Polscy kibice - Strona 29

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Re: Hools

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 maja 2009, 14:39

Wilmore pisze:. Podobno
"Podobno, to jesteś pedałem" - Liroy do Wojewódzkiego, więc nie nadużywaj tego słowa, bo zdanie traci sens i nikt nie bierze go na poważnie.
Wilmore pisze:Najpierw niech kibice pokażą klasę
Mimo, że nie życzę im najlepiej, to pokazują klasę w każdym meczu u siebie. A zawodnicy? DNO.
Wilmore pisze:Nie ma to jak podwójna moralność, prawda, cloner?
Oj prawda Wilmore, nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem i odwracanie kota ogonem.

Z mojej strony koniec.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 maja 2009, 14:45

Ot. Piłkarze rzekomo zachowują się nieprofesjonalnie - kibice mają do nich o to pretensje. W odpowiedzi więc... Bandyci wdzierają się na murawę i zachowują się nieprofesjonalnie i... Oczekują rozgrzeszenia.
Nie ma to jak zdrowy rozsądek kibiców, podwójna moralność, itp.
Podobno - rozmawiałem z piłkarzem Górnika. Podobno, bo są dwie różne wersje i trudno przesądzać.
Trudno kontynuować dyskusję. Czarne jest białe, kibice są doskonali, a piłkarze to dno.
A, zapomniałbym, piłka nożna to kibice. :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 maja 2009, 16:20

Wilmore pisze:A, zapomniałbym, piłka nożna to kibice. :lol:
Piłkarze grają dla kibiców, bez nich czyli bez popularności tego sportu to jedliby chleb ze smalcem.

W poprzednim sezonie kibice Milanu nie rozmawiali po męsku z piłkarzami? Jeśli nie to dziwne bo kibice Romy tak ostatnio robią (nie mieszkam w Rzymie więc nie wiem jaki to procent ogółu) i tam się liczą ze zdaniem kibiców. No ale co prawda nikt na murawę tam nie wlatuje i nie każe zawodnikom ubierać żadnych koszulek. Ale męskie słowa o swojej grze piłkarze nie raz słyszeli. Nie raz też przyjeżdżała policja pod ośrodek treningowy Romy. Ty pewnie jako trener/prezes klubu byś wezwał wojsko by interweniowali :lol: Nie twierdzę że przemoc jeśli by była ale jej nie było byłaby dobra w przypadku kibiców Górnika ale nic się piłkarzom nie stanie jeśli wysłuchają to i owo na swój temat. A ci zapewne mieli morko w gaciach więc ubrali te koszulki. Choć na przykładzie Romy można mieć wątpliwości czy takie działania są skuteczne bo zwodnicy po każdym meczu twierdzą że grają dla barw klubu, dla kibiców a jak wychodzi wiadomo.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 maja 2009, 16:23

Jak pierwszy raz to widziałem na gazecie byłem zdumiony, że w tekście nie pojawiło się ani razu słowo "kibol". Na szczęście dzisiaj już poprawili i w nagłówku i "kibole" i "czarny dzień" :lol:.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 maja 2009, 16:35

Yukasz
Co innego krzyczeć z trybun męskie słowa, siedzieć na trybunach w trakcie otwartego treningu i wypowiadać się "w męskich słowach", a co innego wbiegać na murawę i nakazywać piłkarzom ubierać koszulki.
Podobno kibole zastosowali bardzo prostą wykładnię wczoraj - nie zakładasz koszulki - nie jesteś z Górnikiem - nie lubimy Cię - uważaj.
Ciekaw jestem, ilu piłkarzy by się przeciwstawiło w takiej sytuacji.
Takie rzeczy można robić kulturalnie - jak choćby kibice Milanu w zeszłym sezonie prowadząc (pod kontrolą policji) manifestacje pod San Siro, można robić też wbrew prawu i dobrym standardom - jak idioci z Mediolanu wysyłający do Berlusconiego i Gallianiego kule, czy jak bydło z Zabrza wczoraj.
Wszystko byłoby ok, gdyby nie wtargnięcie idiotów na murawę i parę groźnych słów pod adresem piłkarzy - do mediów pewne rzeczy nie mogą dotrzeć, bo pewni ludzie by później z Zabrza się nie wydostali.
W każdym razie jestem dziwnie przekonany, że wersja wydarzeń, którą usłyszałem, jest dość prawdopodobna i znacząco odmienna od tego, co było pisane w mediach.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 maja 2009, 16:42

Wilmore ale kibice Romy wbiegali na murawe, a to ze zawodnicy Gornika zalozyli koszulki swiadczy o tym ze sie boja i nie maja jaj. Widac druzyny w Gorniku nie ma, a zbiorowisko gwiazdek bioracych wyplaty.

