1/2 Finału ME: Niemcy - Turcja (29.06.2008)

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto znajdzie się w finale?

Niemcy
10
53%
Turcja
9
47%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

1/2 Finału ME: Niemcy - Turcja (29.06.2008)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 cze 2008, 23:49

Obrazek VS Obrazek

29 czerwca 2008 20.45 Bazylea

Czy Turcja pokaże to co pokazali z Czechami i Chorwatami czyli zwyciestwo w ostatnich minutach? Czy może Niemcy dobiją Chorwatów już na początku meczu?

Osobiście stawiam na wygraną Niemców.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2008, 0:43 przez Magnum, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 cze 2008, 16:03

Obrazek

Powiedzmy, że ten obrazek odzwierciedla moje odczucia co do tego meczu.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2008, 12:26 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 22 cze 2008, 10:41

To jest temat o piłce (mecz Turcja-Niemcy)czy o pisowni(j.polski) czy też o fotografii???

To jest !/2 finalu i tutaj juz nie ma zdecydowanych faworytów (ja mam"tylko " faworyta).Wynik zależeć będzie od dyspozycji dnia i drobnych niuansów.Może mieć znaczenie to że Turcy grali dzień później i jeszcze mieli dogrywkę,ale jak pokazują ćwierćfinały z tym odpoczynkiem to nie można przesadzać.Za Niemcami jest jeszcze to że kilku graczy tureckich nie będzie mogło grać,ale pokazali już(Turcy) że rezerwowi nie osłabiają tej drużyny.Na korzyść Turków przemawia niesamowita ambicja która w meczu przeciwko Niemcom(dużo ich tam mieszka) będzie podwójna i to że nie są faworytami.Jednak poprawić muszą grę w obronie bo Klose nie spudłuje tego co spartolili Chorwaci.
Mój typ na finał:Niemcy

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 cze 2008, 11:33

EuGeniusz pisze:Mój typ na finał:Niemcy
Za Odre go! Powiedzial ze typuje Niemcy to ci dopiero polski neonazista :twisted: Jak on smial jako Polak powiedziec ze chcialby w finale Niemcy!

Ja juz pisalem w innym temacie ze Niemcy bez zadnych problemow zagraja w finale. Turcy zmeczeni, zdziesiatkowani i ich limit szczescia juz chyba sie wyczerpal. Wiec final na pewno dla NAS (juz uciekam za Odre)

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 22 cze 2008, 11:42

Jak on smial jako Polak powiedziec
Wiem i widzę Martinho że piszesz to z przymrużeniem oka ale jednak piszmy o piłce bo jak czytam inne posty tych " naszych polskich patriotów"to aż ręce mi opadają i coraz bardziej nie chce mi się być Polakiem,chyba zadeklaruję się jako Ślązak :wink:
Czy to też leży za Odrą?

Ferry
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ferry » 23 cze 2008, 14:25

Wedlug mnie to Niemcy maja wieksze szanse na awans do finału... Niestety. Turecka drużyna jest bardzo osłabiona, maja bodajze 14 zawodnikow do dyspozycji. Dzisiaj gdzies czytalem, ze rozwazana jest mozliwosc gry trzeciego bramkarza na ataku :lol: Niemcy to silna, a przede wszystkim zgrana ekipa. Nie moga jednak zlekcewazyc swoich przeciwnikow, bo jak wiemy Turcy nadrabiaja ambicja, agresywnoscia i zaangazowaniem. Mimo wszystko moj typ to Niemcy :x

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 23 cze 2008, 14:26

Magnum pisze:29 czerwca 2008 20.45 Bazylea
zagrają 25 czerwca, 29 jest finał

kielun
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kielun » 24 cze 2008, 18:09

Nie moge napisać że jestem za Niemcami bo nie jestem ale nawet jakbym był to bym nie był z jasnych powodów (zrozumiałe to jest :) )

A mecz mam nadzieje ze wygraja Turcy po dramatycznym meczu jak z Czechami tylko marzy mi sie prz remisie 2-2 karny 93 minucie dla Turków :D , ale to chyba było by za piękne by mogło być prawdziwe.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 25 cze 2008, 21:30

Po pierwszej połowie cóż można powiedzieć? Turkiye!

Brawa dlaTurków, któzy grają szalenie ambitnie i zdecydowanie lepiej od naszych zachodnich sąsiadów. Niemcy to jednak Niemcy i jeden celny strzał wysraczył im do wyrównania. Z kolei Turcja oddała masę strzałów i sprawia znacznie lepsze wrażenie. Brawo!

Typ na drugą połowę - wyrównane spotkanie z dramatycznym zakończeniem i triumfem góa jedną bramką (no chyba, że ktoś sie odkryje :wink: )

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 cze 2008, 21:37

Niemcy ['] Z tak osłabioną Turcją grają straszne dno. Dobrze ,że udało im się strzelić chociaż wyrównującą bramkę. Paradoksalnie kibicuje dzisiaj Niemcom. Turcja to Turcja, jeszcze w finale im się sfarci i wygrają mistrzostwa Europy. :roll: Poza tym postawiłem dzisiaj na Niemców. :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 cze 2008, 21:37

Türkiye :!:

Oni grają po prostu ... nieprawdopodobnie :lol: Aż chce sie oglądac 8) Mam nadzieje, ze strzelą jedną bramkę wiecej podopieczni Fatiha Terima, nawet w karnych. Ważne, zeby o jedną wiecej :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 cze 2008, 21:38

Kapitalnie grają Turcy, biorąc pod uwagę te ich osłabienia. Kontuzje, kartki, bardzo małe pole manewru na ławce, ale dają radę. 2 poprzeczki. Jens trochę pomaga. Obrońcy Niemieccy także. Remisik do przerwy wszedł, oby tak dalej.

Kazim Kazim gra bardzo dobrze, także zastępca Roberto Carlosa nieźle sobie poczyna. Altintop miał lepszy początek niż końcówkę.

Mam nadzieję, że Turcja wygra, bo Niemcy po prostu nie zasługują na finał. A jak awansują to pewnie go wygrają.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 cze 2008, 21:40

Chwala takim zepsola jak Turcja :!: Graja bezkompromisowo, chyba kazdy innny w ich sytuacji zamknalby sie na wlasnej polowie, liczyl na kontry albo na karne a tu wzieli los w swoje rece a raczej nogi :!:
Dzieki takim zespolom jak Turcja czy Rosja ten turniej az chce sie ogladac

Az strach pomyslec co by bylo jakby wszyscy grali jak te goebbelsowskie pomioty

wp // fieldy

:idzze:
Ostatnio zmieniony 25 cze 2008, 22:11 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 cze 2008, 22:04

U was też polsat wali w gruche ? :evil:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 cze 2008, 22:24

No to Rustu sie przejechal. Ogolnie remis jest sprawiedliwszy... ale ostatnia minuta meczu przed nami:P

edyta. remis...ostatnia minuta dalej przed nami:P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”