Roger w reprezentacji - Strona 19

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Roger w reprezentacji

tak
46
58%
nie
34
43%
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 23 maja 2008, 23:02

LOL!!1 To powiem ci ze zachowałes sie jak jakiś trol z gimnazjum. Rowniez dobrze ja moge oceniac Rasiak na podstawie komplikacji z youtube i wyszłoby mi ze to zajebisty grajek :evil:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 maja 2008, 23:19

dr Robert Wyszyński-W każdej konstytucji na świecie jest określone, kim jest przedstawiciel danej narodowości. Natomiast nasze prawodawstwo nic nie mówi o tym, kto jest Polakiem - zauważa. Jego zdaniem, mamy taką sytuację, że o narodowości decyduje obywatelstwo. Kto jest obywatelem, ten jest Polakiem, a kto nie ma obywatelstwa, ten już Polakiem nie jest.

Zapytam bo smiesznym jest ten kto wie ze nic nie wie :lol:

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 23 maja 2008, 23:47

Bienias pisze:
dr Robert Wyszyński-W każdej konstytucji na świecie jest określone, kim jest przedstawiciel danej narodowości. Natomiast nasze prawodawstwo nic nie mówi o tym, kto jest Polakiem - zauważa. Jego zdaniem, mamy taką sytuację, że o narodowości decyduje obywatelstwo. Kto jest obywatelem, ten jest Polakiem, a kto nie ma obywatelstwa, ten już Polakiem nie jest.

Zapytam bo smiesznym jest ten kto wie ze nic nie wie :lol:
już byłeś prawie mistrzem ale jak zawsze troszeczkę zabrakło
otóż
Jego zdaniem....
jego zdaniem, czyli takie samo ważne jak Twoje czy moje, skoro konstytucja nie określa, to kazdy może mieć swoje zdanie więc wypowiedć tego dr nic nie zmienia :D

jak się już na dr powołujesz
eszcze większe cyrki są z Brazylijczykiem Rogerem. Przypomnijmy: Roger Guerreiro stał się formalnie Polakiem po tym, jak prezydent Lech Kaczyński wręczył brazylijskiemu piłkarzowi polski paszport. Ta decyzja nie spodobała się nie tylko kibicom, którzy wywiesili podczas meczów transparenty z hasłem: „Roger - nigdy nie będziesz Polakiem” (zrobili tak kibice Jagiellonii oraz Odry Wodzisław). Ich prawo - wiadomo, że bycie Polakiem nie zależy od decyzji administracyjnej. Dla wielu Polaków Roger zawsze będzie Brazylijczykiem. Z hasłem wywieszonym przez kibiców solidaryzuje się wielu Polaków, którzy z pewnością nie są nawet w jednym procencie rasistami. Kibice napisali na transparencie to, co sądzi wielu rodaków. Na tych transparentach nie było treści wulgarnych, nikomu nie ubliżono. Dlaczego więc chce się karać fanów? Gdzie jest wolność słowa?
Jerzy Dudała - Doktor socjologii, autor książki „Fani-chuligani. Rzecz o polskich kibolach”.

Całosc: http://www.dzienniksport.com/index.php? ... &Itemid=46

rozumiem, że wg "twojego" dr wszyscy zesłani na Syberię do Kazachstanu, którzy siłą zostali pozbawieni polskiego obywatelstwa bo dostali kazachskie i inne paszporty już Polakami nie są? FANTASTYCZNIE!!!! POGARTULOWAŁ!!!
Ostatnio zmieniony 23 maja 2008, 23:56 przez Marco, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 maja 2008, 23:55

wlasnie dostalem info od kolegi "prawnika". Odpisal mi tak: na pytanie kogo mozna nazawac Polakiem
"kazdego kto ma obywatelstwo
nawet nadane sztucznie"
w takim razie poczekam na info jeszcze od przyjaciela ktory pracowal w Urzedzie ds. Repatriacji i Cudzoziemców.
Wos sie powoli klania :lol:

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 24 maja 2008, 0:00

Chłopie ty mi tu będziesz z WOSem i urzednikami wyskakiwał tylko po co?