PS: Takim zachowaniem kibice oslabiaja klub, ale to juz inna sprawa

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 maja 2009, 17:21

Bienias
Chciałbym widzieć Cię stawiającego się bandzie bandytów i sprzeciwiającego się założeniu koszulki. Nie założysz - albo dostaniesz od razu (casus Katowic), albo niechęć kiboli Cię zniszczy w trakcie meczu i właściwie będziesz mógł już odchodzić. Zobacz sam, że tu jest wsparcie dla klubu pojmowane w chory i absurdalny sposób - niezałożenie koszulki i obrona własnej godności zostałaby odebrana jako niechęć do klubu, a ta, jak wiesz, jest grzechem głównym dla takiego bydła.
Słowem - rozumiem piłkarzy, że nie sprzeciwiali się bandytom. To jak z kradzieżą - lepiej oddać portfel, niż się postawić, dostać w mordę i stracić portfel niezależnie od wszystkiego.
Podobno agresja kiboli była na tyle duża, że piłkarze po prostu wzięli koszulki i woleli odpuścić. Ja się im nie dziwię.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 maja 2009, 17:31

Pisze to z niedowierzaniem, ale Wilmore ma racje. Mysle, że żaden z Was nie chciałby pracować w firmie, gdzie szef motywuje pracowników banda osiłków lub zakładaniem jakichś tam koszulek. W kazdym badz razie powodzenia dla wszystkich masochistów. Predzej wolałbym dostac wpierdol niż aby ktoś mnie poniżał czy groził, czy w dalszej kolejności mogł zagrozic mojej rodzinie czy mieniu. Od wyciagania konsekwencji jest dyrektor sportowy, bo to on podpsywał kontrakt z ów miglancem. I tu nie chodzi o żadnych kiboli, dorabiane idelogie tylko o normalne zachowanie w cywilizowanym świecie.

Jestem zwolennikiem aby kibice wyrażali swoja dezabrobate na meczu brakiem dopingu, przyspiewkami, flagami czy jak tam chca, ale jest pewna granica, której przekraczac nie powinni. Inna sprawa, ze piłkarze okazali sie cipkami, bo nałożyli te koszulki. Jakby kazali im wypiac tyłki to tez by wypieli, bo po prostu chca miec spokój i to jest ewidentne. Chyba, że kibice mieli na celu drugie dno i udowodnili ze nie maja drużyny - choć troche dziwny moment na dywersje, to brawo. Jak spadna to odejda z Zabrza i beda mieli w dupie te hałastre i klub (taka prawda). Dziwi mnie tez reakcja Kasperczaka i prezesa.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 16 maja 2009, 17:37

Ja jestem ciekaw co by się stało jakby któryś z piłkarzy stwierdził że nie ma co do swojej postawy zastrzeżeń i nie założy tej koszulki . Jestem dziwnie przekonany że ów " męska rozmowa " przerodziłaby się w jeden wielki burdel na kółkach . Jak dla mnie rozwiązanie jest proste :
- piłkarze dziękuja za przypomnienie w dość niekonwencjonalny sposób od czego są .
- ekipa która weszła na trening dostaje takie zakazy stadionowe ( które mają być przestrzegane ) , że jest z nimi na długo spokój .
krako pisze:To odpowiedz na jedno pytanie.Kibice którzy nigdy ich nie zawiedli, stawiają się w komplecie na każdym spotkaniu,dopingują z całych sił i dla których Górnik jest wszystkim, na 4 kolejki przed zakończeniem, gdzie ich ukochana drużyna jest na ostatnim miejscu w tabeli oglądają taki mecz jak w Łodzi z tamtejszym ŁKSem, gdzie nie było widać gryzienia trawy,walki i ambicji mają siedzieć spokojnie? Najwidoczniej słowa trenera są zbyt słabe i nie potrafią przemówić. Powiedz mi gdzie tam mowa o jakiś wandalizmach czy rozrubach ?
Były tylko męskie rozmowy!
Uważam jednak ze taka akcja i tak za późno , trzeba bylo ją przeprowadzić 3 kolejki wczesniej

A teraz wyobraź sobie pod jaką presją będzie zawodnik , któremu następny mecz po prostu nie wyjdzie , będzie się starał ale formy brak albo jest źle przygotowany przez sztab.
Mam dla was pomysł na następne wejście . Zobaczcie w którym przedszkolu większość z zespołu ma dzieci i tam wejdźcie na pewno docenią waszą kreatywność i zaczną grać lepiej .

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 16 maja 2009, 22:02

Dobra nie spinajcie się, Górnik wygrał, więc taki rodzaj motywacji jest najwidoczniej skuteczny :lol: W tej chwili na TVP Info pokazywali wywiad z prezesem Górnika. Powiedział, że kibice mają prawo w taki sposób motywować swoich piłkarzy 8) Nie było rękoczynów, więc o co chodzi?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 maja 2009, 22:05

Górnik wygrał, bo Odra miała takie, a nie inne podejście do spotkania. Kto widział, ten wie.
Co do "mają prawo" i "o co chodzi" nawet nie ma co komentować, wszystko zostało wcześniej wyjaśnione.
Poza tym chyba, że gdyby prezes odważył się tych bandytów skrytykować, to pewnie wywieźliby go do Sosnowca na taczkach.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 maja 2009, 22:16

