Górnik Zabrze (zbiorczy) - Strona 16

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 sie 2008, 14:34

Może mi ktoś kto jest w temacie wytłumaczyć dlaczego kibice Ruchu nie jeżdżą na derby do Zabrza ?

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 12 sie 2008, 14:55

Może mi ktoś kto jest w temacie wytłumaczyć dlaczego kibice Ruchu nie jeżdżą na derby do Zabrza ?

Kiedys 2 kibicow Ruchu zostalo zamordowanych przez kibicow Gornika. Dlatego od jakiegos juz czasu sympatycy niebieskich nie przyjezdzaja na mecze do Zabrza.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 12 sie 2008, 15:03

kaczy pisze:Może mi ktoś kto jest w temacie wytłumaczyć dlaczego kibice Ruchu nie jeżdżą na derby do Zabrza ?
Bojkotują, twierdząc, że na morderców nie jeżdżą. Dla mnie to totalny bezsens, bo Górnik u siebie wpuszczają. Kiedyś w Rybniku zginął kibic Odry z rąk żabola i Odra jakoś Zabrze odwiedza. Każdy ma swoje poglądy na ten temat. Ciekawe jakby od nas chłopak zmarł z siekiery od kibica Ruchu i czy by dalej te derby bojkotowali...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 sie 2008, 20:12

Dla mnie to totalny bezsens, bo Górnik u siebie wpuszczają
Niestety, ale poziom jak na pewnym forum :lol: A niby jak mają nie wpuszczac? Przeciez to nie od kibiców zalezy, czy goscie dostają bilety :lol:
Każdy ma swoje poglądy na ten temat
Otóż to. Jedni bojkotują derby, a inni wypisują napisy 2-0.

Bez napinki oczywiscie 8)

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 12 sie 2008, 21:50

cloner pisze:Otóż to. Jedni bojkotują derby, a inni wypisują napisy 2-0.
Powiem Ci jedno, nie wiesz jak jest dokładnie to się nie wypowiadaj !
Nie byłoby nic dziwnego w bojkocie Ruchu,gdyby ich niekonsekwencja

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 12 sie 2008, 22:07

cloner pisze:
Dla mnie to totalny bezsens, bo Górnik u siebie wpuszczają
Niestety, ale poziom jak na pewnym forum :lol: A niby jak mają nie wpuszczac? Przeciez to nie od kibiców zalezy, czy goscie dostają bilety :lol:

Każdy ma swoje poglądy na ten temat Otóż to. Jedni bojkotują derby, a inni wypisują napisy 2-0.

Bez napinki oczywiscie 8)
Kibice.net i wszystko jasne 8) Tak na poważnie to racja, temat jak już to do innego działu kierować, jeżeli chcecie dyskutować, chociaż według mnie nie ma nad czym. Ja tylko powiem, że szkoda, że te derby tracą na atrakcyjności, bo to co już się stało to się nie odstanie. Co do wyniku 2:0, który przytoczyłeś, to pewnie napisali to gówniarze, którzy nigdy na wyjeździe nie byli i są jedynie aktywni na jakże znanym nam forum prawdziwego kibica, co nie Cloner? :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 sie 2008, 22:54

jedynie aktywni na jakże znanym nam forum prawdziwego kibica,
Hehehe, coś w tym pewnie jest. Na każde forum dobijają sie internetowi fani, wiec nic mnie juz nie zdziwi.

A co do samego Górnika, to pytanie do fanów: kto bedzie u Was pierwszym golkiperem, po tym jak odszedl Boris Peskovic?? I drugie pytanie: czy orientujecie sie na jakim poziomie zarobki ma Jarka :?:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 12 sie 2008, 23:03

cloner pisze:drugie pytanie: czy orientujecie sie na jakim poziomie zarobki ma Jarka Question

Z tego co wiem to Jarka odszedł ze Górnika do ŁKS-u więc nie wiem skąd pytanie do fanów Górnika Zabrze ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sie 2008, 9:57

Z tego co wiem to Jarka odszedł ze Górnika do ŁKS-u
A nie wypożyczyli go tylko :?: Mnie sie o uszy obiło tylko wypozyczenie do LKS.

Awatar użytkownika
Bundy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bundy » 13 sie 2008, 10:06

cloner pisze:A nie wypożyczyli go tylko

wypożyczyli. na rok

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 13 sie 2008, 10:07

cloner pisze:A co do samego Górnika, to pytanie do fanów: kto bedzie u Was pierwszym golkiperem, po tym jak odszedl Boris Peskovic?? I drugie pytanie: czy orientujecie sie na jakim poziomie zarobki ma Jarka

No wiec tak: bramkarzem bedzie napewno Sebastian Nowak. Jest dosc solidnym bramkarzem i widac, ze ma duzy kredyt zaufania u Wieczorka. Zreszta prawde mowiac po odejsciu Peskovica nie ma za bardzo dla niego alternatywy. Sprowadzono wprawdze Vaclavika ale nie sadze, zeby w przypadku rownej formy Nowaka (a spodziewam sie, ze takawa nasz pierwsze golkiper bedzie prezentowal) Czech mial jakies szanse na przebicie sie do pierwszego skladu.

