Liga Europy (zbiorczy) - Strona 52

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Puchar UEFA (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 maja 2009, 20:35

Znamy pierwszego finalistę Pucharu UEFA - jest nim Szachtar Donieck. Gracze Mircei Lucescu objęli prowadzenie w 17. minucie po strzale Jadsona. Dynamo Kijów odpowiedziało tuż po przerwie trafieniem bramką Bangoury. Kiedy wszystkie znaki na niebie wskazywały na dogrywkę, decydujący zadał Szachtar. Po indywidualnej akcji Ilsinho zapewnił drużynie z Doniecka awans do finału, strzelając bramkę tuż przed końcem meczu. Mariusz Lewandowski sporo się nagrał - wszedł na boisko w doliczonym czasie. Może jednak doczekam się więc Polaka grającego w polu w finale europejskiego pucharu.

Teraz czas na półfinał niemiecki. Faworytem jest HSV ze względu na jednobramkową zaliczkę z Bremy. Wszystko jest jednak w tym meczu możliwe. Osobiście trzymam kciuki za Hamburg.

Awatar użytkownika
Turazz
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Turazz » 07 maja 2009, 21:50

Tymczasem ciekawy mecz w Hamburgu. Oglądam od bramki dla Werderu. I troche jestem zaskoczony, bo spotkanie łudząco przypomina to z Camp Nou pomiędzy Barcą, a Chelsea. Tylko w drugą stronę. Werder cały czas siedzi na Hamburgu i nie pozwala mu wyjść z połowy. Czasem tylko HSV uda się wyprowadzić jakąś kontrę, które są dość groźne (głownie zamieszanie wprowadza Olic). Jeśli nawet Werder awansuje, to będzie im ciężko w finale za sprawą bezsensownego zachowania Diego, który wdał się w przepychankę z Alexem Silvą, dostał żółtko i pozbawił się ewentualnej gry w finale.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 maja 2009, 22:28

nieźle :lol2: kibice rzucili chyba kartkę papieru zwiniętą w kulkę, piłka na tym podskoczyła i gracz HSV wybił piłkę na rożny, bo w nią nieczysto trafił i po rożnym Werder strzela :lol:

Almeida się fajnie wyeliminował z finału :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 maja 2009, 22:47

Wydawało mi się, że Rost był faulowany w ostatniej akcji meczu, dobrze widziałem?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 maja 2009, 23:03

Tam było coś większego niż zwinięty papier,ale niezle jaja z tym były :mrgreen:
Rost i jeszcze 1 byli faulowani z tego co widzialem z dalekiego planu, jednak powtórki zero.Hamburg do dzisiejszego meczu imponował mi zespołowością i mądrośćia ale dzisaj pod tym aspektem byli slabis od Werderu który do finału przystapi bez Diego i Alemeidy(frajer).
Będę kibicował Donieckowi bo bardzo polubiłem ten klub, nie ze względu na lewego ale za styl gry.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 07 maja 2009, 23:16

Fajny mecz, żadna z ekip nie pękała i twarda walka była do końca. Fajny pojedynek stworzyli Diego i Olić, zdecydowanie najlepsi na boisku.
MGiggs pisze:dzisaj pod tym aspektem byli slabis od Werderu który do finału przystapi bez Diego i Alemeidy(frajer).
To akurat żadne osłabienie. Oprócz gola z 40m. przeciwko Interowi ten człowiek nic nigdy nie pokazał. Po odejściu Sanogo Werder ma tylko jednego wartościowego napastnika. Który z resztą nie jest ich.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 07 maja 2009, 23:22

Sanogo to był wartościowy napastnik?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 07 maja 2009, 23:28

olson pisze:Sanogo to był wartościowy napastnik?
Zdrowy? Na pewno bardziej od drewnianych panów R. i A.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 maja 2009, 23:52

Jeśli Sanogo jest lepszy technicznie od Almeidy i Rosenberga to ja chyba inną ligę oglądam. Przecież Sanogo to jedno z najwiekszych drewien jakie widziałem na oczy. Nigdy nie mogłem zrozumiec dlaczego ktoś go w ogóle kupuje.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 08 maja 2009, 0:30

Zdrowy czy niezdrowy (swoją drogą obecnie jest wypożyczony do Hoffenheim, a nie kontuzjowany) jest drewnem. Pamiętam jego początki w lidze, jeszcze w Kaiserslautern. Oni sprowadzali na pęczki takich właśnie pesudozawodników, coś a'la Pogoń, tyle że na mniejszą skalę i oczywiście różnorodność narodowościowa :P. Jak dla mnie to bardzo słaby piłkarz, nigdy nie przekonywała mnie jego gra. Zawsze się tylko dziwiłem, czemu przewalał się po czołowych klubach BL. Nie to żebym uważał Rosenberga i Almeidę za wybitnych grajków, ale w porównaniu do Wybrzeżokościanowianina (:P) to wirtuozi.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 maja 2009, 8:17

10 pisze: Fajny pojedynek stworzyli Diego i Olić, zdecydowanie najlepsi na boisku.
Kto wie, może za niedługo koledzy w jednej drużynie? :P Ponoć van Gaal jest fanem Diego, a Werder wczoraj zaprzeczył porozumieniu z Juve, więc... :wink:

Trochę zaskoczony byłem wczorajszym rezultatem, sądziłem, że kto jak kto, ale HSV wykorzysta atut własnego boiska. A tak, mamy finał z udziałem drużyn, które odpadły z fazy grupowej LM. I po co się reszta męczyła :think:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 maja 2009, 9:05

Tak oto w finale z Szachtarem zmierzy się Werder. Przegrali mecz u siebie, przegrywali w rewanżu, a mimo to podnieśli się i wywalczyli awans. Choć nie da się ukryć, że ten kawał papieru powinien trafić do klubowej gablotki :lol: Dobry, żywy mecz - bez większych kalkulacji, sporo akcji pod jedną i pod drugą bramką. Błąd przy golu Pizarro popełnił Rost, strzał był z pewnością do wyciągnięcia. Też wydawało mi się, że Rost był faulowany w polu karnym w końcówce. Chyba jeszcze nie widziałem karnego podyktowanego za faul na bramkarzu :lol: Ciekawe teraz jak Werder poradzi sobie w finale bez Diego.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 08 maja 2009, 9:19

Świetny mecz, emocje do ostatniej minuty, zapowiada się ciekawy finał.
No i mamy po jednym Polaku w finale LM i Pucharu UEFA. A może Lewandowski będzie ostatnim piłkarzem, który strzelił bramkę w Pucharze UEFA :]

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 maja 2009, 9:31

Wczoraj Lewandowski wprawdzie wszedł dopiero w 90. minucie, ale w finale z powodu kartek nie zagra Huebschman, a na jego miejsce powinien wskoczyć właśnie Polak.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 maja 2009, 9:45

Ostatnimi Polakami ktorzy zdobyli ten puchar byli Rzasa i Smolarek. Tyle ze ten pierwszy gral a drugi byl kontuzjowany.
Mysle ze Szachtar podtrzyma passe wschodu i zdobedzie final. Nie jest na straconej pozycji, bo Werder zagra oslabiony.

emdżej Jezeli Lewy zagra to bedzie fajna sprawa. Bardzo go cenie i fajnie bedzie zobaczyc final w roli glownej z Polakiem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”