Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 23 maja 2008, 10:39
Lisek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 maja 2008, 10:48
Tak, tak, wiem wiem. Sfastyka to starohinduski znak magiczny, a gest uniesionej do góry dłoni to tylko salut rzymski...franz pisze:10 pisze: Jeśli zaś chodzi o ten białostocki - raził krzyż celtycki.
Nie wiem co jest złego w krzyżu celtyckim. Chyba ważna była treść a nie jakieś kawałki drewna co do nich Rzymianie przybijali buntowników itd.
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 maja 2008, 10:59
Berik pisze:ok,ok gra slow. Nic po za tym
A no może i do tego, ale ma też wiele innych znaczeń, nie można go jednoznacznie wiązać z skinami. Zresztą co mnie te lewaki (co prawda brunatne, ale jednak lewaki) skini obchodzą, otóż, gó.. znaczy nic.Berik pisze:PS:krzyz celtycki moze byc wykorzystywany przez nacjonalistwo i skinheadow.Do tego pije "10"
Tak masz racje sWastyka to starohinduski znak, a także symbol Dżinizmu, góralski krzyż itd. a także symbol nazistów i co z tego? Tak samo z gestem uniesionej dłoni też ma wiele znaczeń czemu wiązać to tylko z narodowymi-socjalistami z III Rzeszy.10 pisze:Sfastyka to starohinduski znak magiczny, a gest uniesionej do góry dłoni to tylko salut rzymski...
Ech...
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 maja 2008, 11:27
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 maja 2008, 11:36
Mi się wydaje jednak, że ludzie w Inadiach w sposób tradycyjny pojmują swastykę, nie jako znak III Rzeszy. A co do środowisk i posługiwania się tymi smybolami to racja, cel neonazistów jest znany, jednak te symbole mają też inne ważne dla wielu ludzi na świecie znaczenie.10 pisze:franz - dobrze wiesz, że w dzisiejszych czasach nikt tego tak nie konotuje.
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 maja 2008, 11:40
Dokladnie. Franz podszedl inaczej do tematu.Berik pisze: Narodowosciowo nie jest Polakiem, ale prawnie jest z nami na rowni. Nie dojdziemy do kompromisuja skupiam sie tylko na kwestii prawnej,Ty o mentalnosci i przywiazaniu ,pochodzeniu.
"
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 maja 2008, 11:47
Poddaje się panowie.Bienias pisze:Mozna go nazywac Polakiem bo ma nasze obywatelstwo. Tak samo Brazylijczykiem, ktorym sie czuje i rowniez jest poprzez obywatelstwo.
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 maja 2008, 12:11
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: TouReQ » 23 maja 2008, 12:31
TouReQ
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 maja 2008, 13:20
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 23 maja 2008, 13:38
Marco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 maja 2008, 13:44
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 23 maja 2008, 13:49