Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 59

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 31 lip 2008, 18:28

Juz 1 - 1 ale i tak cos mi mowi ze glowa Urbana poleci najpredzej ze wszystkich w Ekstrakalsie.

Boshe... Jak Wisla odpadnie z Izraelem, Legia sobie teraz nie poradzi to juz niedlugo tak nisko spadniemy ze w Lm bedziemy grac od 1 rudy eliminacji a w PU wystawimy jedna druzyne :]

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 lip 2008, 18:30

LookAsh pisze:w Lm bedziemy grac od 1 rudy eliminacji a w PU wystawimy jedna druzyne Krzywy
I dobrze. Wtedy kluby musiałyby wreszcie zacząć poważnie podchodzić do przygotowań i zacząć grać na odpowiednim poziomie od pierwszej fazy rozgrywek, a w UEFA powinien grać jeden klub - i to nawet nie zdobywca PP, tylko v-ce mistrz, szkoda tylko, że nie da się tak zrobić. Bo im więcej tych ekip mamy, tym gorzej gramy. A tak dwie ekipy, ale porządne, w rozgrywkach byłyby sensowne.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 31 lip 2008, 18:37

To nic nie da. A jak wyeliminujemy z pucharow zdobywce PP to te rozgrywki juz na dobre straca swoj prestiz ktory juz teraz jest bardzo nadszarpany.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 lip 2008, 18:43

Wilmore pisze:w UEFA powinien grać jeden klub - i to nawet nie zdobywca PP, tylko v-ce mistrz
To właśnie teraz ten wicemistrz Polski gra w Pucharach i żal na to patrzeć :roll: Popatrz jak się wspaniale przygotowali :roll:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 lip 2008, 19:12

Yukasz pisze:Meczu nie widziałem ale jak piszecie że Zieńczuk słabo zagrał to macie odpowiedź dlaczego tak a nie inaczej spisywał się na ostatnim Euro :P Bo przecież dlatego że on nie pojechał nie wyszliśmy z grupy :roll:
To jest bardzo wygodne nabijać się z Zieńczuka. W końcu jak on śmiał być najlepszy w punktacji kanadyjskiej w zeszłym sezonie. To przecież za wysokie progi na zieniowe nogi. Powinien był oddać te asysty komuś godniejszemu. A kibice śmiący sprawdzenia Zieńczuka w jakimś sparingu? Wyśmiać. Na Euro powinien jechać Głowacki z Brożkiem, ale wygodnie wyciągnąć tego Zieńczuka. Napiszcie wprost, że to jakieś bojówki Platformy chciały Zieńczuka w kadrze :lol:.

Ja mimo to się cieszę, że Zieńczuk wzniósł się ponad swój dotychczasowy poziom, bo dzięki niemu mamy mistrza i reszta ligi przez 1,5 wąchała kurz za Wisłą. Oczywiście wiem, że dla takich internacjonałów, jacy są pilka.pl, mistrzostwo Polski to jest nic. Śmieszna liga, śmieszni zawodnicy, sami kibole, mordercy i rasiści. Tylko w takim razie skoro macie takie zdanie, to wyśmiewanie wyników w pucharach chwały wam nie przynosi. Poza światem South Parku nie ma punktów fajności za wyśmiewanie kalek czy dzieci z zespołem Downa.

Rozumiem, że jak Homel nie przejdzie Legii, a Chelsea Kaukazu nie przejdzie Lecha, to wyśmiejecie piłkę azerską i białoruską. "Hahaha mamy odpowiedź dlaczego Białorusini zagrali na Euro tak a nie inaczej :lol2:" itp.

Wyśmiewanie polskiej ligi to jak kopanie kulawego bezdomnego. Niewidomego. I z AIDS.
Yukasz pisze:A jak grali inni zawodnicy Wisły - Brożki itp :?: i może jakiś wtajemniczony Wiślak wytłumaczy mi dlaczego nie było wzmocnień aby powalczyć o LM bo przynajmniej wg prasy pół roku temu Wisła wzmacniając się już myślała o el. do LM a teraz nawet chyba jest gorzej (jest?) :?:
Brożek? Ćwierć sytuacji, jedna bramka - czyli słabo. Jak to na zczuba napisali - "prawo zbliżania się do reprezentacji damy Brożkowi dopiero jak strzeli gola na wagę awansu Ligi Mistrzów". Zapomnieli, że stosując taką klasyfikację, to żaden napastnik w reprezentacji Polski grać nie powinien. reszta jeszcze gorzej. Bez Kokoszki i Dudki (podobno najlepszy zawodnik Wisły w zeszłym sezonie - jak miałem okazję przeczytać w tym temacie :lol2:) to już nie jest to. A ławka rezerwowych (ta, której Wisła nie posiada) przeprowadziła najlepszą kontrę w meczu. Ale to się wytnie, bo Wisła nie ma zmienników.