Znając polskich urzędników to ilu jest tyle interpretacji i podejśc od sprawy, jak w Urzędach Skarbowych ten sam przepis interpretowany inaczej :lol: albo jak w TK 5 sedziow orzeka zgodność z Konstytucją 4 Nie. Demokracja ma to do siebie ze wiekszość decyduje co nie znaczy ze ma racje :) ale to wykracza już poza lekcje WOSu troszkę :D

Nazywajcie go sobie jak chcecie.

Ja mam prawo uważać go za Brazylijczyka i obywatela Polski,a ty sobie określaj go jako Polaka.Tylko jak napisałem nie odbieraj mi takiego prawa!!!

i znowu dopisek
wlasnie dostalem info od kolegi "prawnika". Odpisal mi tak: na pytanie kogo mozna nazawac Polakiem
"kazdego kto ma obywatelstwo
no można ale skoro twój dr twierdzi ze prawo nie reguluje, to równiez mozna go nie nazwać Polakiem :)

Nie jestem zwolennikiem tego Pana ale mądrze napisal
Wojciechu Cejrowski, nigdy nie będziesz Ekwadorczykiem

Tego typu transparenty o panu Cejrowskim nie pojawiły się jeszcze w ekwadorskich programach telewizyjnych, pojawiają się natomiast na polskich stadionach transparenty: "Roger, nigdy nie będziesz Polakiem." Jedna z "Gazet W." oburza się za każdym razem, a tymczasem to po prostu stwierdzenie faktu.

Pan Roger Guerreiro jak samo nazwisko mówi jest Brazylijczykiem, urodzonym w misji jezuickiej św. Pawła, która stała się największym miastem Brazylii. Otrzymał polskie obywatelstwo, gdyż był potrzebny do kopania piłki na trawie na mistrzostwach Europy w tejże.

Kolejny raz napisali o tej oczywistości kibice w Wodzisławiu i ....nasłano na nich ochroniarzy. Kibice zwinęli transparent i wystawili inny: "Gdzie jest wolność słowa?".
Jak podaje "Gazeta W.": Ten wyszarpnęli im porządkowi. I już wszyscy widzą, gdzie jest wolność słowa.

Ciekawe - kibice nie kłamią. Co innego gdyby napisali: Roger, nigdy nie będziesz obywatelem polskim. Ale piszą prawdę - Polakiem pan R.G. nie będzie i zapewne sam o sobie mówi że jest Brazylijczykiem z polskim obywatelstwem i wybrał miejsce płacenia PIT, akcyzy, VAT i ZUS-u.
Podobnie pan Cejrowski chce być obywatelem Ekwadoru a nie Unijnego Kołchozu, ale Polakiem pozostanie.

Zaczyna to przypominać sytuację, w której można powiedzieć: ty Polaku, ty Angliku, ty Francuzie, ty Rosjaninie, ale ty Izraelito lub - o zgrozo - ty Żydzie, to już przejaw skrajnego antysemityzmu, agresji i ksenofobii. Poprzednie zaś są normalnymi zwrotami w wołaczu.

Dlaczego "Gazeta W." znajduje takie poletka do papierowego linczowania? Czyżby chodziło o zrobienie z wolnością słowa tego, co zrobili ochroniarze w Wodzisławiu?

Kto ma decydować, co dziś wolno mówić? Redaktor naczleny w porannym wydaniu gazetki?

"Od policji dostałem materiał na płycie CD i z tego, co wiem, będzie w tej sprawie wszczęte postępowanie. Szef zabezpieczenia ze strony policji złoży doniesienie do prokuratury, a ta już zdecyduje, czy to nadaje się do wszczęcia śledztwa." - napisała "GW".

Teraz prokuratura za nasze podatki wyjaśni czy i po ilu latach Brazylijczyk z Sao Paulo staje się Polakiem z Warszawy, choć krążą plotki, że ma być kupiony do Moskwy za 4,5 mln dolarów lub eurosów. Może więc w dalszej perspektywie zrobi ku-ku panu Lechowi Kaczyńskiemu, który się tak natrudził by mu sondaże skoczyły i stanie się Rosjaninem - Regerem Pawłowiczem Guerreiro. O ile będą w pobliżu jakieś mistrzostwa w kopaniu piłki. Wóczas będziemy się domagać od pana Rogera Pawłowicza, by jako Rosjanin przeprosił za Katyń.
JKM

PS: Ali Agca chce mieć obywatelstwo Polskie. Uznasz go za Polaka jak je dostanie???

