Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 161

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 wrz 2008, 1:09

No to jest jakaś masakra! Szałach zaczął dobrze grać, przebił się do 11 duzo wnościł do gry i w dodatku doskonale pasuje do systemu taktycznego i jak na złość musiała go dopaść znów taka kontuzja :roll: :cry: Strasznie szkoda mi go....

Natomiast co do samego meczu, to widać że Legia już ustabilizowała poziom i gra o niebo lepiej niż na starcie sezonu. Drużyna ogólnie jest już naprawdę mocna i co najważniejsze regularna. Legię wreszcie ogląda się z przyjemnością, bo jest dużo kombinacyjnej, technicznej i co najważniejesze efektywnej gry w pomocy. Dziś to jak Legia wyprowadzała i rozgrywała piłkę to był naprawdę świetny pokaz. Spokój, dokładność, zmienność rozegrania i to na jakim luzie Legia grała w ofensywie musiały imponować. Inna sprawa że Cracovia teraz jest strasznie słaba i naprawdę nie była nawet tłem dla Legii, a o wyniku zadecydowało to że Legia nie spinała się na wyniku i w konsekwencji z ogromnej ilości akcji padły jedynie 3 gole. W obronie od przyjścia Astiza Legia regularnie na "zero z tyłu" więc też jest z czego się cieszyć, tak więc teraz trzeba tylko pracować nad skutecznością, bo tu może być dużo lepiej i no i trzeba poczekać i zobaczyć jak Legia będzie wyglądała na tle jakiejś naprawdę mocnej ekipy.

No i brawa dla Gizy, który strzelił ładną i co najważniejsze niesamowicie ważną dla niego bramkę, która napewno mu pomoże w karierze w Legii, bo dla mnie on naprawdę potrafi grać na dobrym poziomie i jak będzie grał tak jak może to środek pomocy z Rogerem, Iwańskim, który się doskonale sprawdza, Borusiukiem, który mimo ledwie 17 lat już naprawdę jest dobrym zawodnikiem i w alternatywie z Vukovicem i właśnie Gizą by wyglądała nie tak jak teraz kapitalnie, a wręcz kosmicznie :D
Ciekawę tylko kto za Szałacha... może być Edson, Rybus, Rocki i ewentualnie Kiełbowicz więc problemów nie będzie najmniejszych, ale mimo wszystko brak Sebastiana to duża strata :roll:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 28 wrz 2008, 17:14

(L)oczkerson pisze:tak więc teraz trzeba tylko pracować nad skutecznością
Właśnie skuteczność.

To jest teraz najsłabszy element w grze Legii. Już w PP w Płocku gdzie Legia wygrała tylko 1-2, był cała masa nie wykorzystanych okazji (np. Giza = hehehe) O meczu z Piastem nawet nie ma co mówić. Kto był ten widział. Aru [*] Takesure [*]. Chinyama zagrał słaby mecz mimo, że strzelił gola. Obecnie nie mamy napastnika godnego Legii taka jest prawda. Hiszpan to tragedia, Grzelak NIGDY NIE BĘDZIE BRAZYLIJCZYKIEM i jest wiecznie bez formy, a jak już jakieś przebłyski formy się zdarzą to od razu ma ciężka kontuzje i znowu długotrwałe wracanie do formy. Takesure jest nierówny pod względem formy no i wiadomo jak u niego wygląda kwestia skuteczności. Jeśli z Lechem będziemy tak nieskutecznie to na punkty w Poznaniu nie ma co liczyć.
(L)oczkerson pisze:iekawę tylko kto za Szałacha... może być Edson
Zdecydowanie Edson. Potwiedził to w meczu z Piastem. Chciałbym, aby Edson jeszcze trochę u nas pograł. Niech się dogada z klubem w sprawie kasy i bedzie git.

W Poznaniu zwiększyc skuteczność, zagrać spokojnie z tyłu i będzie dobrze.

