II LIGA - Strona 13

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 14 kwie 2007, 20:52

Ruch zremisował z Zagłębiem 0:0, pierwsza połowa strasznie nudna. W drugiej połowie Ruch zaczął konkretnie atakować i Zagłębie może dziękować jedynie Peskovic'owi, że wywieźli z Cichej 1 punkt. Dla mnie szokiem jest porażka Lechii oraz Polonii Bytom, które niewykorzystały straty punktów na szczycie i jeszcze odstają o kolejny punkt w tył. Polonia Warszawa jednak uległa w Bielsku-Białej 2:1 przerywając swoją zwycięską passę. Ta kolejka zdecydowania zaskakująca :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 kwie 2007, 21:10

Kurde, kolejka cudów :shock: Obie Polonie niespodziewanie przegraly, Lechia przegrala u siebie, KSZO wygralo na wyjezdzie z Kmita, jedynie remis Ruchu z Zaglebiem mozna bylo chyba przewidziec :wink:

Fishbone - juz w srode mecz o 6 punktow w Bytomiu. Polonia bedzie podejmowac Lechie. Goscie dostali 175 biletow, mam nadzieje, ze stawia sie i beda kulturalnie dopingowac :P

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 15 kwie 2007, 21:15

W piątek sobie pomyślałem, że Polonia Bytom wymęczy ale pokona Unię, Lechia Gdańsk bez problemu pokona Odrę, Jagiellonia wygra z Górnikiem a w "derbach" śląska ktoś straci 3 lub 2 punkty i góra znowu będzie ciasna. Co wyszło? Ruch i Zagłębie uciekli o 1 punkt (zawsze coś) a reszta jak stała w miejscu tak stoi. Najbardziej nieobliczalna kolejka w tym sezonie 8)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 23 kwie 2007, 21:19

Ku zaskoczeniu (chyba wszystkich) Ruch Chorzów zremisował z Piastem Gliwice 0:0 i pewna sytuacja awansu przed rundą rewanżową nie wygląda tak fantastycznie jak sobie wyobrażali wszyscy. Czołówka jest bardzo ciasna i widać, że Polonia Bytom mimo wszystko walczy. Jagiellonia Białystok gra jak gra i marzenie na awans znowu powoli trzeba przełożyć na nowy sezon, ale można powiedzieć śmiało, że jedno miejsce premiowane będzie już zajęte przez Arkę Gdynia. Lechia Gdańsk to małe zaskoczenie, bo myślałem, że zaczną wygrywać wszystkie mecze (rywale nie byli z górnych półek) jednak tracili z przeciętniakami punkty nawet u siebie a jak zaś przyszło walczyć z rywalem do awansu (Jagiellonia) to zaś potrafili ich pokonać. Oglądałem terminarz następnej kolejki i znowu będzie ciekawie. Jagiellonia ma spokojne 3 punkty, bo Zawisza się wycofała. Ruch Chorzów jedzie do Legnicy zmierzyć się z Miedzią, wiadomo, że Ruch zdecydowany faworyt, jednak nasza liga pokazuje, że wszystko możliwe. Hitem będzie mecz Zagłębie Sosnowiec-Lechia Gdańsk. Jeżeli Lechici chcą zachować jakieś szanse na awans to nie mogą przegrać a zaś Zagłębie chce już uspokoić sytuację awansując na pozycję lidera, gdyby Ruch stracił punkty w Legnicy. Polonia Bytom gra u siebie z Górnikiem Polkowice, którego na pewno nie zlekceważy bo Górnik pokazał jak się dobrze muruję bramkę w Białymstoku wygrywając 0:1. Ostatnim "waleczniakiem" w II lidze o awans jest Polonia Warszawa, która ma szansę pokonać Odrę Opolę 8 raz w 9 meczach. Do końca sezonu ho ho więc "czarne koszule" z tą obecną formą mogą nieźle namieszać na szczycie, ale wszystko się w weekend okaże :wink:

Awatar użytkownika
cYc86
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cYc86 » 25 kwie 2007, 0:23

Sytuacja w II lidze nadal bardzo ciekawa, sporo ekip ma realne szanse na awans. Jeżeli chodzi o nasz mecz (Zagłębie - Lechia) to nie licze na zbyt wiele - po ostatnim meczu ze Śląskiem w jednej z gazet pojawił się artykuł w którym autor opisał rozmowę jednego z piłkarzy, który to rzekomo miał powiedzieć że im sie nie opłaca teraz dobrze grać bo po awansie połowa z obecnych zawodników będzie musiała szukać nowej pracy. Borkowski po usłyszeniu tego powiedział że się tą sprawą zajmie. Więc może będzie jakaś mała rewolucja bo kilka ostatnich meczy to po prostu żenada :evil: piłkarze zamiast biegać chodzili po boisku - dodam że nie strzelili bramki od bodajże 467 minut (nie licząc gola samobójczego w meczu z Polonią W.)