Limited edition. Made in Wisła Kraków :P Niestety nie załapałem się :(
Obrazek

Drugie pytanie cytat dr pochodzi z 9 maja 2007 Nasz Dziennik??? Tam jest wypowiedź w kontekście Karty Polaka. Gdzie mówi o tym samym, że Polaków z Kazachstanu traktuje się jako nie Polaków bo nie mają obywatelstwa. Dla mnie CI ludzie byli są i będą Polakami. Bez względu na obywatelstwo.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 maja 2008, 1:07

Marco pisze: Ja mam prawo uważać go za Brazylijczyka i obywatela Polski,a ty sobie określaj go jako Polaka.Tylko jak napisałem nie odbieraj mi takiego prawa!!!
Piękne zasłanianie się konstytucją.
Owszem, możesz sobie pisać, że Roger - zgodnie z prawdą - jest obywatelem Polski.
Tyle że, niejako przy okazji, jest też Polakiem. Jak Ty czy ja. I niezależnie od tego, jak byś się głowił przy interpretacji przepisów - w ich świetle jest Polakiem.

Żyjesz w państwie prawa, i Twoim psim obowiązkiem jest przestrzeganie go, czy to Ci się podoba, czy nie. Roger ma obywatelstwo, więc jest Polakiem. Kropka.
Fritzl gwałcił i zniewalał, więc jest gwałcicielem i posiadaczem niewolnicy. I choćby bardzo głośno krzyczał, że w jego opinii jest ojcem świętym i mesjaszem, to tego nie zmieni - prawo i fakty stanowią inaczej.
Ale kontynuuj swoje wywody, zabawne są. Następnym razem kończ zdanie czterema wykrzyknikami lub znakami zapytania, to na pewno doda Ci wiarygodności.
Marco pisze: rozumiem, że wg "twojego" dr wszyscy zesłani na Syberię do Kazachstanu, którzy siłą zostali pozbawieni polskiego obywatelstwa bo dostali kazachskie i inne paszporty już Polakami nie są?
Nie są. Nawet mimo tego, że mówią po polsku i robią sobie pierogi ruskie na wigilię.
Ja mówię po włosku i zjem jutro spaghetti, czy to znaczy, że jestem Włochem? Bo chciałbym sądzić, że jestem, jak czytam wywody niektórych rodaków, to aż chce się zmienić narodowość.
Obywatelstwo jest obowiązkowym kryterium - i właściwie jedynym w Polsce - które należy spełnić, by kogoś nazywać Polakiem. Pochodzenie, kultura czy język niekoniecznie muszą o czymś świadczyć - Polonia zaczyna powoli uważać się za Amerykanów, mimo pochodzenia, znajomości języka, itp...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8641
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 maja 2008, 1:15

Marco: fajne koszulki, jakby była reedycja daj znac, chetnie wezme :)

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 24 maja 2008, 8:27

Wilmore wszystko pięknie tylko wskaż mi przepis nakazujący interpretację bądź stwierdzający tożsamość obywatelstwo Polski = narodowość Polska. Zapis,a nie jak kto uważa czy jak kto interpretuje.

i jak się to wszystko ma do tego że w Polsce odróżnia się narodowość od obywatelstwa.

To że nie ma regulacji co do narodowości, nie znaczy, że mam obowiązek uznania obywatela Polski za Polaka.

I twój przykład z Włochami to uproszczenie i spłycenie problemu. czemu nie o języku i spaghetii, a nie np, ze matka włoszką, ojciec włochem, urodzony w Mediolanie obecnie od 30 lat w Polsce z polskim obywatelstwem?? Nowe obywatelstwo powoduje,że Włochem juz się nie jest?

