Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 165

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 paź 2008, 20:49

Bienias pisze:Ogolnie dzis hasla na iti byly wygwizdywane a pojazdy na Waltera dosc ciche jak na potencjal zylety. Widac ze ludzie maja dosc.
Dość mają wszyscy, co nie oznacza, że się ugną.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 paź 2008, 21:34

Nie rozumiem Was!

Nikt się nie cieszy po zwycięstwie naszej ukochanej Legii nad najpoważniejszym rywalem do tytułu MP?

Nikt nie dyskutuje o meczu?

O świetnym spotkaniu Grzelaka i życiowym meczu Janka Muchy? O aspektach czysto sportowych, piłkarskich?

No cóż protest i atmosfera na Ł3 dla „LTMów” i „ITIowców” jest ważniejszy od drużyny i piłki nożnej, szkoda.

Acha jeszcze coś bardzo ważnego, nie ma na Legii czegoś takiego jak „ONI” „WY” „TAMCI”. Jesteśmy MY. Kibice Legii. Zapamiętacie to sobie Panowie!

Teraz muszę Panów opuścić, bo idę hucznie świętować zwycięstwo naszej ukochanej Legii z braćmi po szalu. Z tymi „bandytami, dilerami, zabójcami i gwałcicielami” z Żylety jak i z tymi „klakierami, sprzedawczykami, ITIowcami, zdrajcami” z Krytej.

Cała Legia ZAWSZE RAZEM!

(Boli serce, gdy tyle nienawiści, złości i agresji jest pomiędzy nami, oj boli)

(O konflikcie niech mi się dyskutować, bo nie lubię się powtarzać. Swoją opinie, wydaje mi się merytoryczną i obiektywną wyraziłem w temacie i jak kogoś interesuje moim zdaniem w miarę racjonalne i zdroworozsądkowe spojrzenie na sprawę, to zapraszam na poprzednie strony tematu )

Tylko Legia!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8641
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 paź 2008, 21:39

franz pisze:Nikt nie dyskutuje o meczu?
I w tym sęk. Nie zawsze wynik jest najwazniejszy, porazki sie zdarzaja i nic na to nie poradzimy. Dla wielu najwazniejsza jest atmosfera i dobra zabawa. 8)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 paź 2008, 22:04

Ja tam czekam az Piwus cos napisze:P

Ogolnie mozna napisac ze kolejny raz obie druzyny zgotowaly widowisko na Ł3 co staje sie juz chyba wizytowka OE. Mucha pare razy pokazal wszystkim kto jest najlepszym bramkarzem w lidze a Grzelak sie przypomnial. Dodam ze kapitalne wrzutki dostawal Brozek.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 paź 2008, 22:38

Bienias pisze:Ja tam czekam az Piwus cos napisze:P
To znaczy czego oczekujesz? "Hehe i tak Wisła będzie mistrzem", czy "Mistrzem Polski jest Legia, Roger reinkarnacją Deyny". Ja się dostosuję :lol:. Spodziewałem się bramki Pawła i porażki lub remisu, więc w szoku nie jestem.

Jaki mecz był każdy widział, nie ma za wiele co pisać. Wisła gra marnie, dobrze, że rywala nie odskakują na dystanse nie do odrobienia. W polu Legia ją miażdżyła i wygrała zasłużenie, choć w w sytuacjach mniej więcej po równo, tak więc różnicę zrobili tak naprawdę bramkarze. Legia miała jednego, Wisła nie :lol:. Głowa po kontuzji słaby, zamiast Marka i Łobo powinni grywać Junior i Małecki, fajnie, że za łokieć Radovicia Cantoro dostał żółtą kartkę, bo przynajmniej za tydzień nie wystąpi. A właśnie, na Radovicia, jego pady, pretensje i łokcie (to domena całej Legii, ale on to robi najefektowniej) patrzeć już nie mogę. Paweł jak zwykle klasa. W Legii wszyscy poza Muchą zagrali nieźle, chyba ciężko kogoś z pola wyróżnić poza Grzelakiem (do czego doszło). Podobało mi się na prawej stronie, gdzie Łobo pokazywał jak nauczył się jednego zwodu, a Wawrzyniak nauczył się jak blokować jeden zwód - doskonałe zgranie :lol:.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 paź 2008, 9:41