Wzmocnienia będą jak zapłacisz za nie :mrgreen:. I jeszcze musisz wyszukać tych zawodników, którzy mogą wzmocnić Wisłę, za kwotę na jaką cię stać. Myślę, że to łatwizna. Tylko Cupiał z Bednarzem rujnują polską piłkę.

PS. Przepraszam resztę za to co wczoraj pisałem. Bo opinie, jakie pojawiły się na forum są bardzo wyważone w porównaniu z prasą. "Wisła skompromitowała polską piłkę, "Beitar pokazał Wiśle jak grać z polotem itp", "Wisła nie jest jest godna tytułu championa kraju". Wstyd. Nie dla Wisły, która zagrała na tym samym poziomie co rywal, ale dla poziomu dziennikarzy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 lip 2008, 19:22

no to Legia awansowala dalej:) Jakos to przeczuwalem. Dzis Lech powtorzy wyczyn Legii i w komplecie w Uefa bedziemy dalej walczyc.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 lip 2008, 19:29

To, że Zieńczuk jest przezajebisty w naszej Ekstraklasie to wie kazdy, na puchary nie ma niestety jaj. To jest jego problem i Wisly, bo Wisla potrzebuje zawodnikow, ktorzy poziom w polskiej lidze w jakims stopniu przenosza na arene europejska. Po wczorajszym spotkaniu ja widzialem tylko Brozka, ktory to robi. Reszte msuialbym sporo naciagać, żeby tak o nich powiedzieć.
Akurat po wczorajszej postawie Wiślakow, jakoś nie byłem happy, że Głowacki czy Brozek nie pojechali na Euro. Dla mnie nadal mogli być bardziej wartosciowymi zawodnikami dla kadry niz kaleki, ktore tam pojechaly(oczywiscie nie wszyscy).

Co do dzisiejszej Legii, dla mnie za duzo sie nie zmienilo, Legia awan ma przesadzony, ale w grze to moze skutecznosc na +. Nadal duzy chaos mimo wszystko w drugiej lini. Majac Gize, Rogera czy Iwańskiego nei pwoinno być tylu rzucajacych sie w oczy strat. Iwański do 3-1 podawal chyba tylko do tyłu. Defensywa na tle przeciwnika takze nie wygladała zajefajnie.
Plus to oczywiscie i Szałachowski, jak sie nie polamie to bedzie z niego miala zapewne pozytek Legia.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 31 lip 2008, 20:39

Słabiutko to nadal wygląda. Z Rogerem, Gizą i Iwańskim to powinna być prawdziwa wirtuozeria, a jest ślamazarna kopanina. Nie ma się co rozpisywać.

Potencjalni rywale w następnej rundzie.

VfB Stuttgart Ger .
Dnipro Dnipropetrovsk Ukr
Austria Wien * Aut
Hertha BSC * Ger
Stade Rennais Fra
FC Zürich Sui
Grasshoppers Zürich Sui
Slovan Liberec Cze
FK Moscow Rus

Kilku „dobrych” znajomych. :oops:

Ciekawe czy pół Białorusi już zrównane z ziemią jak to przewidywał pewien „rzetelny” pismaczek i śmietanka kibicowska tego forum? :think:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 lip 2008, 21:39

