Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 57

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Kuba Fan
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba Fan » 12 sty 2008, 21:48

Jacek Wiśniewski i Paweł Tomczak zostali zawodnikami Płockiej Wisły

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 sty 2008, 20:10

Kamil Kosowski nie jest już zawodnikiem Wisły Kraków. "Biała Gwiazda" rozwiązała kontrakt z reprezentantem Polski, który może teraz podpisać umowę z nowym klubem. - W innej polskiej drużynie niż w Wiśle nie wyobrażam sobie występów - mówi Kosowski serwisowi internetowemu krakowskiego klubu.
- Gdy to pójdzie w świat, że jestem wolnym zawodnikiem, jakieś sygnały powinny się pojawić. Wybiorę optymalną ofertę dla mnie pod względem życiowym, która będzie dodatkowo dla mnie atrakcyjna finansowo, bo zabiorę ze sobą rodzinę. Daję sobie tydzień, półtora i myślę, że podpiszę kontrakt. Będę chciał przejść do klubu, który nie będzie walczył o utrzymanie, ale grał w europejskich pucharach. Ofert z Polski nie będę jednak brał pod uwagę - mówi Kamil Kosowski.
:lol: :lol: :lol: Co za koles, caly on, pogral regularnie przez pol roku i sodoweczka znowu uskrzydlila chlopaka chociaz z drugiej strony ten przyszlym klubem moze byc Anarthorsis Famagusta :P - nie walczy o utrzymanie i gra w europesjkich pucharach :lol:
Bo lawki najwiekszych lig juz prawie wsyztskie obskoczyl - pozostala jedynie Hispzania i Francja aby pogrzac laweczke

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 sty 2008, 20:45

Bo Kosa za frytki nie będzie grał, to już wiemy od pierwszego wyjazdu za granicę. Tym razem sporo nasrał we własne gniazdo przed odejściem i już w styczniu zniweczył marzenia o Lidze Mistrzów. Długo nie zapomnę jak ze wszystkim leciał do mediów. Żeby tylko te słynne pampersy - były jeszcze pretensje na prezesa za to, ze nie odpowiedział na świątecznego smsa-a, a nawet dla rozluźnienia atmosfery - łowienie ryb z Kosą. Nawet nie interesuje mnie, ile tak naprawdę oferowała Wisła, chociaż myślę, że powyżej 200 tys. Naprawdę ciekawa była argumentacja Kosowskiego:
- bo chcą Krzynówka, to ja też mogę dostać
- bo zarobili na mnie 2 miliony, to mi się należy
- bo chcę godnie zarabiać
- pampersy (znamy, znamy, ale nie zaszkodzi powtórzyć :))
i tak dzień w dzień. Generalnie odchodzi powoli do lamusa pewna generacja piłkarzy (Hajto, Świerczewski, Kosa); "medialnych idiotów". Nowe pokolenia jakieś niemrawe... Chociaż sorry, poprawka. Zawsze zostanie klasyk gatunku, czyli Franz Smuda :).

Ale myślę, że należy oddzielić kwestie pozasportowe, od postawy boiskowej. W drugiej kwestii nie mam mu nic do zarzucenia, umiejętności na pewno plasowały go w pierwszej trójce ligowej, to na pewno. I pod tym względem żal.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8642
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sty 2008, 23:33

Wałerij Sokołenko podpisał kontrakt z Polonią Bytom

Nowym piłkarzem bytomskiego klubu został Wałerij Sokołenko. 25-letni Ukrainiec podpisał półtoraroczny kontrakt. Jesienią obrońca grał w ojczystej lidze, w Desnie Czernihów. W Polsce znany jest z występów w Górniku Łęczna.

8)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 sty 2008, 0:08

to ten kolo, co ma takie atomowe uderzenie z lewej nogi :?: :?:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8642
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 sty 2008, 0:11

Raczej ten sam. Jesli dobrze pamietam, to huknął raz mocno w Gorniku niezla bramke, nawet byla w kolejce w orange :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 sty 2008, 0:25

W samo okienko trafił...
Ładna bramka, to była.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 19 sty 2008, 16:18

Mirosław Szymkowiak może wrócić na boisko. Nie zamierza jednak wznawiać profesjonalnej kariery, ale występować w czwartoligowym Mazurze Karczew - pisze "Przegląd Sportowy".
Były reprezentant Polski może grać tylko jako amator, ponieważ podpisanie zawodowego kontraktu wiązałoby się z koniecznością wypłaty odszkodowania (około 1,5 mln euro) poprzedniemu klubowi - Trabzonspor SK.

