nie wiem czemu ( ;> ) , ale jakoś nie pałam szczególną sympatią i zapałem do tego transferu...Gorawski będzie grał w Zabrzu!
Jedyną niewiadomą jest data oficjalnego komunikatu w sprawie transferu Damiana Gorawskiego do Zabrza.
To praktycznie przesądzone. Badania medyczne wypadły dobrze, Damian Gorawski chce grać w Zabrzu, w składzie widzi go Henryk Kasperczak. Co prawda jest pewna rozbieżność dotycząca długości trwania kontraktu "Gory" z klubem, ale prawdopodobnie i ten punkt zostanie przez strony ostatecznie uzgodniony. Gorawski chce kontraktu do czerwca z możliwością przedłużenia na kolejne lata, zabrzanie już dziś chcieliby się związać z piłkarzem na kilka sezonów. W każdym razie jest już szykowany sprzęt dla zawodnika. Co więcej, nie był wykluczony jego lot do Tunezji, gdzie miałby dołączyć do przebywającej na zgrupowaniu drużyny. Ostatecznie z tego pomysłu zrezygnowano i Damian Gorawski poleci z Górnikiem na Cypr. To - nie licząc wracających piłkarzy z wypożyczenia do ŁKS - piąty tej zimy transfer do Górnika, a drugi piłkarza zza granicy. Wcześniej zabrzanie sprowadzili z Austrii Pawła Strąka. Obaj w Krakowie grali pod okiem trenera Kasperczaka.
źródło: Sport
I ten fryz...Damian Gorawski (ur. 4 stycznia 1979 w Rudzie Śląskiej) – polski piłkarz.
Karierę piłkarską rozpoczął jako wychowanek Ruchu Chorzów.
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=548
Z plusów natomiast: Henri potrzebuje wyjadaczy na poziomie ponadHajotowym żeby nas utrzymać