Remis Ruchu z Piastem to raczej nie aż tak duże zaskoczenie - Ruch to nie ta sama drużyna co jesienią.

Ps. przed rozpoczęciem rundy wiosennej trener i piłkarze Lechii zgodnie przyznali że najbardziej obawiają sie meczu z Polonia W-wa - wtedy większość ludzi popukała sie w czoło a dziś wszyscy widzimy jak jest :lol:

BTW - Lechici to są w Poznaniu, w Gdańsku są LECHIŚCI :!:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 25 kwie 2007, 10:03

cYc86 pisze:Sytuacja w II lidze nadal bardzo ciekawa, sporo ekip ma realne szanse na awans. Jeżeli chodzi o nasz mecz (Zagłębie - Lechia) to nie licze na zbyt wiele - po ostatnim meczu ze Śląskiem w jednej z gazet pojawił się artykuł w którym autor opisał rozmowę jednego z piłkarzy, który to rzekomo miał powiedzieć że im sie nie opłaca teraz dobrze grać bo po awansie połowa z obecnych zawodników będzie musiała szukać nowej pracy. Borkowski po usłyszeniu tego powiedział że się tą sprawą zajmie. Więc może będzie jakaś mała rewolucja bo kilka ostatnich meczy to po prostu żenada :evil: piłkarze zamiast biegać chodzili po boisku - dodam że nie strzelili bramki od bodajże 467 minut (nie licząc gola samobójczego w meczu z Polonią W.)

Remis Ruchu z Piastem to raczej nie aż tak duże zaskoczenie - Ruch to nie ta sama drużyna co jesienią.

Ps. przed rozpoczęciem rundy wiosennej trener i piłkarze Lechii zgodnie przyznali że najbardziej obawiają sie meczu z Polonia W-wa - wtedy większość ludzi popukała sie w czoło a dziś wszyscy widzimy jak jest :lol:

BTW - Lechici to są w Poznaniu, w Gdańsku są LECHIŚCI :!:
W Katowicach chodzą identyczne pogłoski o naszych grajkach, że są za słabi na II ligę więc zaczynają tracić punkty z dolnymi zespołami tabeli.

PS: Sorki za pomyłkę, źle odmieniłem Lechistów :wink:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 26 kwie 2007, 8:37

Trochę żałuje, że sezon dalej trwa a nie skończył się tak z 6 kolejek temu :wink: Wtedy moje typy by weszły Ruch I Lechia... a tak Lechia już bez szans a Ruch też kicha ostatnio i może się to różnie skończyć... a KSP jak ostatnio z Jagą oglądałem to fajnie grają trzeba przyznać. W dodatku bez Kosmalskiego więc rzeczywiście mogą iśc na 1 kto wie.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 26 kwie 2007, 18:42

Ryszard Tarasiewicz zwolniony z posady trenera Jagielloni... powodem tego korku były oczywiście słabe wyniki w rundzie wiosennej. Nowym trenerem białostockiego klubu został Artur Płatek były asystent Dariusza Kubickiego w Górniku Łęczna.
Mam nadzieje że zarząd Jagi wie co robi, a nowy trener poprowadzi zespół tak jak należy.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 26 kwie 2007, 19:39

kyloloko pisze:Ryszard Tarasiewicz zwolniony z posady trenera Jagielloni
Może do Śląska pójdzie. We Wrocławiu pewnie z otwartymi rękoma by go wzięli.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 26 kwie 2007, 19:56

Ajgor pisze: Może do Śląska pójdzie. We Wrocławiu pewnie z otwartymi rękoma by go wzięli.
Bardzo możliwe... już w rundzie wiosennej Śląsk składał propozycje dla Tarasiewicza... ale nie ma się co dziwić w zeszłym sezonie z przeciętnego Śląska Wrocław stworzył drużyne, która walczyła o Ekstraklase... obecnie Śląsk gra słabo jak na czwarty zespół zeszłego sezonu i zajmuje 9 lokate z 32 punktami.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 10 maja 2007, 21:06

