Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 237

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 28 maja 2008, 17:20

Corinthians pisze:takie tuzy jak Zahorski czy Pazdan znalazły się w kadrze :lol:
Zahorski akurat zawsze wykorzystuje swoją szanse, do niego mieć pretnsji nie można.

Dramatic
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 28 maja 2008, 18:56

W sumie lepiej Zahorski niż będący w katastrofalnej formie Matusiak ;)

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 28 maja 2008, 21:31

LEO WHY!!! Nie, nie to żart. Dzisiaj nie mam żadnych "why"!
Dzięki, ze Matusiaka nie będzie na Euro 2008.
Ale martwi mnie to, że Leo wziął 25 a nie 26 zawodnikó na zgrupowanie - bo Matusiak był przez 99% polskich kibiców skreślony już napoczątku - a tak Leo mógł powołać Brożka, ewentualnie Wichniarka w miejsce Radumatu a najlepiej gdyby wziął ich dwóch - 27 zawodników. A tak zwyczajnie powołał kogoś kto i tak do chaty wrócić musiał!

Majewski mnie generalnie jakoś super nie przekonywał. Kawał dobrego zawodnika ale uważam, że jest zbyt słaby fizycznie i chyba mamy lepszych środkowych pomocników - Leo na rezerwę pewnie zdecydował sie na Murawskiego - podobna pozycja ale Muraś bardzie doświadczony i lepszy zawodnik.

Do boju Polacy. Nie mogę doczekać się już meczu z Niemcami.

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 28 maja 2008, 22:41

zęsto himerycznego Golańskiego, piłkarza prawonożnego przestawiać na lewą stronę
To jakiś joke?? "Prawonożny piłkarz na lewej stronie" :shock: Mam przypomnieć nazwisko Bronowicki...? Poza tym Golański ma za sobą świetną rundę w Steaule (poziom ligi trochę wyższy niż w Polsce), wiem, bo mam kontakt z kibicami Steauy :) Są nim zachwyceni i temat FC Porto wywołał w Bukareszcie konsternację i zmartwienie ;) Poza tym nie dostał szansy gry z "lepszym składem", a w meczu z Macedonią miał kilka ciekawych zagrań ofensywnych pomimo, że miał na swojej stronie zagubionego Majewskiego i nie było "z kim grać". W sumie Rumuni się dziwią i trochę im imponuję to, że taki piłkarz jak Golo nie jest kluczową postacią kadry :D Choć trzeba przyznać, że Wawrzyniak zaprezentował się bardzo dobrze, solidnie i rywalizacja o miejsce w składzie będzie bardzo ciekawa :)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 28 maja 2008, 23:30

wania89 pisze:
zęsto himerycznego Golańskiego, piłkarza prawonożnego przestawiać na lewą stronę
To jakiś joke?? "Prawonożny piłkarz na lewej stronie" :shock: Mam przypomnieć nazwisko Bronowicki...? Poza tym Golański ma za sobą świetną rundę w Steaule (poziom ligi trochę wyższy niż w Polsce), wiem, bo mam kontakt z kibicami Steauy :) Są nim zachwyceni i temat FC Porto wywołał w Bukareszcie konsternację i zmartwienie ;) Poza tym nie dostał szansy gry z "lepszym składem", a w meczu z Macedonią miał kilka ciekawych zagrań ofensywnych pomimo, że miał na swojej stronie zagubionego Majewskiego i nie było "z kim grać". W sumie Rumuni się dziwią i trochę im imponuję to, że taki piłkarz jak Golo nie jest kluczową postacią kadry :D Choć trzeba przyznać, że Wawrzyniak zaprezentował się bardzo dobrze, solidnie i rywalizacja o miejsce w składzie będzie bardzo ciekawa :)
Lubię Golana (w formie to taki polski Sagnol), ale:
- z Macedonią grał kompletny piach
- nie potrafi grać na lewej obronie
To tyle.

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 29 maja 2008, 0:12

?? Skąd ten wniosek?? Wszyscy mówią że nie potrafi, a nikt go tam nie widział... Bo chyba nikt nie bierze pod uwagę meczu z II ligowcem... Poza tym nie zgodzę się, że grał kompletny piach, bo miał kilka ciekawych zagrań, tak jak wspomniałem. Poza tym cały ten mecz to była jedna wielka piaskownica i trudno wyciągać z niego jakiekolwiek wnioski. Ale przy dobrej grze Wawrzyniaka będzie mu rzeczywiście ciężko.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 29 maja 2008, 10:24

wania89 pisze:
?? Skąd ten wniosek?? Wszyscy mówią że nie potrafi, a nikt go tam nie widział... Bo chyba nikt nie bierze pod uwagę meczu z II ligowcem... Poza tym nie zgodzę się, że grał kompletny piach, bo miał kilka ciekawych zagrań, tak jak wspomniałem. Poza tym cały ten mecz to była jedna wielka piaskownica i trudno wyciągać z niego jakiekolwiek wnioski. Ale przy dobrej grze Wawrzyniaka będzie mu rzeczywiście ciężko.
Dorzuć do tego mecz z Portugalią (ten drugi).

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8642
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 cze 2008, 15:46

Wyjściowy skład Polaków:

Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Mariusz Jop, Jacek Bąk, Jakub Wawrzyniak - Tomasz Zahorski, Dariusz Dudka, Mariusz Lewandowski, Euzebiusz Smolarek, Jacek Krzynówek - Maciej Żurawski.

Kontuzjowani Zewlakow i Blaszczykowski odpoczywają.

