Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 24

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 194

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 04 lis 2007, 9:37

Tak, zgadzam się, że mecz jest nie tylko o 3 punkty. Chociaż ten aspekt w ostatecznym rozrachunku i tak bedzie najważniejszy :P

Liczę na zaangażowanie naszych chłopaków i dojrzałość w grze, jaką obecny Inter mi imponuje. W kwestii doboru partnera dla Zlatana opowiadam się za Crespo, piłkarz ten jest najbardziej ograny w meczach o taką stawkę, a i mam wrażenie, że im rywal trudniejszy tym argentyńczy gra lepiej (pewnie kwestia mobilizacji). W drugiej połowie, w zależnośco od rezultatu zgrać może Suazo (jeżeli wynik bedzie pozytywny, grać będziemy raczej z kontry) lub Cruz (jeżeli będziemy grać atak pozycyjny).

Moim zdaniem, pomimo iż gramy wyjazd powinniśmy zagrać ofensywną piłkę bo obrona Juventusu wydaje się ich najmniej pewną formacją (tym bardziej liczę na naszego Zlatanka dzisiaj, chłopak wypoczął ostatnio, powinien być na gazie dzisiaj :P ). Mam nadzieję, że sędzia stanie na wysokości zadania, wiadomo piłkarze będą zdeterminowani i ważne aby szybko studzić ich zapędy w kierunku nieregulaminowej gry.

Ogólnie podchodzę z wielkim zaciekawieniem do dzisiejszego meczu :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 lis 2007, 12:40

bagg pisze:powiem ci szczerze, babel, ze zylem w przekonaniu, iz w tym spotkaniu wystapi jeszcze ten trzeci, mlody bramkarz interu.
Co prawda Orlandoni wszedł z Palermo i grał w środę z Genuą, ale Julio był juz gotowy na to środowe spotkanie i wydaje mi się, że nie wystąpił tylko dlatego aby byc w 100% gotowy na Juventus. Choć jak Mancini wstawi Orlandoniego to można liczyc na jego doświadczenie jak na tak młodego zawodnika :lol2:
maestro pisze:Nie wierzę, że dla któregokolwiek fana, działacza, piłkarza Interu bądź Juventusu jest to zwykły mecz, tylko o 3 punkty.
Działaczem Interu nie jestem, piłkarzem jeszcze (:D) też nie, ale chyba kibicem mogę się nazwać i wbrew temu co piszesz zalezy mi tylko i wyłącznie na 3 punktach. Dzięki takiemu racjonalnemu podejściu, jeśli wygracie pogratuluje Wam lepszej postawy na murawie. No, chyba, że obudza się duchy Moggiego to może być różnie. Oczywiście mecze wsród czołówki wywołuja chęc zobaczenia spektaklu, dobrej piłki i z tego powodu mam troche większe oczekiwania. Nic więcej. Zresztą jak miałeś okazje zobaczyc, nie jestem do końca normalnym kibicem, człowiekiem :P

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 lis 2007, 13:08

7h 25 min :D

a tak OT to młodociani kibice Juventusu zorganizowali własną akcję przed meczem z Interem. Otóż solidarnie umieścili takie same opisy na swoich gg. I tu cytuje: " Wolę dymać Rysia z klanu niz byc kibicem zespołu z Mediolanu" :D Cała akcja wiadomo na jakim poziomie, ale hartu ducha i zaciekłości w boju mozna chłopakom pozazdrościć.

Quando in campo c'e la JUVENTUS, tutto il resto e' niente per me!!!

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6604

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 lis 2007, 13:40

Aż dziw, że jeszcze mamy jakichś młodych kibiców. Przez ostatni sezon chyba nas nie było w Bravo Sport...