Lechia Gdańsk pokonała w Gliwicach Piast 2:3 i można powiedzieć, że walka o awans do ekstraklasy na nowo się rozpoczęła, dlaczego? A dlatego, że PZPN zrobił znakomitą "promocję", gdzie istnieje duże prawdopodobieństwo, że pierwsze 4 zespoły z II ligi awansują bezpośrednio. Ruch Chorzów i Zagłębie Sosnowiec nie oszukujmy się awansują spokojnie, bo do 3 czy 4 pozycji ho ho, więc pozostaje teraz umacniać swoją pozycję. Polonia Bytom, Jagiellonia Białystok, Lechia Gdańsk i Polonia Warszawa to zespoły, które będą walczyć o 3 i 4 lokatę, bo "nagroda" za to jest wymarzona, czyli awans bez baraży! Według mnie liga nabrała rumieńców a wśród kibiców Lechii i Jagielloni, gdzie awans przed tym "wyrokiem" był już tylko teoretycznie matematyczny. Dla mnie liga ruszyła od nowa i ze szczególnością będę śledzić poczynania tych 4 drużyn :wink:

PS: Nie wiem jak z licencjami będzie, ale w/w zespoły pewnie teraz o tych "bzdetach" nie myślą 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 maja 2007, 21:16

Fishbone pisze:Ruch Chorzów i Zagłębie Sosnowiec nie oszukujmy się awansują spokojnie
Nie zapomnij o tym ze Sosnowiec jest na cenzurowanym :!: I wsyztsko moze sie wydarzyc - poza tym w tym "dekrecie" PZPN zostawil sobie luke, ze jezeli z ligi spadnie jeszcze jakis zespol zamieszany w korupcje (Lubin) jego miejsce zajmnie kolejny z drugiej ligi :!: Wiec maja swiadomosc ze jeszcze ktos moze poleciec :!:
Sutuacja Sosnowca wydaje sie gorsza niz Lubina - Aresztowania Rudego, wyjasnienia Malochy, Lachy, Ujka

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 10 maja 2007, 21:25

Czeher jak mam być szczery, to nie wierzę już, że ktoś zostanie zdegradowany a szczególnie Zagłębie Sosnowiec mimo, że gdy ruszyła cała afera, to Zagłębie było bardziej obgadywane niż Arka Gdynia. Chciałbym się mylić, ale jak PZPN w środku ligi degraduje, potem zmienia ligę ze spadkowiczami to mam wrażenie, że oglądam kabaret a nie futbol. Jedynie po zakończeniu całego sezonu chciałbym już wiedzieć kto awansuje, kto spada a kto nie zagra bo nie ma licencji. Trzeba ten burdel wreszcie pozamiatać, ale przyznam, że przez degradacje liga zrobiła się ciekawsza :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 maja 2007, 21:35

Wiesz co teraz mam watpliwosci, poczatkowo myslalem ze to juz koniec ale aktualnie uwazam ze kazdego dnia moze cos nowego wyskoczyc, jakas nowa informacja czy degradacja - bo troche sie skumulowalo ostatnio roznych informacji
Fishbone pisze:Chciałbym się mylić, ale jak PZPN w środku ligi degraduje, potem zmienia ligę ze spadkowiczami to mam wrażenie, że oglądam kabaret a nie futbol.
Mnie sie ta decyzja podoba, bo jest z duchem gry, niepotrzebnie robili te degradacje juz podczas sezonu - chodzi mi o te przesuwanie delikwentow na ostatnie miejsca i brak spadkow :!: - to byla paranoja

Obecnie powrocili do pkt wyjscia - czyli sa takie zalozenia jak na poczatkui sezonu - spadaja dwa najgorsze zepsoly i tu nikt nie moze miec wg mnie pretensji - a juz takowe sie pojawiaja ze strony Pogoni :roll:
Fishbone pisze:kto spada a kto nie zagra bo nie ma licencji.
Z tym bedziesz musial tropche poczakac bo np. Polonia napewno nie bedzie mogla grac na swoim stadionie a remontem nie dadza rady bo ten stadion to .... juz w drugiej lidze ledwo dlai rade po awansie (grali na wyjazdach i bez publicznosci) - podobno maja podpisac umowe ze Slaskim :o i jakis strategiczny na horyzoncie ale trzeba dodac ze maja jeszcze nieprawomocny wyrok odjecia 3pkt - chyba nieprawomocny :think: Niektore tabele to uwzgledniaja ale podobno jak spalca zobowiazania beda przywrocone

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 10 maja 2007, 22:42

Jeśli nie teraz awans to kiedy? Przy takim obrocie sprawy Lechia po prostu musi awansować do Orange... Szkoda, że po tak znakomitym początku wiosny nagle przyszedł ogromny kryzys. Wszyscy w Gdańsku przyczynę takiego obrotu sprawy upatrują w źle przepracowanym okresie przygotowawczym, bo Borek chyba za bardzo chciał. Mam nadzieję, że po tej wyjazdowej wygranej chłopaki się podniosą i do Stalówki po maturze się spokojnie udam opijać awansik :wink:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”