Ronalidihno ma obywatelstwo hiszpańskie? to dlaczego gra w reprezentacji Brazyli? FIFA nawet ma te regulacje by nie kupczyć obywatelstwami i jak dobrze wiesz że gdy ktoś zagrał choć raz w mlodych latach z rpreznetaci swojego (pierwszego) kraju nie może już grać w nowej. Uważasz ze ten przepis należałoby znieść? wg twojego toku rozumowania tak. Bo jak ma dwa obywatelstwa to jest i Hiszpanem (dlaczego zabraniac mu gry w tej reprezentacji) i Brazylii. Moze chce grać rok w tej a 5 w tamtej. Wkoncu jest obywatelem dwóch Państw. A obywatelstwo to stosunek prawny państwo- osoba fizyczna.

FIFA jeszcze w latach 10-tych XX wieku była organizacją wyznającą zasadę państwowości bo nie było tych problemów z kupowaniem paszportów. o co te ograniczenia. Skoro zmienil kraj to niech ma możliwość zmiany reprezentacji. FIFA na to jednak nie pozwala. Więc jak mozna nowego Hiszpana nazwać Hiszpanem, skoro nie może reprezentować swojego kraju??

Jeśli wiesz to w tych samych latach istniała inne organizacja UIFA która wyznawała zasadę narodowości. Wisła wystąpiła z Austriackiego Związku PN (ktory był członkiem FIFA) bo tylko bycia w UIFA gwarantowło powstane polskich struktur piłkarskich.

UIFA miała dobre zasady,które niestety nie przetrwały.

Teraz zamiat Roger nie jest Polakiem będę pisał

Roger nie jest narodowości Polskiej :))) 8)
Roger obywatel Polski, narodowości brazylijskiej

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 24 maja 2008, 9:13

Marco pisze: wskaż mi przepis nakazujący interpretację bądź stwierdzający tożsamość obywatelstwo Polski = narodowość Polska
Jak on ma Ci coś takiego wskazać skoro czegoś takiego nie ma! Jedynym krajem w europie gdzie „obywatelstwo Francji = narodowość Żabojad.” Jest Francja w Holandii też mieli taką głupotę wprowadzić, ale poszli po rozum do głowy i zrezygnowali
Marco pisze:i jak się to wszystko ma do tego że w Polsce odróżnia się narodowość od obywatelstwa.
I to mamy na papierze, a nie w głowie jakiegoś eksperta.

Ja osobiście się poddaje.

Panowie! Podałem kilkanaście przykładów z historii, ze współczesności i sam Bóg wie z czego tam jeszcze, że należy rozróżniać obywatelstwo od narodowości, że są to oddzielenie kwestie i nikt się do tego nie ustosunkował. Bo po prostu nie można obalić tezy, że Vuko gdy dostanie nasze obywatelstwo będzie Polakiem a nie Serbem. On nadal będzie Serbem a ponieważ nie ma prawnej regulacji „obywatelstwo Polski = narodowość Polska” wszystko będzie zgodnie z prawem.
Takich przykładów mógłbym podawać setki np. czy Baskowie to Hiszpanie? Czy mój kolega XY, który pisał maturę ukraińską a jego dziadkowie słowa po polsku nie potrafią powiedzieć jest Polakiem? Nie on ma tylko obywatelstwo RP, ale jest i czuje się Ukraińcem. Tych przykładów można podawać setki. Czy Serbowie, Chorwaci, Słoweńcy, Słowacy, Czesi zamieszkujący teren monarchii Habsburgów byli Austriakami? Nie on nadal byli Serbami, Chorwatami itd. mimo tego, ze ich państwa nie istniały co za tym idzie nie mogli mieć ich obywatelstwa.

Mówcie sobie zresztą na Rogera jak chcecie nawet i „Polak”, dla mnie Polakiem nie jest i nie będę go tak nazywał bo on sam wielokrotnie podkreślał, że jest, był i będzie Brazylijczykiem. Nawet jego mama, gdy przyjechała go odwiedzić w Warszawie, wyraznie powiedziała, że mimo polskiego obywatelstwa jej syn zawsze będzie Brazylijczykiem. Jako, że szanuje Rogera za to co zrobił dla klubu, któremu kibicuje i wydaje mi się on po prostu sympatyczny nie będę wbrew niemu nazywał go Polakiem, tylko Brazylijczykiem z polskim obywatelstwem. Niech nasz kadra (a może przy okazji i Legia) ma z jego dobrej gry dużo korzyści.