piwus pisze:
Wisła gra marnie, .
Brozek jest innego zdania:P

Dla mnie Wisla dalej jest glownym faworytem pomimo 2 porazek z czolowka ligi i pomimo jeszcze meczu z Polonia. Wisla jak nie sprzeda zawodnikow to wygra lige doswiadczeniem chyba ze straci na wiosne punkty z Legia u siebie( to by byla sensacja). Jedynie Legia moze jej zagrozic ale....to Wisla dalej pilkarsko jest lepsza. Polonia dalej mnie zaskakuje bo juz 2 runde z rzedu ma dobra. ALe ja dopiero czekaja ciezkie mecze. No i pozostal Lech....pewnie lechici dalej wierza w majstra a ja dalej im bede mowil ze juz jestem pewien na stowe ze nie zdobeda go. NIe mozna tracic punktow u siebie 2x z rzedu. W ten sposob nie zdobywa sie mistrza. Teraz maja 3 punkty straty do Legii...po rozgrywkach Uefa jestem pewien ze bedzie wiecej.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 27 paź 2008, 11:44

Bienias pisze:Teraz maja 3 punkty straty do Legii...po rozgrywkach Uefa jestem pewien ze bedzie wiecej.
Bienias jak zwykle się mylisz - Lech traci 4 pkt w tej chwili :P
Ta Twoja pewność chyba Cię zgubi... :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 paź 2008, 19:06

fakt 4...zapatrzylem sie na Wisle :lol:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 paź 2008, 21:46

Zdecydowanie Wisła i Legia to dwaj faworyci do tytułu. Lechowi jeszcze czegoś brakuje, zespół frajersko gubi punkty. Jeśli chodzi o wczorajszy mecz, zastanawiało, co Jasiu Urban zrobi pod nieobecność Borysiuka, zdecydował się na wariant ofensywny z dwójką napastników i opłaciło się. Tomek "99" Wieszczycki po meczu zrobił fachową analizę, podczas której pokazał talenty defensywne Iwańskiego :P Jak powiedział Smuda, najlepszy byłby remis, ale zwycięstwo Legii też nie jest złe, bo Legię łatwiej gonić niż Białą Gwiazdę :D . Dobrze zagrał Grzelak, od odejścia z Widzewa miałem o nim nienajlepsze zdanie (oczywiście czysto piłkarskie), zresztą na koniec kariery w Łodzi zaczynał "gwiazdorzyć". Wczoraj jednak zaskoczył mnie pozytywnie. Tak na marginesie, czy jakieś wielkie kluby nie zgłaszały się po Dowhania, bo to co ten człowiek robi z bramkarzami, to coś nie do opisania...
Gratuluję Legionistom zwycięstwa.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 paź 2008, 22:17

jak jakiś wielki klub się po Dowhania zgłosi to dowiemy się o tym po fakcie...
Swoją drogą chyba Dowhań znów musi brać się ostro do roboty i ostro ćwiczyć tam Skabe i Machowskyjego bo Mucha po takim meczu jak ten i po tylu świetnych wczesniej meczach w Legii długo nie zostanie :twisted: Oby tylko Choto nie odszedł bo o ile o dobrych kolejnych bramkarzy się nie boję to co jak co, ale środek obrony taki jak ten Legia przez lata próbowała zrobić i skoro wreszcie się udało to szkoda by było go teraz stracić
Co do meczu, to dla mnie występ Grzelaka jest czymś poprostu niesamowitym. Nie tylko dlatego że właśnie on był jednym z 2 bohaterów, czy dlatego że prócz gola i asysty pokazał duze umiejętności (ba nawet brazylijską technikę :P ) ale też dlatego że w ogóle zagrał i tu trzeba powiedzieć sporo ciepłych słów dla Urbana, który nie bał się zmienić system z 4:5:1 na 4:4:2 w takim meczu i że potrafił zauważyć dobrą dyspozycję Grzelaka i zdecydował się na wystawienie go od 1 minuty. Fajnym pomysłem jest też cofanie Iwańskiego do defensywnej pomocy. Już wcześniej Urban tak go ustawiał gdy wchodził Giza za Borysiuka (swoją drogą niesamowite jak ważnym on graczem się okazuje) i o ile z początku nie byłem przekonany czy to trafny pomysł to teraz podoba mi się on coraz bardziej. Oczywiście dalej Iwański popełnia taktyczne błędy i nie zawsze wie jak ma grać już nie jako ultraofensywny pomocnik, ale dla Legii i niego może ta zmiana duzo dać. Roger to typowy kreator, który wędruje po całym boisku i siłą rzeczy 2 takich graczy w środku pomocy obok siebie grać nie moze na dłużą metę jeśli obaj mają grać tak samo. Natomiast jeśli w środku ma być 3 Borysiuk, Iwański, Roger, gdzie ten pierwszy jest defensywnym pomocnikiem (jak to powiedzieł Szczęsny "wymiatacz pola karnego" :lol: ) 2 łącznikiem pomiędzy defensywą i ofensywą grający i do przodu i w odbiorze a 3 typowym wysuniętym rozgrywającym to mi się to bardzo podoba :D