Fishbone pisze:Nie było rękoczynów, więc o co chodzi?
a teraz pytanie... dlaczego nie bylo rekoczynow? bo od takiej sytuacji, ktora zaitniala tylko krok do rekoczynu...
Aktualnie w Gorniku brak ludzi z jajami, nie ma jakiegos zadziory, ciekaw jestem czy gdyby w zabrzu byl jeszcze Hajto zalozylby koszulke...
Co by sie stalo jakby ktos odmowil? bo np sa ludzie, ktorzy nie lubia gdy ich sie do czegos zmusza, niezaleznie od konsekwencji (Szymborksa keidys pisala cos ala .. tyle wiemy o sobie na ile nas sprawdzono ... ja koszulki bym nie zalozyl bo to uwlacza godnosci ['[

Klub sportowy w dzisiejszych czasach to zwykle przedsiebiorstwo, kibice sa konsumentami.... jak nie podobna mi sie jakis produkt to kuwa ide do robotnika danej firmy zeby zalozyl koszulke ? "mam dwie lewe rece?" - chyba sa inne sposoby....

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 16 maja 2009, 22:41

czeher pisze:
Fishbone pisze:Nie było rękoczynów, więc o co chodzi?
a teraz pytanie... dlaczego nie bylo rekoczynow? bo od takiej sytuacji, ktora zaitniala tylko krok do rekoczynu...
Aktualnie w Gorniku brak ludzi z jajami, nie ma jakiegos zadziory, ciekaw jestem czy gdyby w zabrzu byl jeszcze Hajto zalozylby koszulke...
Co by sie stalo jakby ktos odmowil? bo np sa ludzie, ktorzy nie lubia gdy ich sie do czegos zmusza, niezaleznie od konsekwencji (Szymborksa keidys pisala cos ala .. tyle wiemy o sobie na ile nas sprawdzono ... ja koszulki bym nie zalozyl bo to uwlacza godnosci ['[

Klub sportowy w dzisiejszych czasach to zwykle przedsiebiorstwo, kibice sa konsumentami.... jak nie podobna mi sie jakis produkt to kuwa ide do robotnika danej firmy zeby zalozyl koszulke ? "mam dwie lewe rece?" - chyba sa inne sposoby....
Pewnie jakbyś go teraz zapytał, to kozacko nie, ale pewnie gdyby zobaczył z kim ma do czynienia, to założył by z pewno. Ty na pewno też, tylko teraz tak piszesz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 maja 2009, 22:58

czeher ladnie opisal to co chcialem wam odpisac. Jak to sie mowi "morda nie szklanka..." Ale watpie zeby cos sie komus stalo jakby druzyna sie zjednoczyla. W jednosci sila, a taki ktory by uderzyl zawodnika powinien zaraz dostac od innycj kibicow/kiboli ladny wpie**** Kwestia podejscia do zycia-klubu.
Fishbone oczywiscie ze w necie latwo nam pisac, ale w takim razie jezeli realnie patrzymy na sytuacje ze w przypadku odmowienia zalozenia takiej koszulki pilkarz by dostal becki.....czy to juz nie jest szantaz kiboli a nie jak to ujal prezez, meska rozmowa kibicow?

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 16 maja 2009, 23:15

Bienias pisze:czeher ladnie opisal to co chcialem wam odpisac. Jak to sie mowi "morda nie szklanka..." Ale watpie zeby cos sie komus stalo jakby druzyna sie zjednoczyla. W jednosci sila, a taki ktory by uderzyl zawodnika powinien zaraz dostac od innycj kibicow/kiboli ladny wpie**** Kwestia podejscia do zycia-klubu.
Fishbone oczywiscie ze w necie latwo nam pisac, ale w takim razie jezeli realnie patrzymy na sytuacje ze w przypadku odmowienia zalozenia takiej koszulki pilkarz by dostal becki.....czy to juz nie jest szantaz kiboli a nie jak to ujal prezez, meska rozmowa kibicow?
Bienias z niczego taka a nie inna sytuacja się nie wzięła. Popatrz, że np. Odra Opole przegrywa mecz za meczem i tam nawet kibice nie obrażają zawodników, bo znają możliwość swojego klubu (brak pieniędzy, juniorzy ciągną zespół) i są wyrozumiali. W Górniku jest inaczej. Tam jest potężny sponsor, zawodnik zarabia miesięcznie więcej niż ja przez rok i taki kibic musi płacić ciężko zarobione pieniądze, żeby patrzeć jak piłkarz odpuszcza kolejny mecz a zarabia mniej więcej tyle co Cloner napisał. Wszystko ma swoje granice. Kibice też mają prawo wyrazić swoje niezadowolenie. Odwiedzić ich na treningu i wywrzeć presję to dobre rozwiązanie mobilizujące, dla tych piłkarzy, którzy potrafią noc przed meczem potańczyć na parkiecie. Wszędzie zdarzały się takie treningi, nawet w takim idealnym klubie z idealnymi kibicami jakich ma Lech Poznań. Niestety, ale to jest wpisane w zawód piłkarza. Tak jest w Polsce, Europie i na świecie i nic na to nie poradzicie. I pisać a po co, na co i dlaczego, nie ma sensu, bo tego nikt nie zmieni.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”