES pobiliśmy pod tym względem Benficę, która cieszyła się liczbą coś koło 160 tysięcy płatnych członków. My dobiliśmy do 180 tysięcy.
Ogarniasz to co napisałem? Odniosłem się do sytuacji po przeprowadzce Arsenalu na nowy stadion, a nie do stanu obecnego.
DREWNIANY SRACZ pisze: jestes idiotą czy tylko udajesz?
Widzę, że dostosowałeś się poziomem do miejsca, które prezentujesz nam w avatarze.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 18 paź 2009, 22:52

moment. o czym ty mowisz? o frekwencji czy o ludziach placach skaldki? jesli o tym drugim pokaz mi jakies dane zebym w to uwierzyl. tyle.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 paź 2009, 23:14

DREWNIANY SRACZ pisze:o frekwencji czy o ludziach placach skaldki?
Zaczynasz dyskusję i nie wiesz o czym mowa :o

Dwa linki na potwierdzenie, z tych które znalazłem na szybko. W sumie nie wiem po co to robię, bo równie dobrze mogłem sam podziałać, ale tak dla zakończenia sprawy.

http://www.theoffside.com/world-footbal ... mbers.html

plus prawda objawiona przez samego Wengera (akurat miałem skan)

http://i34.tinypic.com/2iawf9g.jpg

Tyle z mojej strony.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 18 paź 2009, 23:19

no tak. sory men, ci co to widza sami rozsadzą, ale to co dales jest ze tak sie wyraze.... mam napisac pseudoartykul i dac znajomemu do tv24 zeby opublikowal? okaze sie ze DREWNIANY SRACZ ma najwiecej wpisow na pilka.pl (nie o to chyba chodzi?).
najwiecej kibicow placacych skaldki ma benfca l. potem jest chyba utd i barca, natomiast ars, mimo ze lubie ten klub, jest daleko w tyle. uwierz mi.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 paź 2009, 1:33

Oczekuje że drewniany sracz za chwilę powie, że ewolucja jest dziełem szatana i jest nieprawdziwa.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 19 paź 2009, 12:44

drewniany sracz pojawil sie po to zeby obnazyc twoje slabosci.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 19 paź 2009, 12:59

DREWNIANY SRACZ pisze:nie o to chyba chodzi?
Chodzi o to, żebyś przestał pisać bzdury.
DREWNIANY SRACZ pisze:mam napisac pseudoartykul i dac znajomemu do tv24 zeby opublikowal?
Co decyduje wg. ciebie co jest pseudoartykułem, a co nim nie jest?
DREWNIANY SRACZ pisze:najwiecej kibicow placacych skaldki ma benfca l. potem jest chyba utd i barca, natomiast ars, mimo ze lubie ten klub, jest daleko w tyle. uwierz mi.
Może podasz linka do tych pseudoartykułów, kóre o tym mówią? O ile wiem, to Arsenal jest w księdze rekordów Guinessa, pod względem ilości płatnych kibiców.
DREWNIANY SRACZ pisze:drewniany sracz pojawil sie po to zeby obnazyc twoje slabosci.
Drewniany sracz musi najpier ujarzmić downa, i zacząć pisać to, co potrafi udowodnić.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 paź 2009, 17:03

:?

Uraz Theo poważniejszy. Wypadł z gry na miesiąc :? Niestety kontuzji doznał też Rosicky, który ma kłopot z kolanem :? ale Wenger mówi, że za kilka dni nie powinno już być po tym śladu. W dalszym ciągu nie zagrają Denilson, Eduardo, Djourou i Bendtner.

Do gry wraca natomiast Clichy. W meczu rezerw zagrają Fabian i Nasri :]

Theo ma wyjątkowego pecha, zagrał niecałą chyba godzinę w tym sezonie i znów uraz. Znów miesiąc przerwy :? Wenger zły na kibiców Birmingham, bo gdy Ridgewell łamał Theo, kibice śpiewali - There's only one Martin Talyor .... [']

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 paź 2009, 20:06

Bardzo sie ciesze, ze zobaczymy Fabianskiego w jutrzejszym meczu rezerw. Mam nadzieje, ze spisze sie dobrze i powroci szybko do pierwszego skladu, licze na jego wystep w CC przeciwko Liverpooli, to bedzie dobre miejsce na powrot do formy.
Swoja droga, czy to normalne ze Wenger wyrzuca zawodnikow swiezo po kontuzjach do rezerw zeby wrocic do formy czy to nowatorski pomysl tego sezonu? Bo nigdy wczesniej o tym nie slyszalem, moze po prostu przeoczylem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 paź 2009, 20:11

W każdej drużynie jest to praktykowane, piłkarze którzy wracają po dłuższej przerwie nie mogą od razu grać w pierwszej drużynie, bo nie mają siły, muszą nabrać siły, ograć się trochę, coś więcej niż trening, a mniej niż liga. Normalna sprawa.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 19 paź 2009, 20:46