Natomiast co do samego spotkania to nie podobało mi się tylko to jak haotyczna w defensywie była Legia. Astiz nie był tak pewny jak zawsze (popełnił spory błąd przy golu) i Wisła zbyt łatwo posyłała piłki w pole karne Legii, które nie były przecinane. No ale to może efekt zmiany systemu i braku typowego defensywnego pomocnika.

PS: Paluchowski ładuje gola za golem w Zniczu i jest 3 strzelcem 1 ligi, ciekawe jak będzie rozwijała się jego czy Majkowskiego przyszłość w Legii, bo może Urban znajdzie im miejsce w squadzie z czasem (nie w tym sezonie oczywiście bo to zdecydowanie za wcześnie)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 lis 2008, 21:39

No i Warszawa odzyskała lidera. :P Mecz z Lechią łatwy i przyjemy. Jeszcze na początku Lechia stawiała jakiś opór, ale po pierwszej bramce już do końca meczu grała tylko jedna drużyna. Znakomite pierwsze 20-25 minut drugiej połowy. Goście w tym okresie mieli nie tyle problemy z wyjściem z własnej połowy, co nawet z wybiciem piłki. Kolejny bardzo dobry mecz Iwańskiego, który jest chyba naszym najlepszym plajerm na razie w tym sezonie. No i wreszcie wreszcie skuteczny Chinyama. Oby tak dalej. 8)

Mrs.was
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mrs.was » 11 lis 2008, 8:09

Dla mnie Legia nie istnieje

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 12 lis 2008, 14:49

Mrs.was pisze:Dla mnie Legia nie istnieje
[*]

Patrze i milcze to wystarczy za komentarz.

Panowie czy ktoś mi wytłumaczy o co kuwa mać (!) w tym wszystkim chodzi. Może jeszcze nie wytrzeźwiałem po wczorajszej libacji (na smutno!) ale wydaje mi się, że przegraliśmy dwa mecze z rzędu (z clonerami kuwa mać, no nie myślałem, że dożyje tej parszywej chwili) i to w tak fatalnym stylu ze bolą zęby (ogólnie wszystko boli) na dodatek ja wszystko pójdzie nie po naszej myśli to będziemy na 5 miejscu. MY LEGIA WARSZAWA na piątym miejscu, no świat się kończy. Zwycięstwo z Wisłą, potem łatwa, wysoka i ładna wygraną z Lechią, a teraz co?!

Słowem co się stało, że się zesrało?

Ma ktoś jakieś pomysły, racjonalne wytłumaczenie tej sytuacji? Ja jakiś koncept mam, ale wole poznać opinie innych kiboli/chuliganów/dilerów/złodziei.

PS: Jak Roker Perejro zagra w pierwszym składzie znowu to[*]

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8641
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lis 2008, 15:52

franz pisze:Ma ktoś jakieś pomysły, racjonalne wytłumaczenie tej sytuacji? Ja jakiś koncept mam, ale wole poznać opinie innych kiboli/chuliganów/dilerów/złodziei.
Po prostu to Polonia oraz Bełchatów są dobrymi zespołami. Ot, cała filozofia.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 12 lis 2008, 18:10

cloner pisze:
franz pisze:Ma ktoś jakieś pomysły, racjonalne wytłumaczenie tej sytuacji? Ja jakiś koncept mam, ale wole poznać opinie innych kiboli/chuliganów/dilerów/złodziei.
Po prostu to Polonia oraz Bełchatów są dobrymi zespołami. Ot, cała filozofia.
Według mnie zadyszka Legii bardziej bardziej prawdopodobną odpowiedzią.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”