- Nie chcę się wypowiadać na temat Mazura. Na razie nie myślę o piłce, przeciągają się sprawy związane z prowadzeniem mojej firmy (sieć salonów fryzjerskich - red.). Czasami różne kluby, jak Korona Kielce, proponują mi powrót do profesjonalnej piłki, ale ja raczej nie nadaję się do gry - tłumaczy Szymkowiak.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
onet.pl
Jak dla mnie szok

Awatar użytkownika
Kuba Fan
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba Fan » 22 sty 2008, 23:44

Szymek żle zrobił że poszedł do Turcji ... Ja mysle że to koniec kariery Szymka

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 22 sty 2008, 23:50

Szymek żle zrobił że poszedł do Turcji ... Ja mysle że to koniec kariery Szymka

Zalezy jak na to patrzec. Poczatki mial niesamowite w Trabzonie. Byl gwiazda ligi, strzelal mnostwo goli, mial wiele asyst i krazyly jakies plotki nawet o Juventusie a w najgorszym razie o Galatasaray. Potem dolek i lawa ale nie mozna powiedziec ze zupelnia tam zmarnowal czas.

A co do jego przenosin. On ma do czerwca kontrakt z Turkami i do tego czasu taka czwarta liga to dla niego dobre miejsce dla odbudowania kondycji a potem pomocy Widzewowi w 2 lidze.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 sty 2008, 1:07

LookAsh pisze:czwarta liga to dla niego dobre miejsce dla odbudowania kondycji

Albo miejsce w, którym połamią mu wszystkie nogi (i nie tylko). Patrząc na 4 ligową potworną kopanine i poziom brutalności "fizoli", którzy wobec kazdego kto wykaże się choćby minimalną techniką stosują natychmistowe środki zpobiegawcze w postaci łamania kości, to chyba nie jest miejsce dla Szymkowiaka. Tym bardziej, że zawsze był on podatny na kontuzje a ostatnio jest jak ze szkła.

Może lepej by zrobił jak by przepracował ten okres z dobrym indywidualnym trenerem i potem wrócił do Widzewa (jeszcze nie widomo czy drugoligowego, bo Widzew złożył odwołnie od wyroku WD, no chyba, że spadnie normalną drogą)

A może Szymek woli po prostu mieć swięty spokój i dalej prowadzić sieć salonów fryzjerskich.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 23 sty 2008, 1:13

franz pisze:Albo miejsce w, którym połamią mu wszystkie nogi (i nie tylko). Patrząc na 4 ligową potworną kopanine i poziom brutalności "fizoli", którzy wobec kazdego kto wykaże się choćby minimalną techniką stosują natychmistowe środki zpobiegawcze w postaci łamania kości, to chyba nie jest miejsce dla Szymkowiaka. Tym bardziej, że zawsze był on podatny na kontuzje a ostatnio jest jak ze szkła.
Widziales kiedys mecz 4 ligi? Jezeli tak, i zobaczyles cos takiego co nam przedstawiles, to wspolczuje mieszkancom Twojego regionu. Chociaz musza byc niezwyklymi ludzmi.
Takie pisanie jest dosc debilne, naprawde. No chyba, ze to na podkarpaciu czwartoligowcy sa wyjatkowo delikatni, kulturalni i calkiem niezle graja w pilke, a nie kopia sie po glowach i nie wyrywaja sobie jader zebami.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 sty 2008, 1:22

Krzysztof Jarzyna pisze:Widziales kiedys mecz 4 ligi?
Tak.

Zapraszam do mnie na Mazury. Wtedy pogadamy, choć i kila spotkań na kujawach było niezłych derby Ziemi Michałowskiej Sparta Brodnica - Lech Rypin to jest dopiero jak by powiedził Zaza "jatka" krew się leje strumieniami, głowy tocza po murawie itd.
Krzysztof Jarzyna pisze:Chociaz musza byc niezwyklymi ludzmi.

:lol: :pijemy:

Ja jestem tego najlepszym przykładem.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 sty 2008, 1:46

Krzysztof Jarzyna pisze: Widziales kiedys mecz 4 ligi? Jezeli tak, i zobaczyles cos takiego co nam przedstawiles, to wspolczuje mieszkancom Twojego regionu. Chociaz musza byc niezwyklymi ludzmi.
Takie pisanie jest dosc debilne, naprawde. No chyba, ze to na podkarpaciu czwartoligowcy sa wyjatkowo delikatni, kulturalni i calkiem niezle graja w pilke, a nie kopia sie po glowach i nie wyrywaja sobie jader zebami.
Ja powiem ze tak sie zdarza. Za przeproszeniem im wieksza wies tym bardziej bola nogi.
Mam wielu znajomych ktorzy pokonczyli kariery na poziomie III ligi bo kontuzje na wyjazdach stawaly sie zbyt powazne.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 23 sty 2008, 1:56

Owszem, zdarza sie. ALe nie mozna generalizowac. Takie przecinaki i fizole zdarzaja sie wszedzie, nawet w 2 lidze (rzadziej w pierwszej, ale i tu bys kogos takiego znalazl). Wiadomo, ze im nizsza liga tym mniejsze umiejetnosci i kultura gry, ale jezeli w 4 lidze jest taki koniec swiata to w b-klasie powinni dawac czerwone kartki przed meczem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”