Dziękuję za uwagę.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 maja 2008, 10:38

Marco pisze:Wilmore wszystko pięknie tylko wskaż mi przepis nakazujący interpretację bądź stwierdzający tożsamość obywatelstwo Polski = narodowość Polska. Zapis,a nie jak kto uważa czy jak kto interpretuje.
nie ma. teraz sam nie odrozniasz narodowosci od obywatelstwa. Narodowosc samemu sie okresla. Obywatelstwo juz nie.

O Rogerze mozna tez powiedziec tak i jest to tez zdanie prawdziwe...
Polak pochodzenia Brazylijskiego

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 24 maja 2008, 12:27

Bienias

Tyliko, że prawo jest prawem i nie zawsze jest ono po stronie ludzi i wiele jest "haczyków" czy nie domównień oraz należy mieć do wielu spraw trochę dystansu. On Polakiem nie jest (I na litość boską nie jest to rasizm, czy wymierzone złośliwości przeciw Rogerze) i sam powiedział, że się nim czuje, tylko Brazylijczykiem. A prawo ma mu wciskać: "NIE TY JESTEŚ POLAKIEM BO MASZ OBYWATELSTWO!"??? A teraz przechodząc do gównego wątku. Czy jakby sejm uchwalił ustawę, że masło staje się chlebem to znaczy, że masło to chleb, czy jak jest dzisiaj, że masło to masło???
On Polakiem nie jest - jest Brazylijczykiem a nasza kadra staje się międzynarodowa - jak chcecie panowie wygrać EURO to proponuję powołać samych lub jeszcze z 8 Brazylijczyków - i o takich z 3-4 dziesiątki najlpeszych Brazylijczyków na świecie - do repry sie nie dostaną bo są w tej 3-4-5- dziesiątce a u nas tak i będą lepsi od niejednego Polaka.
Chcecie tego? Nie? Ale oni będą Polakami! HAHAHAHAAH :lol:

A jeśli uważacie, że to Polak to sie pytam czy Boruc to Szkot, a Kuszczak to Anglik i Niemiec? Oczywiście jak by dostali obywatelstwo (co nie wydaje mi się trudne ale wątpie też by je chcieli - nie mniej to przykład)
Ostatnio zmieniony 24 maja 2008, 12:34 przez MENDEZ, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2008, 12:34

Zrozum, ze nie każdy podchodzi do tego tak emocjonalnie jak ty. Dla jednego Roger jest Polakiem, bo gra [czy też będzie grał] w reprezentacji i ma polskie obywatelstwo, dla innych nie bedzie Polakiem, bo nie ma rodziców Polaków, czy też Prezydent zbyt pochopnie mu obywatelstwo przyznał - whatever.
MENDEZ pisze:On Polakiem nie jest - jest Brazylijczykiem a nasza kadra staje się międzynarodowa - jak chcecie panowie wygrać EURO to proponuję powołać samych lub jeszcze z 8 Brazylijczyków - i o takich z 3-4 dziesiątki najlpeszych Brazylijczyków na świecie - do repry sie nie dostaną bo są w tej 3-4-5- dziesiątce a u nas tak i będą lepsi od niejednego Polaka.
:angry2: powtarzasz się.

Czy ktoś tutaj powiedział, ze chciałby 11 naturalizowanych piłkarzy ? Jest 1. Który niektórym przeszkadza, a innym nie. Jakby było 11, to byłaby zupełnie inna rozmowa.
MENDEZ pisze:A jeśli uważacie, że to Polak to sie pytam czy Boruc to Szkot, a Kuszczak to Anglik i Niemiec?
uh uh .. I’m convinced :lol:

widzę, że coraz lepsze przykłady :lol2:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 24 maja 2008, 12:39

fieldy pisze:Jakby było 11, to byłaby zupełnie inna rozmowa.