PubuśBubuś pisze: Co decyduje wg. ciebie co jest pseudoartykułem, a co nim nie jest?
chcialbym zobabacz cos z oficjalnej strony ars. dopuki nie zobacze bede uznawal takie art za wymysly

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 19 paź 2009, 21:40

A na to patrzyles (2 akapit)?
Obrazek

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 paź 2009, 21:40

Spokojny meczyk póki co i bardzo dobrze. Ciśnienia wielkiego nie ma, gramy na 1 biegu, bo i rywal specjalnie nie przeszkadza i nie wymusza innej gry. Raz się fatalnie pomylił obrońca i Jędrek ładnie mu piłke wyłuskał. Podobało mi się zachowanie Robina, który mimo, że miał piłkę na lewej nodze, podał do Cesca, bo to była pewna bramka.
Sam Robin mógł 2 gole zdobyć. 1 setka już na początku, kiedy bodaj z 7 metra trafił w bramkarza i pod koniec, gdy bramkarz chciał piąstkować i poszła mu piłka po ręce, centymetry od spojenia.

AZ mieli 1 dobrą okazję, kiedy jeden z rywali huknął nad poprzeczką. Mecz bez historii, nie ma się co przemęczać, bo przed nami trudne mecze w lidze.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 paź 2009, 1:04

Mecz zagraliśmy spokojnie, wręcz za spokojnie. Jednak uważam, że bramkarz AZ ich uratował... Mieli jeden strzał minimalnie nad poprzeczką, który był jedyną okazją dla AZ żeby coś zdobyć.. Poza tym powinniśmy wsadzić kilka bramek, szczególnie strzał Robina (jeszcze jak było 0-0) jak i rzut wolny który, dla odmiany, wykonał dobrze, celując w światło bramki :lol: Moim zdaniem bezdyskusyjnie powinien być karny po faulu na Carlosie pod koniec meczu.. i ten karny zmieniłby dużo.
Jednak nie ma co gdybać, należało to wygrać a nie oddać mecz w ten sposób, w jaki to zrobiliśmy. Po zdobyciu dwóch bramek w meczu z Birmingham "wyłączyliśmy się", teraz graliśmy w ogóle "wyłączeni". Tak nie wolno...

Teraz trochę o czymś innym a mianowicie o sytuacji w bramce. Fieldy, Wenger chyba robi ci na złość :P , bo pamiętam jak albo przed pierwszym meczem Vito w tym sezonie albo zaraz po nim powiedziałeś, że Mannone pewnie bedzie grał w bramce a to bardzo cię nie cieszy.. No i teraz mamy sytuację taką, że Almunia jest gotowy a tymczasem Vito dalej szaleje między słupkami. O co chodzi? Skoro Almunia jest na ławce to chyba jest gotowy do gry.. Czyżby były jakieś problemy? Czy może po prostu Wenger gre utrzymać Vito w dobrej passie? Nie wiem. Dzisiaj zagrali Fabiański i Nasri, pokazali się dobrze, więc bardzo mnie ciekawi jak będzie wyglądała sytuacja w bramce w niedzielę z West Ham. Z jednej strony Almunia gotowy, Fabiański gotowy, więc nasza podstawowa dwójka jest gotowa. Z drugiej mamy Vito który gra regularnie w PL i w LM gdy nasz pierwszy bramkarz jest gotowy do gry. Dziwna sytuacja. Potem mamy jeszcze Carling Cup z Liverpoolem w którym teoretycznie Wenger mógłby chcieć dać szansę zagrać Manuelowi (zamiast grania w rezerwach), ale równie dobrze mógłby dać tą szansę Fabiańskiemu (jako następny test) albo Wojtkowi, który wszak grał w meczu z WBA i pokazał się z tego co pamiętam dobrze.
Macie jakieś opinie na temat naszej sytuacji bramkowej? Ciekawi mnie co o tym sądzicie.

przypomne
fieldy Wt 15.09.2009 pisze:
nie ma żadnej groźnej kontuzji, chory jest, wiec pewnie na sobotę będzie zdrowy
:lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 paź 2009, 10:42

Ja tu nie widzę nic skomplikowanego, Vito na tyle dobrze się pokazał w kolejnych meczach, że dostał szansę. Jens kiedyś na początku sezonu miał dwa mecze, w których popełnił błedy, wszedł Almunia do bramki i już został.
Może teraz czas Vito przyszedł ? Zdziwiłoby to kogoś, gdyby Wenger postawił na młodego piłkarza w bramce ? :lol:

2 opcje, albo Vito już zostanie w bramce, albo Almunia jeszcze nie jest w 100% gotowy. Dowiemy się w niedzielę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”