Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 214

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 lis 2007, 18:48

Jestem ciekaw, czy Tomek bedzie akceptowal takie rozwiazanie na dluzsza mete. Wiadomo, ze jest bardzo ambitny i bycie trzecim na pewno go nie zadowala. O ile sie nie myle, kiedys juz mowil, ze jesli nie bedzie pierwszym, to nie ma sensu zeby przyjezdzal na kadre. Chyba jednak pokusa wyjazdu na euro bedzie silniejsza.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lis 2007, 18:54

Zrezygnuje z kadry bo nie jest pierwszym bramkarzem ? Podobno był już bliski zrezygnowania z kadry. Ja dziękuje za takiego reprezentanta, to już wole słabszego w tym momencie Fabiana.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 lis 2007, 18:54

10 pisze:"Ewentualnie"... A zmiennicy?
Swego czasu na pozycji defensywnego pomocnika całkiem dobrze radził sobie Arek Radomski, który teraz jest chyba w Austrii Wiedeń. Tylko z tego co pamiętam to miał grozną kontuzje jakiś czas temu a więc nie wiem jak u niego z formą.
Cris7 pisze:Kpina z Kuszczakiem.
Bez przesady. Ja tam w tej kwestii całkowicie ufam trenerom zresztą świetnym. Czas Kuszczaka jeszcze nadejdzie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 lis 2007, 19:05

A ja na miejscu Kuszczaka umówiłbym się z Beenhakkerem na poważaną rozmowe, bo argumenty sztabu szkoleniowego są mówiąc delikatnie - bardzo dziwne. Osobiscie także nie widzę w czym Fabiański jest lepszy od Kuszczaka. Ta sytuacja wygląda co najmniej tak jakby Leo rewanzował się Tomkowi za jego wypowiedzi przed meczem z Rosją, a skoro ma byc kością niezgody to zarówno dla trenera, zawodnika i całej reprezentacji być może bedzie lepiej jak zrezygnuje. Jesli o wystawieniu zawodnika decydują wzgledy poza sportowe to lepiej aby on sam ustąpił.

Nie ma nic przeciwko Fabiańskiemu, ale podobnie jak Cris uważam że Kuszczak jest lepszym golkiperem na ta chwile.

Awatar użytkownika
Marta M.
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marta M. » 21 lis 2007, 19:06

10 pisze:
franz pisze:
futbolowa pisze:Dziwi mnie to

No mnie też choć szczególnie zmartwiony nie jestem. Na środku ewentualnie mogą zagrać Darek Dudka i Lewandinho.
"Ewentualnie"... A zmiennicy?
Mariusz Kukielka :P

WIdzieliscie sklad?:) Podaja, ze jako DM ma grac Wawrzyniak :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lis 2007, 19:11

fieldy pisze:Zrezygnuje z kadry bo nie jest pierwszym bramkarzem ? Podobno był już bliski zrezygnowania z kadry. Ja dziękuje za takiego reprezentanta, to już wole słabszego w tym momencie Fabiana.
Ja osobiscie od dawna czekam na prawdziwa szanse dla Kuszczaka, takze od dawna czekam, az w kadrze beda grali ci, ktorzy graja w swoich klubach. Na jakiej podstawie mozna ocenic dyspozycje poszczegolnych pilkarzy, oczywiscie ze ogladajac spotkania, a sorry Fabiana w akcji nei widizałem od czasu jego gry w Legii. To moze Dudek, pobiega na treningu, pokaze, ze mu bardzo zalezy, ob chyba taki argument moze byc w tym przypadku. Jedyne co moze pomoc Kuszczakowi to takie spotkanie jak na poczatku elminacji, gdzie prasa wg. mnie wymusila rezygnacje Leo z Dudka.
Ja osobiscie nie widze argumentu za Fabianskim.

Sam sklad, dziwi mnie i to bardzo, ale tak jest od dawna. Łobodzinski- strach myslec czy dzisiaj sie nie połamie, w chorzowie przy lepszych warunkach mial problem z bieganiem a co dopiero w Serbii. Wawrzyniak, mam nadzieje, że sie sprawdzi. Najbardziej cieszy mnie Kosa od poczatku, ob jestem za skrzydłami Krzyniu-Kosa, a to mzoe dac kolejny za przy Kosowskim. Murawski mam nadzieje, ze nie zagra za Rasiakiem, bo nie jest on az tak bardzo ofensywnie usposobiony a i gra z Rasiakiem przyjemnosci raczej nie sprawia.