11 "Polaków" Ci przeszkadza?. Sorry ale jak słyszę, że 11 Międzynarodowych-polaków miałoby grać to co innego to nie wiem czy śmiać czy płakać! Bo wytłumacz mi jaki masz problem jeżeli akceptujesz w 100% jedengo!? Drugiego zaakceptujesz w 100%, 3 = 100% , 4,5,6,7,8,9,10 -100% i nagle 11-0%? Dlaczego? Skoro powtarzam - w niczym nie przeszkada Ci jeden?
fieldy pisze: powtarzasz się.
Wy też - tylko odwrotne przekonote]ania [patrz. wyżej i wyżej.]

A szkoda, ze nie wszyscy podchodzą do tego emocjonalnie - Polska Reprezentacja wg na tym traci - nie, może inaczej Ja, Kibice tracą... tak Kibice i wszyscy, którzy wspierają "Polaków". Szkoda.
Ktoś niech powie, że Roger to Polak - nie wszyscy odróżniają masło od chleba...
widze, że coraz lepsze przykłady.
Ok.. Roger może być Poalkiem - taki sam przyklad - inna osoba. I co? No sorry - jeżeli wiesz, że Roger ni jest Polakiem ale jak uważasz, że ni jest albo sie stanie "czary mary" to radzę sobie to wziąć do serduszka :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2008, 13:17

MENDEZ pisze:to nie wiem czy śmiać czy płakać!
A rób co chcesz, możesz nawet przestać się wypowiadać - mało mnie obchodzi co zrobisz. Twoja sprawa.

Jeden Roger mi nie przeszkadza, tak samo jak mi nie przeszkadzał 1 Olisadebe.

11 naturalizowanych reprezentantów bym nie chciał.

Ty chyba w dalszym ciągu myślisz, ze ja jestem wielkim zwolennikiem Rogera w kadrze. Otóż nie. Po prostu mi nie przeszkadza.
Nie było Rogera, to nie krzyczałem głośno, aby go wziąć do kadry. Ale jak już dostał obywatelstwo i będzie w stanie pomóc reprezentacji - niech bedzie. Całej "11" już bym nie chciał - już by mi to przeszkadzało. Takie trudne do pojęcia ?

MENDEZ pisze:Ktoś niech powie, że Roger to Polak - nie wszyscy odróżniają masło od chleba...
Piszesz strasznie zawile, w dodatku to cytowanie coś ci nie wychodzi, ciężko czasem zrozumieć przesłanie.

Co do Boruca, czy Kuszczaka - z tego co wiem, są oni Polakami i nie mają innego obywatelstwa [może się mylę ? ]

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 24 maja 2008, 15:34

fieldy pisze:Ty chyba w dalszym ciągu myślisz, ze ja jestem wielkim zwolennikiem Rogera w kadrze. Otóż nie. Po prostu mi nie przeszkadza.
Nie ma przeciw wskazań-zgadzam się, są wonty- nie zgadzam się. Proste. Nie pisałem, że jesteś za, ale nie jesteś przeciw :wink:

fieldy pisze:Całej "11" już bym nie chciał - już by mi to przeszkadzało. Takie trudne do pojęcia ?
Dla mnie nie jest trudne:"jeden mi nie odpowiada więc 11 tym bardziej" ale jak słyszę, że zgadzam się na 100% na jednego to pytam się CO Ci nie odpowiada w 11??? No co? Zresztą uważacie Rogera za PEŁNOPRAWNEGO reprezentanta... 11 takich nie jest pełnoprawnych? :?

fieldy pisze:Piszesz strasznie zawile
Odnieś się do całości, nie cytuj kawałeczka, to zrozumiesz.
fieldy pisze:Co do Boruca, czy Kuszczaka - z tego co wiem, są oni Polakami i nie mają innego obywatelstwa [może się mylę ? ]
MENDEZ pisze:Oczywiście jak by dostali obywatelstwo (co nie wydaje mi się trudne ale wątpie też by je chcieli - nie mniej to przykład)
Nie myliszs się, ja też... powtarzam - czytaj całość.
I spokojnie :roll:

Zablokowany

Wróć do „Polska”