Tylko Legia!

ps: Miklas [*]

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 wrz 2008, 17:56

franz pisze:Obecnie nie mamy napastnika godnego Legii taka jest prawda.
Takiego gracza, to się chyba nie doczekamy :roll: Co prawada nie spodziewałem się że będzie nim Arrou, ale myślałem że Chinyama będzie szalał, tyle że on jednak jest jak te Gumbasy czy jak im tam było z filmu o super mario :mrgreen:
jak ktoś nie zna to proszę :P :
Obrazek

w jednym zdaniu duże bydle, ale główka mała i zagrożenie też ostatecznie niewielkie, a szanse że się czegoś nauczy są yyyy niech będzie że małe :wink:

Natomiast aż się boję mysleć co by było gdyby w Legii wystęwował ktoś kto by prezentował choć przyzwoitą skuteczność. Tyle że w naszej lidze pojęcie skuteczności u napasnika sprowadza sie zazwyczaj (lub prawie zawsze) do szczęścia i kończy się to taką komedią jak kariera Chmiesta kiedyś wielkiej nadzieji polskiej piłki i króla strzelców w 2 lidze, który niedawno nawet strzelił gola.....
....dodałem że pierwszego od 2 lat :?: :>

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 28 wrz 2008, 18:33

(L)oczkerson pisze:Co prawada nie spodziewałem się że będzie nim Arrou,
Na Arru też nie liczyłem. Mógłby być chociaż odrobinę wartościowym zmienikiem, a nie piłkarzem nawet nie na miarę ME.
(L)oczkerson pisze:w jednym zdaniu duże bydle, ale główka mała i zagrożenie też ostatecznie niewielkie, a szanse że się czegoś nauczy są yyyy niech będzie że małe

Takesure potrafi świetnie uderzać z dystansu, strzelić gol w trudnej sytuacji, ale jak ma zdobyć bramkę w dobrej sytuacji z 5 m. to mu się to zwykle nie udaję. Taki problem miał już w Grodzisku i teraz też ma. Zresztą jego forma jest nie równa, czasem gra dobrze, ma mało strat, współpracuję z kolegami, a czasem gra tak jak wczoraj [*]

Napastnik potrzebny od zaraz.
(L)oczkerson pisze:Natomiast aż się boję mysleć co by było gdyby w Legii wystęwował ktoś kto by prezentował choć przyzwoitą skuteczność.
Ja tam się nie boję, było by MP, może i PP i sukces w Europie. Marzenia do ich spełnienia konieczny klasowy napastnik. Czekamy...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8642
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 wrz 2008, 18:36

franz pisze:ps: Miklas [*]
Gdy znalazlem post na "pewnym-kibicowskim-forum", ze możliwa jest niespodzianka na stadionie w czasie meczu z Piastem, od razu wiedzialem, ze będzie chodziło o doping. Niestety kilka godzin później przeczytałem artykuł, w którym kibice poinformowali, ze z dopingu gówno, bo iti sie rozmyśliło.

Śpiewa z nami cały kraj, j#bac j#bac iti :!:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 wrz 2008, 21:12

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 wrz 2008, 21:19

Zico_FCI dawałem już link do tej akcji tu:

http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... 86#p418986

bo wydaje mi się, że to pasuje bardziej tam, a nie do tematu Legii.

[*] Dla debila, który wydał kasę na ten tort i to zrobił, bo szkoda słów na komentowanie głupoty twórców tej akcji. Jednak mimo wszystko na początku, gdy to zobaczyłem zdrowo się uśmiałem i jakoś nie jest mi specjalnie żal Leszka.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 wrz 2008, 22:49

franz pisze:[*] Dla debila, który wydał kasę na ten tort i to zrobił, bo szkoda słów na komentowanie głupoty twórców tej akcji.
Chociaż Legii nienawidzę to w 100 % popieram akcję. Zarząd już pokazał, że nie ma zamiaru godzić się z kibicami, a pikników na stadionie im mniej tym lepiej.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 wrz 2008, 22:54

franz pisze:[*] Dla debila, który wydał kasę na ten tort i to zrobił, bo szkoda słów na komentowanie głupoty twórców tej akcji.
Nie wiem, nie znam Cie, ale chcesz powrotu zajebistej atmosfery na trybuny? Czy czekasz na "Anglie", czyli trybuny a la Tottenham (podalem ten przyklad, bo ostatnio chyba wszyscy go widzieli/slyszeli).