piwus pisze:Wyśmiewanie polskiej ligi to jak kopanie kulawego bezdomnego. Niewidomego. I z AIDS.
Wróć! W mówieniu o kulawym że jest kulawy chyba nie ma nic złego. Toż to stwierdzenie faktu. Jak wolisz się oszukiwać że jest inaczej to twoja sprawa. Poziom polskiej ligi weryfikuje gra w pucharach. A ta chyba najlepiej nie wygląda. Imo za bardzo nie ma się z czego cieszyć że Legia z Lechem (oby) awansują dalej. Tak samo nie świętowałbyś faktu że Barcelona zagra w fazie grupowej LM bo to powinna być formalność. Niespełnienie tego to katastrofa.
Zieńczuka jako jednego z najlepszych grajków ligi wiele osób widziało w kadrze. Skoro jest tak dobry to dlaczego było tak słabo - opieram się na opiniach innych. Poza tym Benhałer pewnie się na niego uwziął a Brożkowi uwierzę że jest dobry jak 'się pokaże' na zachodzie. A jak wiemy tego nie zrobi a co najwyżej by grzał ławę więc jak reszta Polaków jest słaby. Na polską ligę dobry, na coś więcej za słaby.
Dobra zostawmy Wiślaków i w rewanżu razem trzymajmy za nich kciuki żeby zagrali na przekór mnie i awansowali :wink:
piwus pisze:Wzmocnienia będą jak zapłacisz za nie Mr. Green. I jeszcze musisz wyszukać tych zawodników, którzy mogą wzmocnić Wisłę, za kwotę na jaką cię stać. Myślę, że to łatwizna. Tylko Cupiał z Bednarzem rujnują polską piłkę.
To chyba transferów nie będzie :lol: Poza tym to nie ja jestem zatrudniony w Wiśle abym wyszukiwał zawodników. A po zapowiedziach pół roku temu liczyłem na mocną Wisłę i że może wreszcie uda się naszym zagrać w LM. Oczywiście póki piłka w grze...
Brożek? Ćwierć sytuacji, jedna bramka - czyli słabo.
Napisałem że meczu nie widziałem więc chciałem się dowiedzieć jak zagrał Brożek (poza strzeleniem gola) i inni. Zero w tym sarkazmu.
Ostatnio zauważyłem że Ci się dowcip wyostrzył :>
Ciekawe czy pół Białorusi już zrównane z ziemią jak to przewidywał pewien „rzetelny” pismaczek i śmietanka kibicowska tego forum? Think
Przecież napisałem relację z Białorusi! Kibole ruszyli na Moskwę a Białorusi już nie ma :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 lip 2008, 22:28

Yukasz pisze:Wróć! W mówieniu o kulawym że jest kulawy chyba nie ma nic złego. Toż to stwierdzenie faktu. Jak wolisz się oszukiwać że jest inaczej to twoja sprawa.
Jasne, Zieńczuk nie został przez Ciebie wyśmiany.
Yukasz pisze:Zieńczuka jako jednego z najlepszych grajków ligi wiele osób widziało w kadrze.
Nie wiem gdzie znalazłeś takich optymistów, którzy widzieliby go w składzie zamiast Krzynówka czy Smolarka. Borki, Tomaszewskie i inni pseudodziennikarze mogą sobie narzekać, ale to nie jest powód, by po każdym kiepskim występie jeździć po nim, że niby miał być tym "zbawieniem kadry". Już za pierwszym kiepski żart, a powtarzany od pół roku nie staje się lepszy.
Yukasz pisze:a Brożkowi uwierzę że jest dobry jak 'się pokaże' na zachodzie.
Gdybyś był poprzednim selekcjonerem, to na mundial byśmy nie pojechali.
Yukasz pisze:A po zapowiedziach pół roku temu liczyłem na mocną Wisłę i że może wreszcie uda się naszym zagrać w LM.
No to masz trochę za wysokie wymagania wobec polskich drużyn. Trochę ciężko jest znaleźć zawodników stanowiących wzmocnienie tego zespołu, Wisła dostawała kosza, ceny były za wysokie itp. Można poczekać na dobry transfer, a jak nie ma niego pieniędzy, to dać sobie spokój. Można też sprowadzać jak kiedyś Ładzie, Omeonu, Brasilie. Bednarz ma w tym duże doświadczenie w Legii (choć podobno to Wdowczyk był odpowiedzialny za sprowadzanie piłkarskiego śmiecia - brał większość, którą mu polecono) i cieszę się, że nie robi tego w Wiśle. Kupiliby Iwańskiego, Arboledę, Peszkę, Lewandowskiego w sumie za ile 2 mln euro? 1,5 mln? Przeszliby Beitar z palcem w dupie? Szanse mieliby takie same jak teraz, a pewnie tylko dwóch z tych zawodników znalazłoby się w kadrze meczowej. Ja myślę, ze Wisła kupować będzie do końca okienka. Chociaż niektórzy już orzekli, że nie ma już żadnych szans na transfery, a lepsze wzmocnienia zrobiła nawet Cracovia za masakryczne 300 tys. Wzmocnienia w sytuacji Wisły są konieczne jeśli chce się grać zarówno w lidze, jak i w pucharach. Najpierw trzeba się do nich jednak zakwalifikować. Co jest zadaniem tego składu, a nie załatwią tego wzmocnienia.
Yukasz pisze:Ostatnio zauważyłem że Ci się dowcip wyostrzył
Bo jak się ma powierzchowną wiedzę na jakiś temat, to się nadrabia kpinami.

PS. Brawo Lech, super techniczna gra, super Stilić. Rezerwowi też silni. Pozostaje mieć tylko nadzieję, ze w lidze nie będzie mu się pozwalało na aż tyle ;).