Jak widac, w wyjsciowej jedenastce nie ma Rogera :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 cze 2008, 15:50

Wiec wiadomo jak zagramy z Niemcami: 4-5-1. W poprzednich spotkaniach tez gralismy to ustawienie a teraz juz mamy pewnosc. Ja mam zle wspomnienia z takiego ustawienia w wielkich imprezach :?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 cze 2008, 18:10

Bez Błaszczykowskiego ani rusz :?
niby Beenhakker mówi, że wyniki takich spotkań się nie liczą, ale niestety za mało było pozytywnych momentów samej gry. Znowu brakowało gościa który pociągnął by w pojedynkę kilka akcji. Zahorski szczerze powiedziawszy ciągle mnie zastanawia jakim cudem znalazł się w kadrze. Lepiej Łobodziński który go zmienił. Żuraw marnuje karnego i blokuje się psychicznie na Euro :? Europo klękaj !

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 01 cze 2008, 18:22

Sero pisze:Zahorski szczerze powiedziawszy ciągle mnie zastanawia jakim cudem znalazł się w kadrze
nie ma managera/lub de zeuw jest jego managerem - mozna bedzie zarobic na ew transwerze

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 01 cze 2008, 20:28

Leo troche polewa mówiąc że wyniki się nie liczą! Po tym co dziś zobaczyłem dość sceptycznie podchodzę do tego co będzie za tydzień. Polacy muszą zagrać lepiej niż z Portugalią, z drugiej jednak strony Niemcy nie mają aż tak dobrego składu!

Lehmann
Friedrich - Mertesacker - Metzelder - Lahm
Frings - Ballack - Borowski - Schweinsteiger
Gomez - Klose

Największe zagrożenie to będzie przede wszystkim Ballack - o ile będzie w dobrej formie i lewa strona, czyli Lahm i Schweinsteiger!
Po prawek Krzynek z Wawrzyniakiem powinni śmigać aż miło, Lehmann to bramkarz do pokonania, powiedziałbym nawet że to średni bramkarz. Ciekawią mnie pojedynki Wasilewskiego i Schweinsteigera oraz Ballacka i Lewandowskiego!
No i nie ma co dosrodkowywać w pole karne bo środkowi obrońcy są wysocy...a my maluchy jesteśmy.

Będzie 2:0 dla Polski! :)

PhenoM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PhenoM » 01 cze 2008, 20:41

Jeśli o mnie chodzi, całkowicie i bezgranicznie ufam Beenhakkerowi, a to, że mecze towarzyskie w wykonaniu naszych nie napawają większości optymizmem to nic.. Grecy cztery lata temu przegrali z nami 1:0 przed samym Euro 2004, a potem pamiętacie co było? Tak samo np.: z Ekwadorem 2 lata temu... Beenhakker wie co robi, od samego początku ma pomysł na grę tej drużyny i wiem, że jest jedyną w tej chwili osobą, która dzięki swoim doświadczeniu może cokolwiek osiągnąć z tą drużyną. Fakt, nie do końca pasuje mi to kogo wybrał, ale to on wie jakich zawodników potrzebuje. Co do meczów towarzyskich to są tylko sparingi, które mają rozwiać jeszcze wątpliwości co do składu i taktyki na Euro. Gdybyśmy dzisiaj np.: wygrali z Brazylią 3-0, to oznaczałoby, że za miesiąc będziemy Mistrzami Europy? :P Będzie dobrze, od kilku tygodni to powtarzam: Z Austią musimy, z Chorwacją możemy, z Niemcami dobrze by było WYGRAĆ!! Do boju Polacy :) A to, że dziś zremisowaliśmy z Danią i do Euro pozostał tydzień nic nie znaczy, bo interesuje nas Mistrzostwo Europy, a nie nic nie znaczące mecze towarzyskie :))

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 cze 2008, 22:06

Hamek84 pisze:Lehmann to bramkarz do pokonania, powiedziałbym nawet że to średni bramkarz.
Ja bym się nie godził. Jens jest bardzo chimeryczny, ale jak będzie miał swój dzień, to mu po prostu nie strzelimy bramki.
Rekordowe serie bez puszczonej bramki w LM [przed 2 laty] i ostatnio w kadrze nie są przypadkowe.

Dziś meczu całego nie widziałem - zdążyłem jedynie na drugą połowę. Momentami graliśmy całkiem przyzwoicie. Łobodziński dużo lepiej niż w ostatnim meczu przed urazem. Do tego Smolarek w ataku często pokazywał się na pozycjach.

Napisałbym coś więcej, ale dzień dziecka był dziś wyjątkowo męczący.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 01 cze 2008, 22:55

No powiem szczerze, że ciekawy mecz z Niemcami będzie. Nasi niby nie pokazują czego się spodziewamy ale Niemcy nie lepsi. Dzisiaj na pewno Zahorski udowodnił, że nie jest dobrym zmiennikiem Błaszczykowskiego a Łobodziński zagrał o wiele lepiej, więc spada na tego ostatniego zmiennika. Smolarek i Krzynówek bardzo dobrze. Żurawski też ok, ale z karnym to jak Ronaldo :roll: Biegnie, zatrzyma się i z kroku chce gola strzelić. Boruc bardzo dobrze. Na obronie Wawrzyniak aktywnie ale dużo błędów. Dania silny rywal ale dobrze, że nasi potrafili się podnieść. Mam nadzieję, że na Euro będą zasuwać jak po strzeleniu gola (przez gości) od pierwszej minuty, bo to mnie najbardziej złości.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”