6h 45 min :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 lis 2007, 13:51

Aż dziw, że jeszcze mamy jakichś młodych kibiców. Przez ostatni sezon chyba nas nie było w Bravo Sport...
Widzisz, bo to trzeba sposobu. Ja np. kształcę odpowiednio moje młodsze kuzynostwo. Wyjaśniam im na czym polega róznica pomiędzy dobrem a złem. Biorę plakaty Juventusu i Interu, no i zaczynam tłumaczyć... :D

6h 35min :D

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 lis 2007, 14:13

arek_ahig a jak myślisz komu "kibicuje" mój 12-letni brat :lol: 8)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 lis 2007, 14:16

Boromir pisze:Aż dziw, że jeszcze mamy jakichś młodych kibiców.
Wystarczy dobre wykreowanie wizerunku Juve jako poszkodowanego przez wszechwładny Inter, który nie potrafił wygrać na boisku, więc wygrywa przy zielonym stoliku i tabuny zmanipulowanego, nastoletniego, farbowanego kibicostwa przerzuca sie na Turyn. Coś jak na JP.
arek_ahig pisze:Wolę dymać Rysia z klanu niz byc kibicem zespołu z Mediolanu
Wstydziłbym sie w ogole podpinac pod takie hasła idiotów i lansowac go na jakimkolwiek, nawet najbardziej fanatycznym elektoracie kibicowskim. Lecz nie o mnie to świadczy. Generalnie żenada i powodzenia z Rysiem.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6604

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 lis 2007, 14:40

Ja np. kształcę odpowiednio moje młodsze kuzynostwo. Wyjaśniam im na czym polega róznica pomiędzy dobrem a złem. Biorę plakaty Juventusu i Interu, no i zaczynam tłumaczyć..."
- kurde aż żałuję że nie mam młodszego brata ani kuzyna. Już ja bym ich nauczył ... Chociaż z drugiej strony to ojciec wpoił mi miłość do Juve więc mój syn zapewne też będzie kibicem Starej Damy (spróbowałby nie być :twisted: ) :D

Wstydziłbym sie w ogole podpinac pod takie hasła idiotów i lansowac go na jakimkolwiek, nawet najbardziej fanatycznym elektoracie kibicowskim. Lecz nie o mnie to świadczy. Generalnie żenada i powodzenia z Rysiem.

Takich ludzi znajdziesz wśród kibiców każdego zespołu, czy to Juve, czy Inter, czy Wisła Kraków czy Chrobry Głogów. Na to nie mamy wpływu...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 lis 2007, 14:47

Babel przecież wszysacy wiemy że po degradacji JUVE i Mistrzostwie Interu teraz "tabuny zmanipulowanego, nastoletniego, farbowanego kibicostwa" są za Interem :D
Ale spoko nie musisz się za nich wstydzić :lol: :twisted:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 lis 2007, 15:31

Otoczka tego meczu jest smerfastyczna.Licze na swietne pilkarskie widowiskow.Oby nie wyszly z tego pilkarskie szachy i kopanina - chociaz czerwone kartki w tym meczu z checia bym obejrzal.

To glownie oboz Starej Damy dorobil do tego spotkania ideologie ktora u niektorych przerodzila sie w psychoze.Ewentualne zwyciestwo Starej Damy wbrew mniemaniu niektorych nie bedzie oznaczac iz degradacja turynczykow byla niesluszna ukartowana przez Inter - w przypadkach glebokich zaburzen rzeczywistosc pojawia sie wersja o spisku Mediolanu - natomiast mistrzostwo czarno-niebieskich jest kolokwialnie mowiac z dupy.

Niewielu zapewne zdziwi to iz bede w tym spotkaniu kibicowal Interowi.Dobrze poinformowani aczkolwiek nie znajacy mnie ludzie wiedza ze kibicuje Interowi w przerwach od kibicowania Milanowi.A moze odwrotnie?Sam juz nie wiem.

Odnosnie nazewnictwa tego spotkania - "Derby Italii".To tylko nazwa dla mnie nie ma znaczenia.Jak bardzo by nawet glupia nie byla to i tak nie przebije w tym elemencie okreslania spotkania Realu z Barcelona "Derby Europy".

Delektujmy sie dzisiejszym meczem.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 lis 2007, 17:29

I tak najciekawiej jest w domu redaktor naczelnej serwisu - Agnieszki. Ona Inter, brat Kebeb Juve :]

Dziś urodziny obchodzi jeden z najlepszych piłkarzy na przełomie wieków Luis Figo. Wiadomo czego mu życzyć.

3 godziny ...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 lis 2007, 17:47

Sero Połamania nóg :?: :twisted:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2832