Jarka zostal wypzyczony do LKSu. Co do jego zarobkow to dokladnych kwot nie znam, ale przypuszczam, ze nie zarabial jakis ogromnych kwot. W ogole w Gorniku pilkarze z tego co wiem maja raczej niske pensje podstawowe, a najwiecej kasy moga zarobic z roznorakich premii (głownie chodzi tu o premie za uzyskany wynik w lidze, oraz premie za rozegrane mecze).

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 02 wrz 2008, 15:55

Zarząd "Górnik Zabrze" S.S.A. oraz Ryszard Wieczorek doszli do porozumienia, w sprawie rozwiązania umowy o pracę trenera I-go zespołu z dniem 1 września 2008 r. na zasadzie porozumienia stron. Na podobnych warunkach rozwiązano także umowę z trenerem bramkarzy Piotrem Wojdygą.

Tymczasowe obowiązki I-go trenera powierzono Marcinowi Bochynkowi, z którym współpracować będą Marek Piotrowicz, Marek Kostrzewa oraz Jerzy Machnik.

Zarząd "Górnik Zabrze" S.S.A. prowadzi intensywne rozmowy z kandydatami na funkcję I-go trenera drużyny, a jego nazwisko zostanie podane do wiadomości publicznej w najbliższym czasie.
Chodzą słuchy, że chcą Kasperczaka. Alternatywą jest Marcin Brosz z Podbeskidzia.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 16 wrz 2008, 16:19

a słowo ciałem się stało...

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,56985 ... trakt.html

czekałem długo na ten dzień...bójcie się chamy...po to co nasze wracamy!!! :D

tak żeby nie było że ten post jest jakimś wyrazem egzaltacji nadzwyczajnej z powodu nieracjonalnej wiary w to, że jeden człowiek w ciągu paru dni sklei kompletnie nieprzygotowaną grupę piłkarzy z nażelowanym jezozwierzem na czele w drużynę klepiącą Lechy, Wisły czy inne Legie....
dla mnie to po prostu krok na przód...duży, ale czy historyczny, jak tego chce pismak z wyborczej to bym się spierał...nie jesteśmy od wczoraj, to że przychodzi niezły trener, z nazwiskiem, że tak powiem wywołuje histerię średnią...jak tak patrzę wkoło to nie tylko u mnie...ale naprawdę cieszy...bardzo, bardzo wielkie mam oczekiwania, boję się tylko tego jednowładztwa u Heńka i gry...naszej kadry;) bo moze sie okazac ze natychmiastowe wypowiedzenie które sobie zastrzegł w kontrakcie może się zdarzyć zupełnie niedługo (czytając prasowy organ betonu PZPNowskiego czyli PiłkęNożną z Adasiem"trzęsąceręce"Godlewskim na czele chyba nikt nie ma wątpliwości że powinięta noga w meczach z jakże sympatycznymi południowymi sąsiadami naszymi będzie oznaczać szybki eksport Holendrów back to caraibean?)

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 19 wrz 2008, 10:59

Górnik Zabrze - Śląsk Wrocław

dziś, godz. 20:00, Stadion im. Ernesta Pohla w Zabrzu

ZAPOWIEDŹ MECZU
Debiut "Henriego"
Dopiero w 5. ligowej kolejce piłkarze Górnika Zabrze odnieśli zwycięstwo i... strzelili bramkę. Ta sztuka udała się w miniony weekend, gdy "Górnicy" pokonali gliwickiego Piasta 1:0 po bramce zdobytej przez Piotra Madejskiego. Teraz zadaniem zabrzan jest pójść za ciosem i wygrać najbliższe spotkanie z innym beniaminkiem ekstraklasy - Śląskiem Wrocław.

Piątkowy mecz będzie swoistym debiutem dla nowego trenera Henryka Kasperczaka, dla którego przed rozpoczęciem spotkania owacji na stojąco nie zabraknie. Popularny "Henri" wielokrotnie powtarzał, że jako rodowity zabrzanin nigdy nie grał w Górniku i to jest jego największym bólem. Teraz jednak będzie mógł "spłacić" swój dług będąc trenerem 14-krotnego mistrza Polski.