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 31 lip 2008, 22:46

Zico_FCI pisze:Z Rogerem, Gizą i Iwańskim to powinna być prawdziwa wirtuozeria
Giza miał u mnie duży kredyt zaufania... Niestety pokazuje w tym roku jak powinno się marnować setki...
piwus pisze:PS. Brawo Lech, super techniczna gra, super Stilić. Rezerwowi też silni. Pozostaje mieć tylko nadzieję, ze w lidze nie będzie mu się pozwalało na aż tyle
Jako legionista mógłbym napisać dużo nieprzyjemnych rzeczy o Lechu... Na szczęście inaczej na to patrzę. Całe życie z (L) w sercu, ale na tyle subiektywnie patrzę na piłkę, że aż mi wstyd (ze względu na Ł3) jak widzę Bułgarską tańczącą i rozśpiewaną. Lech gra ładnie, z polotem i szczerze gratuluję... A na Legii?? Cisza przerywana obelgami... Niestety nie wszyscy potrafią zrozumieć fakt, że gdyby nie ITI to Legii mogłoby nie być. Przyszli, spłacili długi, zainwestowali i myślą nowocześnie... Czasu Zarajczyka i spóły skończyły się panie Bosman, więc pan kumple już nie macie nic do powiedzenia.

Wracając do tematu. Lech z taką grą i składem może daleko zajść. Jak Legia nie zacznie grać do następne 2 mecze będą pożegnaniem... Wisła jak będzie miała pecha (kontuzje i kartki) to też nie zawojuje zbyt wiele.

P.S. Jak Legia trafiłaby w losowaniu na przeciwnika poznaniaków to na pewno by nie awansowała z taką grą...

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 31 lip 2008, 22:59

Brawo, przyjemnie ogladac wygrywajacych Polakow. Ogorkow trzeba pokonac i tyle. Biadolenie pismakow o Chelsea Kaukazu to bajeczka dla grzecznych dzieci, nie widzialem na boisku nic ciekawego w druzynie Chazaru. Legii nie widzialem, zdazylem na czesc drugiej polowy Lecha i bylem mile zaskoczony szybka kombinacyjna gra poznaniakow. Peszko ladnie sobie poczynal na skrzydle choc gral chyba zbyt egoistycznie, ale i tak dawac go do kadry :P

Ciekawy jestem losowania, przeciwnicy beda bardziej wymagajacy.

trybuny Lecha wypas, chcialoby sie takiej atmosfery na kazdym meczu polskiej ligi.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 lip 2008, 22:59

Dzisiaj wszystko zgodnie z planem, aczkolwiek dziwią troszke rozmiary zwyciestwa Legii. Meczu nie widzialem, ale wynik cieszy, wazne ze chociaz skuteczność poprawili, choc jak wiadomo rywal najmocniejszy nie był. Mecz Kolejorza juz oglądałem, Pyrusy zagrały calkiem nieźle, jak na brak ligi, to poziom wysoki. Oczywiscie nadal Lech jest moim głownym faworytem w lidze, jak i w pucharach europejskich. Do boju :!:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 31 lip 2008, 23:07

cloner pisze:Dzisiaj wszystko zgodnie z planem, aczkolwiek dziwią troszke rozmiary zwyciestwa Legii. Meczu nie widzialem, ale wynik cieszy, wazne ze chociaz skuteczność poprawili, choc jak wiadomo rywal najmocniejszy nie był. Mecz Kolejorza juz oglądałem, Pyrusy zagrały calkiem nieźle, jak na brak ligi, to poziom wysoki. Oczywiscie nadal Lech jest moim głownym faworytem w lidze, jak i w pucharach europejskich. Do boju :!:

Po meczach w pucharach, pomimo że liga nie gra, Lech ma chyba największe szanse na mistrza. Co prawda liczę na Janka i moją Legiunię, ale trzeba mierzyć siły na zamiary... To że meczu nie widziałeś to może lepiej dla Ciebie. Fatalna gra, fatalny komentarz i fatalna białoruska realizacja transmisji... Szkoda było czasu...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 31 lip 2008, 23:14

Lech zagrał bardzo ładnie. Wynik odzwierciedlający przebieg meczu w 100%. Nie ma za bardzo co osiadać na laurach bo rywal odstawał od nas poziomem i to znacznie, wystarczyło trochę presingu i niektórzy już się gubili.
Bramka Murawskiego genialna. Zachował się jak profesor, z zimną krwią przymierzył po długim słupku widząc że bramkarz leży w okolicach pierwszego.
Czerwona kartka Bakhshiyeva niesłuszna. Nie wiem, może głupi się odezwał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”