Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 52

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 29 sie 2008, 12:27

Najciężej będzie z Villą. Hiszpanów i Niemców stawiam na jednym poziomie - czyli trudno :P . Ale Lech podobno lubi grać z Niemcami...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 sie 2008, 12:41

Posty dotyczące występów polskich drużyn w pucharach, proszę umieszczać w tym temacie: http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... &start=930

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 29 sie 2008, 14:46

sORY że wyjeżdżam tutaj z takim może banalnym pytaniem, ale co to właściwie znaczy kolejorz ?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 29 sie 2008, 16:26

kaczy pisze:sORY że wyjeżdżam tutaj z takim może banalnym pytaniem, ale co to właściwie znaczy kolejorz ?
Z Wikipedii:
"Kolejorz (od gwarowej nazwy kolejarza, związane z dawnym właścicielem Lecha - PKP)"

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 14 wrz 2008, 17:58

To co wyprawia Lech to poezja :shock: Wiślacy powinni się cieszyć że po pierwszych 45 minutach jest tylko 3-0 bo spokojnie mogło być z 5-1 (trzeba przyznać że drużyna z Krakowa mogła strzelić 1 bramkę :wink: ) Murawski w reprezentacji klubie to dwóch innych zawodników.. Obrona Lecha gra dobrze, zagęszcza pole, ścisłe krycie, pressing i Wisła nie ma jak rozegrać ataku pozycyjnego. Powinien być jeszcze wolny z ok. 20metrow dla drużyny z Poznania ale sędzia boczny w kulki sobie poleciał i da 'cynk' głównemu że Peszko symulował co skończyło się żółtą kartką.. Prostopadłe podania Lech są zabójcze dla Wisły. No i jeszcze jedna ważna sprawa, Pawełek. Przy bramce Bandrowskiego dał dupy bo mógł ją wszędzie odbić, ale wziął ręce za nisko i piłka poleciała za niego do bramk :lol:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2877

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 14 wrz 2008, 20:38

Świetny Lech, zaskoczyli mnie niesamowicie, Wisła rozczarowała na całej linii (a może Lech im nie pozwolił się rozwinąć) :?: Tak grający zespół z Poznania jest dla mnie murowanym faworytem do tytułu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 wrz 2008, 21:04

Trzeba powiedzieć, ze Lech bardzo szybko sobie ustawil spotkanie, ale to nie ich wina. Nie wiem czy bylo takie załozenia, ale dobrze widać, od drugiej bramki mozna było czekac na kolejne dla Lecha. Szkoda, że nie wykorzystali wiecej sytuacji w pierwszej polowie, bo stowrzyli sobie jeszcze 2-3 setki i tak naprawde mozna było dowozic wynik do końca.
Kilka spraw, ktore mnie ciesza to oczywiscie Lewandowski, druga lini i przedewszystkim postawa obrony. Patrzac na zestawienie, w ktorym brakuje 3 podstawowych obroncow - Bosacki, Kikut, Djurdjevic i pozniej jeszcze uraz Luisa, mialem spore obawy. Jednak Wojtkowiak nadal wyglada bardzo dobrze, a Zlatko i przedewszystkim Jakub pokazali sie z naprawde dobrej strony. Fajnie to nadal wyglada i oby tak dalej. Lecha teraz czeka Austria i pozniej Legia, dwa ciezkie spotkania i gdyby tak zaliczyć 3 kolejne zwyciestwa to by było coś.
Na koniec Murawski, sam potwierdzil i gra i wywiadem, że sil to on ma nie na Slowenie, a Smuda kamyczek Leo dorzucil. Jak nigdy trafil w sedno.
A Wisla, Skorża ma problem przed Tottenhamem, musi odbudować atmosfere i morale, bo tu remis, teraz porażka. No i musi kupić kogos na prawe skrzydlo.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 15 wrz 2008, 11:29