Jak dla mnie, akcja zajebista, j#bac iti :evil:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 wrz 2008, 23:55

Rezus pisze:Chociaż Legii nienawidzę
Wielu ludzi wypowiadających się w tym temacie tak zaczyna „chociaż Legii nienawidzę…” no cóż kompleksy, spokojnie z tego da się wyleczyć.
Rezus pisze:a pikników na stadionie im mniej tym lepiej.
Każdy kibic Legii powinien mieć miejsce na stadionie, bez różnicowania na „pikników”, „kumatych” albo ultrasów. Cała Legia ZAWSZE razem.
cloner pisze:Nie wiem, nie znam Cie, ale chcesz powrotu zajebistej atmosfery na trybuny?
Pytanie retoryczne. Tak jak każdy kibic Legii, chce znowu spotkań z niesamowitym, wgniatającym w ziemię dopingiem i zapierającymi dech oprawami. Chce, żeby kibice Legii znowu byli NAJLEPSI w Polsce i wierze, że dobre czasy kiedyś powrócą. Jednak takie akcje tego nie przybliżają – wręcz przeciwnie.

To było po prostu chamskie, prostackie i debilne. Nie tak powinie wyglądać dialog prowadzący do powrotu normalności na trybunach.

Swoje zdanie na temat konfliktu na Legii już prezentowałem w tym temacie i powtarzał się nie będę. Czekam na koniec konfliktu i sukces mediatorów (trzy dziesiątki i facet z centralnego ośrodka sportu), jednak takie głupie akcje tym celom nie pomagają.

Tylko Legia.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 01 paź 2008, 7:52

franz pisze:
Rezus pisze:Chociaż Legii nienawidzę
Wielu ludzi wypowiadających się w tym temacie tak zaczyna „chociaż Legii nienawidzę…” no cóż kompleksy, spokojnie z tego da się wyleczyć.
Kompleksy :?: Może. Nienawiści :?: Nigdy :!:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 01 paź 2008, 11:03

Rezus pisze:
Chociaż Legii nienawidzę to w 100 % popieram akcję. Zarząd już pokazał, że nie ma zamiaru godzić się z kibicami, a pikników na stadionie im mniej tym lepiej.
A co Ci Legia zrobiła, że pochodzisz z Przemyśla a ich nienawidzisz? Bardziej powinieneś nie lubić JKS-u Jarosław :rotfl:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 paź 2008, 11:46

franz pisze:jednak takie głupie akcje tym celom nie pomagają.
Może do rozmów nie przybliżają, ale może do odejścia chociazby Miklasa? ITI juz pokazało jak zalezy im na rozmowie przed meczem z Piastem, wiec może trzeba zmienić sposób i bardziej zaatakować.

Tak w ogóle, to czy Wy jeździcie legalnie na wyjazdy? Czy wszedzie wchodzicie na sektorzy gospodarzy? (badz sektory gosci, ale za pozwoleniem gospodarzy) :wink:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 01 paź 2008, 13:16

Fishbone pisze:A co Ci Legia zrobiła, że pochodzisz z Przemyśla a ich nienawidzisz? Bardziej powinieneś nie lubić JKS-u Jarosław :rotfl:
Co do JKSu się nie martw :twisted: . A wiadomo, że jak człowiek jest z mniejszego miasta to komuś w 1 lidze kibicuje :wink:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 paź 2008, 19:01

cloner pisze:Tak w ogóle, to czy Wy jeździcie legalnie na wyjazdy?
Dotychczas oficjalnych wyjazdowiczów można policzyć na palcach jednej ręki na mecz. Nie licząc derbów gdzie klub chyba 50 sztuk biletów sprzedał.

franz pisze:To było po prostu chamskie, prostackie i debilne. Nie tak powinie wyglądać dialog prowadzący do powrotu normalności na trybunach.
A co to ma wspólnego z dialogiem? To wyczyn jednego anonimowego człowieka i jeśli to miałoby mieć wpływ na rozmowy między KP a SKLW to chyba jednak nie ma z kim rozmawiać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”