Przed Kasperczakiem na "dzień dobry" czeka ciężkie zadanie. Ekipa Śląska Wrocław to nie ogórki i grać w piłkę potrafią. Już raz piłkarze Górnika przekonali się o tym, gdy tuż przed planowanym startem ligi, ta sama drużyna z Wrocławia bez najmniejszych problemów pokonała zabrzan 2:0. W lidze już tak różowo dla wrocławian nie jest. Nierówna forma powoduje, że zdobywają punkty z mocniejszymi drużynami, a tam gdzie są faworytami przegrywają. W szeregach gości pierwsze skrzypce grają: Sebastian Mila i Janusz Gancarczyk. Nie należy także zapominać o Tomaszu Szewczyku, Vuku Sotiroviciu, czy Sebastianie Dudku.

Czas pobłażania dla piłkarzy Górnika się skończył. Od teraz, chcąc jeszcze wypełnić przedsezonowe cele należy najbliższe spotkania wygrać. Trener Henryk Kasperczak, który dopiero zapoznaje się z nową drużyną cudu nie spełni, więc wszystko i tak będzie spoczywać w nogach piłkarzy. Do składu Górnika powraca Marko Bajić po pauzie za kartki, ale zabraknie właśnie z tego powodu Tomasza Hajty. W obozie rywali zabraknie Vuko Sotirovicia i Vladimira Capa.

W piątkowy wieczór obie ekipy spotkają się 57 raz. Jak dotąd ostatnim pojedynkiem między sobą był mecz z wiosny 2002 roku, gdy we Wrocławiu Górnik wygrał 2:1. W tamtym właśnie sezonie Śląsk pożegnał się z elitą na 6 lat, "odwiedzając" po drodze trzeci front.

Jak będzie wyglądał trenerski debiut Kasperczaka w Zabrzu? Wszystkiego dowiemy się już w piątek o godzinie 20:00, kiedy to rozpocznie się mecz pomiędzy Górnikiem Zabrze a Śląskiem Wrocław.

autor: Arivoy

Śląsk:
Niezłą wiadomością jest brak Sotirovica, mimo iż skutecznością nie grzeszy i potrzebuje najmniej kilku sytuacji żeby się wstrzelić. Generalnie Śląsk jest najsolidniejszym z beniaminków (DyskoPoloni W. nie licze bo to przeszczepiony do stolycy Groclin), brak stabilnej formy (w jednej kolejce męki ze słabym Bytomiem, w następnej łomot spuszczony niezłej Odrze W.) to po prostu frycowe jakie muszą zapłacić w pierwszym sezonie po powrocie do ligi. Na pewno remis w zupełności by ich zadowalał i myślę, że z takim nastawieniem przyjadą.

Górnik:
No cóż. Debiut Henriego. To chyba wystarczy za wszelkie komentarze i zapowiedzi - wypada mu wygrać. Poza tym wiadomo, że Kasperczak szybko przywiązuje się do nazwisk, więc dobre pierwsze wrażenie może być dla niektórych kluczem do zakotwiczenia w pierwszej drużynie. Jeśli mamy iść w górę to takie drużyny jak Śląsk musimy po prostu łykać.

Kibicowsko:
Śląsk dostał 1000 biletów i zdaje się do czwartku sprzedal już ponad połowę, więc raczej nie ma wątpliwości że wykorzystają całą pulę. Specjalnie nie kochamy się ani z nimi ani z ich kolegami z Krakowa, więc pewnie będzie na trybunach odpowiednia temperatura. jestem ciekaw jak się prezentują, to na pewno jedna z bardziej "legendarnych" ekip w Polsce, złożona z charakternych chłopaków. No cóż, to nie znaczy, że mają prawo się przebić na Roosevelta przez doping TORCIDY.

Generalnie bilet czeka sobie spokojnie tuż obok klawiatury. Będzie fajnie.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 wrz 2008, 12:56

Jest kara dla Górnika

Komisja Ligi ukarała Górnik Zabrze po zajściach podczas meczu Górnik - Piast w 5. kolejce Ekstraklasy. Na klub z Zabrza nałożono karę zamknięcia stadionu dla publiczności na jeden mecz, w zawieszeniu na 10 miesięcy.

Ponadto klub musi zapłacić sumę pięćdziesięciu tysięcy złotych. Komisja Ligi w swoim komunikacie przypomina, że w 41. minucie mecz w Zabrzu został przerwany, bo z sektorów 8. i 9. zajmowanych przez kibiców gospodarzy na płytę boiska wtargnęła grupa około 30 osób i zaatakowała sektor gości.

Na początku meczu spalono kilkanaście szalików i flagę Piasta Gliwice, a w 17. minucie w stronę sektora gości rzucano kamieniami i jajkami. W 19. minucie rzucono petardę, która eksplodowała w sektorze Piasta Gliwice. Na początku drugiej połowy w kierunku sektorów gości poleciały z kolei dwie żywe kury.
To już mogli im świnię podłożyć :smile2:
Ogólnie to [*]

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/eks ... 180529,812

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”