Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 167

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 lis 2008, 18:57

franz pisze: Michal Gottwald to co pies?
Swego czasu najlepiej ułożona stopa w polskiej lidze. :>

I nie narzekajcie tak na Tejksiura bo bez niego bylibyśmy głęboko w dupie. Oczywiście zakładając, że grałby za niego Grzelak i/lub Arrru.

W tamtym sezonie był czarny październik, a w tym zapowiada się listopad tego samego koloru. Poza tym jak na razie strasznie marnie wygląda gra na wyjazdach. Jak dotąd tylko w dwóch meczach zdobyliśmy bramki, z ostatnią i przedostatnią drużyną w lidze. W Warszawie mimo protestu wstrętnych chulyganów tylko (aż?) jeden remis w pierwszej kolejce z Groclinem.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 13 lis 2008, 20:31

cloner pisze:Z tym, ze to PB wygrała mecz
Zobaczymy czy po następnym meczu pomiędzy naszymi drużynami będziesz taki pewny swego.
cloner pisze:Ja jestem pewien swoich umiejętnosci, to z Ciebie bardzo marny uczeń.
Jak jesteś pewny swoich pedagogicznych umiejętności to może praca w zawodzie nauczyciela :wink: , co do ucznia to masz racje. Uczniem zawsze byłem marnym, ale za to studentem jestem świetnym i to mnie cieszy.
Zico_FCI pisze:Swego czasu najlepiej ułożona stopa w polskiej lidze.
Dokładnie.
Zico_FCI pisze:I nie narzekajcie tak na Tejksiura bo bez niego bylibyśmy głęboko w dupie
A z nim jesteśmy w okolicach jelita grubego - stosują te anatomiczne słownictwo.

Napastnik potrzeby od zaraz! Pogrubiam NAPASTNIK (i pisze wielkimi literami w sumie też) :!:
Zico_FCI pisze:Poza tym jak na razie strasznie marnie wygląda gra na wyjazdach.
No i właśnie z tym, że ze Śląskiem Wrocław gramy u siebie, a nie na wyjeździe upatruje nasze szanse (no co gdzieś trzeba szukać nadziei)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8642
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lis 2008, 22:57

franz pisze:No i właśnie z tym, że ze Śląskiem Wrocław gramy u siebie, a nie na wyjeździe upatruje nasze szanse
I jest jeszcze jedna wazna nowina: jutro pozegnanie zylety i w zwiazku z tym będzie ... prowadzony doping :!:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 lis 2008, 23:16

Nie rozumiem nad czym tu debatować. Zasada Legii jest taka, że zawsze kiedy wydaje się, ze gorzej grać się już nie da, z gorszymi zespołami przegrywać, nagle zaczyna grać normalnie. I to nie z czasem, tylko z meczu na mecz. Czyli jeśli przegrali dwa mecze z rzędu, to teraz pora na sześć wygranych z rzędu :lol:. Gra w przypadku Legii nie ulega wielkiej zmianie, ale kiedy piłkarze wejdą w tryb wygranej i pozbędą się hormonu stresu, to idą w serie. Przecież Radović w gruncie rzeczy rzeczy gra zawsze tak samo, tylko raz ma asysty, raz ich nie ma. To samo z Chinyamą i jego bramkami. Roger chował sie często już wcześniej, ale zawsze dorzucał jakiegoś fajnego krzyżaka czy ruletkę, więc mniej to ludzie widzieli. Wyniki przyjdą szybciej niż myślicie.

PS. Urban wypowiadał się, że zmieniłby Rogera. Na Gizę. Ale nie może, bo go zaszczuliście. Teraz wiecie już czemu gracie źle?
franz pisze:Napastnik potrzeby od zaraz! Pogrubiam NAPASTNIK (i pisze wielkimi literami w sumie też)
Sotirović (Grzelak) - Chinyama - Arifović (Zahorski)- to byłby atak marzeń.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 14 lis 2008, 0:00

cloner pisze:I jest jeszcze jedna wazna nowina: jutro pozegnanie zylety i w zwiazku z tym będzie ... prowadzony doping
No proste. A bilecik już czeka :mike:

+

http://www.legialive.pl/news/28275_Spra ... zakaz.html

Robi się ciekawie.
piwus pisze:Nie rozumiem nad czym tu debatować
Ja też nie, ale posty zawsze nabić można! Można? Można, a nawet trzeba. Pożalić się trochę na tych kopaczy taż można, a nawet trzeba. I koło się toczy.
piwus pisze:Wyniki przyjdą szybciej niż myślicie.
Oby już od meczu ze Śląskiem Wrocław, a potem ta zapowiadana przez Ciebie seria zwycięstw aż do końca zimy. Tak ogólnie to dzięki za wsparcie :)
piwus pisze:Na Gizę. Ale nie może, bo go zaszczuliście.
:naughty:

Nie tylko my, zapomiałeś o prasie.
piwus pisze:Sotirović (Grzelak) - Chinyama - Arifović (Zahorski)- to byłby atak marzeń.
:haha: :rotfl:

WRZUCIŁ BYM DO ZŁOTYCH UST, ALE MI SIĘ NIE CHCE SZUKAĆ TEGO TEMATU(CZEMU PISZE WIELKIMI LITERAMI? CIEKAWE...)