WISŁA KRAKÓW 1:4 KKS LECH POZNAŃ

Kolejorz rozegrał wyśmienite spotkanie w Krakowie :!: Dwie szybkie bramki ustawiły Lecha w idealnej sytuacji, którą cieżko było zmarnować, tym bardziej, że Lech nie zwalniał tempa i po 43 min gromił Wisłę 3:0 :!: W 45 min Peszko powinien wpakować piłkę na 4:0 ale nie trafił do bramki, po błędzie bramkarza Wisły - Pawełka. I tu chciałbym pogratulować Waszemu bohaterowi spotkania... brawo Pawełek jesteś jak Dolha :haha: :brawo: . No cóż zdarza się nawet "najlepszym"

W drugiej połowie Peszko nie był na spalonym a był by sam na sam z Pawełkiem ale liniowy dopatrzył sie spalonego Lechity. Potem Wilk i Arboleda zapędzili się zabardzo na prawą obronę i Boguski nie pilnowany strzelił honorową bramkę dla Wisły. Lewandowski wykorzystał idealne podanie i ustanowił wynik spotkania na 4:1 dla gości (brawa dla liniowego, spalonego nie było).
Tak grający Kolejorz ma duże szanse na wygranie we Wiedniu z Austrią... :pray:
Moofasa pisze:Powinien być jeszcze wolny z ok. 20metrow dla drużyny z Poznania ale sędzia boczny w kulki sobie poleciał i da 'cynk' głównemu że Peszko symulował co skończyło się żółtą kartką..
Faulu nie było ale żółtej też nie powinno być bo Peszko zwyczajnie potknął się o nogi Clebera i ratował się upadkiem - normalna sprawa. Takie kartki za "symulowanie" są idiotyczne.

PS pozdrowienie dla Marco (Amico Lech lepszy od Kabli z Wisły :?: :haha: )

Awatar użytkownika
małypikuś
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: małypikuś » 15 wrz 2008, 13:31

Hej Kolejorz :!: Wyśmienite spotkanie w Krakowie i nie mniej genialny wynik-teraz czas na podobny rezultat we Wiedniu.
Pozdro dla kibiców wisły.Chopoki nie ma co się przejmować-odgryziecie się w Londynie :mrgreen:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 15 wrz 2008, 15:13

15-09-2008 Poważna kontuzja Luisa
Już w 17 minucie spotkania z Wisłą Kraków boisko z powodu kontuzji musiał opuścić Luis Henriquez. Dziś obrońca Lecha przeszedł badanie USG. Diagnoza jest niestety bardzo zła. Panamczyk zerwał mięsień czworogłowy i będzie musiał pauzować przez około trzy miesiące. To duże zmartwienie dla trenera Franciszka Smudy, ponieważ również z powodu urazu do końca miesiące nie zagra inny lewy obrońca Kolejorza, Ivan Djurdjević.

W tej sytuacji w meczu z Austrią Wieden na lewej stronie defensywy będzie musiał wystąpić Jakub Wilk.
Źródło: http://www.lechpoznan.pl

Wilk musi się spręzyć na Austrię bo przy bramce Boguskiego nie przypilnował strzelca :roll:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 26 wrz 2008, 19:39

Byłem dzisiaj kupić bilet na mecz Lecha z Austrią Wiedeń (mecz w czwartek). Jak widomo są 2 punkty sprzedaży: Bułgarska i sklep TIFO na Ratajczaka. Przypomnę, że sprzedaż biletów na Legię już trwa więc kibiców (parówek) było jeszcze więcej a do tego klub wpadł na GENIALNY pomysł i skrócił sprzedaż zamkniętą (sprzedaż tylko dla karneciarzy) do czwartku i co :?: Wiary było jeeeeeszcze więcej. Sklep otwarty od 10 byłem 10:30 (myśle, że może być **ujowo) i patrze, że ogon cięgnie się z Ratajczaka przez dobre 15 m na Św. Marcin :boje się: I tak stałem do 17:00 aż się udało :jupi:

Tak, że bilet na PU jest na II trybunę :beer: KOLEJORZ :!: :!: :!:

PS najlepeszy polew mam z tych co wydają 70zł na Legię i się panoszą jacy to kibice..."haa my idziemy na Legie" A wystarczy pomyśleć, kupić karnet (ja zapłaciłem 230zł normalny 270zl) masz 8 meczy ligowych, 3 PE ( :!: łał :!: ) i 1 PP a także zniżki na ciuchy, gadżety w sklepach Lecha a także na mecze PU (20%) i tak zamiast 50zł na PU zapłaciłem 40zł :jupi:

A i jeszcze mam wyjazd na ŁKS - będzie Nas trochę ponad 1,5 tyś :!:
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2008, 14:11 przez MENDEZ, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 27 wrz 2008, 9:11

Tak przed nami mecz z ŁKS-em. Smuda powinien kilku zawodników oszcędzić i dać im trochę odpocząć np. Lewandowski , Murawski czy Bandrowski. Myślę żę z Reissem , Inajcem powinniśmy sobie głądko Łodzianami poradzić ;) Według mnie powinno być coś takiego :

Kotor
Wojtkowiak Bosacki Manuel Wilk
Peszko Stillic Injac Cueto
Reiss Renifer

Mam nadzieję że wygramy ponieważ Polonia straciła punkty i na pewno ktoś z dwójki Arka Wisła też je straci a może nawet obie te drużny więc jest bardzo duż szansa zyskać kilka pozycji może nie jakoś odjechać na pkt. bo i tak będzie ciasno ale dobyć lepszą pozycję wyjściową przed najważniejszymi meczami ;)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 paź 2008, 20:04

Nikt nie oglądał meczu? Sam mecz mógł być lepszy i tu czuję lekki niedosyt. Ale przynajmniej niepewność była do samego końca. Remis uważam za sprawiedliwy wynik bo żadna z drużyn nie dominowała nad drugą.
Poza tym niemałe zdziwienie na mojej twarzy wywołuje ta paplanina o zmęczeniu Lechitów choć przyznam że się tego spodziewałem. Ale kuwa! Ludzie, tak się gra w całe Europie! I też są w takiej sytuacji drużyny nie mające szerokich ławek a mimo to jakoś żyją regularnie rozgrywając mecze dwa razy w tygodniu. A ja słucham że dopiero by się działo gdyby Lech nie był zmęczony... Z czym do Europy :?:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 paź 2008, 20:10

Yukasz pisze:Nikt nie oglądał meczu? Sam mecz mógł być lepszy i tu czuję lekki niedosyt. Ale przynajmniej niepewność była do samego końca. Remis uważam za sprawiedliwy wynik bo żadna z drużyn nie dominowała nad drugą.
Poza tym niemałe zdziwienie na mojej twarzy wywołuje ta paplanina o zmęczeniu Lechitów choć przyznam że się tego spodziewałem. Ale kuwa! Ludzie, tak się gra w całe Europie! I też są w takiej sytuacji drużyny nie mające szerokich ławek a mimo to jakoś żyją regularnie rozgrywając mecze dwa razy w tygodniu. A ja słucham że dopiero by się działo gdyby Lech nie był zmęczony... Z czym do Europy :?:
Jak zaczął tłumaczyć tym Lecha to też mnie to zdenerwowało. Lech grał dobrze ale nie trzeba tłumaczyć formy, że grali z Austrią 120 minut. Teraz będzie ich czekać maraton czyli liga, puchar polski i puchar uefa, więc Smuda wiedział czego chce (równorzędnego zawodnika na każdą pozycję) a Lech niech buduje się jako europejski klub i przyzwyczaja do gry co 3-4 dni. Do tego trzeba dodać, że piłkarze Lecha też grają w kadrze, więc praktycznie są w ruchu non stop ale coś kosztem walką o sukcesy. Swoją drogą dobry mecz i Legia też w lidze zaczęła grać przyzwoicie.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2008, 20:13 przez Fishbone, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 paź 2008, 20:12

Yukasz pisze:Ludzie, tak się gra w całe Europie! I też są w takiej sytuacji drużyny nie mające szerokich ławek a mimo to jakoś żyją regularnie rozgrywając mecze dwa razy w tygodniu. A ja słucham że dopiero by się działo gdyby Lech nie był zmęczony... Z czym do Europy :?:
Każda drużyna, czy to Lech, Milan czy Barcelona, się męczy po 120' w szybkim tempie, więc argument z dupy wzięty. Twoja Roma grając w środę w sobotę czy niedzielę też nie jest na najwyższych obrotach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”