Licze na 2-0... Rasiak i Lobodzinski. :wink: wszystko musi byc przeciwko mnie.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 lis 2007, 19:16

fieldy pisze:Ja dziękuje za takiego reprezentanta
A mnie sie podoba to, ze jest ambitny i zna swoja wartosc. Dopoki nie psuje to atmosfery w druzynie nic w tym zlego. Tez nie bylbym zadowolony, gdyby trener zamiast na mnie, stawialby na bramkarza, ktory rozegral 2 mecze w tym sezonie, w dodatku o mniejsza stawke. Zgadzam sie z tym, co napisal Babel - rozmowa obu panow powinna sie odbyc.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 lis 2007, 19:20

Leo już od dawna bawi się w menadżera dla polskich piłkarzy, więc nie jestem zdziwiony za bardzo składem. Po prostu po wynikach priorytetem jest lansowanie mniej popularnych nazwisk i dlatego pojawiają się kadrze takie nazwiska jak Łobodziński czy Wawrzyniak. A ponieważ koszyki nas rzekomo nie interesują, ten mecz nie jest niczym więcej niż sparingiem dla kadry szkoleniowej. Nie wiem czy takie ruchy są dobre, czy złe, najważniejsze, że skutkują. Jak powołanego zawodnika nie kupi zagraniczny klub, to chociaż Legia.

Może Leo nie chciało się wysyłać meila Wengerowi, więc postanowił dać mu w inny sposób znać, że Bambi jest gotowy do gry?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 lis 2007, 19:29

Ale dlaczego nie chce wysłać info o gotowości Kuszczaka Fergusonowi? Kuszczak nie jest z Polski?

Jakby nie patrzec i Fabiański i Kuszczak sa w zblizonej sytuacji? Nie zapominajmy, że Kuszczak rywalizuje jeszcze z Fosterem, który jest ponoc bardzo utalentowanym angielskim bramkarzem (o ile ktos takiego kiedykolwiek widział). Tym bardziej dziwi, że Kuszczak już w swojej karierze zagrał kapitalany sezon w barwach WBA.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2159
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 lis 2007, 19:30

Co do Kuszczaka - zgadzam się. Czekam i czekam na to, aż wreszcie dostanie szansę. Co prawda jego postawa doprowadza mnie do szału [rozumiem pewność siebie, ale on zdecydowanie przesadza], ale szacunek do jego umiejętności mam. Bo bez nich nie miałby szans na grę w tak wielkim klubie, jakim jest Manchester.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 lis 2007, 19:37

Babel pisze:Ale dlaczego nie chce wysłać info o gotowości Kuszczaka Fergusonowi? Kuszczak nie jest z Polski?

Jakby nie patrzec i Fabiański i Kuszczak sa w zblizonej sytuacji?
Według moich informacji Kuszczak to mistrz Anglii, zmiennik van der Saara, jego możliwości na najwyższym poziomie rozgrywek wszyscy znają, a Fabiański jest obecnie kim? Zawodnikiem Z Pucharu Ligi?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 lis 2007, 19:41

Z tego co pamietam Kuszczak zagrał w kadrze 5 meczów i żadno z tych spotkań nie było dla niego testem, meczem o punkty, o jakas stawke. Nie sadzisz, że troche malo jak na mistrza Anglii, zmienika Van der Sara, gracza o mozliwosciach z najwyższej pólki. Chocby z tego powodu zasłużył by dostac szanse. Powazna szanse.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 21 lis 2007, 19:41

Babel pisze: Nie zapominajmy, że Kuszczak rywalizuje jeszcze z Fosterem, który jest ponoc bardzo utalentowanym angielskim bramkarzem (o ile ktos takiego kiedykolwiek widział).
Widzialem jak Robinson strzelil mu gola. :o Foster zlpapal jakas grozna kontuzje. Nie znam szczegolow, ale wylecial na dosc dlugo. Dlatego Kuszczak ma o jednego rywala mniej. Nie zapominaj, ze Fabian rywalizuje takze z Lehmannem. 8)

Szkoda mi Kuszczaka, ale takie jest zycie. Mnie wypada sie tylko cieszyc, ze wystapi Fabianski. :wink:

edit
piwus pisze: a Fabiański jest obecnie kim? Zawodnikiem Z Pucharu Ligi?
trzecim kapitanem Arsenalu. :twisted:
Ostatnio zmieniony 21 lis 2007, 19:44 przez guru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8641
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 lis 2007, 19:44

Ja tylko przypomne, ze Fabianski jest o 3 lata mlodszy. I wg mnie to on, a nie Kuszczak ma wieksze szanse na gre w niedalekiej przyszlosci w klubie :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 lis 2007, 19:58

A Kuszczak umrze jak za sezon nie wywalczy sobie miejsca w składzie MU :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”