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 14 lis 2008, 21:49

piwus pisze:Sotirović
Hmm bardzo ciekawy wybór. By strzelić bramkę potrzebuje 3 stuprocentowe sytuacje, co powoduje, że nawet przy koledze klubowym - Szewczuku wygląda miernie. Być może sprawdziłby się bardziej w ustawieniu jakie tu proponujesz, czyli z trzema z przodu, bo w Śląsku na szpicy raczej nie zachwyca...
piwus pisze:Grzelak
Jeśli masz na myśli Bartka Grzelaka, a pewnie masz, to nie wiem czy w ogóle warto to komentować... Przecież on jest raczej typowym napastnikiem, a patrząc na jego dorobki bramkowe w poszczegolnych sezonach łatwiej pomyśleć, że jest obrońcą czy też pomocnikiem... Z jego gry jak tako pożytku w postaci dobrych podań, wypracowanych sytuacji też raczej nie ma. Btw. dawno nie widziałem go w akcji... :lol:
piwus pisze:Chinyama
Dużo osób krytykuje, szydzi, wyśmiewa, ale to co musi to zazwyczaj strzela. Ilość bramek strzelonych w tym sezonie również znaczny. O właśnie Śląskowi też wj*bał jakieś pół godziny temu...
piwus pisze:Arifović
Powiem tak: w poprzednich sezonach przypadł mi do gustu, jeszcze za czasów w ŁKSie. Strzelał co musiał, a podań też nie miał jakoś bardzo dużo. Obecnie, w Jagiellonii jakby trochę spuścił z tonu. Podobnie jak Grzelak czy Sotirović - zawodnik na ekstraklasę, lecz nie na Legię. Moim zdaniem przynajmniej.
piwus pisze:Zahorski
Wiesz wydaję mi się, że Legia potrzebuje kogoś kto ma strzelać bramki, bo to co pod bramką wyprawia np. Giza to pożal się Bożę, więc nie wiem co w tym "zastawieniu" robi Zahorski? O ile sezon temu jeszcze jako tako trafiał do bramki, to w tym ma wielki problem z skierowaniem piłki do bramki. W ogóle ukuł coś w tym sezonie?

Legia właśnie rozbiła Śląsk, aplikując im aż 4 bramki :o Nie spodziewałem się pewnego zwycięstwa gospodarzy, a już na pewno nie w takich rozmiarach... Bardzo dobry mecz Iwańskiego - strzelił pierwszą bramkę, no i miał duży udział przy drugiej i trzeciej. Chinyama tak jak zwykle - strzelił co musiał, co mógł strzelić, nie strzelił...

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 14 lis 2008, 22:53

juz mialem wylaczac sopcasta po meczu ale poczekalem...

coz za swietny, kapitalny program 1 na 1

urban-tarasiewicz

mnostwo zartow,usmiechow i co najwazniesze zero uszczypliwosci

tacy trenerzy to przyszlosc polskiego footbalu

a nie jakies stare dziady w stylu majewskiego czy stawowego

ci dwaj to mlodzi,wychowani na zachodniej mysli szkoleniowej

preferujacy "gre na tak"

kto nie ogladal w ndz o 14 powtorka na c+

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 lis 2008, 0:11

jordan20 pisze: a nie jakies stare dziady w stylu majewskiego czy stawowego
Fakt, Stawowy to stary dziad z krwi i kości. :lol: Nie tak dawno przecież - zupełnie sprawiedliwie - był nazywany przyszłością polskiej myśli szkoleniowej i sam niedawno był uważany za przeciwieństwo dziadka Majewskiego, tudzież kilku innych. I po nie tak długim czasie - chyba ze dwóch, trzech latach - jest stawiany z nim w jednym zdaniu. :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8642
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2008, 0:24

Dzis wszyscy widzieli jak doping może pomóc druzynie, trener Urban na konferencji chwalił kibiców. Zapewne chcialby zawsze miec taka atmosfere, jaka byla dzisiaj, no ale niestety, ITI nie lubi za bardzo dopingu, oni cenzurowaliby wszystko.

"Ch_j z dzialaczami, Zyleta zawsze bedzie z Wami" - tak chyba krzyczeli kibice do pilkarzy :wink:

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 15 lis 2008, 0:33

cytuje:Nie tak dawno przecież - zupełnie sprawiedliwie - był nazywany przyszłością polskiej myśli szkoleniowej

pewnie przez tych samych balwanow z przekretu sportowego czy innego fuctu co z czesia michniewicza robili polskiego mou

dla mnie jedynie trenerzy-najlepiej byli pilkarze-tacy okolo 40-stki z doswiadczeniem zachodnim sa nowym nurtem /fala polskiej mysli szkoleniowej

urban/tarasiewicz/ewentualnie kosecki chociaz on narazie trenuje dzieci w swojej szkolce

i najlepsze-szefem szkolenia w pzpn zostal typ ktorego mysl szkoleniowa zatrzymala sie na latach 70-tych-i on (i ludzie ktorych sobie dobral) ma uczyc od podstaw dzieci w wieku 7-15 lat

tak jakby dzis zagrac deyna(podobny dzis pilkarz to riquelme ale archaiczny wolny i nie robiacy kariery na zachodzie tylko z placzem uciekajacy do kraju)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 lis 2008, 8:35

jordan20
prawda jest taka, ze kazdy trener ma swoje lepsze i gorsze dni ... i to powinien kazdy sobie uswiadomic a nie jak debil wychwalac i robic cudotworce z kogos kto ma jakis dobry okres - 2miesiace... a potem rownac kogos z ziemia
Tarasiewicz w Jadze w ogole nie podolal, a teraz jak Slask gra przywoicie juz kto on to nie jest... Tylko ze popatrz co zrobil Michniewicz, znaczy co ma w dorobku... PP z przecietnym wtedy i zadluzonym Lechem, MP z Zaglebiem, ktore wydobyl z kryzysu po Klejdinscie (chyba zle napisalem)
Stawowy mial duzo gorszy sklad a 4miejsce ugral na koniec a Slask... jeszcze niz nie wygral :!:
Poza tym oni jada na entuzjazmie, wiadomo ze jest taka tendencja iz beniaminek jak wchodzi to zadziwia a potem uchodzi powietrze... nie przypadkiem mowi sie ze najgorszy dla beniaminka jest 2sezon
jordan20 pisze:preferujacy "gre na tak"
Urban i gra na tak ? ohhh tak Legia gra porywajaco
Urban to akurat sredni trener, co widac 2sezon w 1fazie sezonu i blamazach

Skorza, Michniewicz.... Brosz :P to dla mnie trenerska przyszlosc

A tak na marginesie to Tarasiewicz ladnego amanta stara sie grac, takiego elokwentnego i w ogole....

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 lis 2008, 9:03

Franz masz krzeselko? :boruta:

Wynik a racej wygrana pewna:)

Fajnie ze byl doping....mozna? mozna! Staruch wrocil i jakos ci wstretni dzialacze nie robili mu problemow z zakazem. ALe i tak sklw a raczej bosman nie beda chciali rozejmu.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 15 lis 2008, 9:23

czeher pisze:Tarasiewicz w Jadze w ogole nie podolal, a teraz jak Slask gra przywoicie juz kto on to nie jest...
Dokładnie. U Tarasiewicza jest jeszcze problem przygotowania w przerwie zimowej. Jak dla mnie nie może być tak, że klub przegrywa / nie wygrywa przez 3-4 mecze w rundzie rewanżowej. Zobaczymy jak będzie tym razem, ale ja jestem pesymistą pod tym względem.

Jeszcze tutaj o Vuku pisaliście, pomijam że śmiesznie jak ktoś nie zna Piwusa i nie bierze poprawki na jego nieustającą ironię. Vuk w Śląsku to jedyny napastnik, który potrafi przyjąć piłkę tyłem do bramki, trochę się przepchać, zastawić. Szewczuk to ma tylko szczęście, a to mu się coś od piszczela odbije, a to piłka potoczy się w jego kierunku. A to, że ma mniejszy dorobek niż Vuk to już wina kontuzji tego drugiego. Początek sezonu miał bardzo dobry. Ok. Potrzebuje kilku sytuacji, żeby strzelić bramkę, ale potrafi sobie te sytuacje sam wypracować. Szewczuk tego nie potrafi i tylko dobija to co pomoc nie strzeli.

O Legii w sumie nie ma co pisać. Tak powinno być zawsze - doping + wynik. Ja się tam w spory z ITI nie mieszam, nie mam na to czasu, ani ochoty. Dla mnie ważny jest efekt - brak dopingu.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 lis 2008, 12:31

Bienias pisze:Fajnie ze byl doping....mozna? mozna!
No kryta znowu pokazała "klasę".

Przesadne jest moim zdaniem zadnie wielkim wpływie dopingu na grę piłkarzy. Legia w czasie protestu rozegrała na Ł3 21 meczów z tego 17 wygrała. Wczoraj też by wygrała, może mecz wyglądał by inaczej, ale by wygrała.

PS. Krzesełka jakieś strasznie mizerne, łamały się jak zapałki. :P

Obrazek

:king:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 15 lis 2008, 19:22

Dwadzieścia sześć miesięcy ma potrwać modernizacja i rozbudowa stadionu piłkarskiego Legii Warszawa.
Wszystko fajnie tylko z tego co wiem to trzy trybuny mają zostać rozwalone niemal jednocześnie a nie można rozwalić kolejnej jak wybuduje się już jedną itd :?: Trybuna kryta to trochę za mało a reszta będzie oglądać mecz z wysokości balonów :?: :P

Czy może Legia swoje mecze teraz będzie rozgrywała w Wodzisławiu jak wszyscy którzy nie mają się gdzie podziać? :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”